Keresés

Részletes keresés

Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.07.04 0 0 13353
Jut eszembe: M41 2104 biztos, hogy 2104? Március végén fotóztam Szegváron, ilyen gyorsan elkészült volna?
Előzmény: werner (13342)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.07.04 0 0 13352
Ahhoz vágányzár kell... Vagy a helyszíni bontásra gondoltál?
Előzmény: FOMA (13349)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.07.04 0 0 13351
Péter!

Mail megjött, megkértem Divit a korrekcióra!

Más: M41 2141 már egy hónapja kijött, Bátaszéken láttam, gyönyörű!!!!

MD3035 már kb. 10 napja a 135-ön jár, tegnap előtt vezérlő nélkül is ment, így a Nagyállomáson körüljárt.

Mikó Creative Commons License 2000.07.04 0 0 13350
Tudod divi, az a baj, hogy a 2000május35-i icére ma már nincs helyjegy (főleg ha péntekre esik ez a nap, ezért kellett neki sorbaállni, és imádja a MÁV-ot, hogy 214 nappal indulás előtt még kimegy a pályaudvarra és félórát ácsorog, hogy kényelmesen utazhasson.
Na ezért nem kaptál jegyet.

Most nagyon pipa vagyok a füzetjegy miatt, és örülök minden MÁV-os bevételkiesésnek. És milyen jól tetted, hogy BKV-val mentél. Ugye volt jegyed vagy bérleted?

Egyébként másnap éjfélig érvényes a retúr, úgy tudom.
Mellesleg Kellavasúteurópában bizony még papírpénzt is elfogadnak és rendesen kiadják a visszajárót azok a fránya automaták. De mi még csak Ittavasútbalkánmellett vagyunk.

Mikó

Előzmény: division by zero (13324)
FOMA Creative Commons License 2000.07.04 0 0 13349
Sziasztok!

10 perce jöttem a Bajai úton, szegény Piroska körül nagy a nyüzsgés: MÁV és sajtó, ha jól láttam, legalább 20 ember. Feltehetően hamarosan nekilátnak az érdemi munkának.

Grg Creative Commons License 2000.07.04 0 0 13348
Én csak hallottam a hirekben, hogy ezt mondták, igazán nem is ismerem a működését ennek a jegynek...
Előzmény: Mikó (13347)
Mikó Creative Commons License 2000.07.04 0 0 13347
Mit lehet visszaélni vele?
1. Megveszem, előre kifizetek 8-szoros pénzt, mielőtt utaztam volna - pénzügyileg egy gyönyörűség a MÁV-nak. Ha pedig pl. öten utaznak egyszerre, hadd kapjon már az ötödik egy ingyenjegyet!
2. Minden utazás előtt pecsételtetek. Ez legfeljebb nekem kellemetlen, mivel még egyszer sorbaállok.
3. Egy év alatt le kell utaznom. Ha nem teszem, bukom az árat.
4. Ezért cserébe kapok 10 utat.

Mikó

Előzmény: Grg (13328)
marslakó Creative Commons License 2000.07.04 0 0 13346
Wasteels az egy nemzetkozi utazasi iroda, a Keletiben a 9. vagany vegenel vannak.
Bicskenel csak egy rovid vkihuzovagany van valami uzemanyag tarolohoz vagy ilysemihez, de a bauxitos kocsik epp a tuloldalon vannak, ott a palank mogott van a banya/atrako, pontosan nem tudom, mert nem latni :)

kod!
Koszi az idoadatot. Tehervonatok:
Nem pontosan igy gondoltam, hanem ugy, hogy Europaban is eloterbe fog kerulni az az iranyzat, hogy a menetrend szerint kozlekedo tehervonatokat nem fogjak visszatartani 5-10 percet keso szemelyvonatok miatt. Az utasnak 5-10 perc meg nem feltetlenul a vilag vege, bar csatlakozast azzal is le lehet kesni, de szemelyvonatok altalaban orankent kozlekednek. Egy nagy tavolsagokra kozlekedo tehervonat, amit esetleg egy magan vasuttarsasag fizet, es magas palyahasznalati dijat fizet erte, ha lekesi a trasszat valahol, a sorozatos lekesesek es varakoztatasok miatt akar egy nappal kesobb is erkezhet uticeljahoz, ami meg annyira nem koser. A BeNeLux allamok vasutjai meg az osztrakok mar nagyon pampognak a magas nemet palyahasznalati dijak miatt (meg azert, hogy a DB Cargo kevesebbet fizet). Szerintem hamarosan megismerkedhetunk (persze nem feltetlenul a MAV halozaton) a szemelyszallito vonatot elozo tehervonat jelensegevel.

