Keresés

Részletes keresés

FOMA Creative Commons License 2000.06.21 0 0 12688
"Akkor ez nekem eddig 25.000 forint :)))) "

Szerencséd, hogy a magyar jogrendszer egyik alapelve a kumuláció tilalma.:))

Azért, ha utánanéznék a statisztikának, nem hiszem, hogy a Pénzügyminisztériumnak nagyon sok bevétele lenne a vasúti szabálysértésekből.
Ja igen, van még olyan is, hogy "tömegközlekedési eszköz rongálása".

Előzmény: Carpy (12685)
Grg Creative Commons License 2000.06.21 0 0 12687
"c) a vasúti kocsiba nem a felszállásra szolgáló helyen száll be, vagy onnan nem a leszállásra szolgáló helyen távozik
e) vasúti kocsinak nem az utazásra kijelölt részén utazik"

Pontosan melyek ezek?

c) ablak? Ki akarna ott fel/leszállni? (Napfogyit kivéve :) ) kocsi elején/végén levő ajtó? ott meg elégé akrobatikázni kell.

e) Igy hirtelen a WC, a kapcsolószekrény fülkéje (By) -bár ez elvileg zárva van, és a kocsik közti rész jut eszembe

Előzmény: FOMA (12684)
Fecóka Creative Commons License 2000.06.21 0 0 12686
Az interneten van valahol anyag a felújított Szilikről?
Fecó
Carpy Creative Commons License 2000.06.21 0 0 12685
FOMA!

Akkor ez nekem eddig 25.000 forint :))))

Illetve hogy ha
"f) nyílt vasúti pályán engedély nélkül vagy az átjárásra ki nem jelölt helyen a pályatestre lép,"

Lepni nem lehet, ez OK. Es tartosan gyalogolni? :))

"g) a vasúti pálya közvetlen közelében jogosulatlanul vagy az állatot őrizetlenül vagy szabadon hagyva legeltet,"

Szegeny hajdu-bihari gulyas! Nem eleg, hogy megdeglett 5 tehene, meg fizethet 5 ezer penzt is!

Előzmény: FOMA (12684)
FOMA Creative Commons License 2000.06.21 0 0 12684
Parancsolj:
17/1968. Korm. r. 52. §:
"Aki
a) vasúti pályaudvarnak a közönség használatára meg nem nyitott részébe engedély nélkül belép, vasúti pályaudvaron a vágányokon átjár, kivéve, ha ezt a vonat megközelítése vagy elhagyása teszi szükségessé,
b) a vasút területének közúti járműforgalomra meg nem nyitott részén kerékpárral vagy egyéb járművel közlekedik,
c) a vasúti kocsiba nem a felszállásra szolgáló helyen száll be, vagy onnan nem a leszállásra szolgáló helyen távozik,
d) mozgó vonatra fel-, illetőleg mozgó vonatról leugrik,
e) vasúti kocsinak nem az utazásra kijelölt részén utazik,
f) nyílt vasúti pályán engedély nélkül vagy az átjárásra ki nem jelölt helyen a pályatestre lép,
g) a vasúti pálya közvetlen közelében jogosulatlanul vagy az állatot őrizetlenül vagy szabadon hagyva legeltet,
h) a pályatestre vagy a sínekre bármilyen tárgyat helyez,
ötezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
Előzmény: Lehoczki Gabor (12677)
werner Creative Commons License 2000.06.21 0 0 12683
NOHAB: Jelenleg 8807/8806, 9705/9714, 19703/9718 vonatpárokkal járnak. Attól változhat a helyzet, ha a madzagot Smig átadják. Ekkor elvileg két Csörgő felszabadul még. Nem számoltam bele, hogy meddig bírják a csörik a 29-esen a 10-12 kocsis vonatok cibálását.

A 29-esen a menetrendszerkesztéssel megint átugrották a lovat, mert a 80/80-as 9714 pl. Balatonudvari és Örvényes között 20 km/h-val tartja a menetrendet. A mozdony kímélődik, de aki távolsági utazik, annak egy örökkévalóság.

mdbz: "Tudok, jelenleg kettőt is."
És mi a különbség a celliekhez képest?
Egyébként a 2158 is jó erőben van jelenleg, bár induláskor a tapolcai állomást jól beborítja korommal. A túlszabályozással aztán hamar felrántja a 4 kocsit 60-ra a kitérőkig.

