Keresés

Részletes keresés

rm40 Creative Commons License 2000.07.02 0 0 13186
>Minden esetre nagyon csúnya volt szegény MD :(

Képek vannak valahol?

Előzmény: Ifjuindy (13184)
rm40 Creative Commons License 2000.07.02 0 0 13185
>Mi lett a sorsa az écsi Szergejekkel? Mindkettő selejt lett? Vagy már szét is vágták őket?

Lejjeb volt szó róluk; mindkettőt helyben szétvágták.

Előzmény: Ifjuindy (13184)
Ifjuindy Creative Commons License 2000.07.02 0 0 13184
Sziasztok! Hála Istennek vége a vizsgáknak, szóval újra a vasúté az életem! :)

A tegnapi szegedi balesethez egy érdekesség: "Csupán baleset miatt kellett egy motorkocsit (MD 3029) selejtezni."
Ezt Werner írta 1998-ban a Gigant Club oldalán. Tudtommal tegnap is a 3029-es tört össze! Hogy lehet ez? Átszámozás?
Minden esetre nagyon csúnya volt szegény MD :( Gondolom ezzel megoldódnak Szentes VF MD selejtezési gondjai... Pedig 3029 elég jó állapotban volt, ha már mindenképpen meg kellett halnia valamelyiknek, legalább egy lestrapált gép lett volna! Így nézett ki fénykorában...
I.M. MDmot 3029

Belegondoltatok már, mi lett volna, ha Bz -vel történik a dolog?

Tud valaki feltenni képet a 001-es Gigantról? Tényleg szép lett?
És mit tudtok a 001-es NOHABról? Minden ok vele? Festése? Térhatású vörös csillag?

A negyvenhetes Gigantot nem hozzák renbe a 003-asból? 047 mindkét vége megsérült? Nem kellene a 20-as vonalra?

Lehó: 06.23-án, vagy 24-én este 18 óra körül nem állt egy Gigant a rendezőnél? A hattyasi átjáróból nézve úgy tűnt!

Mi lett a sorsa az écsi Szergejekkel? Mindkettő selejt lett? Vagy már szét is vágták őket?

Pali

Törölt nick Creative Commons License 2000.07.02 0 0 13183
Hi!

Szinten 120a:

A tegnap esti 20:40-kor indulo Bp. Keleti-Mezotur "szemelyvonat" : V43+2db. fulkes kocsi. Az ablakon is szalltak ki Gyomron emberek, mindket mosdofulkeben alltak, es persze a kocsik kozott is. Gratula.

gyurmosz Creative Commons License 2000.07.01 0 0 13182
Kb. fél órája láttam egy Csörgőt a Déli összekötőn. Nem tudom melyik lehetett, de a vörös lámpája megvolt. Tudtok róla valamit?
rm40 Creative Commons License 2000.07.01 0 0 13181
:-(((((((

Nem köthetnek minden vonat elé Púpost vagy Szergejt...

A vezér beszorult?

Előzmény: névtelen (13180)
névtelen Creative Commons License 2000.07.01 0 0 13180
kiegészítő infók:
köszönet chrta SMS-i nek:

A kamion sofőrje valószínű török volt és határ felé menekült.
A vonat a Szegedről 16:15 kor induló 7716-os számú személyvonat. A baleser a 135-ös vonal - 55 -ös út kereszteződésében történt, a kamion piros jelzés ellenére hajtott be a kersztezősébe.
Vonatszám: MDmot 3029. "MD, 2 kocsi selejtes. info: leó"
A mozdony a töltés melletti , jobb oldali árokban van, egy lakóház kertjében landolt, miután többször pörgött. A forgalom valószínű holnap reggellre áll helyre.
A kocsik: Bx, Ax, Bx, Btx.
A Bx keresztben a síneken, az Ax 4 tengelye siklott.
A vezér életveszélyben. :(
két utas könnyebben sérült.

