"új kardántengely kell a motor és a hajtómű"
lehet, hogy pont az Apám esztergálta ezeket a tengelyeket???
CNC esztergályos és pár hónapja mesélte hogy a román mozdonyokhoz esztergálnak ilyesmi alkatrészeket a MÁV-nak...
Nem a "komoly" fejlesztések mint mindig most is Pécsett történednek! A két vízkör kialakítása tul macerás, így marad egykörös, így tudja a 600 kW-ot. A tengelyhajtás rendesen túl van méretezve, ez miatt nem aggódunk, viszon új kardántengely kell a motor és a hajtómű, valamint a hajtómű és a fűtőgenerátor közé, a motort lejebb kell engedni, és új tengelykapcsoló kell a kihajtáshoz. Az új tengelykapcsoló beépítését az teszi lehetővé, hogy a H122-n van külön kihajtás a hidrosztatika szivattyúhoz.
>Nézzük, hová nem járt még: Györ-Sopron (nem lenne hülyeség, legalább kihasználná a pályasebességet = 160 km/h),
Szerintem a GySEV szereti saját kocsijaival lebonyolítani a forgalmat. Bár a pályasebességen kívül a könnyű és gyors össze-és szétcsatolás is előny lehetne. De az előbbi probléma miatt egyáltalán nem valószínű...
mdbz:
"Én sem jártam a Mechwart-ba. Viszont sokszor és sok helyen hallottam, hogy először hol arra már nem emlékszem."
1. Én jártam a mechwartba, de ezt ott nem hallottam.
2. Mi a következő összeállításban használjuk:
"FST probléma, AS beállításoknál előfordul." Ilyenkor a kedves kuncsaft általában bólogat, és magában arra gondol, hogy "Ez aztán szakember a javából! Egyből tudta mi a baj!" Pedig az egész csak annyi, hogy Faszom Se Tudja! probléma, Ahogy Sikerül beállításoknál előfordul.
Fecó
Ezek teljesen hagyományos SW-motoros forgóvázak lennének, a D jelü többszörösen megmunkált forgóvázak selejtezése esetén azokat pótlandó. Persze most már gumirugós bekötéssel. De pont a gumirugó, mint "megoldás" miatt lehet, hogy nem lesznek legyártva.
Arról is volt szó, amire Te gondolsz, teljesen új TC-motoros forgóvázat kifejleszteni, de már nem érdemes, 40 éves konstrukciójú mozdony alatt forgóvázat + bekötést + villamos föáramkört átalakítani felesleges. El kell kezdeni felváltani egy új sorozattal.
Tényleg? Tudsz erről bővebbet? Ha jól sejtem, ennek semmi köze a gumirugós V43.2 forgóvázakhoz.
Kíváncsi vagyok, milyen lesz, ha lesz.
Sok mozdonyvezető szerint a Szili nagyon hálás, megbízható gép, csak egy baja van, a forgóváz, ez a PFT-nek is nehézséget okoz, mert szétveri a pályát. Ha sikerülne kifejleszteni egy új forgóvázat, akkor a Szilik mág sokáig mehetnének (kell is, mert úgysem lesz 250-300 db új gép egyhamar...)
Ezek szerint oda sem alkalmas.....Hétközben sok, hétvégén kevés.
Nézzük, hová nem járt még: Györ-Sopron (nem lenne hülyeség, legalább kihasználná a pályasebességet = 160 km/h), Kaposvár, Pécs, Miskolc, Zalaegerszegre meg nem tud elmenni. Ezekböl választanak majd?
A képek feliratán látom még csiszolnom kell.
A cseh háló kocsit és +1 fekvőhelyest +3 egyéb kocsit + 1 mozdonyt + 1 tehervagont Lököshösházán sikerül összehozni, a Pannónia vonatnál.
A kocsma és a Bvmz kocsit a sztrájk alatt Hamburgban törték össze a német kollégák.
OFF:
mdbz:
ennyire azért nem kell megsértődni, úgy tudtam birod a "fúrót".
Köszönöm a pontosítást. Akkor a Ganz-Hunslet (akkor mikor én gyárlátogatáson voltam, még az volt a cégnév) jogutódja ezekszerint ganz Vagon Kft? Kinek és mint gyártanak ezen kívűl?
mdbz!
"M47-2032 Villány inga";"Hat forduló Villány-Magyarbóly között egy Bzx-el"
Ennek van valami értelme? Nem lenne elég egy Bzmot és akkor nem kellene körbejárni az 1 db Bzz-et?
> M47-12xx-ba nem építenek H122-t, mert szombathely leutálta a feladatot.
Ez most hogyan is van? Nem a MÁV volt a T. Megrendelő??
A 8PA4-ből a jelenlegi vízkörrel kiszedhető a 600 kW vagy azt is cserélni kell? Így egy bivaly kis mozdony lehetne, már csak azt szeretném tudni, hogy a jelenlegi tengelyhajtás hogyan tolerálja ezt a teljesítményt... És ezt is Sm végzi?
"Akkor jól emlékeztem, hogy ebben a gépben csak motort cserélték ki anno? A Vasútgépészetben írták, hogy a M47 1206-osba akarnak H122-t beépíteni. Ez atípus akkor egy másik gépbe is belekerül? Egyébként nem értem, miért a H122-t választották. A GDB cégismertetője szerint ez a hajtómű 600...900 kW bemenő teljesítményre alkalmas. A Voithot 495 kW-ra állították be..."
Jól emlékeztél! M47-12xx-ba nem építenek H122-t, mert szombathely leutálta a feladatot. Az oda szánt hajtómű kerül a 2023-ba. A 8Pa4 motorból kiszedhető a szükséges teljesítmény (600 kW), sőt két vízkörrel jóval több is.
OFF
"Az AS szabványt hol hallottad?(én eddig csak a Mechwart-ban hallottam Vajnai Sándortól) "
szerintem ez közismert, én is ismerem, pedig soha nem jártam a Mechwart-ba.
amperszag, mérőfüst,stb?
ON
>M47-2023 jelenleg áll, folyik a H122 hajtómű beépítése
Akkor jól emlékeztem, hogy ebben a gépben csak motort cserélték ki anno? A Vasútgépészetben írták, hogy a M47 1206-osba akarnak H122-t beépíteni. Ez atípus akkor egy másik gépbe is belekerül? Egyébként nem értem, miért a H122-t választották. A GDB cégismertetője szerint ez a hajtómű 600...900 kW bemenő teljesítményre alkalmas. A Voithot 495 kW-ra állították be...