Tudom, a topic címe kissé "félrevezető", mert nem csak a mi történelünket hamisítják, hanem a többit is. Engem mégis az foglalkoztat - már eléggé régóta -, hogy a mi történelmünket miért hamisítják?
Tisztában vagyok azzal is, hogy teljesen objektív, elfogultságmentes történelmet írni talán képtelenség, de a valóságot azért mégis, meg lehetne közelíteni.
Más népek - angolok, franciák, németek, oroszok, románok, stb. - úgy hamisítják saját történelmüket, hogy a rájuk kedvező dolgokat emelik ki, sőt egyesek olyan "dicső" történelmet írnak maguknak, amely minden valós alapot nélkülöz.
Nálunk magyaroknál teljesen más a helyzet. A mi történetírásunkban az a perverz szokás alakult ki, hogy még a valóban nagyszerű és dicső dolgokat is elhallgatják és olyan, esetenként már tényleg megalázó és szégyenteljes dolgokat emelnek ki a "magyar" történelemből, amelyek legföljebb a szóbeszéd erejéig hitelesek.
Nem hiszem, hogy Magyarországon kívül létezik még egy ország a világon, ahol annyi rosszindulatú, negatív értelmű megjegyzés leíródik, elhangzik a saját múltjával kapcsolatban, mint a magyar történetírásban.
Félreértés ne essék, sietek is leszögezni: ezzel nem azt akarom mondani, hogy innentől kezdve hazudjunk magunknak minél "dicsőbb" történelmet mi is, viszont annyi igenis elvárható lenne, hogy ami a történelmünkben nagyszerű, uram bocsá' dicső - mert ilyen is volt -, azt se halgassák el, arról is szóljon a fáma, ne csak a negatívumokról.
MIT KÍVÁN A MAGYAR NEMZET!
13. pont.
ÍRJANAK MÁR VÉGRE - nagyon itt lenne az ideje - A MAGYAR TÖRTÉNELEMRŐL LEHETŐLEG HAZUGSÁG-, CSÚSZTATÁS- POLITIKA- ÉS ELFOGULTSÁGMENTESEN!
Ui: több szem, többet lát, több fej, többet tud. Arra gondoltam, írjon mindenki - ha tud -, olyan történelmi eseményről, amely szerinte hazugság, meg van hamisítva, stb.
Kezdésnek itt van egy kisebb csokor (a "Történelem és politika" c. topicban jelent meg először).