Abban én sem vagyok teljesen biztos, hogy nincs hasonló jelenség, persze nem kell
mindenféle csodát meg vallást belevinni.
Valószínűleg a Van der Waals kötésről lehet szó.
"A Van der Wals összetartó erő nagyon gyenge, az atomok saját vagy indukált dipólusmomentumából származik, és a távolsággal gyorsan csökken 1/r6 törvény szerint. Ezért a molekularácsos szerkezetű anyagok (elemek és vegyületek) alacsony olvadás- és forráspontúak. Közönséges körülmények között gáz halmazállapotúak vagy folyékonyak" Wikipédia
Tehát elméletileg mágneses indukcióval össze lehetne ragasztani a vízmolekulákat.
Ez egy másodlagos kötés, és az érdekesség kedvéért hoztam fel.
Ilyen módon valóban lehet azt mondani, hogy "információt" tárol.
A tisztításnak én sem vagyok ellene. Talán egy karszthegységből kitermelt jó nagy mészkövön kéne átnyomni az ro-val szűrt vizet. Persze arra a porózus fajtára gondoltam, mint a sóskúti kő. Ki tudja, talán az is jó lenne. :-)
1. Én gyerekkoromban (1-13 évig) a tehén tőgye mellett ittam a langyos tejet zsajtárból habosan azaz forralatlanul és nem volt sose semmi bajom. (akkor)
2. Én is olvastam manapság hogy kísérletek igazolják mely szerint 100 vizsgált személy közül 50 naponta ivott x hónapig napi 3 dl tejet 50 egyáltalán nem és akik ittak azoknál a kálciumszint egyrész csökkent a vérben meg több is volt a csontritkulásos hajalmú a a tejfogyasztók körében. Állítólag mivel a tejfehérje állati eredetű meg nehezen emészthető az emberi immunrendszer védekezőmehanizmusa feléled ha felismeri hogy ártson ezért felerősödik. A védekező mehanizmus során kálciumot magnézumot és káliumot dolgoz fel hogy a tejet feldolgozza és sokszor többet mint ami magában a tejben van.
3. Szintén olvastam hogy a tej vitamintartalma egy felmérés ha 1976 os tejben lévő vitamintartalmat 100% nak vesszük akkor 1990-ben annak az 5% maradt meg. Egyébként 100 gramot nézve a legtöbb kálcium amúgy is a mákban van a szezámmagban mogyoróban mandulában csokoládéban, tojásban dióban stb. és csak 18. helyen van a tej!!!! A kálciummiatt nem érdemes inni.
4. Nincs laktózallergiám (vizsgálták) de 1 dl tejnél ha többet iszom ma már megfuttat. (WC) Azaz gyanítom nekem nem jó. De ha szorulásom van akkor használom :)))) Egyébként nem iszom.
5. Az ozmózisos víz szerintem nem természetes mert ugyanúgy géppel állítjuk elő a vizet plusz patronnal viszahelyezük az ásványokat bele. Abszulult természetlellenes nekem. Lehet hogy pár év aztán erről is kiderül hogy rákot okoz mint minden nagy találmány.
és egyáltalán... A fórum is tükrözi a vitákat ami az én fejemben is kavart okoz mert pro és kontra mindeki meg tudja indokolni ez vagy az miért rosz vagy jó ezért: Iszom ásványvizet de hetente váltom a márkát. Iszom csapvizet de nem azzal élek. Iszom gyümölcsleveket, meg hébe hóba tejet. Eszek vitaminokat de tartok vele szüneteket meg variálom a termékeket is. Figyelmmel kísérem a desztillált víz és ozmózisos víz őrületet de nem akarok egyenlőre kísérleti nyúl lenni. Talán pár év múlva kiderül valóban jó e vagy sem.
Nemrég pont erről írtam, hogy egy Vízkutató céget megkérdeztem mi ez és állítólag az elektródák az ásványi anyagokat csapják ki és azt mutatáják be koszként hogy jól megijedjünk és vegyük meg a terméket. Ismerősöm meg is vette és a patront rosszul helyezték neki fel ami az ásványi anyagot nyomja vissza a vízbe és az egész családnak napokig furán fájt a feje amig azt itták. Aztán rájöttek mi volt a gond.
