Tudom, inkább az adok-veszek-be kellene írjak, de.... :-)
No, javítgatom a frekimérőm, aminek mérőbemenetében egy OM335-ös IC erősít. Valószínűleg kapott egy "pofon"-t, mert úgy néz ki, nem erősít.
Persze egy régi tipus, és a Gugli-barátunk magyar lehetőséget a beszerezhetőségére nem talált. Akad valakinek esetleg kallódóban? Baráti áron keresem, max 1500 Ft-ig. Igen! Az ára a kűlföldi ajánlatok alapján szinte "aranyáron" vannak! (A legalacsonyabb amit találtam 6.5 dolcsi volt! :-(( Az is Taljánországban. )
Pedig ez egy egyszerű háromfokozatú, szélessávú "antenna-erősítő" IC.
A legrosszabb esetben építek kisérletileg egy háromtranyós kapcsolást. :-) De szeretném inkább az eredeti állapotot.
RT 1992/1-4 számok. HA7ZA Tóth Sándor által készített szintis FM, 2 méteres kis készüléke. Kisértetiesen hasonlít a képen láthatóval..... (Legalább is a kidobozolton "tutira" felismerni vélem a 10,7 MHz-s FM szűrőt, és az előtérben a szintézer nyákját, a kristállyal.)
Egyébként ahogy elnézem ezt a kis kütyüt....felfedezni vélek benne pár régi BRG FM05 elemet is...vagy csak annak tűnik? Minden esetre nagyon igényes kivitel, nem győzök csodálkozni :)
Egy kis segítség kellene. Van valakinek akár eladó Motorola HT800-as kábele? Elég esélytelen kérdés, de sajnos az EBay-el még nem barátkoztam meg, de ha valaki ezen az ágon esetleg tud segíteni :) Xanti ajánlotta még régebben nekem.
Aranyos kis szerkezet sőt kifejezetten igényes! Ha nem írod, hogy házi készítés....meg nem mondom róla :)) Bár tudnék segíteni, de sajnos nem tudom ki készíthette. Minden esetre: nagyon szép munka! Ez az igazi amatőrmunka!
Kezdelek sajnálni. Az, hogy engem bármikor is lenyomjanak, fizikailag egyszerűen kizárt. Nem vagyok újonc sem: én már akkor rádióztam, amikor te még egy kéjes gondolat sem voltál. Sajnos a megállapításaiddal egyszerűen nincs szerencséd.
Mellesleg, nyugodtan nyomkodjatok. Nemhogy rosszallnám, egyenesen felszólítalak titeket. Először a kicsi és szabályosan rádiózókat, aztán az egyre nagyobbakat, végül egymást. S amikor már mindenki ki lesz nyomva, akkor a legfőbb nyomkodó elégedetten dohatja kukába a rádióját, mert nem lesz, akivel beszélhetne. Akkor lehet muhaházni. A kígyó a saját farkába harap. Ti is :-)
Nem fogom:-) DR OM meglepett mint kezdőt egy kis dobozzal. Nem Ő hanem más építette a 7-es körzetből. Nem kis munka és idő ráfordítással amit nem győzök csodálni. FM-es 10-15 wattos PLL vezérlésű adó vevővel 2 m-re. Keresem az elkövetőt-konstruktőrt és a kapcsolási rajzot:) Vagy Tippet ki követte, követthete el? Hogy cinikus legyek: Kaptam egy kis gépet, hogy lenyomjanak mint a ...art. muhhaha
Kb annyit érhet a statisztikád mint a magyaróra, ha jártál egyálltalán álltalános iskolába. muuuhhahahaaa De veled erről nem kívánok többet eszmét cserélni.
Nem érdekel senkit a muuhahhaa hülyeséged. Ha rádióztál nem csodálom hogy téged kinyomtak mint a xart.
Itt sem vagy több számomra mint akin átgördül az egér.
Mit tudsz te rólam? Honnan veszed hogy mi fog történni? Mit tudsz azokról az amatőrökről akikkel én jó barátságban vagyok? Az elmúlt 20 évben lettek egy páran.
A hozzászólásaidd és a személytelenséged alapján csak egy fikanick vagy!
Kifognak moderálni mint a Badacsonyi Torony haverodat.
Köszönöm az infót.Kerestem a google-n ,illetve katonai rádiókkal foglalkozó oldalakon leírást, de nem találtam. És még le is lettem szidva a PMR fórumon ismeretlen 80m-en nyomkodósok miatt. :(
Sehol nem találsz infót róla. 50 éves csöves konstrukció, telepes csövekkel. A kapcsolási rajza az megvan ha (nagyon) kell. Kizárólag múzeális értéke van.
Sokan írnak a neten rossz helyesírással.Mióta többet netezek, mint olvasok, gyakran még én is elbizonytalanodom, hogy ritkán használt szavakat pontosan hogyan kell írni. Talán tudatt alatt megjegyzi az ember a rossz helyesírású szavakat is.
Hűha. Akár éjjel kihúzok egy rozsdamentes huzalt a tetőnktől a szomszéd diófáig:-) Gyűlnek az antennák szépen a garazsba. Ujj tető ablak is lett a nagyüzemi használathoz, mivel nőttem, (én így hívom) mások azt mondják híztam. Ez jó, jó hír. Ami bosszant hogy nem jött meg még a vizsga bizonyítványom. Az adatlap itt van kikészítve, fel illetékelve. Nem volt a postán 2200 -ért illetékbélyeg ezért az írást körbe ragasztottam 100 forintossal:-D Nem tudom hogy lesz ünnepek alatt rádiózás. Pedig tolnám a bejglit és nyomnám a májkit 3 hétig. Hétfőn felhívom az NHH-t a Nagy Hívójel Hivatalt.
A GP380 tudásával? Egy ilyen készüléket ismerek csak a Motorlánál ami még annál is többet tud :) MC2100 vagy az MCS2000. Tudja a zónákat vagyis ilyen mappszerűen csoportokba lehet szedni a frekiket. Kötegelni úgymond. Egy mappa amatőr...egy mappa vasút....egy mappa bkv stb :)
A 277-es projekt él, készül. Antennád van-é már? Mert ha azt mondod készen várja a rádiót, akkor lelkifurdalásom lesz. De a reményeim szerint szeretnék sokat haladni vele a hétvégén. Hogy legalább QRP menjen.