Georgie:
"Ha erdekelnenek, akkor a reszleteket is megbeszelhetjuk."
Hogyne érdekelnének! Tunéziában egy haverom tavaly fotózott használatban levő Csörgőt is.

"- kideríteni, hogy mi jár Tornanádaskára"
Van M41+ 140-es RICes kocsi is... Azért többnyire Bz...

Előzmény: mdbz (12601)
Carpy Creative Commons License 2000.06.21 0 0 12682
chrta!

Azert azt nagyra becsulom Benned, hogy nem azt irtad ide, hogy gurul 80 tonna vas 12 kereken, fustol, zajos, razkodik: mi ebben a jo? :)))

Foma!

Igazan nagyszeru, hogy itt a topicban tenyleg minden szakterulet kepviseltetve van. Talan a profi futballistakat kiveve...

Leo!

Nem voltal felreertheto! A kulonvonat OK! Foleg a Tabot-Enyinget erinto terved tetszett. Borgon-Batyi kozott mar utaztam kb 20 eve a miskolc-Keszthely gyorssal... :)

chrta!

Reszletesen erdekelne, hogy mikor cseszegettek a reszvonalra igenybevett hazautazasi kedvezmeny miatt. szeretnem kideriteni, hogy melyik okos talalta ki az egeszet.

P+R parkolo elvileg Park+Ride, Parkolj es utazz jelentessel bir. Lenyege, hogy a vasutallomasig kocsival menjen a delikvens, ott meg szalljon vonatra. Mar van nehany ilyen jellegu parkolo, pl Kobanya-Kispestem, de csak akkor mukodik igazan a rendszer, ha orzott, es nem kell erte, vagy csak keveset fizetni. Hasonlokeppen a B+R Bike and Ride, biciklizz es utazz rendszer is mukodik, sok helyutt jobban is, mint a P+R, ugyanis a biciklitarolotol kevesebbet kell gyalogolni a vonatig. Dimbes-dombos teruleten csak mazochistaknak ajanlott, csongrad megyebe tokeletes, kiveve, ha valaki atkel a gaton :)))

Off kerdes: a bisztro-tolokocsistol fuvet vettel, vagy belyeget? :))Csomagoltattad, vagy helyben fogyasztottad? :))

Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.06.21 0 0 12681
OFF: tudja-e valaki a Fuji magyarországi központjának/képviseletének elérhetőségét? Fontos lenne!
Albertus Creative Commons License 2000.06.21 0 0 12680
Én a piálást és a dohányzást nem értem, és hasonlovakat gondolok róla: vajon mit lehet szeretni azon a büdös, poshadt vizeleten, amit egyesek sörnek neveznek? :-)
Előzmény: chrta (12678)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.06.21 0 0 12679
Akkor konkrét javaslat: aug 25-26.
Előzmény: chrta (12678)
chrta Creative Commons License 2000.06.21 0 0 12678
off
ez ugye csak vicc??? mármint, ez az egész foci-őrület.. könyörgöm, huszonkét játékos kerget egy labdát, aztán ha megszerzi, egyből tovább is rúgja... mi ebben a szép??
sokat gondolkodtam már rajta, vajon mivel lehet ilyenkor kirobbantani titeket a tv elől.. ki lehet egyáltalán valamivel? bőgő gyerek, nagy(obb) képernyős tv a szomszéd szobában? vagy pl szemet vetek a sörötökre??
egyébként hajrá franciák! :))

on
hétvége 20adika után jöhet...
K.

Előzmény: FOMA (12670)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.06.21 0 0 12677
FOMA! A múltkor írtál a vasúti szabálysértés fogalmáról. Meg tudnád nekem szerezni a kapcsolódó jogszabályt?
Előzmény: FOMA (12676)
FOMA Creative Commons License 2000.06.21 0 0 12676
Az a bizonyos kék színű igazolvány a letelepedési engedéllyel rendelkező külföldi állampolgárok személyi igazolványa, ami belül ua. mint a magyar áp-k igazolványa. A tartózkodási engedélyesek igazolványa zöld, a menekülteké fehér. A kedvezmények alapvetően csak a magyar állampolgárokat illetik meg, ez alól kivételt jelentenek a nemzetközi kedvezmények. Tehát pl. 65 éven felüli ingyenes utazás nem jár a külföldieknek, de a külföldi áp. magyarok a Volánnál rendszeresen próbálkoznak vele.
Előzmény: Carpy (12671)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.06.21 0 0 12675
Carpy, az ötlet nem rossz. Viszont lehet, hogy félreérthető voltam: ezt a dombóvári vonatozást különvonatként képzeltem el, ezért írtam útvonal terveket, és várom a visszajelzéseket, hogy kit érdekelne? Mert ha van érdeklődő, akkor kidolgozom a tervet, mdbz jóváhagyatja és szerez rá árajánlatot (mivel nyilván a zsebünkbe kell nyúlni).

