A menzúra nem a bundok számát jelenti, Wazz!
Nézz meg gitárokat pl lespaul, strat, jacko, Ibz, stb...
majd mindegyiknek más hosszúságú a nyaka...
Ha van lehetőséged rá, hasonlítsd össze hová esnek az adott érintők...
A menzúra a nyak arányos felosztását jelenti, mégpedig lehet neked akár 2 méteres a gitárod nyaka, ha a 12. bund a szemöldök és a híd felezőjén van, akkor a hangolásnak megfelelő "tiszta" oktávot kapod...
Volt már olyan gitárom ahol simán tudtam játszani a 24. bundnál is (befért a kisujjam), meg olyan is, ahol göcsölni kellett hogy játszani lehessen valamit (el is adtam)
Egyébként volt már27 nem elírás!, huszonhét bundos gitárom is 2 db, egy pácolt pijos, megegy kőjis szinű (HAMER Californian)...
arra gondoltam, hogy G#-en az 56-os húrnak tök lazának kellene lennie, ha H-n sem olyan feszes(2 oktávoson). te annak érzed vagy nem?
Blind:felesleges ezt tovább ragozni,írtam hogy én értem mindkettőt, neked van gondod ezzel, ahogy ki is derült. ha nem tudsz valamit, legalább nem kéne kötözködni.
Örülök, h ismét sikerült a lényegre tapintani minden kedves gitáros kollégámnak...
Naxal nemhivatalos info szerint Yngwie "Afaszomveremagitáronésfelsőbbrendűvikingvagyok" Malmsteen (J.Malmsteen by the way- ahogy ő szokta hozzátenni oktatóvideóin) jövő kedden méltóztatik meglátogatni kishazánkat a Pecsában.
Arra gondoltam, sokan vannak itt akik szeretik (tudom, blind, h Te nem:)) , és méltó az alkalom arra, h néhányan összeröfögjünk a grandiózus eseményen. Zakk és én megyünk, sztem AOrBandira, és StratoFanra is lehet számítani... Gyertek minél többen... gyertek, gyertek, tartsatok velünk... csak a szádban olvad...
Aztán megha mégsem lex, akkor jól pofáraesünk.
Mindenesetre akit érdekel, mail me, vagy +bexélhetünk talit itt: 0630/ 2427152.
Üdv:
GG
Szerintem meg Messhugaek mindenkit leeloznek a 8hurosukkal a ki tud melyebbra hangolni versenyben...bizony F#-en vannak azok az agyatlanok:-)))
Reszemrol hurkeszlet D'Addario 7 huros 0.10 keszlet, szoval a H hur (vagy B) az 0.56.
Pyra, hogy a rakban tudsz spagetti hurokon (.008)jatszani??
Klubot tenyleg kb 2 eve kitalatuk Pyra-val, es azota is tervezesi fazisban van:-))
7huros lecket, meg 7huros kepeket talaltunk, meg hat 7huros gityonk is vannak, szoval nem is kell hozza semmi mas:-)))
...na jo van akinek 7huros cucchoz van erositoje (WARP7)...
Incho
Ui: B vs H temahoz: Akkor a BC Rich gitarokat itthon HC Rich-nek kellenne hivni???
:-))))
Mikor elkezdtem amerikaiakkal dzsemmelni volt ra pelda, hogy mondtam neki, hogy o.k., akkor jatszunk H-ban (éjcs-ben)....
Hat voltak tagranyilt szemek....
:))))
6 éves koromban kezdtem el zenélni, akkor zongorán, szóval volt ideje a H-nak belém vésődni. ettől még tudom, mi az a B. én nem akarlak meggyőzni egyiknek sem a helyességéről, de azért ismerhetnéd mindkét elnevezést, mert így meg esetleg a hazai zenészek előtt égsz, amikor benyőgöd nekik, hogy nem ismersz ilyen hangot...
bár ha nagyobb rendszerességgel jammelsz Halennel, akkor nem szóltam :)
egyébként csak kezdd el amit az előbb én..
sorold fel a teljes hangokat A-ból indítva.. előbb a saját, utána a világ összes többi része szerint elfogadott elmélet szerint...