Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy a személyeskedést, gyűlölködést és topikrombolást nem tűrjük meg itt.
Ez a topik kiemelt figyelmet kap a moderatúra részéről.
Az alapelvek egyszerűek:
- Érvelj, vitatkozz, beszélgess. Ne személyeskedj és ne dehumanizálj.
- A politikus is ember. Az olvtársad is. És te is az vagy.
- Ne írj le olyat, amit visítva jelentenél, ha az ellenoldal írná. Negatív véleményt is meg lehet fogalmazni mocskolódás és személyeskedés nélkül.
- Ha csak balhézni, provokálni vagy gyűlölködni tudsz, mehetsz más fórumra.
- Amíg ki vagy tiltva, ne gyere vissza folytatni másik nicken sem. Nem éri meg.
- Olvass törlési értesítőket, és szívleld meg az ott leírtakat.
- A törlést fogadd el, ne jogászkodj és ne próbálgasd a határokat.
És élni is fogunk vele, az asszonnyal doctor Gödényre akartunk szavazni, de így , hogy kaptunk 13. nyugdíjat, meg eltörölték a maszkot, mégis inkább a kormánypártra fogunk szavazni.
A kollégiumokban néhány száz menekült van. Az ELTE pl. elsősorban azokat helyezi el, akiknek valamilyen kötődésük van a felsőoktatáshoz, összesen kétszáz kollégiumi helyet szabadítottak fel.
" egyelőre nem jelentős azok száma, akiknek Magyarországon belül sincs hová mennie."
MIután mások átvették a feladatot, olyanok, akiknek ez nem kötelessége törvényileg. Még az önkormányzatoknak sem az, mert nem rendelkezett arról az állam - külön törvénymódosítást kellene végrehajtani -, hogy ezt a nyakukba varrják és mit fizet érte nekik.
Az eddigi önkormányzati felajánlások is önkéntesek (és nagyon dicsérendők).
A menekültek már csak egészen kis részének vannak itt ismerősei, rokonai, merthogy már napok óta nem Kárpátaljáról jönnek, hanem feljebbről. Ukránok. Akiknek nincs itt semmiféle kontaktjuk és a karitatív szervezetek, meg az önkormányzatok jóindulatára vannak bízva.
Ukrajna azonnal megtámadta volna Oroszországot ahogy NATO tag lett volna. Ukrajna megtámadta volna a Krimet mint NATO tag, és abban a percben létrejött volna a 3. világ és atomháború a NATO és az oroszok között.
Putyin megelőző csapást hajt most végre, hogy megakadályozza Ukrajna NATO tagságát és a 3 világ és egyben atom háború kitörését.
Putyin azzal hogy eltörli Ukrajnát, éppen most menti meg a fiaink és unokáink életét, megakadolyaza a jövőbeni Krim NATO - Orosz világháborút.
Putyinnak én egyenesen béke Nobel díjat adnék, épp most menti meg a földet. Reméljük kartataljat azért ide adja nekünk.
Azért helyezték el őket így, mert nincs más lehetőség. Erről beszéltem végig. Jó reggelt :)
Állami menekültügyi elhelyezés jelenleg egyáltalán nincs, mert nincs hová. Az egyetlen magyar menekülttáborban, Vámosszabadiban az afgánok vannak, Nyírbátorban egy zárt fogda (!) van csak (oda azért mégse), és Balassagyarmaton egy ún. közösségi szállás, ami nem menekülttábor, de az is állami, viszont csak egy-kétszáz ember fért el (az tele is van).