Meg lehetne úgy csinálni (csak javaslat, kapcsolódva a városi közlekedés topichoz), hogy:

pénteki napon találkoznánk Szegeden, reggel, nsozatlgia villamosozás, remizlátogatás, troliüzem, trolizás stb., aztán du 3-ra beszerveznénk (pénzért) egy Tisza Volán gázbuszt, amivel kirobognánk a röszkei vasút állomásra. onnan az ezüst nyíllal vissza Szegedre, egy-két kör még az egyesen, majd este (bp-i átszállással) postavonattal dombóvárig. Itt lehetne aludni, sörözni, jóka beszélgetni. Szombaton pedig jöhetne a vonat. Mit szóltok?

Előzmény: FOMA (12670)
Grg Creative Commons License 2000.06.21 0 0 12674
26 éven aluli kedvezménynél személyit szoktak kérni tőlem, igaz eddigcsak egyszer kérte el a kalaj, egyszer pedig megelégedett azzal, hogy azt mondtam van nálam személyi, pedig átlag minden második hétvégén utazok a 29-es vonalon.

Más:
Jelvényterevek közül nekem a 3-as család tetszik legjobban utána az 1-es.
Miért ne lehetne IP? Ha BDt vagy B lehet..:) Akinek ez tetszik, igy legalább lehet választani, ha nem egységes lesz a jármű tipusa.

Előzmény: Carpy (12671)
manhattani Creative Commons License 2000.06.21 0 0 12673
gödény, plebejus, meg mindenki, akit illet:
nagyon jók a jelvények, nekem majdnem mind nagyon tetszik! (De azé' nehogy mán InterPici...)
Nehéz választani, de nekem az 1. család tetszik a legjobban.
Nagyon kösz a fáradozásaitokat!
manhattani
chrta Creative Commons License 2000.06.21 0 0 12672
ezt velem is eljátszották, a szeged-bp-kterenye dicső útvonalon, gyors egymásutánban kétszer is.
aztán beüttettem még két pecsétet a diákba, és onnan kezdve csend és béke vala...

mááss..
tegnapelőtt egy telefonszámot kerestem a jegyzeteim között, és közben ráakadtam csongrád megye területfejlesztési koncepciójára.. és találtam benne egy nagyon érdekes mondatot.. "a máv kijelölt állomásain p+r parkolj és utazz) rendszer működik"
--kérdésem: az meg micsoda????

és van még valami.. nem tudom megállni, hogy ne meséljem el..
szeged-bp gyors, a fülkében hatvan fok, mindenki kókadozik. jön a gördülő vendéglátóipari egység, nagy kerekeskocsi, tömve csokival és finom kávéval. a srác már halálosan unja, hogy senki nem figyel rá, ezért újít a régi szövegen (kávét, üdítőt, sört, szendvicset). az új így hangzik:
"kávét, üdítőt, füvet, bélyeget..""
:))
K.

Előzmény: Carpy (12660)
Carpy Creative Commons License 2000.06.21 0 0 12671
mdbz!

Egy szoval sem irtam, hogy a 26 even aluliaknak 67,5%-uk lenne. Azert hoztam a 26 even aluliak peldajat, mert valaki lentebb irta, hogy igazgatosagonkent valtozo modon biraljak el az erre valo jogosultsagot valamilyen speci igazolvany (talan menekult) alapjan. Az altalam irt esetben termeszetesen diakigazolvanyrol volt szo. Bocsanat, ha felreertheto volt.

Leo!

Augusztus vegi dombovar kornyeki vonatozas remek otlet. mi lenne, ha osszedobnank a szegedi villamosozassal, es lenne egy igazan gorbe kozlekedesi hetvege!

