Keresés

Részletes keresés

barka Creative Commons License 2001.05.03 0 0 topiknyitó

Tudom, a topic címe kissé "félrevezető", mert nem csak a mi történelünket hamisítják, hanem a többit is. Engem mégis az foglalkoztat - már eléggé régóta -, hogy a mi történelmünket miért hamisítják?
Tisztában vagyok azzal is, hogy teljesen objektív, elfogultságmentes történelmet írni talán képtelenség, de a valóságot azért mégis, meg lehetne közelíteni.

Más népek - angolok, franciák, németek, oroszok, románok, stb. - úgy hamisítják saját történelmüket, hogy a rájuk kedvező dolgokat emelik ki, sőt egyesek olyan "dicső" történelmet írnak maguknak, amely minden valós alapot nélkülöz.
Nálunk magyaroknál teljesen más a helyzet. A mi történetírásunkban az a perverz szokás alakult ki, hogy még a valóban nagyszerű és dicső dolgokat is elhallgatják és olyan, esetenként már tényleg megalázó és szégyenteljes dolgokat emelnek ki a "magyar" történelemből, amelyek legföljebb a szóbeszéd erejéig hitelesek.
Nem hiszem, hogy Magyarországon kívül létezik még egy ország a világon, ahol annyi rosszindulatú, negatív értelmű megjegyzés leíródik, elhangzik a saját múltjával kapcsolatban, mint a magyar történetírásban.

Félreértés ne essék, sietek is leszögezni: ezzel nem azt akarom mondani, hogy innentől kezdve hazudjunk magunknak minél "dicsőbb" történelmet mi is, viszont annyi igenis elvárható lenne, hogy ami a történelmünkben nagyszerű, uram bocsá' dicső - mert ilyen is volt -, azt se halgassák el, arról is szóljon a fáma, ne csak a negatívumokról.

MIT KÍVÁN A MAGYAR NEMZET!

13. pont.
ÍRJANAK MÁR VÉGRE - nagyon itt lenne az ideje - A MAGYAR TÖRTÉNELEMRŐL LEHETŐLEG HAZUGSÁG-, CSÚSZTATÁS- POLITIKA- ÉS ELFOGULTSÁGMENTESEN!

Ui: több szem, többet lát, több fej, többet tud. Arra gondoltam, írjon mindenki - ha tud -, olyan történelmi eseményről, amely szerinte hazugság, meg van hamisítva, stb.

Kezdésnek itt van egy kisebb csokor (a "Történelem és politika" c. topicban jelent meg először).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!