Mas: ha valakinek kellenek a dunantuli M41 fordak, "ku=ggyo:n me'lt". 1 o'dal.

plebejus Creative Commons License 2000.07.04 0 0 13345
divi,
mivel gyakran jarsz Pecelre, nem erne meg ott venni returjegyet?
meddig ervenyes egy ilyen rovid tavu retur?
Előzmény: division by zero (13324)
Albertus Creative Commons License 2000.07.04 0 0 13344
Ik nik spreke kutykurutty. Äsch sochan maasoch schem. Mi a ba**ás ez a "Wasteels"?
Mikó Creative Commons License 2000.07.04 0 0 13343
Hát divi én pedig épp a hétvégén mennék Miskolcra, és épp vettem is volna egy ilyen füzetjegyet. Kinek szidjam a prosti édesanyját egész pontosan? Árvíz miatt a Pepó Pali bácsi végkielégítését kellett volna megszüntetni, nem egy üzletpolitikai kedvezményt (bocs, de ez politika!).

Az a baj, hogy ilyenkor bepipulok, és inkább autóval megyek. De üzenem Viktornak, hogy ne örüljön, mert nem veszek matricát! És nem fogom túllépni a sebességet se a 3-ason, úgyhogy nem gyarapítom majd így se az államkasszát. A MOL-t meg úgyis utálja, úgyhogy ott fogok tankolni.

Mikó

Előzmény: division by zero (13326)
werner Creative Commons License 2000.07.04 0 0 13342
Leo, mail ment!

M41,2104-et ma láttam (messziről) friss főjavítással. Csak azt nem tudom, okoska-e. Valszeg az, mert úgy tudom, a 2141-es jön ki normál Csörgőként. Majd nyomozok, előbb utóbb úgyis rajta lesz a vonatomon.
Hogy szegény MD3029 pótolható-e, az attól függ, mikor jött ki az M41,2104. Mindenesetre szerintem van mivel pótolni, a 142-esen két MD is forgott, a 3042 és a 3035. Ezek helyett ismét Csörgők járnak, melyek csapatát a 2104 is erősíti már. Legfeljebb nem tehereznek, ez a feladat megmarad majd a Szerjoknak és az M40,113-nak.

Georgie: "a mikor? kerdesemre nem talaltam valaszt!!"
A mikorra a pontos választ nem tudom. Az 1994-es állomásítási listában a nevek már szerepelnek, a "Kossuth Lajos" kivételével. A nevet a 152-es 100-asítása (és fm) után kapta, (1996-ban). Ezek után jogosnak tűnik a következtetés, hogy a többi 100-as is. Természtetesen ennek a bizonyossága nem túl nagy.
A városokról elnevezett mozdonyok nem tudom, mikor kapták nevüket.

"Lovasbereny-Bicske kozott meg jarhatatlan"
Biztos, hogy Bicskéig?
Bicske állomáson gyakran látok teli és üres bauxitvonatokat, és a bicskei leágazás vágánya is fényes szokott lenni valamennyire, ezért gondolom, hetente úgy egyszer jár arra valami.

Divi: "kérekkétésféljegyet"
Ők is emberek, nekik is joguk van jegyet venni. A hiba a MÁVnál van, aki a két nyitott pénztárral (11 helyett) így szívatja utasait, jelezve, hogy nem belőlük él, csak púpot alkotnak a hátán.
Ezért légy okosabb, mint a sorban állók. A Wasteelsről már volt szó, őnáluk gyorsan jegyhez jutsz. Ha valamennyire útba esik, az Andrássy út is jó. Ha tudod, próbáld a Nyugatit is, mert egyszerűen kulturáltabban néz ki, nagyobb a belmagasság, nagyobb a nyugalom. Ha meg csak a Keletiben, pénteken kell jegyet venni, akkor őszinte részvétem vagy a Marslakó által is emlegetett 400 forint.

