Jön valaki holnap Pestre a Donau-Spree-Kurier-ral???Én és egy soproni vasútmániás haverom azzal megyünk fel a Skanzenmegnyitóra.És jólenne ha minél több Topicossal tudnék ott találkozni.Van már valakinek végleges döntése a helyet és az időpontot illetően?
Szóval M42 001 néhány hete újra él. Ma éppen Rpalota-Újpesten tartalék, tegnap is ott volt, de a múltkor Dunakeszin is láttam. Érdemes fotózni, most az idő is szép:))
Ja, ha sörről van szó, rögtön mozgósítom a kapcsolataim :-) mi az az AVaBak ?
Macibb
PS: darus topic leginkább azért nincs, mert még senki nem csinált. szerintem ha lesz, akkor óhatatlanul lecsapódnak ott a szakma nagyjai. ha követed a Volán topicot, lelkesen üdvözöltem ott egy évek óta eltűnt régi buszmegszállott ismerősöm megjelenését.
Egy írás a debreceni Zsuzsi vasútról, mellette egy kép, de szerintem a kép nem onnan való (én Gemencre tippelek)
Egy cikk arról, hogy Boross tárcanélküli miniszter lobbizott-e Csöde-Jánosfa megálló érdekéebn...
Az Itthon melléklet címlapján egy kép valamelyik kisvonatról (mellett egy táblázat kulcsoházakról: én eddig úgy tudtam, hogy a Szén-patak a Mátrában van... de persze lehet, hogy a Börzsönyben is van egy.)
Daruval tele az orszag. Tavaly a ceg epitkezesen egyszerre 12db 20 t es 140 t kozotti autodarut szamoltam.
Egy ceg hirtelen: KEMAD, Debrecen
EGV utodok Pesten.
Dunaujvarosban van allitolag 400t autodaru [nem tudom kie]
A darukolcsonzo cegek, ha kell egesz Europabol berelnek. Nehany nap alatt barmit be lehet szerezni. Gondolom az arak qrva nagyok. A fold olcsobb.
"Akinek esetleg vannak infoi, vagy katalogusai ilyen izmos kozuti (es vasuti) darukrol egy masolatot szivesen kernek!"
van egy barátom, aki megnyithatná a darumániások ide, horogbuzulls topicot ;-), ő szívesen eláraszt minden információval, ha kell. csak nehéz elérni, mert Veszprémben egyetemista és most nyáron ki tudja, hol van ...
Én nem tudom, egy hét alatt homokból, kavicsból és talpfákból hogy lehet olyan alapot építeni, ami elbírja a daru talpait. miközben az a síntől kb. 10-15 méterre, 5-6 méter mélységben lévő mozdonyt próbálja kiemelni. Kíváncsi leszek rá...
"ott a toltes mellett van egy ut, amit a helyiek gk. kihajtonak hasznalnak... "
Georgie!
Most ezen az úton hordják be a Tátrák az anyagot a töltés MD irányába történő szélesítéséhez. A másik oldalról pedig kiírtották a bozótot, utat építenek. Gondolom (laikusként), hogy a darut erről az oldalról akarják majd valamivel kiellensúlyozni, mivel az MD eléggé messze van a síntől, és a vasúti darunak messzire be kell nyúlnia.
A szegedi daruzassal kapcsolatban egy lazado felvetes:
TakiLacinak koszonhetoen a sved TAG-ban kozolnek egy cikket az aprilis 5-i lillestrom-i vasuti balesetrol, amikor egy tartalykocsikbol allo szerelveny kisiklott meg kigyulladt. Nos a siklott jarmuvek emeleset 2-3db 4 tengelyes, nagy teherbirasu KRUPP-Bema-LYFT kozuti daru vegezte. Ha jol lattam felsovezeteket se kellett bontani, csak a 3 darunak kellett a helyszinre gurulnia.
Szerintem a Bajai uton is gyorsabban, es talan olcsobban lehetett volna az MD-t kozuti darukkal menteni.
Ahol a szegeny MD van, ott a toltes mellett van egy ut, amit a helyiek gk. kihajtonak hasznalnak...
Igaz ennek csak egy szepseghibaja van: en Szegeden a tuzoltok darus kocsijan kivul mas nagy teherbirasu kozuti darurol nem tudok!
Akinek esetleg vannak infoi, vagy katalogusai ilyen izmos kozuti (es vasuti) darukrol egy masolatot szivesen kernek!
Azért az újságíró megkülönböztethetne egymástól egy mozdonyt és egy kocsit... Ahogy a képeken is látszik, megkezdték a földmunkákat, az egyik oldalon kiszélesítik a töltést, a másik oldalról egy bejáró utat építenek. Szerintem az egy hét nagyon rövid idő a tömörödéshez...
Az IC703 előtt 70-nel átszáguldó és a lezáródó sorompót kidöntő bosnyák kamionost FOMA barátunk személyesen tartóztatta fel!
úgy tűnik a várható nagy nosztalgivonat forgalom miatt PFT-zni kezdtek a skanzenba vezető vágányokon...
8:30 körül ez abból állt, hogy két munkás nagy kalapáccsal ütötte a sínt, 5-6 másik meg nézte...
a Rendezőn a 401-es Bobo tolatgat, a 403-as meg két Eas kocsival elhúzott a skanzen irányába...
piros 20-assal a Futár utcáig, de onnan kicsit sok séta...
30-assal egy megállóval tovább, a Rokolya utcánál kell leszállni, itt tovább menni előre egy sarkot, a Dolmány utcánál jobbra (egyébként kb 10 éve még a Dolmány utcánál állt meg a 30-as meg a piros 20A...), és egyenesen amíg a Füstibe nem érsz...
a kérdés jogos. külön-külön. mindkettő a keletitől indul és a bejárattal (Tatai út) párhuzamos 2. utcán (Reitter Ferenc u.) jár. csak nem tudom, melyik megálló a legigazibb.
30-as és piros 20-as busz. a hányadiknál szállunk le típusú kérdésekben division fog segíteni.
tényleg, mi lett a végleges megbeszélés eredménye: találkozunk-hol-mikor-kivel?