Remélem pontos voltam

Előzmény: mdbz (13176)
pg54 Creative Commons License 2000.07.01 0 0 13179
Ez a 4: 005, 006, 007 és 015.
Viszont jónéhány másik is átjárt a hegyeshalmi építkezések idején Mosonmagyaróvárig (003, 004, 008, 009, 012, 014, 016, 018 - lehet, hogy más is volt, de ezeket láttam).
Előzmény: czzf50 (13144)
Fecóka Creative Commons License 2000.07.01 0 0 13178
Nem tudom, lehet, hogy Ti tudtatok, de en csak szerdan lattam, hogy a Deli osszekoto hid hidorhazaban geppisztolyos urge felugyelt! Ez mindig igy van? En most lattam eloszor.
Feco
rm40 Creative Commons License 2000.07.01 0 0 13177
>Ha tudod a kocsi számát

Azt hiszem a 032-es (?) (a Btx010+Ax010-zel egy szerelvényben - ez biztos)

Előzmény: mdbz (13176)
mdbz Creative Commons License 2000.07.01 0 0 13176
Kicsit összekeveredett, bocs.

"utastermek ajtajainak körablakai hiányoztak és egy asztal"

Ha tudod a kocsi számát, írd meg, így gyorsabban intézhetem a pótlást.

Egy hír a MTI-től. Kár hogy Leó a hétvégén nincs közöttünk, most biztos többet tudnánk!

Szeged, 2000. július 1. (MTI) - Eltűnt a helyszínről annak a rakomány nélküli kamionnak a vezetője, amely szombaton, kevéssel fél öt előtt vonatnak ütközött Szegednél - közölte a szegedi rendőrkapitány az MTI-vel. Balogh Zoltán alezredes elmondta: a rendőrség körözést adott ki a kamion vezetője ellen.

A sofőr a szemtanúk szerint a fejét fogva hagyta el a helyszínt, elképzelhető tehát, hogy megsérült.
A baleset, amelyben a mozdonyvezető és két utas megsérült, kevéssel délután fél öt előtt történt a szegedi személypályaudvar és a Szeged-Rókus vasútállomás között, a bajai út vasúti átjárójában.
A Mávinform közlése szerint a balesetet okozó kamion a jól működő fénysorompó ellenére hajtott a sínekre. Az ütközés nyomán a mozdony és két kocsi kisiklott, a teherautó felborult.A rendőrség szakértők bevonásával folytatja a vizsgálatot.
A munkálatok várhatóan éjfélig tartanak majd az érintett szakaszon, ezért a MÁV azt javasolja a Szegedről Hódmezővásárhelyre, Orosházára és Békéscsabára utazóknak, hogy Szeged-Rókus állomáson szálljanak vonatra. +++

mdbz

Előzmény: rm40 (13166)
mdbz Creative Commons License 2000.07.01 0 0 13175

Szeged, 2000. július 1. (MTI) - Eltűnt a helyszínről annak a rakomány nélküli kamionnak a vezetője, amely szombaton, kevéssel fél öt előtt vonatnak ütközött Szegednél - közölte a szegedi rendőrkapitány az MTI-vel. Balogh Zoltán alezredes elmondta: a rendőrség körözést adott ki a kamion vezetője ellen.
"utastermek ajtajainak körablakai hiányoztak és egy asztal"

Ha tudod a kocsi számát, írd meg, így gyorsabban intézhetem a pótlást.

Egy hír a MTI-től. Kár hogy Leó a hétvégén nincs közöttünk, most biztos többet tudnánk!

A sofőr a szemtanúk szerint a fejét fogva hagyta el a helyszínt, elképzelhető tehát, hogy megsérült.
A baleset, amelyben a mozdonyvezető és két utas megsérült, kevéssel délután fél öt előtt történt a szegedi személypályaudvar és a Szeged-Rókus vasútállomás között, a bajai út vasúti átjárójában.
A Mávinform közlése szerint a balesetet okozó kamion a jól működő fénysorompó ellenére hajtott a sínekre. Az ütközés nyomán a mozdony és két kocsi kisiklott, a teherautó felborult.A rendőrség szakértők bevonásával folytatja a vizsgálatot.
A munkálatok várhatóan éjfélig tartanak majd az érintett szakaszon, ezért a MÁV azt javasolja a Szegedről Hódmezővásárhelyre, Orosházára és Békéscsabára utazóknak, hogy Szeged-Rókus állomáson szálljanak vonatra. +++

mdbz

Előzmény: rm40 (13166)
kkalmi Creative Commons License 2000.07.01 0 0 13174
Éjféltől változások lesznek a menetrendben. Hatályba lépnek az 1.sz. Menetrendi értesítőben kiadott változások. Ehhez kiadtak még egy távírati módosítást is, ami néhány plusz változást is tartalmaz az 1. pótlék nyomdahibáinak módosításán kívül, ezzel a 2000-2001.-es menetrendi időszakra kiadott menetrend módosításainak száma: 4 .
Ha kell valakinek a módosítás tartalma, küldjön egy e-mailt.
A honlapomon megvan a 2.sz módosítás, és hétfőn 22 óra körül, (remélem lesz időm :-) a többi módosítást is elérhetővé teszem.