Vagy nagyon nem tudom... (Illetve nagyon okos, mert van aki elhiszi, és ő ebből pénzt csinál.)
A gyanús jelek: 1. Belekeveri Istent egy olyan ember, aki állítólag a legkommunistább korszak legkommunistább üzemében volt vezető beosztásban, vagyis jó elvtársnak kellett lennie. De ez már politika, nem itt a helye, csak megemlítettem a vonatkozások miatt. 2. Egy tudományos társaság a freeweb-en talál csak helyet magának. Na ne... 3. Összeesküvés elméleteket gyárt. Ezt azok szokták tenni, akik nem látnak át bizonyos folyamatokat, illetve egy okos, számító magatartást takar, hiszen a kevésbé iskolázott emberek ezeket elhiszik.
A deszt. víz aloldal egy röhely. Valaki megfejtette miért tették oda azokat a fókákat? Aszongya: Desztillált vízzel készítem az ételt. Na azt az egyet lehet. A többi majd kioldódik a kajából. Aszongya: Frakcionált desztillált vizet készíthet otthon! Nos frakcionáló tornyokról hallottam már az olajiparban. A lepárlást takarja. A lepárolt víz koránt sem lesz desztillált, esetleg csíramentes. Veszít valamennyi ásványt is valóban, de azért még nem desztillált. Azután az egyik helyen 6Ft-nál, egy másikon 10Ft-nál kisebb költségről beszél / liter. "A fordított ozmózis szűrőn átjutnak a mezőgazdasági mérgek..." Na ne! Bemutat egy kuktát a gáztűzhelyen, felette egy műanyaghordó a lecsapatáshoz. Öles betűk, hogy milyen szabadalomról van szó. Csak sajnos ez egy házi pálinkafőző. Van még az oldalon, de sztem ennyi elég is. :-))) Jó, hogy belinkelted, rég nem nevettem ennyit.
Véletlenül találtam erre az oldalra.(Tejfalussy András oldala) Mit gondoltok róla? (köze van a desztillált v. és a sóháztartáshoz) Vagy nagyon okos,vagy nagyon nemtudom......
Genetikai oka nem tudom mennyiben áll fenn. Egy ismerősöm azt mondja, hogy a bio boltban lehet kapni laktóz bontó baktériumot, amit csak le kell nyelni és máris ihatom a tejet.
Sajnos a laktóztolerancia genetikai probléma. Bizonyos enzim szükséges a tejcukor "hasításához", amiután már a természetes bélflóra is megbírkózik a tejjel. Jellemzően az európai, azon belül is az észak európai populációnál figyelhető meg az egész életen át tartó laktóztolerancia. Normális körülmények között ez a képesség 5 - 8 éves korban megszűnik. Viszont a tejsav bacik által laktózmentesített termékek már mindenki által fogyaszthatók (tejföl, joghurt, sajtok, túró, stb.)
Ezt a bio-boltos dolgot azért nem ártana megvizsgáltatni, hiszen ha igaz a hír, akkor a hazai lakosság kb 30 - 40%-ának lehetővé tenné a nyers és pasztőrözött tej fogyasztását is.
Bár kétségeim vannak afelől, hogy a bélflóra befogadna ilyen baktériumokat minden káros következmény nélkül.
Na figyelj ezt külön neked kerestem. Részemről enniy:
A tejcukorból egyfelől hőkezelés hatására, másfelől a tejcukor lebontásakor a szervezetben laktulóz és laktitol képződik, amely anyagok az ún. bélazonos tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok kizárólagos, fontos tápanyagai. Az ezekkel gyártott savanyú tejkészítmények, az ún. probiotikus savanyú tejtermékek a legújabb kutatások szerint egészségvédő, jótékony hatással vannak a szervezetre, így többek közt csökkentik az érelmeszesedés továbbá a vastagbélrák veszélyét, védik a szervezetet a kórokozó csírák ellen.
