Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy a személyeskedést, gyűlölködést és topikrombolást nem tűrjük meg itt.
Ez a topik kiemelt figyelmet kap a moderatúra részéről.
Az alapelvek egyszerűek:
- Érvelj, vitatkozz, beszélgess. Ne személyeskedj és ne dehumanizálj.
- A politikus is ember. Az olvtársad is. És te is az vagy.
- Ne írj le olyat, amit visítva jelentenél, ha az ellenoldal írná. Negatív véleményt is meg lehet fogalmazni mocskolódás és személyeskedés nélkül.
- Ha csak balhézni, provokálni vagy gyűlölködni tudsz, mehetsz más fórumra.
- Amíg ki vagy tiltva, ne gyere vissza folytatni másik nicken sem. Nem éri meg.
- Olvass törlési értesítőket, és szívleld meg az ott leírtakat.
- A törlést fogadd el, ne jogászkodj és ne próbálgasd a határokat.
Jómagam a híradásokra támaszkodom, beszéld ezt meg az ATV híradósaival, ők mondták ezt. Az meg nem érdekel, hogy szerinted mi van. :)
Tudod, rengeteg civil automatikusan ajánlja fel a segítségét, mert kötelességének érzi. Nem tudom, te milyen kivetni valót találsz abban, hogy ezek az embrek, cégek, szervezetek terhet vesznek le az állami apparátus válláról. Epehányás helyett vedd ki te is a részed benne.
Teljesen normális, hogy egyik állam sincs felkészülve egy ilyen szintű menekülthullámra. A 2015-ös menekülthullámot sem tudta egyik nyugat-európai állam sem azonnal, teljesen flottul kezelni. Ott is igen nagy szükség volt mindenütt a civil szervezetek tevékenységére.
LOL. Mióta önkormányzati intézmény egy egyetem?:DDD Arról persze mélyen hallgatsz, hogy a külföldi diákokat a magyar kormányszervek menekítették ki Ukrajnából.
És az ELTE is, hogy ne érje szó a ház elejét, mert ezt kihagytam. Az ELTE Vezér úti kollégiumában vannak, utána lehet nézni.
Dehát előbb-utóbb ezek a kollégiumi helyek is kellenek az egyetemeknek, mint ahogy a szállodákba beszállásoltak helyeit is fel kellene előbb-utóbb szabadítani, úgyhogy ezek csak átmeneti megoldások.
Ne kezdd elölről a hazudozást. A karitatív szervezetek pénzt kapnak arra a célra, hogy gondoskodjanak a menekültekről, mellettük pedig ott vannak az állami szervezetek. Egyszerűen hülyeség úgy kifordítani a dolgokat, hogy pusztán, mert vannak felajánlások, ezek nélkül már nem is lenne más megoldás.
A kollégiumokat fel szoktam sorolni, de lehet, hogy pont ebből az utolsóból kihagytam őket.
Az afrikai diákok többsége és az indiai diákok teljes mértékben elhagyták az országot, India pl. több napon keresztül küldött értük repülőgépet, de egyes afrikai országokból is küldtek, ja, és a marokkóiakat is hazarendelte a kormányuk már.
Tehát annyira sok diákot már nem kell elhelyezni, amit én inkább sajnálok, mert abban az országban, ahol orvoshiány van, azt a rengeteg medikust kár volt engedni elmenni.
Ajánlott fel a SOTE, a Debreceni Egyetem, a MOME és az SZFE is, dehát ezek sem "állami" szervezetek a szó szoros értelmében, hanem ezek is önkormányzó intézmények, tehát nem pótolja a felajánlásuk az állam törvényes kötelezettségét.
Mielőtt megint harcba szállnál azzal, amit írtam - és amihez kétség sem fér, mert igaz -, előbb nézz utána, mi az ábra a beígért menekülttábor-nyitásokkal, miért késlekednek vele. Ott sok menekültet lehetne elhelyezni, az mégsem tartható, hogy a teljesen civil állampolgárok szállásolják és etessék a menekülteket, ki tudja, meddig. Egy átmeneti időre ez még elmegy - pláne, ha külön lakrészt tudnak nekik biztosítani -, de ideje az államnak hozzálátnia ahhoz, amit egyébként meg is ígértek.