Más

Mától nem lehet a 20%-os kedvezményt biztosító füzetjegyet megvásárolni, mivel a MÁV-nál úgy ítélték meg, hogy a kedvezményt igénybe vevők munkábajárásra használták ezt a kedvezményt, és ezért nem tudták elérni a tervezett bevételeket. (info-NÉPSZABADSÁG (is)
Véletlenül sem gondoltak arra, hogy a lehetetlen csatlakozási (nem) lehetőségek, a szolgáltatási színvonal romlása, a szolgáltatási minőséggel nem összhangban álló IC pótdíj készteti arra az embereket, hogy más közlekedési eszközzel utazzanak?

Kalman

kkalmi Creative Commons License 2000.07.01 0 0 13173
Üdv, mindenkinek! A vizsgaidőszak után most volt időm végigolvasni az utóbbi néhány hét során folytatott beszélgetéseket. Néhány régebbi témára is most tudok válaszolni.

manhattani ! (11591)

"Elolvastam figyelmesen, amit írtál. Javaslataid egyik csoportja: -a MÁV vezetése újuljon meg, a főnökök dolgozzanak sokkal jobban és eredményesebben (még építsék is le maguk egy részét), és újítsák meg a MÁV-ot is. Te is úgy látod, hogy a MÁV megújulásképtelen. Én is. Belülről várni a megújulást hiú ábránd. Tehát dolgozza ki az új rendszert a minisztérium, és erőltesse rá a rúgkapáló, ellenkező MÁV-ra."

Szerintem az lenne a legjobb, ha valamilyen erőnek (külső-belső mindegy) sikerülne megindítani egy olyan átalakulási folyamatot, ami során egy tényleges reform menne végbe. Ennek velejárói a vezetőcserék. Főleg, ha figyelembe veszzük, hogy a vezetői létszámot 1 %-al csökkentették, miközben a végrehajtó szolgálat létszámát 25%-al.

"Javaslataid másik csoportja: -nagy műszaki fejlesztés (a Bézéemóténál jobb motorvonat, légkondicionált gyorsok, az ingavonatokat talán kifelejtetted, számítógépes rendszerek, stb.). Új motorvonat darabonként sok száz millió forint. Légkondicionáltra cserélni több száz gyorsvonati kocsit sem kis pénz. Úgy becsülöm, ez belekerülne száz vagy több milliárd forintba. Ezt reális tervnek látod? "

Ezt látom, a piacon maradás, a versenyképesség elérésének egyetlen lehetőségének. Befektetés nélkül nem lehet, vagy nagyon nehéz lenne versenyben maradni. És, ha európai vasúttársaságokkal kell versenyezni, akkor ezek nélkül a fejlesztések nélkül elég nehezen menne.

"Akkor, amikor egyetlen milliárd forinttal érezhetően javítani lehet a botrányosan alulfizetett kórházi nővérek bérét?"

Ez egy teljesen más terület. Az egészségügy problémáinak megoldását nem a közlekedés problémáinak növelésével kell megoldani...

"Melyik tervet látod megvalósíthatónak? Szerintem egyik sem járható út. Ezért csak egy kiutat látok: a darabolást. Ez sok esetben jól működött: a hatalmas és veszeteséges nagy vas- és acélkombinátok helyén sok nyereséges kft működik."

