A kialakításától, állapotától rengeteg függ. Igy a skála az 1e-25e Ft. között mozog. Esetleg valami ritkább, mívesebb darab, valamivel fölötte. Egy fénykép sokat segítene, hogy komolyabb véleményt alkossunk.
Hengeres Slava kerek talpal, két csavarral rögzítve. Olyan, mint hugoneni 169. hsz-ben a jobb alsó. Ha igen, egy régebbi még fémtalppal meg tudlak ajándékozni!
Egy hasonló Raketát ajándékoztál nekem, csak szürke számlappal.
A Preci szép nagyon, és a Slava sem csúnya.
Közben én is tettem lépéseket Slava ügyben. Előkerestem a Slava vekkerem, és szomoróan kellett megállapítanom, hogy a műanyag talpa rosszabb állapotban van, mint emlékeztem rá. Viszont eredeti dobozában van, minden papírjával. Megvan az eredeti cirilbetűs papírja, a forgalmazó órás papírja, és a számla is.
Szevasz! Talált-elsüllyedt! A D.-Zolinak csak cukkolás kedvéért írtam. A felső tényleg egy Wostok. Egy Volna órát ma adtam át timedesing topiktársnak,barátomnak. Ha elkészül teszek fel róla képet. Üdv.:Gabi
Azt hiszem ez sikerült :) De úgy látom ez elég bizalmi ügy, ugyanis a végeredményt ellenőrizni nem tudom. Mert mondjuk az óra előtte is, utána is működik, és az én felkészültségemmel lehetetlen eldönteni, hogy a mester lelkiismeretes munkát végzett, vagy csak ott söpört ahol a papok táncolnak.
Távlati terveim között szerepel hogy szétszedjek és összerakjak egy mechanikus órát, de jelenleg 0 a szerzámozottságom :( Beszéltük is APT-vel és boxerrel, hogy egy induló alap szerszámkészlet sem két fillér.
Nem az a cél hogy javítsak, ha egy tisztítást meg tudnék magam csinálni, már örömbódogság lenne :) Első körben valami orosz vagy MOM vekkerre gondoltam, de megfordult a fejeben az is, hogy a még tisztítatlan Molnija lesz az első áldozat :)
Így van, de ez minden órára igaz. No, meg a felhúzórészt. És érdemes odafigyelni, mert néhány olcsó órás csak átmossa a futóművet kicsit, ráolajoz, aztán hadd szóljon... Korrekt mestert kell keresni. Egyébként könnyen szerelhető órák ezek, és hálásak.
A Molnija egy robosztus szerkezet és koszosan is szépjárást mutat, csak közben eszi a tengelyt és a nem kő csapágyakat. Így nem érdemes sokat járatni, inkább süljön be, az egy tisztítással orvosolható.