Előzmény: mdbz (12665)
FOMA Creative Commons License 2000.06.21 0 0 12670
Hétvégi dombóvári vonatozás augusztusban jöhet. Másik túrára alkalmazkodunk, bár inkább az 1. verzió.

OFF sajnos az angolok is.

Előzmény: Lehoczki Gabor (12666)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.06.21 0 0 12669
Gyorsan a tegnap késő délutánról:

Mivel megvan a gépem, tegnap negyed 6 felé kinéztem a Nagyállomásra. A 17.20-kor Bp-re induló gyorsot V43 1217 vitte, a 17.25-kor induló békéscsabai személy MDmot 3041 volt. Szinte minden vonat késett. Az IP 10 percet, ezért a békéscsabai szeméyl is késéssel indult. A szabadkai ezüst nyíl 17.30-kor futott be (16.05 helyett), és 17.50-kor indult vissza (16.20 helyett). IC706/701 V43 1292 volt, teherrel kaptam még le V43 1222-t (vadi új festéssel gyönyörű napsütésben), valamint szintén teherrel M62 096-ot. Ahogy írtam, az IC-t V43 1292 vitte, majd rá 10 percre a személyt V43 1225. Az este 7-kor Békéscsabáról érkező majd 19.25-kor visszainduló személy M41 2127 volt MD szerelvénnyel.

GEORGIE Creative Commons License 2000.06.21 0 0 12668
Kedves Division!

Csak tippelni tudok, mert nincs keznel az 1967-es MAV kocsialbumom!
Szerintem ez egy eredetileg kettengelyes kocsi, amit a Ganz meg Kistarcsa is gyartott cca. 1912 magasagaban. A hossza kb 16-18m.
Pontos adatokkal max. csak a jovo heten tudok szolgalni, de akinek keznel van esetleg a fennt emlitett Biblia, az legyen szives pontositani!

Georgie

Előzmény: division by zero (12657)
Albertus Creative Commons License 2000.06.21 0 0 12667
"...jelentheti..."
Előzmény: HáBé (12551)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.06.21 0 0 12666
Szép jó reggelt!

Tegnap este belekezdtem a részletes menetrend kidolgozásába, de aztán a két meccs elvette a figyelmemet... Odáig jutottam, hogy az eredeti terven valamit rövidíteni kell, mertkülönben nagyon szoros lesz, illetve élvezhetetlen rohanás és kapkodás. Elkezdtem csinálni egy olyan verziót, hogy:

Dombóvár-Kaposvár-Siófok-Lepsény-Enying-Lepsény-Szabadbattyán-Börgönd-Sárbogárd-Rétszilas-Keszőh.Gyönk-Tamási-Keszőh.Gyönk-Dombóvár,

illetve egy másikat:

Dombóvár-Bátaszék-Palotabozsok-Véménd-Bátaszék-Dombóvár-Keszőh.Gyönk-Tamási-Keszőh.Gyönk-Doombóvár.

A részletek a héten meglesznek.

Továbbra is érdekelne, hogy a 35,46 vonalakon hol nem lehet (kivitelezhetetlen) illetve egyszemélyes szolgálat miatt hol nem ajánlatos keresztezni. Pista, ha mailban meg tudnád küldeni, nagy segítség lenne.

Még egy fontos kérdés: aug. végén valamelyik szombaton kit érdekelne egy kis vonatozás Dombóvár környékén? :-))

Gábor

OFF: boldogság, a németek kiestek!!!!!

mdbz Creative Commons License 2000.06.21 0 0 12665
Csak egy apró megjegyzés: a diák kedvezmény 67.5% a 26 éven aluliak kedvezménye 33%, tehát a kettő nem ugyanaz.

mdbz

Előzmény: Carpy (12660)
division by zero Creative Commons License 2000.06.21 0 0 12661
én is csak fótozgattam a 75-ös trolit a Népligetben, amikor nézem, hogy mi a fene jön ott az úton...
aztán itt a topicban meg a mercurion derítettük ki, hogy mik is ezek...
Előzmény: marslakó (12659)
Carpy Creative Commons License 2000.06.21 0 0 12660
Erdekes tema, hogy egyes igazgatosagoknal mennyire veszik komolyan ugyanazokat a rendelkezeseket, mint pl a 26 even aluliak emlitett kedvezmenyet.