Ez rendben van. Csakhogy itt nem arról a darabolásról van szó, hogy vonalanként szétválasztjuk a MÁV-ot, hanem arról, hogy az alaptevékenységeket választjuk szét. Az általad írt példa ezért nem jó, mert ott az öntöde, a feldolgozás stb. került szétválasztásra. Azaz különböző területileg is elkülönülő egységek. Az igazi darabolása a MÁVnak az lenne, ha pl. a 80-90 vonalak lenne egy cég, egy másik az 1-20 as vonalak, stb. Akkor azok versenyezhetnének, de azt, hogy pályavasút versenyezzen (kivel???) nem látom reális dolognak. A kereskedő vasutat pedig vagy ugyanúgy, vagy jobban támogatja az állam, mint most a MÁV-ot, ha versenyben akarják tartani a külföldi társaságokkal .
Ha végiggondoljuk, nem kellene pályavasút + több darabra osztott ker. vasút.
Ami kellene: egy logisztikai irányítás ami felelne a pálya, gépek, kocsik, stb.-ért, azaz az üzemeltető eszközökért és kellene egy marketingszemléletű irányítás, ami a szolgáltatásokat irányítaná, azaz a vevők igényeit legjobban kielégítve, használná az eszközöket. Ezek után meg kellene kezdeni egy minőségbiztosítási rendszer ISO 9001 (esetleg először a 9002) bevezetését.
Az egészet irányítaná egy kislétszámú menedzsment, ami közlekedési és gazdasági szakemberekből állna. És akkor nem kellene 5 vez.ig helyettes, 4 szakigazgatóság, 7 területi igazgatóság, stb.

"Emellett rengeteg kisebb ellenérvem van arról, amit nekem feleltél, de nem szívesen tölteném ezt a topicot ezzel. Ha akarsz, írj privátban, és én is úgy felelek. (Így próbálom kiprovokálni a topicot olvasó tömegekből, hogy Nem privátba! Itt akarjuk olvasni az ellenérveidet!!) De ha nem akarsz, semmi gond. "

Ha gondolod, magánban válaszolsz, de szerintem van akit érdekelhetnek az érvek-ellenérvek itt a topic olvasók között...

Bz forever ! (11631)

"Talán csak a Bz-k fűtésével kapcsolatban nyilatkoztam volna annyit,hogy nem tudom az ország más részein milyen állapotban van a Bz-k fűtése de itt Sm-en nem szokott sem büdös lenni sem hideg.(néhány mellékkel szokott gond lenni de a villanyszerelők meg azért vannak)."

Nálunk viszont télen hideg van ( szentesi Bz-k.) és főleg a régi mellékkocsikban olyan büdös és füst van, hogy a kocsi belső fala fekete szokott lenni a koromtól...

kod ! (12126)

"A mellékvonalakkal kapcsolatban van egy felvetésem és erre kérem a reagálásotokat: szóba került-e már, hogy a mellékvonalakon, illetve a törzshálózaton kívül eső vonalakon az emberi munkaerő kiváltása. Rugós váltókkal, MERÁFI-val felszerelni egy-egy vonalat, példának okáért a 130-ast, ahol majd minden állomáson két váltókezelő van. Tudjátok mit: ne is legyenek rugós váltók, csináljanak öszvért az öszvérebbnél, tegyenek villamos állítóművet a váltókra, melyeket a forgalmi irodából lehet állítani. Csekély ráfordítással rengeteg ember munkáját meg lehetne spórolni. Ez ráadásul azért is fontos lenne, mert a költségek javarészét a vasútnál az állandó költségek teszik ki, ebbe pedig bele tartozik az is, hogy a bakternak akkor is a helyén kell lennie, ha egy vonat, vagy 100 vonat közlekedik. Erre ösztönöznek szeintem a bankok is. Nem véletlenül adnak szívesebben pénzt regionális jellegű vonalak fejlesztésére. Ha elindulna egy ilyen mellékvonali "ember-spóroló" beruházás sorozat, akkor a MÁV létszáma nem csak tovább csökkenne, hanem a szociális költségeket is le lehetne faragni (pl. MÁV-kórház fenntartása stb.). "

Az emberi munkaerő kiváltása egy bizonyos határig elfogadható, illetve szükséges. A MÁV viszont átesett ebben ( is ) a ló másik oldalára. Sajnos a vezetők egyes rétege azt hiszi, hogy a MERÁFI, stb jók. Nekik igen, mert vonattal ezeken a vonalakon soha sem utaznak, és a bérmegtakarításból a milliós prémiumokat zsebre tehetik. Szerintem nem kellene a vasutat a busztársaságok által nyújtott színvonalra süllyeszteni az állomási utaskiszolgálás tekintetében. Ez még ma a vasút előnye: fűtött, világított, (jobb helyeken) tisztán tartott várótermek, folyamatos utastájékoztatás.
A forgalom biztonsága is sokkal jobb egy D55 berendezés esetén, mint a MERÁFI rendszerben.

ifj. Kiss_László ! (12220)

"MEFI: A 121-esen MEFI van. Ha jól tudom, 70 embert váltottak ki vele. Kiszomboron, Kiszombor megállón és Nagylaki Kendergyár mh-n megszűnt a szolgálat. Szőreg, Apátfalva, Magyarbánhegyes, Medgyesegyháza és Mezőkovácsháza rugós váltókkal felszerelt MEFI-állomás. Nagylak, Csanádpalota és Kiszombor mrh. Kérdés: 600 millióért ne-e inkább a pályát kellett volna helyrepofozni? "

Attól függ kinek. Annak akinek igencsak sokat hozott ez a hülyeség annak nem, az utasoknak pedig igen. Egyébként érdekes, hogy mi került 600 millióba, amikor 8 váltót cseréltek db.-onként ~2 millióért, plusz egy kevés bizt. ber...

kod ! (12284)

"A 130-as hivatalosan nem mellékvonal, hanem B1 kategóriás országos fővonal. A vonatszámok is ezt mutatják. Más kérdés, hogy a forgalma (főleg Matrfű - Hódmezővh. - Makó között) gyenge." Úgy fogalmaztam, hogy a törzshálózaton kívüli vonalakon. Lehet, hogy a 130-as a törzshálózat része, de ahogy mondod, a forgalmán nem látszik. Ha rajtam múlna ott is kiépítenék egy KÖFI-t, pl. mint amilyen a 80c-n (100c-n van).

A KÖFI lényege, hogy a nagy forgalom központból legyen irányítható, azaz egy vonalirányító felügyeletében legyen a vonal irányítása, aki jól átlátja a forgalmi helyzetet. Jelentősége szerintem a számítógépes forgalomirányítással csökkenni fog, mivel ott a forgalmi szolgálattevő is láthatja a vonal forgalmi helyzetét, és annak megfelelően tudja szabályozni a vonal forgalmát. Tehát ilyen kisforgalmú vonalon nagy hülyeség lenne a KÖFI bevezetése.
Helyette az állomásokra egyszerűsített D55 biztbert lehetne telepíteni, ezzel az állomási létszám 1+1 főre csökkenthető.

Carpy ! (12364)

"Kkalmi!
"Ha megszüntetik, a probléma nem oldódik meg, csak átkerül a veszteség a VOLÁN-hoz."
Ezt nem ertem. En ugy tapasztaltam, hogy a Volanok nem ugy tekintenek az utasokra, mint a veszteseg okozoira...
Ahol nem el meg a vasut, ott az autobuszkozlekedes meg nagyon gazdasagos lehet. "

Valami félreértés lehet. Én soha nem mondtam, hogy az utasok okozzák a veszteséget! Amit mondtam, hogy az utasoknak fizetett állami árkiegészítést, többen veszteségnek számoltak el. Ez pedig hiba, mert ez nem veszteség, hanem a vasút (vagy bármelyik társaság, ami állami megrendeléseket teljesít) által jogosan kért összeg. Ezt az összeget viszont végeredményben nem a vasút kapja meg, hanem a szolgáltatást igénybevevő utasok.

GEORGIE ! (12600)

"A nemdohanyzokrol szolo torvenyt szerintem a MAV csak akkor fogja komolyan venni, ha valamilyen civil szervezet, vagy az allampolgari jogok biztosa vizsgalatot indit ez ugyben, illetve ha jo sajtokampannyal fuszrezve beperlik a MAV-ot, mondjuk 200 milkara.Ez szerintem nem megoldas, de amit az IC-n is lehet tapasztalni, szerintem itt csak akkor lesz valami fejlodes, ha nem a kutya farkaval, hanem a fejevel foglalkoznak. "