"egy orszag elfoglalasa nem azt jelenti, hogy raketak ropkodnek az emberek feje felett."
jah, bombákat is dobnak repülőkről, helikopterekről meg rakétákat lődöznek. 22:30-kor pedig a legtöbb ember otthonában van, ha épp akkor jut eszébe egy tanult katonai parancsnoknak az esti nyugalomban bombákat eregetni repülőről. ez bizony terrorista gyilkosság, nem legyőzés. legyőzés akkor lehet, ha ellenséged megfelelő felszereléssel áll szemben, mert kihívtad. a civil otthonában, akit ráadásul a leszerelésről gyűzködtek, nem rendelkezik semmilyen védelmi eszközzel egy rakétával, repülről eregetett bombával szemben. még menekülni, elbúlni sincs ideje, hiszen nem rendelkezik figyelmeztető eszközzel, amely jelezni a támadást. ráadásul manapság, má úgy 50 éve, nem kritérium az építkezéseknél a bombázás, rakétázás előli búvóhely készítés. vidéken még metro, v. földalatti sincs. prsze a mai eszközök ellen megfelelő mélységre kell(-ene) hatolni a valódi védelemhez.
723 millió dollárt, azaz kb. 260 milliárd forintot bocsát Ukrajna rendelkezésére a Világbank, hogy fizetést tudjon adni a kormány az állami alkalmazottaknak, illetve ki tudja fizetni a nyugdíjakat és a segélyeket. A pénzt Nagy-Britannia, Hollandia, Svédország, Japán, Dánia, Lettország, Litvánia és Izland dobták össze. Nagyobb része adomány, a kisebb része hitel.
Ezzel annyit érnek el, hogy tovább húzódik a háború, az ukránok meg még annyira sem fognak hajlani a megegyezésre.
1.) Nem sorolt be a baráti társaságok közé Putyin. Miért adná, ha netán győznek?
2.) A román, szlovák és a többi belőlünk hízott országok, gyanakodnának ránk. Nem hiányzik. Látható, hogy az EU leszarja az őshonos kisebbségeket területén. Gondolod, hogy jobb lenne a fel- és délvidékiek, vagy a székelyek helyzete egy ilyentől? Tutira nem.
Az egyetlen jó lépés az lett volna, ha az ukránok nem veszik el kisebbségek jogokat. Ezzel egy okkal kevesebb lett volna a háborúra.
A záhonyi határátkelőnél lévő vasútállomáson ... A kisfiú nagyon megrémült, ugyanis nem látott ismerős arcot, és körülötte mindenki egy számára idegen nyelven beszélt.
micsoda ???
azonnal betiltani Záhonyon a magyar nyelvet, csak ukránul lehet beszélni.
És élni is fogunk vele, az asszonnyal doctor Gödényre akartunk szavazni, de így , hogy kaptunk 13. nyugdíjat, meg eltörölték a maszkot, mégis inkább a kormánypártra fogunk szavazni.
A kollégiumokban néhány száz menekült van. Az ELTE pl. elsősorban azokat helyezi el, akiknek valamilyen kötődésük van a felsőoktatáshoz, összesen kétszáz kollégiumi helyet szabadítottak fel.
" egyelőre nem jelentős azok száma, akiknek Magyarországon belül sincs hová mennie."
MIután mások átvették a feladatot, olyanok, akiknek ez nem kötelessége törvényileg. Még az önkormányzatoknak sem az, mert nem rendelkezett arról az állam - külön törvénymódosítást kellene végrehajtani -, hogy ezt a nyakukba varrják és mit fizet érte nekik.
Az eddigi önkormányzati felajánlások is önkéntesek (és nagyon dicsérendők).
A menekültek már csak egészen kis részének vannak itt ismerősei, rokonai, merthogy már napok óta nem Kárpátaljáról jönnek, hanem feljebbről. Ukránok. Akiknek nincs itt semmiféle kontaktjuk és a karitatív szervezetek, meg az önkormányzatok jóindulatára vannak bízva.
