Sziasztok! Mit gondoltok, ha megpályáznék egy olyan állást, amilyen területhez eléggé értek, akkor érdemes-e mellékelnem a CV mellé egy írást arról, hogy mik az elképzeléseim? Persze ezt nem kérték a hírdetésben. Szerintetek ez javítaná az esélyeimet?
Na most meg fogtok lepodni... Kökitől ceges busz megy a helyszinre! Erre nem szamitottatok, igaz? Es nem raz. Hehe.
McDonalds: never say never, but I'd rather say never... Nemán'... Na ne mán'! Ugye, nem? Elobb csinalok nektek mirelit pizzat a mikroban az irodamban...banying.
OFF
Zoli2K3,
Most almos vagyok. De a valasz az, hogy a legrosszabb tortent vele. Jo lenne, ha a kedves alkalmazod a sajat halottjanak tekintene... Sztem egesz sok koze van a halalahoz a stressznek, meg a "menedzserbetegsegnek", amibol nem keves jut azon a helyen, ahol te vagy. O meg azert 6-7 evet vegiggalyazott ott.
Egyebkent milyen volt ma? Felbolydult mehkas? Mi itt az utcaban csendes dobbenettel altunk, es probaltuk a gyerekeit kezelni meg a kutyait. Nagyon hirtelen tortent minden.
Egy fenét nem rázza. Legalábbis nekem minden reggel (na jó, minden 3.-4. reggel) kirázza. Pláne ha nincs ülöhely. KÖKItöl vizsont hajde szívesen eltekintenék! .... :-)))
Topictali: mi lenne ha mekibe mennénk? :-) ok, tényleg csak egy vicc volt...
Miért nem angol-finnt keresel??? :-))) Svedül nem vagyok tárgyalokepes. Bár Ferihegyre nem nagyon tudnék kijutni tömegközlekedéssel. Én keresgélek, most is megyek a héten, de olyan hervadt vagyok, tavaly nyár ota sikertelenül probálok szabadságra menni vagy legalább kialudni magam, én nem tetszenék magamnak, mert nem az látszik rajtam, hogy halálra gályázom magam a munkahelyemen, hanem az,hogy fáradt vagyok. Ki a fene akar alkalmazni egy default fáradtnak tünö nöt?
Szerintem is jobb lenne a világ Elvissel, mint tgk-vezetővel. Bár hozzáteszem: Ki az a Jimmy Denny? Elvisről ilyen kérdés ritkábban hangzik el. Csak azt nem tudom, melyik a jó.
És ha Woody Allen diplomázik, talán kisebb a világfájdalma. (Egy időben megnéztem egy csomó filmjét, azután úgy gondoltam, nem tetszik az egész)
F.D.Roosevelt. Bezzeg, ha magasépítő v. cowboy lett volna (az országgal ellentétben a ló NEM irányítható kerekesszékből) ON
Ez a pozitív gondolkodás dolog, hm. Számomra jobb közelítésnek tűnik, hogy vannak tőlünk független dolgok, mint "megy az, csak akarni kell". És abbahagyni is tudni kell (pl. tűkeresés a szénakazalban) - olvassunk inkább Mérő Lászlót (igaz, ő nem lesz elnök az USA-ban)
"-Emmeline Snively, a Blue Book Modellügynökség igatgatója 1944-ben kijelentette a fotomodelli babérokra pályázó Norma Jean Bakernek: „Jobban tenné, ha beiratkozna egy gépíróiskolába, vagy inkább férjhez menne.” A hölgy utóbb Marilyn Monroe néven vált híressé." - De tenyleg jobban tette volna, nem? :-))) Ugy ertem, kisse egyszerubb elete lett volna, nem biztos, hogy (on)gyilkossaggal a vegen.
-Woody Allen – az Oscar díjas forgatókönyvíró, producer, és filmrendezõ- elhasalt filmrendezésbõl a New York-i Egyetemen és a New York-i City College-ban. (Az elõbbi helyen angolból is) - En nem paranoias vagyok, engem tenyleg uldoznek... hehe.
Eastwoodnak: „Az egyik foga csorba, az ádámcsutkája túlzottan kiáll, és túl lassan beszél.” - Ez vajon mennyiben minosit egy szineszt? Ez csunya volt.
-Liv Ullmant nem vették fel a Norvég Színmûvészeti Fõiskolára, - Na ezert kar. De mindegy, igy is jo vege lett. (Nekunk, nezoknek.)
"Mennyire várhatunk segítséget a környezettõl, ha pozitívan szeretnénk változni? Mennyire sulykolják belénk az egyszer már említett „Kutyából nem lesz szalonna!” elvet? Sokszor hallhattuk, hogy a sikeres embert az különbözteti meg a sikertelentõl, hogy a sikeres mindig eggyel többször kel fel, ha elbukik. Pontosabban ha elbukik, mindig felkel.
Egyik nap azon gondolkodtam, hogy folyamatosan egymást váltó kormányok mennyire segítik ezt a fajta gondolkodást. Ha egy cég csõdöt mond, ügyvezetõje 5 évig nem lehet cég ügyvezetõje. Miért? Hol a második esély? Illetve mikor? 5 év múlva. A II. Erõlevest hívtam megint segítségül, nézzünk meg pár embert, akik a környezetük véleményére, bukásaikra nem figyelve újrakezdték, és sikeresek lettek:
-Woody Allen – az Oscar díjas forgatókönyvíró, producer, és filmrendezõ- elhasalt filmrendezésbõl a New York-i Egyetemen és a New York-i City College-ban. (Az elõbbi helyen angolból is)
-Leon Uris, a nagysikerû Exodus írója a középiskolában háromszor bukott angolból.
