A NOE azért, mert most szakadt el a cérnája: rájött, hogy a békés tárgyalásokkal és egyeztetésekkel nem megy semmire.
Az Élőlánc azért, mert hétfőn van a törvény plenáris vitája, s kedden szavaznak róla. (A tavaszi szavazás után a köztársasági elnök nem írta alá, visszaküldte megfontolásra. Azért vonultunk utcára, hogy ezt a meggondolást segítsük.)
Egyébként meg én igen jól emlékszem, hogy az elmúlt 17 évben is sok tüntetést csináltunk. (Nem egyszer több rendőr volt, mint szervező és tüntető) De a mostani gazemberség végképp kicsapta a bitosítékot. Árpi! Most adják el az utolsó szegeket is. Ezek után már csak egy kérdés lesz: kinek a földjén leszünk földönfutók.
A mai tömeg nagyon békés volt, a provokátorokat sikerült kiszűrni (fotodokumentációval igazolható). De érezni lehetett: csak egy szikra kell. Én úgy vélem, hogy ha kedden megszavazzák (név szerinti szavazás lesz, így mindenki megnézheti Jánosink miként szavaz), az - szerintem - szikra lesz.
Jó pap holtig tanul! Bocsánat a helyesbítésért, mely tudatlanságom okán kelt. Megnéztem. Novaj van. Noszvajon nem, hogy jártam, de 2 hetet üdültem is ott. Igaz gyermekcse voltam, így nem mentem át a hegy túloldalára, melyet azóta sem tettem. Így nem tudtam, hogy ott meg Novaj van.
hihi. ott laktam 3 napig. meg szerződésem van a polgármesterrel az orvosi rendelő akment. tervének felülvizsgálatára.
tehetek fel ide több fotót is Novajról meg Noszvajról is................................... Azért ne keverjük már Amszterdamot Antverpennel.Pedig mindkettő flamand. (ja , ott is jártam) :-))
Én is úgy tudom, hogy az. Talán 6 cm hosszú lehetett. Hihetetlen, hogy a lábujjai szinte alig láthatóak szabad szemmel, és mégis csont van bennük, meg izmok rajtuk. Még jó, hogy észrevettem a "fű"nyírás közben. Aztán tartottam egy jókora szünetet, hogy elbújhasson, mert sajnos a gyomokat sem hagyhatom megnőni. Mert fű az nem sok volt... Máskor 3-4 ürítésnyi jön össze, most csak félig telt meg a gyűjtő, pedig nem is emlékszem, mikor vágtam legutóbb. Valamikor még a nyár elején lehetett. Utána nőtt még kb. 3 centit a fű, majd (mivel örülünk, ha inni jut a vízből, ami felvánszorog), és bebarnult, mint a pipadohány. Ma reggelre viszont újra zöldülni kezedett! :o) Tisztára mint a sivatag. Két csepp eső, és már éled is.
A fotódat nézve: rövidlábú pannon gyík. Ez a legkisebb csúszómászó, hosszúsága ritkán éri el a 100 mm-t. Testközelből persze komodói sárkánynak gondolnám.
Édes....bár magamból kiindulva és nem nézegettem volna, hanem sikítva hívtam volna a férjem:-))) Nem bírom az ilyen és ehhez hasonló élőlényeket ha túlságosan testközelbe kerülnek....
Így merjen az ember a saját kertjében füvet nyírni! Ezt a fenevadat ma este találtam munka közben. További képek róla itt: http://www.kozvetito.hu/illa/gyik/ A 6. képen látszik igazán a nagysága.
Hasonló élményünk volt Isztrián. Egy emberektől igen távoli öbölben fürödtünk. Amikor kijöttünk a partra mindenki hevesen vakaródzva tépte le a fürdőruciját, mert tele lett félcentis, kristálytűhöz hasonló csípő, szúró lényekkel. Ezek a vízben láthatatlanul lebegtek, a levegőn pedig azonnal kővé dermedtek. Az őslakos sosem találkoztak velük.
Nem tudott mást, csak pusztán azt, amit egy másik medúza. Én "halásztam" ki egy fagyis pohárral. Őszintén megmondom, nem mertem hozzányúlni, mert a leginkább veszélyes medúzafajok a legkisebbek. Ez meg cca. akkora volt, mint egy szembogár. Ha kiterült, akkor pedig mint egy 5 forintos. Az, hogy gyönyörű, azt a kép is mutatja. Csalánozó volt, ez színte biztos. Egy darabig csodáltuk, majd a fiúk is, utána bevittem jó messze és elengedtem. De az, hogy a helyiek sem láttak még ilyet, azt gondolom egy hatalmas élményt adott mindannyiónknak. (Lehet, hogy egy új medúzafajt fedeztünk fel? :o)) )
Rodosz, Tsampika strand, a lény úgy közlekedett a vízben, mint egy medúza, azok a "sugarak" a közlekedői, amikor ösze volt húzódva, így nézett ki, mint ezen a képen. Ezért gondolták sokan, hogy medúza, de mondom, még a helyiek is csak hümmögtek. Először azt hittem, egy kis kék szemétdarab a víz tetején...csak amikor sokan körbeállták, akkor mentem közelebb.