Előzmény: GEORGIE (13332)
Grg Creative Commons License 2000.07.04 0 0 13341
Mégvalami: ha jól emlékszem azt irták, hogy szemtanúk látták a sofört fejét fogva távozni.
Senki nem ment olna utána, hogy "Hé öreg gyere csak vissza!" Nem hinném, hogy futva távozott volna ráadásul nappal volt.
Előzmény: Grg (13340)
Grg Creative Commons License 2000.07.04 0 0 13340
"a rendőrség országos körözést rendelt el, valamint értesítette a környező határátkelőhelyeket és rendőrkapitányságok ügyeleteit is. "

Azért kiváncsi vagyok megtalálják-e, valamelyik napilapban nyilatkozott egy kamionsoför, aki szerint már rég külföldön van a soför, sőt lehet, hogy egy honfitársa vette fel...

division by zero Creative Commons License 2000.07.04 0 0 13339
"Segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, valamint közúti baleset gondatlan okozásának vétsége elkövetésének alapos gyanúja miatt"
ez csak vétség???
Előzmény: Lehoczki Gabor (13338)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.07.04 0 0 13338
http://index.szeged.hu/hirek/

Még keresik a kamionsofőrt...

Törölt nick Creative Commons License 2000.07.04 0 0 13337
Hi!

Mostanában én is erősen érintett vagyok a Bp-Kecskemét viszonylatú utazásban, és sajnos a buszt szoktam választani. Még ha drágább is, de gyakrabban és gyorsabban jár....Gyorsjárat óránként van, légkondis Scania buszokkal, hely is van rajta.

off: a "csillaggarázsban" tartott MiG29-esek jó része működésképtelen, szétszerelt. 27-ből jó, ha 10-et ki tudnak adni repülésre.(néhány hozzászólással lejjeb volt egy megjegyzés ezzel kapcsolatban)
on

kod Creative Commons License 2000.07.04 0 0 13336
Marslakó!
Az nem igaz, hogy Európában az áruszállításé lesz a jövő.
A felsőgallai bevágás 88-89 körül épült meg. Pontosabb dátumra nem emlékszem.

Georgie!
Úgy tudom üzemanyag-bázis volt Lovasberényben.

Előzmény: GEORGIE (13330)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.07.04 0 0 13335
Szia Gyuri!

A többire azért nem raktam ré a kopirájtot, mert abból rengeteg készült, sokan ott fotóztak, jobb gépekkel is (lehet, hogy képeslap-mafia is leszállt, most még a vonatot sem kell megállítani egy jó fotóhoz... na jó, ez csúnya volt tőlem...), szóval igaz értéke a felújítás utáni 3 képnek (főként az indulás előttinek, amin még az óra is látszik) van.

A daruzást éjszaka csinálták, nem voltam ott, de ha jól tudom, akkor csak az Ax kocsit vitték el, az Md és a Bx még mindig ott van.

Gábor

Előzmény: GEORGIE (13334)
GEORGIE Creative Commons License 2000.07.04 0 0 13334
Szia Gabi!

Ledobbentem a fotoktol!
Remelem mindegyikbe beleraktad a copiright, all rights reserved cimu szlogent!

A darus mentest fotoztad-e?

Előzmény: Lehoczki Gabor (13329)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.07.04 0 0 13333
Mdbz!

Összeállítok egy táblát a Btx-ekről és MD-kről. Korábban említetted, hogy melyik kető motorhoz nem készült szerelvény. Jól emlékszem, hogy 3022 és 3023?

Gábor

GEORGIE Creative Commons License 2000.07.04 0 0 13332
Kedves Werner!

Koszi a listat, de a mikor? kerdesemre nem talaltam valaszt!!

Előzmény: werner (13300)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.07.04 0 0 13331
Feca!