-Az Universal Pictures vezetõje 1959-ben egyszerre utasította el Clint Eastwoodot és Burt Reynoldst, és a következõ indoklást adta. Reynoldsnak: „Maga tehetségtelen.” Eastwoodnak: „Az egyik foga csorba, az ádámcsutkája túlzottan kiáll, és túl lassan beszél.”
-Emmeline Snively, a Blue Book Modellügynökség igatgatója 1944-ben kijelentette a fotomodelli babérokra pályázó Norma Jean Bakernek: „Jobban tenné, ha beiratkozna egy gépíróiskolába, vagy inkább férjhez menne.” A hölgy utóbb Marilyn Monroe néven vált híressé.
-Liv Ullmant nem vették fel a Norvég Színmûvészeti Fõiskolára, Malcolm Forbes, a Forbes magazin fõszerkesztõje nem tudott bekerülni az egyetemi lap szerkesztõségébe. Thomas Edisont általános iskolai tanárai túl lassúnak, és kezelhetetlennek tartották.
-1964-ben négy lámpalázas fiatal zenész elõször játszott stúdiómeghallgatáson a Decca lemeztársaság vezetõi elõtt. Produkciójuk nem nyûgözte le a szakembereket. Amikor elutasították az angol együttest, akiket mellesleg Beatles-nek hívtak, az egyik igazgató kijelentette: „Nem tetszik ez a hangzás. A gitárformációk egyébként is kezdenek kimenni a divatból.”
-Jimmy denny, a Grand Ole Opry menedzsere 1954-ben egyetlen fellépés után elküldte Elvis Presleyt. „Maga semmire sem viszi fiam – közölte a fiatalemberrel. –Azt ajánlom, menjen vissza teherautósofõrnek!”
-Franklin D. Rooseveltet harminckilenc éves korában tolószékhez szegezte a gyermekbénulás, mégis az amerikaiak legnépszerûbb és legnagyobb hatású vezetõi közé emelkedett. Négy ízben választották meg az Egyesült Államok elnökének.
-Edmund Hillary 1952-ben megkísérelte a földkerekség legmagasabb hegycsúcsa, a 8848 m-es Csomolungma megmászását. Néhány héttel eredménytelen próbálkozása után Angliában felkérték, hogy tartson beszédet. Hillary kilépett a pódium szélére, ökölbe szorított kezével a hegy képére mutatott, és fennhangon így szólt: „Mount Everest, elõször legyõztél, másodszor azonban én gyõzök, mert te már nem növekszel tovább … de én még igen!” Mindössze egy évvel késõbb, május 29-én sikerült elsõként feljutnia a Csomolungmára.
Churchill szavaival:” Soha, soha, soha ne add fel!”"
"Senkinek semmi álláskeresési tapasztalata mostanság?"
Akadni eppen akad, de kb ugyanazok tortennek, mint honapokkal, par evvel ezelott. De ez erdekel itt vkit? Pl. A mult heten is hivott egy tanacsado, de mondtam, hogy a lehetoseg, amit kinal nem vag pontosan a profilomba, de kuldenek egy frissebb eletrajzot, stb. stb. Vagy penteken kaptam egy ujabb lehetoseget egy kulfoldi interjura. 3 napon belul 24 allasra palyazatam, 1 negativ jelzes jott es 1 pozitiv. A tobbirol lehet nem hallok semmit, de mivel ez meg csak egy hete vot, meg barmi lehet. Meg ma is jott egy erdeklodo melt, de ezekbol meg allasajanlat nem biztos, hogy lesz. Szal tovabbra is aszontom, vagy ilyen szar hatasfokkal mukodik az allaskeresesi biznic, vagy en csinalom szarul. ;o)
Senkinek semmi álláskeresési tapasztalata mostanság?
Én most happy vagyok, mert egy roppant szivatós vizsgán sikerült negyedszerre átmennem ma, úgyhogy.... most már csak pénzügyi gondjaim vannak, (de mikor nincsenek? :-))))
A talin lesz majd kérdésem, igaz olyan, amit már biztos kiveséztünk itt a fórumon, de egyrészt nincs kedvem visszalapozni, másrészt már régen kaptam kórust, harmadrészt pedig sose kaptam élőben.... :-)
Bocs, hogy belepofázkodom, mint olyan, akit nem is érint, de: tegnap este éppen pont a Szlovák sörözőben voltunk (Nyugatitól egy saroknyira kis mellékucca). A tapasztalatok jórészt negatívak: sör ZlatyBazant van, GoldFassl nincs, rántottgomba nincs, sültkrumpli külön nincs (!), ez utóbbit később nem is bántam, mert amit kihoztak másnak köretben, az csöpögött az olajtól, stb. Ehhez képest elég drága hely, és semmi extra.
Egy borostás alak bemegy a munkaközvetítőbe.
- Jó napot. Munkát szeretnék. Nemrég szoktam le az italról, és csak
egy
érettségim van. Mit tud ajánlani?
-Lenne egy könnyű munka sok szabadidővel, de kevés fizetéssel.
- Hú! Az nem jó, mert ha sok szabadidőm marad, akkor megint inni
kezdek.
- Van egy másik is, ott éjjel-nappal gürcölni kell, de sokat is fizet.
-Á, az se jó, mert ha sok pénzem lesz, akkor is inni fogok. Olyan
nincs, hogy rengeteget kell melózi, és kevés a fizetés?
- De van, de ahhoz sajnos diploma kell...
Mostanában nemigen locsogtam a topicon, inkább csendes olvasó voltam. Jó néhány napot el is maradtam, mert rengeteget túlórázok. Sajnos emiatt nem tudok elmenni a talira, pedig nagyon szívesen mennék megint, a múltkorinak is nagyon jó volt a hangulata.