Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
persze, csak én értetlenkedek....a 100 Roburból kb.tízet vittek a saját sofőrjeink, a többit a bérlő cég által alkalmazott sofőrök...nagyjából emlékszem azokra a rendszámokra, ami saját volt (elég sokszor leírtam) a többi meg bérbe adott volt, konkrétan ez a rendszám is bérlőé volt....
ezért írtam, hogy látom, de nem értem, mert : garázsmesterként kezdtem '72-ben, több mint egy évig írkáltam a menetleveleket, adtam ki, vettem vissza a buszokat, ezért nem értem, hogy került ez a rendszám a farosra...
Az MAN-től egy motorcsalád gyártástechnológiáját, gyártósorát, későbbi fejlesztéseit, ill. egy finanszírozási csomagot vettünk. Teherautóról nem volt szó. Később se . Csak kész fülkéket vett még Ede bácsi. Jóval később.
" Felturbózott "" - JUJJ! , Ha , turbós, akkor nem 145 Le. A képről amúgy nem jön le, hogy milyen motoros.
Tudom nem sok értelme van de: Mi lett volna ha a Dutrát +alkotó mérnökcsapathoz hasonlóan, elkezdenek fejleszteni 1 nagyobb teherbírású járművet ? Biztosan nem volt akkor sem 1szerű a helyzet, hiszen napjainkban is halálra volna ítélve 1 ilyen kezdeményezés. (:-(((
Ez lett volna a magyar kamion,ha nem vesszük meg a M.A.N. licencet?
-----------------
Nem.
Ez a kocsi és az első RÁBA kamion (831) között jó 10 év a különbség.
Ami akkoriban még sok volt.
OFF
Az 1962-1965-ös három őszi szállítási csőd ráébresztette a döntéshozókat, hogy Magyarországnak nincs (egyáltalán nincs) nagy teherbírású tehergépkocsi parkja.
ON
Ez egy meglévő jármű turbózása lett volna de eleve halálra ítélt kísérlet volt.
10 tonna hasznos raksúly + pótkocsi és mindehhez 145 Lóerő ?....................:-))
a 22.Volán 1971-72-ben kapott 100 db Roburt (GC 41-00...99-ig), ezek az AMG 407/408-at váltották, és 100 db Barkas mikróbuszt XX-es rendszámmal......ekkor jöttek folyamatosan a 20.Volántól az Ik 311-esek, majd 1973-74-től a BKV-tól a 620-asok....(ezeket Váchartyánban újították fel...)