Mint szk. már nincs állományban, de elmentésről még lehet szó. A képeken látszik, hogy még az újabb tipusú földelőkábel is meg van rajta, tehát foglakoztak vele nem régen.
Viszont Kedves Divi!
Küldd el mailban a kocsi jelenlegi tárolási helyét.
Atyauristen!
Nem jutott volna valami nagyfejunek eszebe a MAV-nal, hogy bizottsagi, vagy kulon, esetleg nosztalgiakocsinak eltegyek?
Gfeca!
Az egyik foton lathato a kocsi palyaszama, allomanyban van ez meg egyaltalan?
Nem tudnád a képek konkrét címeit megadni? A képek ugyanis lejönnének, de a lap, ahol a kis képek és a hivatkozások találhatók, sajnos nem.. (Az IE-m nem szereti a TAR-t)
>Állítólag M40 907-ből lesz 901 és ez lesz a skanzengép.
Egy 900-as fogja az egész típust képviselni...? Egy kazános változat jellemzőbb lenne...
(Bár már nagyon szeretnék egy eredeti színtervű gépet látni/fotózni.)
(13) Egyéb bevételek olyan, az értékesítés nettó árbevételének részét nem képező bevételek, amelyek a rendszeres tevékenység (üzletmenet) során merülnek fel, és mértékük a szokásos mértéket nem haladja meg.
(14) Az egyéb bevételek között kell kimutatni a várható veszteségek, illetve a várható kötelezettségek fedezetére képzett előző évi céltartalékok felhasználáskori értékét, továbbá a vállalkozási tevékenységhez kapcsolódóan a költségvetésből, központi alapokból igényelt és kiutalt támogatások összegeit is.
4 lába van a lónak, mégis megbotla.
Főleg az a ló, aki a diplomáját csak koloncként horja a nyakában (copyright chrta).
Magyarán felejtsétek el, amit az "egyéb bevételek" összetevőiről írtam.
Tévedésemet tudjátok be a mai rendkívül zaklatott lelkiállapotomnak, és kora reggeli keltezésnek. Bocsánat.
takilaci,
kuldtem neked egyet, hogy igazi-e, majd megmondod, bar tudom, hogy NEM ezt keresed, de nekem a hetkoznapi menetrendben levon kivul csak ez van, az altalad kivant nekem is jo lenne...:)
"A hely elvileg meglenne rá, csak a családot kell meggyőzni arról, hogy milyen szép is egy ilyen asztal :-)"
hány m2 a hely? és milyen alakú?
"Egyébként a jelenkort szeretném ábrázolni."
akkor a felüljáróra tegyél néhány emberfigurát fényképezőgéppel és indexes kitűzővel, amint éppen Nohabot fényképeznek ;-)
Ha a kedves társaságnak elege lenne belőlünk (belőlem ;-), átvonulhatunk a modellvasutasokhoz vagy mailbe.
Werner,
"esélyes egyébként Révfülöp).
Van hozzá görbe szobád? :-)"
Ezen akkorát röhögtem :-)))))))))))))))
crash__override,
"Nem tudja valaki, honnan lehet szerezni mo. vasuti terkepet ? Tudjatok, ami a vasuti varokban is van..."
hát a vasúti várókból! :-)
Atyám szerzett két könyvet valami bolhapiacon:
A nyugat-dunántúli vasúti járműjavítás 125 éve, a MÁV (korábban Magyar Nyugoti Vasút) szombathelyi műhelyének 125 éves története, 1872-1997
Vasúti motoros járművek, írta Hámori István, 1951., ez utóbbiban szó esik többek között a következőkről:
mechanikus erőátvitelű két- és háromtengelyű Ganz-motoros kocsi
Ganz-féle négytengelyű különcélú motoros kocsi
az Uttörő-vasút és a Lillafüredi Állami Erdei Vasút négytengelyű motoroskocsija
a Bodrogközi Gazdasági Vasút háromtengelyű Diesel-motoros mozdonya
és még sokan mások.
Hétvégén jártunk Záhonyban és Eperjeskén.Ki látott már 2M62-őt???(dupla Szergej)Állítólag M40 907-ből lesz 901 és ez lesz a skanzengép.Tud valaki valamit a 2130-as Csörgőről???Mert az 100% hogy annak a gépnek nem az az eredeti száma.(alacsonyabb pályaszámra utaló jelek)
"Lattam egyszer a 70-es vonal menetrendabrajat, es tenyleg minden allomasnak es megallohelynek volt hivojele. Nekem csak az a furcsa, hogy ha 2 vagy 1 betus a hivojel, akkor 650 fele hivojel lehet, ennel joval tobb szolgalati hely van, nem? Es meg raadasul pl. az XY vagy az XQ vagy a QA hivojel biztos nem is letezik."
Megállóhelyeknek nincs hívójele. Amúgy több egyforma hívójel is van (pl. C a hívójele Bcsabának, Csajágnak, Csornának egyaránt). Gondolom igazgatóságonként, vagy vmilyen más térbeli elkülönítés alapján használtak egyforma jeleket (pl. egy távirda központhoz tartozó szolgálati helyeknek nem lehetett egyforma jelük).