A dohányzás problémáját NEM A MÁVNAK kell megoldani. Amit most kitaláltak szerintem hülyeség: Egyes vonalakon bevezetik a nemdohányzó kocsikkal közlekedő vonatokat, és a nemdohányzó IC-ket.
Ha van lehetőség (dohányzó kocsi a vonatban) akkor szerintem illene biztosítani a dohányzás lehetőségét. Főleg azért, mert sokan azért is választják a vonatot, mert lehet dohányozni. A dohányzás elleni kampányt nem a MÁV-nak hanem az erre szakosodott szervezeteknek, illetve az Eü. minisztériumnak kell folytatni. Tv reklám, tájékoztató kiadványok, iskolai tanórákon, stb formában.
A MÁV mint szolgáltató cég csak az igényeket kell, hogy kielégítse, azaz, ha az emberek dohányozni akarnak, akkor biztosítani kell a lehetőséget. Ha nincs igény, tehát sikerült az embereket MEGGYŐZNI, és nem kényszeríteni, akkor kell ezt a nemdohányzóknak közlekedő IC-ket és egyes vonalakon közlekedő nemdohányzó vonatok rendszert bevezetni.
Egyébként aki dohányzik az a mai rendszerben is dohányzik, csak, ha megbüntetik, legfeljebb többé nem utazik vonattal, hanem megy autóval... (vagy jobban vigyáz, ne lássák meg...)

DJ. Bakter ! (12693)

" Szerintem meg igy is lehet latni az utazasi igenyeket, csak akarni kell. "

Természetesen lehet látni, csak sokkal bonyolultabb a hagyományos módszerek alkalmazása. Sokkal olcsóbb a számítógépes jegyeladás bevezetése, mint egy nagyobb, a teljes hálózatra kiterjedő utasszámlálást elvégezni. És az ilyen rendszerből nyert adatokat sokminden másra is fel lehet használni...

Kozma Kálmán

pg54 Creative Commons License 2000.07.01 0 0 13172
Néhány napig távol voltam. A cikket szívesen küldöm, de kellene postacím (emilben). (Pillanatnyilag nincs más technikai lehetőségem.)
Előzmény: GEORGIE (13026)
pg54 Creative Commons License 2000.07.01 0 0 13171
Ma 12:42-kor láttam a felsőlajosi sorompónál, hogy a 2111 Csörgő húzta MD3042-t a szerelvényével. 3-4 perc késésük volt. Jól nézett ki. Ez állandó összeállítás, vagy csak alkalmi, vagy éppen segélyezés volt?
rm40 Creative Commons License 2000.07.01 0 0 13170
Csak az első kettő volt ilyen festésű.
Előzmény: écsapa (13168)
piel_debrecen Creative Commons License 2000.07.01 0 0 13169
Üdvözlök mindnenkit. Sajnos eddig nem tudtam ennek az oldalnak a létezéséről, de most már szinte "állandóan" itt leszek amikor az időm csak engedi. Vasútőrült vagyok én is mint nagyon sokan mások is. Debreceni vagyok de Bp.-n dolgozok. Már elkezdtem saját web oldalam elkészítését amin NEM más web oldalakról másol fotók és műszaki leírások is leszek. Amint kész van mindenkit értesítek itt.
Sziasztok.
écsapa Creative Commons License 2000.07.01 0 0 13168
V43 !
06.30.-án 13 éves vasút mániás fiammal csavarogtunk Fradiban, és a nyitott műhely kapun át láttuk 001-t eredeti festéssel (vil.kék-sötét kék + vörös csillag kontur). Gyönyörű ! Nem ártana mindet visszafesteni !

Écsapa

Előzmény: V43 (13136)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.01 0 0 13167
Hi!

Csak egy szosszenet: a 120a-n, Sulysap-Szolostelep kozott 40-es a sebesseg, ki tudja miert...mar itt is.

rm40 Creative Commons License 2000.07.01 0 0 13166
Tegnap ismét volt alkalmam megállapítani, hogy milyen ritka jól vannak eltalálva a Bx-ek ülései. Ugyan nincsenek fejtámlák, de az üléspozíció miattnem is hiányzik. Tömése is épp jó, se túl puha se túl kemény. És - szemben az IC-k buszüléseivel - a hátat pont jó helyen támasztják meg és nem éreztetik velem, hogy én magasabb vagyok mint amit az UIC átlagosnak tart. Panasz a hölgyek részéről a műbőrborítás. Engem csak a néhány hiányzó dolog (az utastermek ajtajainak körablakai hiányoztak és egy asztal) zavart. Hazafelé 200-as Bz-t "vettem igénybe". Ennek üléseit a Bx-hez képest túl merőlegesnek találtam és nehezebb kényelmes pozíciót találni (itt elkél a fejtámla). Tudom, itt a szűk páholyosztás behatárol, de én a Bx-et kényelmesebbnek találtam. A rugózásnál azért látszik a második rugólépcső, a több tengely és a nagyobb tengelytáv. Azért a Bz sem kényelmetlen, de a Bx számomra kellemesebb. (nem tudom, hogy kisebb magasságúak hogy vélekednek erről)
nohab Creative Commons License 2000.07.01 0 0 13165
Sziasztok, csak egy gyors eletjel Nemetorszägbol. Hetfon-kedden reagälok az elmult härom het termesere, mär otthonrol.

