Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy a személyeskedést, gyűlölködést és topikrombolást nem tűrjük meg itt.
Ez a topik kiemelt figyelmet kap a moderatúra részéről.
Az alapelvek egyszerűek:
- Érvelj, vitatkozz, beszélgess. Ne személyeskedj és ne dehumanizálj.
- A politikus is ember. Az olvtársad is. És te is az vagy.
- Ne írj le olyat, amit visítva jelentenél, ha az ellenoldal írná. Negatív véleményt is meg lehet fogalmazni mocskolódás és személyeskedés nélkül.
- Ha csak balhézni, provokálni vagy gyűlölködni tudsz, mehetsz más fórumra.
- Amíg ki vagy tiltva, ne gyere vissza folytatni másik nicken sem. Nem éri meg.
- Olvass törlési értesítőket, és szívleld meg az ott leírtakat.
- A törlést fogadd el, ne jogászkodj és ne próbálgasd a határokat.
A piaci folyamatokba a rezsicsökkentés lépett bele.
Ami pedig az adót illeti, nagyon tévedsz, hogy csak SZJA-ból lenne, zömében ÁFÁ-ból van, ami itt világbajnok nagyságú és mindenkit egyformán terhel.
Jelenleg az állam hitelből pótolja ki a gázárból származó veszteséget. Sok százmilliárd Ft összegben, aminek nyilván lenne jobb helye is az állami költségvetésben.
Egyébként nem mondtam, hogy a lakossági árat emelni kellene, de én elkerülhetetlennek látom még akkor is, ha Orbánék maradnak kormányon.
1.Elnevezési rendszer, egy tárgykörben, tudományágban a dolgok vagy elemek elnevezésére használt szavak összessége.
Egy új tárgykör tanulásakor a nómenklatúrát is meg kell tanulni. Az eltérő nómenklatúra miatt egyes szavak jelentése kisebb-nagyobb mértékben más és más a szakterületek szerint.
2.Szleng: Hatásköri jegyzék, amely alapján a pártállami rendszerben (a szocializmus idején) az egyes vezető tisztségekre kiválasztották a megfelelő személyeket.
A pártbizottság a nómenklatúrát is figyelembe veszi az igazgató kinevezésekor. A nómenklatúrának döntő része a politikai megbízhatóság.
3.Szleng: Vezetőréteg a pártállami rendszerben (a szocializmus idején).
A nómenklatúra számára külön pártüdülők álltak rendelkezésre a Balaton partján. A nómenklatúrához tartozás különleges előnyökkel járt.
4.Régies: Betűrendes névjegyzék, amelyben személyek (ritkábban más élőlények, dolgok) nevét sorolják fel egymás után.
Az egyesület tagságának nómenklatúrájába felvették az új tagot. Az országgyűlési választásokon csak a választók nómenklatúrájába felvett személyek szavazhatnak.
Te mondtad, hogy az állam kompenzál az MVM-nek, amit az adófizetők pénzéből tesz, tehát, a befizetett adóból. Ha nekem ugyanannyi az adóterhem, és megemelkedik, az energiaszámlám, akkor nyilvánvaló, hogy rosszabbul járok. A rezsicsökkentéssel az állam visszaad a polgároknak a befizetett adójukból.
Az más kérdés, hogy ez jó, vagy nem. Szerintem nem, a piaci folyamatokba belenyúlni nem szerencsés, más megoldást kellene találni.
Mennyivel jobb volt szatelájtként a nagy SZU árnyékában evezni. Volt igazi vasfüggönyünk, ablak a piros útlevélben, Trabant utalvány és 12 évig várni egy iker telefon vonalra.
A CIA-s ügynökök elhitették velük 2014-ben, hogy az EU tárt karokkal várja őket a NATO-val egyetemben.
És még senkinek nem volt pofája a szemükbe mondani, hogy sajnos történelmileg úgy alakult, hogy most ez nem fog összejönni, de még hasznosak lehetnek abban, hogy leválasztják Oroszországot az európai gázpiacról, és pár ukrán politikusnak akár nyaralója is lehet a végén Floridában."
Ez igy van. Zelenszkij is nagyon eltűnt a balfeneken , lehet hogy mar valamelyik amcsi nagykövetség szobaiból jelentkezik be néha , de lehet hogy magából az USAbol. Elég hűen követte eddig az utasításokat , hogy nem 100% sikerrel , az nem az o hibája. Szerintem meg nem dolt el a sorsa. Lehet hogy bizonyos okok miatt bizonyos korok lobbiznak majd hogy kapjon egy szép kis hazat valahol az Usaban , de lehet hogy csak eltüntetik majd.
Sokan aggódnak a katonakorú férfi rokonokért, attól tartanak, hogy behívják őket, de a legtöbben hozzáteszik, egyelőre ilyenre nem nagyon került sor, mert rengeteg az önkéntes jelentkező a haderőbe, és még nekik sem jut elegendő felszerelés, fegyver és lőszer. Sok helyen ennek ellenére elsősorban a nők járnak a boltba, a férfiak szinte eltűntek az utcáról.
A három vagy több gyerekes édesapákat nem viszik el a nekünk írók szerint, ahogyan a 18 éves fiatalokat sem, mert ahogy olvasónk írja “itt gyakorlott emberekre van szükség”. “Jelenleg Kárpátaljáról nem érkeztek katonai behívók, mert 80 ezer önkéntes jelentkező van, és őket sem vitték még el, mert nem érkeznek kiképezni. Szóval egyelőre biztonságban vagyunk” – írja egy olvasónk.
bár nem tudom a rezsi hogyan kerül ebbe a topicba, de nézzük. kezdjük azzal, mi a piac? na most ne az elvont, vagy általános érttelemben vegyük, hanem miért emelkedik pl. a rezsi, amikor és ha emelkedik? most ne a hazai piacon vegyük, hanem a nemzetközit. miért emelkedik a "rezsi" alapára, amely ugye tartalmazza a termelés kiadásait és hasznot. miért emelik most az árakat, ha egyszer nem kerül többe a termelés, hiszen a termelésben résztvevő embereknek nem emelkedett a fizetésük, nem emelkedett a termeléshez szükséges eszközök ára? talán azért, mert egy eszelős agresszor terrorista vágyait ki kell elégítenie a világnak?
miért?
ha válaszolsz, folyamatosan eljuthatunk a hazai rezsiárakig.
15% az SZJA. Tegyük fel, hogy megszűnik a rezsicsökkentés, és 2x annyit fizetnék a gázért, áramért. Ha marad az SZJA 15%, akkor melyik verzió is jobb nekem?