nem kell a sorok közt olvasnod, nem annak szántam.
Amugy meg hajnal 0:13-kor ne éhes legyél, hanem fáradt... Én is itt küzdök egy Paganini kotta felett...
Tixtára ki vagyok akadva, h Christian Clavier Napoleonként lexólta Paganinit...
Naüdv:
GG
Hátakkor február 21. azisjó (mégjobb) lényeg, h lesz budapesten malmsteenkoncert, és axixem ez a mondat így bekerülhet a történelemkönyvekbe.
Amit te monc blind, lehet h igaz, de azért kérdezem tőled:
Hát mit adtak nekünk a rómaiak?????
Mit?
Én azt mondom : Romani Ite Dorum!!!!
Rómaiak haza!!!
És axem ezt mindnyájunk nevében mondhatom...
Naüdv:
GG
Ez a Jacksonhoz dolog úgy történt hogy eccer te vigyáztál a kiállításona Jackson standra, aztán híttá hogy mennyek, aztán szétgitároztuk egésznap az agyunkat ;)))
a tömeg nem engedte oda Mr Xekeres T.A.M.A.S-t :))))
...valaha, jópár évvel ezelőtt a HAMER demonstrátoraként dolgoztam... (engem váltott az Alapi Pityesz, én meg mentem a Jacksonhoz, bár jackóm sose volt, álltalában a Nagyfi customshopját nyúztam, néha meg a Szekeres CHARVEL San Dimas-át, csakhát a Proline-tól átvette a LEÓKA MŰVEK, oszt...) :o(
A Hamerek már rég nincsenek meg, bár szerettem őket, de az egyikből lett a Vai modell, a másikból egy Marshall fej/láda kompozíció... (hát ezek sincsenek már meg jó ideje. Wazz! Azt a gitárt qrvára sajnálom!) :o(((
Ps:
Egyébként nem!
Ők a hülyék, csak Mi vagyunk helikopter! :o)))
Nekem is van egy 27es Californian-om...volt idoszak amikor nekem is ketto volt, es az egyik h-ra (vagy b-ra) volt hangolva.
Neked meg az eredeti hangszedok vannak benne?
Nekem qrvara bejott..mondjuk szivesen vagnek bele egy dogosebb hangszedot.
Neked mi a tapasztalatod vele?
Incho
Ui: Nem vagyunk mi hulyek???...semmi "kispolgari" gitar, csak 7huros, 27bundos:-))))
Hogy itt a naaagy nemzetiségiek küzdenek a "h" hang létezésének jogaiért.. :))
tudod, neki nem jó az ami a bolygó 98%-án elfogadott, és bevált.. neki a nágy mágyárnak kötelessíge mégmutátni áz világnak hogy mi különbek vágyun tezsvírem Gázsi, mint a többi pórníp...
erről a Brian Élete jut eszembe, amikor a faszi azt akarja, hogy ismerjék el a férfiak szülési jogát :)))
én segítek! Biztos jó lesz,de én meg biztos nem megyek el :)
Bunkó szemét rohadék! De Mr. bunkó szemét rohadék messze lakik,amúgy meg ha pesti lenne minden koncerten ott enné a rossebb,csak hogy lásson végre vintage er?sít?ket,nem csak a fene Mesa meg a Marshall DSL :)
Én így szoktam meg :) Több mint 1 éve játszom így és szerintem nagyon jó a 10-es húr c#-re hangolva,bár sokan mondják hogy marha vékony húrom van,de én ezt szoktam meg! Ja meg nem utolsó hogy azér szól is vhogy,ugyebár Seymour D. van minden hídban meg egyikben Gibson pikáp,és persze a Mesa/Boogie Dual Rectifier is megszólal vele valahogy. Meg amúgysem szeretem ha feszes a húr,nekem így fasza!
Április egyik szombatjára egy bluesgitár minifesztivált szervezünk az Est Café pincében.
Három kiváló gitárossal:
Benkő Zsolt (ex-Sonja és a Sápadtarcúak, ex-Herfli, ex-Staff, jelenleg Benkő Zsolt és a Bluesrivers)
Halper László (ex-Bill, ex-Blues Rádió Budapest, jelenleg saját zanekarral)
Fekete Jenő (Muddy Shoes, Frank Zappa emlékzenekar, Palermo stb.)
Jó lenne tudni, milyen érdeklődésre tarthatunk számot, hányan jönnétek el. A belépő 600-800 Ft lenne. 9kor kezdenénk, max 3 órás program lenne egy szünettel.
Légyszi jelezzétek érdeklődéseteket vagy itt, vagy mélben. Előre is köszönöm mindenkinek.
(A rendezvényről infókat nemsokára a
bluesrivers.fw.hu címen találhattok, ez Benkő Zsolt zenekarának a honlapja amúgy.)
Sziasztok, pénteken Lopmpos Farkas Söröző, Benkő Zsolt és az Indián Joe Blues Band.
A menzúra nem a bundok számát jelenti, Wazz!
Nézz meg gitárokat pl lespaul, strat, jacko, Ibz, stb...
majd mindegyiknek más hosszúságú a nyaka...
Ha van lehetőséged rá, hasonlítsd össze hová esnek az adott érintők...
A menzúra a nyak arányos felosztását jelenti, mégpedig lehet neked akár 2 méteres a gitárod nyaka, ha a 12. bund a szemöldök és a híd felezőjén van, akkor a hangolásnak megfelelő "tiszta" oktávot kapod...
Volt már olyan gitárom ahol simán tudtam játszani a 24. bundnál is (befért a kisujjam), meg olyan is, ahol göcsölni kellett hogy játszani lehessen valamit (el is adtam)
Egyébként volt már27 nem elírás!, huszonhét bundos gitárom is 2 db, egy pácolt pijos, megegy kőjis szinű (HAMER Californian)...
arra gondoltam, hogy G#-en az 56-os húrnak tök lazának kellene lennie, ha H-n sem olyan feszes(2 oktávoson). te annak érzed vagy nem?
Blind:felesleges ezt tovább ragozni,írtam hogy én értem mindkettőt, neked van gondod ezzel, ahogy ki is derült. ha nem tudsz valamit, legalább nem kéne kötözködni.
Örülök, h ismét sikerült a lényegre tapintani minden kedves gitáros kollégámnak...
Naxal nemhivatalos info szerint Yngwie "Afaszomveremagitáronésfelsőbbrendűvikingvagyok" Malmsteen (J.Malmsteen by the way- ahogy ő szokta hozzátenni oktatóvideóin) jövő kedden méltóztatik meglátogatni kishazánkat a Pecsában.
Arra gondoltam, sokan vannak itt akik szeretik (tudom, blind, h Te nem:)) , és méltó az alkalom arra, h néhányan összeröfögjünk a grandiózus eseményen. Zakk és én megyünk, sztem AOrBandira, és StratoFanra is lehet számítani... Gyertek minél többen... gyertek, gyertek, tartsatok velünk... csak a szádban olvad...
Aztán megha mégsem lex, akkor jól pofáraesünk.
Mindenesetre akit érdekel, mail me, vagy +bexélhetünk talit itt: 0630/ 2427152.
Üdv:
GG