Végül foglalkoznunk kell röviden a tejcukorral szembeni érzékenységgel, más néven laktóz intoleranciával. Ennek oka az, hogy a vékonybélben csökkent mértékű vagy teljesen hiányzik a tejcukrot lebontó laktát-enzim termelése. Ennek következtében a tejcukor részben vagy egyáltalán nem bomlik le a szervezetben, hanem feldúsul a bélrendszerben és felfúvódást, hasi görcsöket, esetleg hasmenést okoz.
Az európai országokban a tejcukor érzékenység 3-20%-ban fordul elő. Hazánkban a felnőtt korú lakosságnál átlagosan 14%-ban állapították meg az előfordulást, ami megfelel az Európára jellemző helyzetnek.
Tejcukor érzékenység esetén a tejcukor bevitelét a szervezetbe korlátozni kell. A tejcukor érzékenyek egy része már például a hőkezelt tejet elviseli, mások számára viszont ez nem elégséges, de a savanyú tejkészítményekben levő csökkent tejcukortartalom nem okoz panaszt. A tejcukorral szemben nagyon érzékenyek is fogyaszthatják a vajat, az érlelt sajtokat vagy például a tejcukortól mentesített tej- ill. tejporkészítményeket.
Ultrapasztőrözés során a tejet legalább 140 o C-ra hevítik, néhány másodpercig ezen a hőmérsékleten tartják, majd visszahűtik. Ilyen hőkezelés alkalmazásakor a spórás mikrobák is elpusztulnak, a tej összetételében is mélyreható változások következnek be (íze megváltozik, a tejet nem lehet megalvasztani).
A hőkezeléssel egyidőben a tejet homogénezik. Célja, hogy a mechanikai úton, viszonylag nagy nyomáson (150-250 bar) a zsírgolyócskákat felaprózzák, és ezáltal a tej felfölöződését megakadályozzák, a tejalkotórészek emészthetőségét pedig növeljék. A tej hevítésekor a fehérjék aminosav összetételében számottevő változás nem következik be. A tej lizintartalma viszont az alkalmazott hőkezeléstől függően 1-10 %-kal csökken. Hőkezelés hatására tejfehérjék emészthetősége általában javul, vitaminvesztése pedig csekély.
Lehet ám ezen morfondírozni, mert: ha le is fölözték - előtte (mármint a huzamosabb kecsketej - saját - fogyasztása előtt) sem fölözetlen tej volt a gond, hanem amit lehet kapni. A laktóztolerancia - génileg - pedig az előzmények okán kizárható.
Na látod, itt a probléma (persze rövid távon csak elméleti): Először ioncserélővel kiszednek belőle minden oldott anyagot, (bár csak a tengeri sótartalomtól kívánnák megtisztítani), majd "csak" a sóra koncentrálva a kívánt mértékig "visszasózzák". Az összes többi ásvány, nyomelem (és a víz szerkezete) nem szempont.
A teáltalad készíttethetendő/készítetthetendő "mesterségesnek" is ez a "baja"-szerintem. (ízre még jó is lehetne) De, a "lényeg" (mint Hofi mondta) - nos, az változik.
A tej savanyodását baktériumok okozzák nem savképző dolgok. A gyomorban néhány óra alatt lebomlik a baktériumokkal együtt. A gyümölcslé sokkal savasabb akkor gyümölcsöt se együnk? A tej savasságával foglalkozi baromság. A tejsavót is meg lehet inni. Sőtt még egészséges is.
Mesterséges ivóvízet én úgy készítenék, hogy ilyen membrán szűrővel megtisztítanám a vizet minden oldott anyagtól, utánna vagy 20 MPa nyomáson telíteném szén-dioxiddal és oldanék benne calcium-carbonátot amennyit csak lehet. Gondolom ez lenne legközelebb a természetes ivóvízhez.