Ukrajna azonnal megtámadta volna Oroszországot ahogy NATO tag lett volna. Ukrajna megtámadta volna a Krimet mint NATO tag, és abban a percben létrejött volna a 3. világ és atomháború a NATO és az oroszok között.
Putyin megelőző csapást hajt most végre, hogy megakadályozza Ukrajna NATO tagságát és a 3 világ és egyben atom háború kitörését.
Putyin azzal hogy eltörli Ukrajnát, éppen most menti meg a fiaink és unokáink életét, megakadolyaza a jövőbeni Krim NATO - Orosz világháborút.
Putyinnak én egyenesen béke Nobel díjat adnék, épp most menti meg a földet. Reméljük kartataljat azért ide adja nekünk.
Azért helyezték el őket így, mert nincs más lehetőség. Erről beszéltem végig. Jó reggelt :)
Állami menekültügyi elhelyezés jelenleg egyáltalán nincs, mert nincs hová. Az egyetlen magyar menekülttáborban, Vámosszabadiban az afgánok vannak, Nyírbátorban egy zárt fogda (!) van csak (oda azért mégse), és Balassagyarmaton egy ún. közösségi szállás, ami nem menekülttábor, de az is állami, viszont csak egy-kétszáz ember fért el (az tele is van).
Az, hogy nem megy tovább, nem azt jelenti, hogy menekülttáborba kíván menni. Én az ATV híradásait nézem, mert az M1 kvázi nézhetetlen, ott ki szokták emelni, hogy egyelőre nem jelentős azok száma, akiknek Magyarországon belül sincs hová mennie. Sokan maradnak itt úgy, hogy vannak ismerőseik, rokonaik, barátaik már Magyarországon, akik el tudják őket helyezni. Ez így teljesen normális. Engem spéckó nem érdekel, hogy ki mit tesz vagy nem tesz bele a történetbe, a magam módján segítek, ahogy tudok. Javaslom neked is az önmérsékletet. Értem én, hogy te erkölcsi kötelességednek érzed, hogy ebben a helyzetben is kizárólag azzal legyél elfoglalva, hogy habozzon a szád, de ehelyett mondjuk ellátogathatnál a határra egy gépjárművel és felajánlhatnál szállítást azoknak, akiknek lenne hová menniük, csak kimerültek, és nehezen jutnak el A-ból B-be. Nekünk mindannyiunknak az az erkölcsi kötelessége ebben a helyzetben, hogy segítsen, nem pedig a kormány szidalmazása. Azzal ugyanis a menekültek nem mennek semmire.
Az orosz fél március 8-án moszkvai idő szerint délelőtt tíz órától tűzszünetet hirdet, és kész biztosítani a humanitárius folyosókat Ukrajnában – jelentette az Orosz Föderáció ukrajnai humanitárius segítségnyújtással foglalkozó központja.
egy orszag elfoglalasa nem azt jelenti, hogy raketak ropkodnek az emberek feje felett. ilyen alapon az oroszok egy perc alatt le tudnak gyozni pl. ukrajnat ha kilonenek egy atomot kijevre. ehelyett lehet, hogy 20 evig fognak ott molyolni, soktizezres emberveszteseggel, oriasi anyagi raforditassal, raadasul lenullazva a szankcioktol sulytott oroszorszagot.
Mi is azt mondjuk, hogy mindenkiről gondoskodunk. Eleinte lesz nehéz összerendezgetni a dolgokat, de munkát tudunk adni bőven azoknak, akik hosszú távon maradnának, a beilleszkedéssel talán nem lesz túl sok probléma.
723 millió dollárt, azaz kb. 260 milliárd forintot bocsát Ukrajna rendelkezésére a Világbank, hogy fizetést tudjon adni a kormány az állami alkalmazottaknak, illetve ki tudja fizetni a nyugdíjakat és a segélyeket. A pénzt Nagy-Britannia, Hollandia, Svédország, Japán, Dánia, Lettország, Litvánia és Izland dobták össze. Nagyobb része adomány, a kisebb része hitel.
A Világbank további 3 milliárd dolláros csomagot tervez összeszedni, abból Ukrajnán kívül a vele szomszédos országoknak is jutna, a menekültek ellátására.