Az, hogy nem megy tovább, nem azt jelenti, hogy menekülttáborba kíván menni. Én az ATV híradásait nézem, mert az M1 kvázi nézhetetlen, ott ki szokták emelni, hogy egyelőre nem jelentős azok száma, akiknek Magyarországon belül sincs hová mennie. Sokan maradnak itt úgy, hogy vannak ismerőseik, rokonaik, barátaik már Magyarországon, akik el tudják őket helyezni. Ez így teljesen normális. Engem spéckó nem érdekel, hogy ki mit tesz vagy nem tesz bele a történetbe, a magam módján segítek, ahogy tudok. Javaslom neked is az önmérsékletet. Értem én, hogy te erkölcsi kötelességednek érzed, hogy ebben a helyzetben is kizárólag azzal legyél elfoglalva, hogy habozzon a szád, de ehelyett mondjuk ellátogathatnál a határra egy gépjárművel és felajánlhatnál szállítást azoknak, akiknek lenne hová menniük, csak kimerültek, és nehezen jutnak el A-ból B-be. Nekünk mindannyiunknak az az erkölcsi kötelessége ebben a helyzetben, hogy segítsen, nem pedig a kormány szidalmazása. Azzal ugyanis a menekültek nem mennek semmire.
Az orosz fél március 8-án moszkvai idő szerint délelőtt tíz órától tűzszünetet hirdet, és kész biztosítani a humanitárius folyosókat Ukrajnában – jelentette az Orosz Föderáció ukrajnai humanitárius segítségnyújtással foglalkozó központja.
egy orszag elfoglalasa nem azt jelenti, hogy raketak ropkodnek az emberek feje felett. ilyen alapon az oroszok egy perc alatt le tudnak gyozni pl. ukrajnat ha kilonenek egy atomot kijevre. ehelyett lehet, hogy 20 evig fognak ott molyolni, soktizezres emberveszteseggel, oriasi anyagi raforditassal, raadasul lenullazva a szankcioktol sulytott oroszorszagot.
Mi is azt mondjuk, hogy mindenkiről gondoskodunk. Eleinte lesz nehéz összerendezgetni a dolgokat, de munkát tudunk adni bőven azoknak, akik hosszú távon maradnának, a beilleszkedéssel talán nem lesz túl sok probléma.
723 millió dollárt, azaz kb. 260 milliárd forintot bocsát Ukrajna rendelkezésére a Világbank, hogy fizetést tudjon adni a kormány az állami alkalmazottaknak, illetve ki tudja fizetni a nyugdíjakat és a segélyeket. A pénzt Nagy-Britannia, Hollandia, Svédország, Japán, Dánia, Lettország, Litvánia és Izland dobták össze. Nagyobb része adomány, a kisebb része hitel.
A Világbank további 3 milliárd dolláros csomagot tervez összeszedni, abból Ukrajnán kívül a vele szomszédos országoknak is jutna, a menekültek ellátására.
Azon a párezren felül már jóval-jóval több, tízezrek vannak elszállásolva itthon, csak nem az állami menekültügyi rendelkezések szerint.
Kollégiumokban (ELTE, MOME, Debreceni Egyetem, SZFE, stb.), szállodákban (Danubius Hotels és kisebb magánszállodák), üdülőkben (pl. önkormányzatok által is), és rengeteg, többezer magánember magánszállásain.
„Amikor Magyarországra érkeztem, egyből a határra mentem, és igen pozitív benyomásokat szereztem. Rendezett körülményeket találtam, nem volt semmi pánik, és jól szervezett volt a menekültek fogadása. Külön elismerést érdemel, hogy a hatóságok és a civil szervezetek, valamint az egyszerű állampolgárok mind együttműködtek a menekültek fogadásában” – mondta pénteken Margarítisz Szkínász azon a pénteki sajtóbeszélgetésen, amelyet magyarországi látogatása keretében szerveztek.
Az Európai Bizottság alelnöke hangsúlyozta: történelmi, példa nélküli döntés volt, amikor csütörtökön egyhangúan megszavazták, hogy általános oltalmazotti jogállást kapjanak az Ukrajnából érkezők.
