Részletes levél ment, először sajnos a megszűnt címedre, s csak most vettem észre.
A fenti utvonal Börgönd-Szabadbattyán-Lepsény része nem műxik, be kell menni Szfehérvárra, és vissza Lepsény! Valamint kicsit éles az IC 201
Az MD ( csak el ne kiabáljam!) nálunk még bírják a meleget. Persze ez csak azt jelenti, hogy nincs velük több probléma mint máskor. Segélygép a leggyorsabban mozgósítható, bármilyen gép.
Kérek minden érdeklődöt, hogy a különvonattal kapcsolatos szándékait a különvonatok topicban jelezze, hogy később majd ne több ezer hozzászólást kelljen végigböngészni. köszi!
1. Látod, milyen jó, hogy a 7726-osnak van 30 perc tartaléka Vásárhelyen? Szegedről 80 perc késéssel indul, Orosháza már csak 50 perc...
2. 147-es teher: szerintem mi itt a fórumon max 60 perc alatt összehoztuk volna a menetrendet Kecskemétig, csak annyi kellett volna, hogy a Gokartba egy icsit több üzemanyagot töltsenek, hogy kitartson Kecskemétig...
3. Kéregjegy: köszi Tanyaszitit. Valszeg jövő héten megrohamozom Tiszajenő-Vezsenyt és Tiszaalpárt, ha van, hozok neked is.
4. Hol tudnám a máshol bett jegyeimet "B" pecséttel lebélyegeztetni? Tudnillik nem minden állomáson van "B" pecsét, pl. Tószegen sem találták...
Aznap hajnalban szakadt le a bevágás fala. A buszok csak Pusztaszentmihályfáig jártak (egykori megállóhely), s vonatokra itt kellett átszállni. Minden vonat írásbelit kapott, hogy csak Pusztaszentmihályfáig mehet el. Másnap reggeltől vezették be az Enyingig buszozást, majd június 26-án... a többit már tudjátok.
Jól írtad, csak annyit még hozzá "és amennyiben az MD lerohad, akkor sem MD jár".
Azaz lassan bármely vonaton lehet Csörgővel vagy Szerjózsával találkozni a 135-ön.
Bzmot 196 Mezőhegyes környékén kóricálhat, de lehet, hogy Békésre is ez jár ki néha.
EKORNÉL:
Levél megy postai úton.
Karádon nem lehet keresztezni, csak Mernyén, Felsőmocsoládon (igaz, szolgálat csak néha van, de akkor meg viszik a kulcsokat a vonattal), Tabon és Ádándon. (Leó: Tabon van kéregjegy, apropó jegy, tettem el Neked egy-két jegyet TanyaCity állomásról.)
"Módosító javaslat: Lepsény - Enying - Kabókapuszta - földkupac és vissza, ahogy 1999. június 18-án csinálták... Megoldható, ha az MD végén vezérlő van. "
támogatom az ötletet!!!
1999 június 18-án mi volt?
Tegnap a 7726 50 perces késéssel esett be Orosházára (mire jó a fél órás álldogálás Hódmezőn...)
Minden vonatot elvert Orosházán (Utolsó vonatok Mezőhegyes, Mezőtúr és Hentes felé).
Különvonat:
Módosító javaslat: Lepsény - Enying - Kabókapuszta - földkupac és vissza, ahogy 1999. június 18-án csinálták... Megoldható, ha az MD végén vezérlő van.
Más:
A 147-esen a MÁV elb@szott egy fuvarlehetőséget: a fábiáni tsz adott volna fel csemegekukoricát s megkeérdezte, megoldható-e, hogy 80 kilométeres távolságra az árut 6 óra alatt eljuttassák.
A MÁV válasza: NEM!!!
Ha jól tudom, Kecskemét lett volna az uticél. A Magyar Állambusz Vonalak Rt. (C: Sipos Tamás) munkatársainak már sérvet okozna egy irányvonat mexervezése.
Dombóváron tudunk csatlakozni. Bocs, de a menetrendet még nem volt időm részletesen átnézni, mert el vagyok havazva. A jövő héttől viszont VAKÁCIÓÓÓÓ! Mert ugye három dolgot szeretek a szakmámban...:))
A részletes menetrend még kontroll alatt van, de indulás kb. 7-kor, visszérkezés este 7-kor (Bp-ről a postavonattal kellene lejönni, visszafelé Kaposváron átszállás az utolsó IC-re Bp. felé aki még aznap haza akar érni).