czzf50 Creative Commons License 2000.07.01 0 0 13164
Hát én biztosan nem fogom közvetíteni a papírháborút. :-)))

Akkor miért Z? Mo-n van MV és AV, egyik sem azonos a Z-vel. Ahol a Z müködik, ott van értelme követni, vannak hozzá dátumok, vannak hozzá információk (lásd: ZAV-listák). Itt nincs hozzá se dátum, se semmi, de még a GF fönöke sem tudja, melyik mozdonnyal mi lesz.

Előzmény: marslakó (13160)
marslakó Creative Commons License 2000.07.01 0 0 13163
Ha jól emléxem, ez a gép már egy jó ideje ott áll. Menni mostanában csak 203, 208, 233-at láttam (hallottam). Ha valaki frisebbet tud, jelezze!
Előzmény: rm40 (13162)
rm40 Creative Commons License 2000.07.01 0 0 13162
A peron Kanizsa felőli végével kb. egy magasságban nem tudom hanyadik vágányon. Mögötte pár vágánnyal egy földszintes kis épület.
Előzmény: marslakó (13161)
marslakó Creative Commons License 2000.07.01 0 0 13161
rm40:
Hol állt a Pupi? Fútőház környékén?
marslakó Creative Commons License 2000.07.01 0 0 13160
czzf50:
Felejtsük már el ezt a villogást! A Z betű egy jelölés. Ha egy mozdonyt felállítanak, lehet e.mailezni és javítani a listát.

takilaci:
Az általad említett mozdony a Rapid 2 becenévre hallgat, ez rá is van írva az elejére. Ugyanazt csinálták vele, mint a 017-es NOHAB-bal: méregdrégén felújították, és most egy Pft kocsit huzigálnak vele. Egyik áramszedője félpantográf, és még kamerát is szereltek a tetejére a felsővezeték viselkedésének rögzítésére.

A franciák nem voltak hajlandók megvenni a szardíniai mozdonyokat, de egyre több gépre van szükségük, talán még az 50 db lezsírozott mozdonyukat is újra forgalomba állítják???

Joó éjt!

Előzmény: czzf50 (13153)
rm40 Creative Commons License 2000.07.01 0 0 13159
...és itt (Lövő-Sm) is leszedték a vezetékeket és az eredeti tartókat.
Előzmény: rm40 (13158)
rm40 Creative Commons License 2000.07.01 0 0 13158
Távírópóznák:
A 15-ösön Soprontól Kópházáig kivágátk őket, csak a csonkjuk van meg. Kópházától Nagycenkig állnak az oszlopok, de a sok vezetéket és a tartókat leszedték és most kampóval egy fekete burkolatú kábel húzódik rajta végig. Nagycenktől Lövőig (?; de idáig biztosan) még megvan eredetiben, igaz néhol egy-egy vezeték le van szakadva. Lövőtől(?) Szombathelyig az eredeti oszlopokon szinén egy fekete burkolatú kábel húzódik.
Előzmény: czzf50 (13019)
rm40 Creative Commons License 2000.07.01 0 0 13157
Hát, Cell felé, az ívben állnak már a zöld rácsos oszlopok, valamint ameddig elláttam, az északi vágányon (most meg nem mondom, hogy ez a bal vagy a jobb...) a betonoszlopok is , és az állomás ugyanezen végén áll néhány oszlop, ezenkívül néhány le van a vágány mellé fekvtetve, és a helye kiásva. De a peronok magasságában még nincs semmi. Igaz ezt kevésbé figyeltem, majd a többiek pontosítják...
Előzmény: czzf50 (13156)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!