A fő illetékes a baleset helyszínén van terepszemlén? Ma mondják ki a végső döntést 3029-ről? Vagy eseleg azt méri fel ma fő illetékes, hogy honnan kaphatna Szentes valami segítséget? (Gondolom, Pista egy kicsit pesszimistán Pécsre gondolt...)

Ugy hosszú távú célként az fogalmazódott meg, hogy kb. 20 MD szerelvényt tartanak meg. Szerintem 20 szerelvényhez sok 3 fűtőház (nem gazdaságos), egy, max. kettő állomásítási hely a logikus. Hosszú távon mi fog kiesni? Debrecen, Szentes vagy Pécs?

Gábor

Előzmény: gfeca (13325)
GEORGIE Creative Commons License 2000.07.04 0 0 13330
Sziasztok!

Szfehervar-Lovasbereny kozott meg ugy-ahogy vonattal jarhato, Lovasbereny-Bicske kozott meg jarhatatlan, mert a helyiek onkentes palyabontasba kezdtek. Ot evvel ezelott voltam Lberenyben megnezni ezt a vonalat, a palyabol tobb embermagassagu dzsuva, fak es bokrok nottek ki!!!
Egyebkent ez a vonal izombol szerepel a MAV uzemeltetetesebol kivonando vonalak listajan is!
A szemelyforgalom meg valamikor a 70-es evek kozepen szunhetett meg, valoszinuleg a kozlekedespolitikai koncepcio hatasara.

OFF:Van valakinek pontos infoja arrol, Lovasberenyben milyen szovjet alakulat allomasozott? A helyiek egy kicsit szinesitik a sztorikat...katonai repuloter meg hasonlo...OFF

Előzmény: Törölt nick (13322)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.07.04 0 0 13329
Divi!

Köszönöm a segítséget! Már csak a szokásos kérésem van hátra: a www.tar.hu/vasut főlapjáról is csinálj légyszíves egy linket erre a könyvtárra.

Gábor

Előzmény: division by zero (13320)
Grg Creative Commons License 2000.07.04 0 0 13328
Én úgy hallottam, hogy azért nem lehet kapni, ill. azért vonták be, mert sok volt a visszaélés ezekkel.
Carpy Creative Commons License 2000.07.04 0 0 13327
Klasszikus pelda a Kecskemet-Budapest. Ha nem olcsobb a vasut, akkor versenykeptelen. Buszok legritkabban is orankent mennek, legrovidebb menetido 1 ora 20 perc
division by zero Creative Commons License 2000.07.04 0 0 13326
"Mától nem lehet a 20%-os kedvezményt biztosító füzetjegyet megvásárolni,"
most hallottam én is a tévében, hogy ezzel akarják a sztraák és az árvíz okozta kiesést pótolni...
egy ismerősöm üzeni: "A jó büdös k...a anyját a MÁVnak!!!"
és kérdezi milyen buszjáratokat tudunk ajánlani Budapest-Kecskemét között...
Előzmény: kkalmi (13174)
gfeca Creative Commons License 2000.07.04 0 0 13325
Hello mindekinek!

mdbz:

még korai találgatni, a fő illetékes ma van terepszemlén.

gfeca

Előzmény: mdbz (13307)
division by zero Creative Commons License 2000.07.04 0 0 13324
"Idehaza is kellene nehany automata a pu-okra. "
igen!!!
múltkor is azé nem mentem vonattal Pécelre, mert a Keletiben szokás szerint csak 2 pénztár volt nyitva, tele kérekkétésféljegyet2018május35-énindulóicére,nemdohányzó,ablakmellémenetiránnyalszembennelegyenkerékfölött,jaésakocsiszámaprimszámlegyen emberrel, akik képtelenek engedni egy olyan kérésnek, hogy engedjék előre azt akinek 15,10,5,... perc múlva megy a vonata...
15 percet álltam sorba, amikor már 5 perc volt csak hátra, feladtam, és irány a metró+61E+69... 20 perccel a vonat után értem Pécelre, ha nem állok hiába sorba, még megis előzhettem volna...
Előzmény: marslakó (13323)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!