Régen, amikor divat volt az óceáni hajóutakra desztilláló készüléket vinni, a desztvizet 7:1, vagy 6:1 arányban keverték a tengervízzel (a sótartalomtól függően). A tengerészek elégedettek voltak a minőséggel és nem is betegedtek meg tőle. :o)
"Ha csak úgy ott felejtjük valahol akkor megsavanyodik és nem meglúgosodik az biztos." - ez igaz, de ez a tejsavbacik miatt van. A gyomrodban nem csak úgy ottfelejtődik. Ettől persze a hsz-ed első fele még lehet igaz.
akkor marad a bizonytalanság, elég ha előtte lefölözték... az már nem ugyanaz a magas laktóztartlamú, de éppen lehet benned a laktóztolerianciát hordozó gén is. (Esetleg az önuralmad:-)
de ma már membrános szűrőket,fordított ozmózist használnak,
...vagy műgyantás ioncserélőt, amit tömény sósavval + nátriumhidroxiddal (marónátron a becsületes neve - a szerencsétlen "megesett" cselédlányok a "gyufa" mellett ezt is "használták" ) regenerálnak... egészségetekre !
Aki viszont reggel egy szalonnás rántottával indított, délben benyomott egy nagy szelet rántott húst sültkrumlival jól megsózva, a rőf kolbásznyi vacsora után meg lecsúszott vagy két sör, hát annak teljesen mindegy, hogy volt e valami abban a másfél liter vízben amit napközben megivott.
A nátrium a víznek csak egyetlen - bár fontos - hordozott anyaga. Nem is elsősorban ez ami a legfontosabb benne, s pédául az ioncserélésnél sem csak ezt távolítják el. Ezen kívül még rengeteg egyéb kémiailag meghatározott anyagot tartalmaz, melyeket tulajdonképpen a talaj ásványianyag tartalmából "ollóz" össze a benntartózkodás alatt. Ezek java része nincs benne az általadi felsorolásban, hiányuk viszont - rövid vagy hosszútávon - komoly problémákat jelenthet. Ezenkívül a víz komoly információtárolási/hordozási/átadási képességgel rendelkezik, mely tárolt információhalmaz a fizikai, kémiai, vagy egyéb beavatkozás esetén károsodik, s ez is problémát jelent a sejteknek.(ez viszont egy másik tárgykör akár)
A kettő között. Tehát nem közvetlen a sajtárból, mert az nekem nem volt, hanem olyat, mely "gyári" kezelés nélkül, de közvetlenül a fejésből jött, s úgy árulták/árulják, mindenféle ki-, meg bevitel nélkül..
Az esővíz régen nem volt savas. Nem volt lúgos. Nem volt szennyezett. Megfelelt a mai desztillált víznek.
Azért, legalább a tudomány fórumon nem mondjunk ekkora kapitális baromságot. Az esővíz NEM desztillált víz, és az őskorban sem volt az. A szőlőszemes kísérletet elvégezted már? Tegyél bele egy szőlőszemet egy pohár deszt.vízbe, és hagyd állni egy éjszakán át. Ha még utána is iszod, akkor kedves egészségedre.
Aki viszont reggel egy szalonnás rántottával indított, délben benyomott egy nagy szelet rántott húst sültkrumlival jól megsózva, a rőf kolbásznyi vacsora után meg lecsúszott vagy két sör, hát annak teljesen mindegy, hogy volt e valami abban a másfél liter vízben amit napközben megivott.
Az ilyen életvitelű embernek viszont iszonyúan nehéz desztvizet, vagy pivizet, vagy bármi egyéb ökörséget eladni. :o))
A veszélyeztetett réteg az, amelyikben könnyű kialakítani fóbiákat, ráadásul esetleg a képzettsége sem olyan irányú, hogy kapásból felismerje a hazugságot (azért sokan vagyunk ilyenek) Tehát véleményem szerint ez nyereségvágyból elkövetett aljas hazudozás, amit szerintem hivatalból üldöznie kellene pl a fogyasztóvédelemnek, vagy a tisztiorvosi szolgálatnak, vagy mittudom én kinek.