Találkoztam a miniszterelnökükkel, akit nagyon felkészültnek találtam. Tökéletesen tisztában volt az európai helyzettel és a jelenlegi válság nemzetközi aspektusaival. Azt mondta nekem, hogy ezúttal az erkölcsi segítségen kívül jelentősebb lépésekre is szükség lesz. Biztosítottam arról, hogy jövő kedden elfogadunk egy támogató csomagot, hogy segítsük azokat az EU-s tagállamokat, amelyek a menekülthullám frontvonalában vannak. Később pedig még több forrást biztosítunk majd. Összességében nagyon pozitív benyomásokat szereztem itt, és meggyőződhettem arról, hogy Magyarország a történelem jó oldalán áll
– fejtette ki az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos.
Te csak kárpátaljaiakban gondolkodsz, holott a mostani menekültek többsége már nem kárpátaljai, rengetegen vannak már Kijevből, ukránok, akik nem is tudnak magyarul.
Ez is egy gond: alig van tolmács, nagyon keresik őket minden fórumon, még a rendőrség is tett közzé ilyen felhívást.
Egyelőre pár ezer emberről beszélünk egyáltalán és azokból sem mindenki igényli az elszállásolást lévén vannak magyar rokonai. Nem releváns most menekülttáborokat reklamálni.
Ha végkép eldurvul a helyzet őt tárt karokkal várja népe, és Ázsia egyetlen demokráciája!
Mit neki az ukrán, orosz, lengyel nép százezreinek sírhantjai !:(
Ez volt a küldetése ennek a tehetségtelen homár ripacsnak! :(
Védeni kell az USA biden klánjának, a befektetéseit a gáz, prosti, pedofil, szervkereskedelem, terén, borsot törni , irtani az oroszt ahol éli, s talán még biológia fegyver laborok , piszkos bomba előállításában is közreműködött az ukrán maffia állam! :(
Hát, már túllléptek ezen, akkora tömeg van a határon, már útlevél nélkül is simán beengednek mindenkit, a negatív teszt is csak pár napig működött, most már azt se kéri senki.
A szlovákok ellenkezőleg nyilatkoztak, noha oda is már jóval 100.000 feletti menekült érkezett. Azt mondták, hogy bőven tudnak még sokkal többet is elhelyezni, jöjjenek csak.
Igaz, ők másképp állnak kissé hozzá, mert mint te is tudod, egy ország voltak Kárpátaljával 1939. előtt, jó 20 évig, és még mindig közösséget éreznek az ukránok iránt (mielőtt valaki azt mondja, hogy Kárpátalján csak magyarok laktak, közölném, hogy nem igaz).
Sajtóhírek szerint ez a "kevés" ember, aki nem megy tovább, a menekülteknek mintegy fele. Tehát közel a 100.000-hez.
Az osztrákok a határon gyakorlatilag ellenőrzés nékül engedik be az ukránokat.
Kissé röhejes, hogy amikor egy magyar lép be, akkor oltási igazolás, útlevél meg negatív teszt, amikor jön az ukrán ukrán rendszámú autóval, csak felmutatják az útlevelet és inti tovább őket..... na ennyit covid okozta veszélyről.
az USA nem tudja egymás ellen fordítani a ruszkikat és az EU-t, mivel putyin egy brutálisan tökös, autonóm, erős tökös keresztény férfi, mint te. azaz NEM LEHET befolyásolni.
ugyanezért nem tudja senki arra se rávenni, hogy szövetkezzen az EU-val!
Ha Zelenszkij le is tenné a fegyvert, az ukránok nem követnék. Túlértékelitek Zelenszkij szerepét. Ez Ukrajna honvédő háborúja, és az ukránoknak eszük ágában sincs orosz fennhatóság alá kerülni.
Hollandia és Németország még tárgyalni sem akar arról hogy valaha is uniós ország lehet Ukrajna, plusz a németek tegnap bejelentik hogy továbbra is veszik az orosz gázt és olajat.
Ezek az apróságok, amik a nyugat kétszínűségét jelzik.....