Egy ismerosom Gyor-Nyiregyhaza kozott utazhatott diakkent 67,5%-os kedvezmennyel, de Gyor-Bp kozott busszal jart, csak onnan vonatozott. 1997 nyaran egyszer ment hazafele, semmi baja nem volt (debreceni kalauz), visszafele viszont kifogott egy miskolci kalauzt, aki nem csak ot, hanem az egesz kocsit vegigbuntette, mar akinek nem volt tetelesen beirva a diakjaba, hogy Gyor-Nyiregyhaza, Budapest-Nyiregyhaza, stb. Hiaba lobogtatta utasunk a szorolapot, hogy a 67,5%-os kedvezmeny reszvonalra is igenybeveheto.
Nem tudja valaki, hogy milyen korulmenyek kozott szuletett ez a rendelkezes? A kaller ugyanis megmutatta neki, hogy mikeppen kell kitolteni egy diakot. A miskolci igazgatosag heppje volt az egesz, talan meg Szegeden is alkalmaztak a dolgot, de a Dunantulon tudtommal sehol. Az ominozus helyesen kitoltott diakigazolvany tulajdonosa a Miskolci Egyetemre jarta, es szemmel lathatoan valaki ertesitette rola, hogy ennek ez a modja. Aki viszont nem oda jart, azt lehuzta a kaller egytol egyig 50%-67,5% kulonbozetre + 200 potdijra. Szeretnem tudni, hogy ki talalta ki ezt a dolgot.

Az esetnek annyi nyoma lett, hogy az illeto nem ult tobbe vonatra. En neztem ki neki, hogy mikeppen tud eljutni Nyiregyhazara Budapestrol busszal. Akkor meg nem volt kozvetlen jarat, igy sokszor ket-haromszor annyi idobe tellett neki hazajutni, mint azelott, de megfogadta, es megtartotta, hogy ez a - hadd ne idezzem mennyire - paraszt ceg egy fityinget nem fog tole kapni.

Elgondolkoztato, hogy megeri-e ilyen gusztustalan es mondvacsinalt modon cseszegetni az utasokat, belekotni az elo faba is, kulonosen akkor, ha szocpol kedvezmenyrol van szo.

marslakó Creative Commons License 2000.06.21 0 0 12659
Vazzeg, Skociahoz kulonosen kotodik, a csaladom fele ott el, es en meg csak nem is tudtam arrol, hogy a Ganz ilyenen dolgozik!!! Ha legkozelebb lesz hasonlo szallitas es tudomast szerzel rola elozetesen, akkor legyszi nyomassal egy e-mailt! Koszi. Egyebkent mit lehet tudni: ezek mennyire csak kasztnik, es hanyat keszitenek belole? HOva viszi a treler?
marslako
Előzmény: division by zero (12641)
second Creative Commons License 2000.06.20 0 0 12658
"Esetleg a kolléga finoman fogalmazva csúsztatott! Erre utal a következő mondat:"mert azt nem lehet ott hagyni, a kocsikon rajta kell legyen a fűtés, hogy este indulni bírjanak. " Ez rizsa! "

Honnan venném a bátorságot megkérdőjelezni, amit állítasz, de az tény, hogy a kocsikban ment a légkondicionálás. Az, hogy az akkumulátortöltésnek miért feltétlen muszáj 7 óra hosszat menni, azt nem tudom, de ha a jóember lódított, akkor egyben gügye is, mert, ahelyett, hogy elment volna strandolni, ott vigyázta a mozdonyt feleresztett áramszedővel. De nem csak nekem panaszkodott a váltás hiányáról, hanem a vonatvezetőnek is többek között. Bár - ismétlem - engem, mint járatlant akár meg is vezethetett. Kérdés mi oka volt rá...

Sec.

Előzmény: mdbz (12637)
division by zero Creative Commons License 2000.06.20 0 0 12657
és ez a kocsi micsoda? ez is szép múzeumi példánynak tünik...
ez kb áprilisben tartozkodott Kőfölsőn, aztán nem tudom hova lett...
SÜNÖCSKe Creative Commons License 2000.06.20 0 0 12656
Bocs, lemaradta -ban toldalék...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!