Higitásta ioncserélt vizet javasolnék, ami megbizható forrásból származik.
Több lépcsőben kellene, közel azonos hőmérsékletű legyen a víz és a pálinka. Több lepcsőben kb azt jelenti, hogy pl. 65ről 55re utána 50re utána 46ra mondjuk.
Már harmadszor írom ki ugyanazt a kérdést, nem vagyok egy gyakori hozzászóló, s nem tudom, hogy miért törölték ki, gondolom nem a webshopnak a linkje miatt, mert az többször is szerepel itt, hanem a f0s0kaszilva lehetett a bűnös. Szerintem ez nem minősül trágár beszédnek, de nem én ítélkezem e felett.
Kereső segítségével utánanéztem, hogy már többször is téma volt, de sajnos amiket én kérdezek, az nem merült fel korábban.
Elsősorban nagy mennyiségű f0s0kaszilva (cseresznyeszilva, mirabolán) magozására szeretném használni. Ennél a fajta szilvánál is működik?
Most kezd el éri a puha körte, fajtáját nem tudom, mert egy nagyon öreg fa (kb.: 250 éves), itt darálásra lenne használva a gép, ezt is lehet vele csinálni? Illetve almát is összedolgozza?
Mi a helyzet a nem magvaváló őszibarackkal?
Válaszokat előre is köszönöm, tisztelettel: Sándor
A Szentkirályi keménysége 450 felett van, az átlagos csapvízé 170, ha tényként kezeljük, hogy a vízben oldott ásványi anyagok okozhatnak opált, akkor ez pláne.
Ízre semleges vízzel érdemes hígítani, ami ízlik, Sztkirályi ilyen, ha a csapvíz nem megfelelő lehet használni, a mentes, csepp alakú 5l-est pl.
A folyamatot nem ismerem, feltételezésekkel pedig nem érdemes foglalkozni.
Az, hogy valamit te nem ismersz, nem jelenti azt, hogy más sem. A kémia elég régi tudomány... A tudományt szinte mindig a feltételezések alapos vizsgálata vitte előre.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: