Keresés

Részletes keresés

1014 Creative Commons License 2000.07.17 0 0 13852
"...hanem bizonyosan aludtak valakik, vagy a fulukon ultek! "

Még amikor vezettem és a 80a-n nem volt vonatbefolyásoló, valahol Gödöllő állami telepek környékén, páratlanban megfogtak. A bakter állt kint az őrház előtt és lesett, hogy minek állunk meg. Még a karját is széttárta csodálkozásában. Aztán végre eszébe jutott, hogy megnézze a jelzőt, majd besprintelt a kuckójába, kezelte és mehettünk..... :-)

Előzmény: marslakó (13847)
plebejus Creative Commons License 2000.07.17 0 0 13851
Alternativakent VHS szalagra gondoltam.
Az en net hozzaferesem pl olyan. Proxy altal kicsukott minden ami mozog..., (animalt gif kivetelevel).....:(((
Előzmény: DLala (13850)
DLala Creative Commons License 2000.07.17 0 0 13850
Nyilván CD, mert csak azon fér el. De hogy mikor, arról lövésem sincs. Elvileg a netre is fölmehet majd valahogy, persze a videjókkal ez meredekebb. Bár ki tudja, DivX kódolással nem is olyan vészes. Halihó, ki az, akinek olyan a net hozzáférése, hogy videjóanyag nézegetése reménytelen?
Előzmény: plebejus (13844)
Gödény Creative Commons License 2000.07.17 0 0 13849
Képernyőkímélő hírek: mind a furcsa Error 50003-ra, mind a Win98-as sokszoros újraindulásra született megoldás, a javított verzió fent található a www.tar.hu/godeny címen. A fura hibajelzésekre csak egy intalláló csomag a gyógyír, am 1.7 MB - sorry.
gfeca Creative Commons License 2000.07.17 0 0 13848
Üdv Mindenkinek!

OFF
Jó hely az a Prága, milyen ott az idő?

Én szerdán utazom a Comenius-al és csütörtökön jöve a Csárdással.

ON

gfeca

Előzmény: marslakó (13847)
marslakó Creative Commons License 2000.07.17 0 0 13847
Hali!
Gyors helyzetjelentes Pragabol.

Tegnap este a Pannioniaval indultam, +20-szal huztunk ki a Keletibol. Mellettunk +5-tel indult a Bathory a helytelen "helyes" vaganyon. Egymas mellett gzorsitott a ket vonat, a Bathory megis jobban nekilodult a Szili moge kotott 8 kocsijaval, mint a 374-es a Gigant vontatta 14 kocsival.

Kezdett erdekelni a dolog: a Pannonia megy majd helytelenben a korvasuton, vagy megfogjak K.felson a Bathoryt? Hat egyik SEM!!!

A Pannoniat fogtak meg Kobanya felso bejaratanal, es legalabb 10-12 percig ott dekkoltunk, mert meg kellett varni meg ket szembe kozlekedo vonatot is. Ez aztan a helyes eljaras!

Egy +5-tel kozlekedo Bathory miatt megfogni a +20-as Pannoniat, ahelyett, hogy engedtek volna minket ra a Korvasutra, mivel utana a Bathorynak nem kellett volna tovabb varnia, mert neki nem keresztezte a vaganyutja szembejovo vonatoket. Ilyen es ehhez hasonlo forgalmi rendszabalyozast csak Magyarorszagon latni, legutobb szinten Kobanya felson volt hozza szerencsem, szinten a Pannoniaval, csak akkor nem volt mar szembe forgalom sem, mert 120 percet kesett, hanem bizonyosan aludtak valakik, vagy a fulukon ultek!

A hataron aztan rendezodott a dolog, minket engedtek el hamarabb, nem a Bathoryt, pedig meg feket is kellett szerelniuk a szlovak kollegaknak az egyik kocsin. Pragaba pedig rendesen erkeztunk, a pozsonyi gepcsere ellenere. Csak a Keletiben nem kepesek a megadott 25 percnel korabban leakasztani par kocsit es ratenni a vonat vegere egy uj gepet.

Udv csutortokig:
JF

plebejus Creative Commons License 2000.07.17 0 0 13846
egyik 424-nek még a fűtőnyílását is kinyitották (nem tudom hogy hívják pontosan),
tűztérajtó
Előzmény: Hamster (13791)
V42 515 Creative Commons License 2000.07.17 0 0 13845
Ákos!

Természetesen én is tisztában vagyok azzal, hogy nem céhes módon állnak neki egy ilyen gép felújításához, és a munkaóra fogalmával is tisztában vagyok. Csupán amiatt fejeztem ki csodálkozásomat, hogy a Púpos május végén még ment, az említett 2000 munkaóra pedig nem kis munkát sejtet.

Előzmény: nohab (13843)
plebejus Creative Commons License 2000.07.17 0 0 13844
Koszi a reszletes elmenybeszamolokat a hetvegerol. Nagy elvezettel olvastam mindegyiket es nemcsak a skanzenos esemenyeket.

Dlala,
segiteni ugyan nem tudok a vagasban, de ha elkeszul a nagy mu, szeretnek majd egy copyt kerni. CD-n lesz ugye? Nagy szemtelenseg? Na most jol ki leszel segitve:)

nohab Creative Commons License 2000.07.17 0 0 13843
Üdv mindenkinek!

1014! Igen, az én autóm állt ott a Keletinél jó pár napig. Kenutúrán voltam a Bodrogon, vonattal mentünk-jöttünk.

V42 515 2000-07-17 08:35:59 (13809)

Valaki írt aról, hogy a Púpos rendbetétele 2000 munkaórába került. Én nem látam a Púpost, nem tudtam (és nem is akartam felmenni), de ha enyi munka kellett hozzá, biztos, hogy arról a gépről van szó? Nem történt átszámozás?

Biztos. ~20 ember munkája van benne, a 2000 munkaóra nem azt jelenti, hogy 2000 órán keresztül csinálták. Ha öt ember dolgozik rajta egy műszakot, az nem 8, hanem 8*5=40 munkaóra. Kb. egy hónapig molyoltak vele. Már megtörténtek az első egyezkedések, augusztus második felében különmenet, vagy menetrendszerinti vonatozás várható a géppel.

Grg 2000-07-17 09:15:52 (13812)

"Ugye nem viszik el egyik járművet sem addig?"
Ha jól emlékszem azt irta valaki, hogy a 001-es Szergej megy vissza Szolnokra, és ha minden igaz a 020-as Nohab sem maradt ott.

Utóbbi tegnap este hazaért Tapolcára.

n.

DLala Creative Commons License 2000.07.17 0 0 13842
Sziasztok!

Csak most sikerült netközelbe jutnom. Többetekkel sikerült a Füstiben is összefutni, bár sokaknak ez inkább családi rendezvény volt és ez nem is baj. Majd ha megérkezik a második eresztés, akkor lenne érdemes egy kollektív látogatást tenni. Addig is készült másfél órányi digitális videjó (hanggal!) meg 200 megányi jpeg. Ezúton is keresem azt a lelkes idomillimomost, aki segítene vágni, illetve rendszerezni, technika adott (van még legalább ugyanennyi kisvasutas felvétel is).
A Füsti kissé befejezetlennek, mondhatni hiányosnak tunt (nem csak az általatok is írt hiányzó gépek, de pl. hiányzó pályaszámok és hiányzó információs táblák is), de mint kezdeményezés messzemenoen üdvözlendo, reméljük folytatás is lesz. Csörgot és Bobót is gyorsan kellett Hatvanból hozni, látszott rajtuk, hogy ezek hétfon mennek vissza dolgozni. Félek, így egy kicsit üres lesz a körfutoház normál látogatási napokon. A kiállított cuccok közül nekem a BbMot és az M40 tetszett a legjobban, nem is elsosorban a gépek, hanem a kollektíva miatt. Ahogy pl. a Békéscsabaiak szeretgetik a gépüket, az egyenesen elképeszto!
Két dolog nem tetszett: eloször is mit keres egy múzeumban a MÁV jövoje? Vagy az Interpatkány máris múzeumba való? Ez PR-ízu dolog volt, itt inkorrekt. Másodszor az egyébként sármos hangú szpíker egyetlen oda nem illo beszólása (amúgy ezen kívül végig korrekt volt), miszerint a Nohab bár jó gép volt, dehát a kis széria, meg az alkatrészgondok satöbbi. Szóval a maszlag. Ennyire nincsenek kibékülve az urak a lelkiismeretükkel, hogy még a nagyérdemut is etetni kell ezzel a hülyeséggel?
Amúgy tényleg kellemes hely egy ilyen park, minden korosztálynak megfelelo idotöltés (Macibb-nak még plüssmacikiállítás is volt). A nap meglepetéseként (?) Tiboldi Máriát ingyen is megnézhették volna azok, akiket érdekel, de attól tartok még így is kevesen voltak... Talán a Fekete Vonat. :-)
Egy tipp a szervezoknek: ha már annyit nyomatták a hangosba az LGT-t (második helyezett Charlie volt), talán oket kellett volna elhívni. A látogatók összetétele alapján ez tuti siker lett volna.
Várom a jelentkezéseket!

Grg Creative Commons License 2000.07.17 0 0 13841
igen
Előzmény: gmarc (13840)
gmarc Creative Commons License 2000.07.17 0 0 13840
Ha 9714-gyel megyek tapolcára, akkor By kocsikra számíthatok?
GEORGIE Creative Commons License 2000.07.17 0 0 13839
Sziasztok!

A szombati szegi osszejovetel nagyon kiraly volt! Igazan csak azt sajnaltam, hogy kesoi csatlakozasom miatt TakiLacival csak 2 orat tudtam beszelgetni!

Puposbaratok figyelmebe!A szegedi ig-on van egy Puposmodel. Ezt a jarmuvet szegedi modellezok a klasszikus szinekbe visszavarazsoltak a vasutasnap tiszteletere. (Tobbek kozott a tarsasagunkban szerenykedo modellezo skac volt az egyik oszlopos tagja ennek a hadmuveletnek). Akit erdekel, a szeg ig epuleteben, a foldszinten, a folepcsohazban allitottak ki ezt a szepseget.

Tegnap 17.58 korul a 020-as Nohab ket kocsival Budafok-Harosnal tevekenykedett. Lehet, hogy ment haza Tapolcara?

A masik: azt a bizonyos TAG-ot, amelyben magyar Nohabok vannak, sikerult beszkennelni.
Namarmost akit erdekelnenek fenykepek, az
a, lszi arulja el, hogyan tudom a Taron kozkincsse tenni
b, Ha ezt nem tudom megoldani kenytelen leszek az erdeklodoknek e-mailban szetkuldeni.

division by zero Creative Commons License 2000.07.17 0 0 13838
Rákos környékén nagyobb méretű Pft megmozdulás van, Rákoson meg Kőfelsőn is áll egy Pft-s szerelvény, M62 144-et láttam zúzottköves kocsikkal mászkálni, volt Rákoson még egy Szergej is, pályaszámát nem láttam, de biztos nem a 265-ös, annál sokkal kopottabb.
A Köfelsőröl a Körvasúra vivő pálya egyrészén fel vannak szedve a sínek, egy felsővezetékszerelő sárga munkagép is mászkált ott...
division by zero Creative Commons License 2000.07.17 0 0 13837
meg a Púpos is...
de hogy melyik nap mennek ezek el, arra én is kiváncsi lennék...
Előzmény: Grg (13835)
division by zero Creative Commons License 2000.07.17 0 0 13836
meg az elöbb azt írta valaki, hogy a Zetor is megy vissza...
Előzmény: Grg (13835)
Grg Creative Commons License 2000.07.17 0 0 13835
"Ugye nem viszik el egyik járművet sem addig?"
Ha jól emlékszem azt irta valaki, hogy a 001-es Szergej megy vissza Szolnokra, és ha minden igaz a 020-as Nohab sem maradt ott.

Előzmény: gmarc (13834)
gmarc Creative Commons License 2000.07.17 0 0 13834
Üdv!
Örömmel olvasom a hozzászólásaitokat a vasúttöri parkról.Én csütörtökön megyek megsasolni a dolgokat. Ugye nem viszik el egyik járművet sem addig? Mindenesetre Pestről egyenesen Tapolcára megyek. Mit gondoltok, engednek ott a fűtőház környékén lesegetni?
V42 515 Creative Commons License 2000.07.17 0 0 13833
"[Havaria] Két autóbusz ütközött össze Miskolcon. A HavariaPress értesülései szerint a balesetben három utas súlyos, tizenegy pedig könnyebb sérüléseket szenvedett. A baleset egyik résztvevője a Borsod Volán Rt. tulajdonában lévő, vonatpótló járatként működő autóbusz volt, a másik egy helyi járatú autóbusz, amely garázsmenetben volt, utasokat nem szállított. Az összeroncsolódott járműből csak feszítővágó segítségével tudták kimenekíteni az utasokat. A súlyos sérülteket a miskolci kórházban ápolják."
V42 515 Creative Commons License 2000.07.17 0 0 13832
Szép jó reggelt mindenkinek!

Pulett és FOMA már beszámolt a szombati nap nagy részéről, én a reggellel még kiegészíteném. A 9.20-as gyorrssal mentünk Kecskemétig (a kalauz igencsak csodálkozott, hogy gádorosi és szeghalmi kérgejegyekkel utazunk, de hát támogassuk a mellékvonalakat...!!!), a rendezőn M62 194 készült teherrel Algyő felé, továbbá ott állt M62 231 is. Kiskunfélegyházán bemondta a hangos, hogy vonatunk vár a 10-12 percet késő kereszt (S7502) érkezésére, így gyorsan elrobogtam jegyet venni Félegyházán, mert kéregjegyeink csak Kecskemétig voltak érvényesek (eredetileg ott let volna 14 percünk jegyvételre). Végül is 12 perc késéssel futottunk be Kecskemétre, ahol sikeresen beazonosítottuk Takilacit, majd közösen felpakolva gyermekeinket az utolsó kocsiból elindultunk helyet keresni előre. A vonat (hátulról nézve) MDmot 3021, Bx, Ax, Bx, Btx002 volt, 80-as szerelvény, eléggé lehalt állapotban. Végül is a Btx-ben találtunk helyet. A vonat 2.o. kocsijai igenjól megteltek, maga Takilaci is csodálkozott, hogy mellékvonalon MD ennyire megtelik. Remélem, a Pályaőrben ezt is megírja majd... :-) Vissaztérve a szerelvényre: a 80-ra visszaminősített 1.o. Ax kocsi belseje döbenetes állapotban van. Gfeca, nem ártana ránézni. Ezért az 1.o. kocsiért nem hogy plussz pénzt nem szabadna a MÁV-nak kérni, hanem még a MÁV-nak kellene fájdalom díjat fizetni azoknak az utasoknak, akiknek csak itt jut hely...
A lakitelki 4-es kereszt a következő volt: MDmot 3004 Kecskemétre, 3021 Szolnokra, Bzmot 285 Kunszentmártonba, 260 Félegyházára.

Valaki írt aról, hogy a Púpos rendbetétele 2000 munkaórába került. Én nem látam a Púpost, nem tudtam (és nem is akartam felmenni), de ha enyi munka kellett hozzá, biztos, hogy arról a gépről van szó? Nem történt átszámozás? Tudnillik május 19-én és 20-án még Szeged-Békéscsaba között járt személyvonattal, Kiss Laci és jómagam is fotóztuk, akkor a felújítás és átfestés semmi jele nem mutatkozott rajta...

second Creative Commons License 2000.07.17 0 0 13831
Elnézést az átkeresztelésért, de csak a környül állók nem velem folytatott beszélgetéséből csíptem el a nevet.
No, a dolog lényege mégis az volt, hogy talán az egész parklátogatás legnagyobb élménye volt, ahogy mesélte az öreg, hogyan fűtött tanonc korában 424-est. :o)

Sec.

Előzmény: mdbz (13822)
Szucs Lajos Creative Commons License 2000.07.17 0 0 13830
Dr. techn. HELLER György
ny. igazgató c, müegyetemi docens
A MÁV "História" Munkabizotság vezetője.

(Tisztelem, becsulom de ha nem ő talál ki valamit akkor az csak szar lehet. )

Előzmény: mdbz (13822)
rm40 Creative Commons License 2000.07.17 0 0 13829
a V55 puritán egyszerűségű vezetőállása is erősen meglepett. Persze az egy egyszerű szerkezet volt...

Ahhoz képest elég temérdek gond, probléma volt velük.
Tényleg, lehet, hogy azért hiányoztak a pályaszámtáblái, mert vissza akarják keresztelni V.55.004-re?

Előzmény: John Howard (13789)
rm40 Creative Commons License 2000.07.17 0 0 13828
Meg ha 113 vilagosabb is, mint kellene, ez a szin allitolag a prototipus szeria szine volt, ami 113 sohasem volt, de legalabb van ilyen is.

Elvileg az M40-esek zöld színei állagbavételkor MSZ9618 szerint:
Védház, motorház, szellőzőház: Borsózöld 5380
Főkeret: Lombzöld 5580

Az M40,109 gyári fotója ezt az árnyalatot mutatja, mely szvsz. jól megfelel a járműparádén látott színnek. Az viszont igaz, hogy gyakorlatilag az összes nem gyári fotón a Púposok szinte kékeszöld (talán tengerzöld?) árnyalatot mutatnak. Ezt nálam többet megélt Asztaltársak tudnák felidézni. Kaptak az új színterv előtt főműhelyben festést a gépek?

Allitolag akarjak jovore a 209-es (ex-001) Bobot is festeni,

Az M44 209 eredetileg M424,5001 pályaszámot viselte, utána a BHÉV-hez került. Ehhez a változathoz nem lenne elég visszafesteni, hanem jó pár dolgot módosítani kellene (söntellenállások nem a tetőn, hanem a hűtőzsaluk mellett és alatt, a hűtő kisebb volt, forgóvázak lengéscsillapítók nékül, stb...) Érdekes változat, de nem ez volt a jellegzetes. Az M44 001 már biztosan nem lesz, az ugyanis jelenleg a GySEV M44 301-ese és már MWM-Deutz motort kapott. Viszont az M44 002 még talán megvan igaz elég elszomorító állapotban. A MÁV jelenleg legalalcsonyabb psz. BoBója a 026-os. Létezik még régebbi is, de már nem a MÁV állagában (GySEV M44 308 ex.M44 008 vagy pl. Tiszai Erőmű Rt. A25 113 ex. M44 011).

A most leírtak nem tartoznak az "egy hét" hatálya alá. :-)

Előzmény: marslakó (13785)
rm40 Creative Commons License 2000.07.17 0 0 13827
A Zetor visszamegy dolgozni.
Előzmény: marslakó (13816)
rm40 Creative Commons License 2000.07.16 0 0 13826
Állítólag 2000 munkaóra van mögötte....mármint természetesen az M40,113 ilyen állapotba hozása mögött.

Egy kérdőjel lemaradt: Tényleg ennnyire vajszínű volt a tető és az alváz?

Előzmény: rm40 (13823)
FOMA Creative Commons License 2000.07.16 0 0 13825
Bocs, hogy már megint én, de most van időm frissíteni a taron. Amikor legutóbb meglátogattam mdbz-t, pont kifogtam M43 1103 és V43 1161 fordítókorongozását.
rm40 Creative Commons License 2000.07.16 0 0 13824
Ez mennyire komoly?
Metrók után motorkocsikat is onnan? Majd ezeket is beüzemeljük, mint a szergejeket az egész szoc. blokknak anno... Az orosz klímára tervezett járművek nyilván problémamentesen fognak üzemelni. A minőség? Ma is gyártanak az orsozok Ladákat, de mintha visszafelé haladt volna az idő... Na, mindegy. 20 év alatt ezekből is jó járműveket faragunk. Remélem nagyot tévedek ezzel kapcsolatban.
Melyik cégtől származik a gépészete?
Előzmény: mdbz (13812)
rm40 Creative Commons License 2000.07.16 0 0 13823
Üdv Mindenkinek!

Most vagyok csütörötök óta először netközelben, bár néhányotokkal sikerült találkozonom pénteken.

Akkor az élmények: én alapból a dízelekre helyeztem a hangsúlyt, amikor felkerestem a járműfelvonulás előtt az egyes járműveket. Bár előtte a szobormozdonyokat is végignéztem. Igazi unikum és szépség a 328-as, de a többi gőzös is becsületesen meg lett csinálva. A V63 001 nekenagyon tetszett, amelyet sajnos nem lehet elmondani az M63 003-ról... A legnagyobb problémám, hogy ez a variáció tudomásom szerint így nem létezett. Ha már pályaszámtáblák és szárnyaskerék, akkor teljesen sárga homlok kellett volna. A színek valósághűségét nem tudom eldönteni, nekem egy kicsit túl harsánynak tűntek. A V.55-ről hiányzott mindkét pályaszámtábla.
De vissza a működő gépekhez. Egyből a Púpos felé vettem az irányt, annyira tetszett az elkészült gép. Fantasztikusan jól sikerült, minden elismerés a békéscsabaiaknak!!!! A kazán is benne van és működőképes, a zárakat rézből készültekre cserélték, kívül-belül tipp-topp. (Talán az ütközőtányér kereknek jobb lett volna, de ez már igazán csak szőrszálhasogatás) A mozdonyvezető nagyon készséges volt, mindent kinyitott és megmutatott. Állítólag 2000 munkaóra van mögötte. Le voltam nyűgözve, na.
Másik kedvencem a szegediek Bb motorkocsija, amely szintén fantasztikusan igényesre és ami fő, korhűre sikeredett kívül-belül. Végre eredeti fényszórók és nem a szögletes förtelem. De nehéz kiemelni részleteket, talán még a vezetőállás kezelőszerveit említeném.
Szintén tetszett a szegediek másik büszkesége a Zetor is. Elmondásuk szerint a legjobb gépük kapta az eredeti festést. Jól nézett ki a szerjoe is,de túl nagy volt körülötte a tömeg. Tényleg ennnyire vajszínű volt a tető és az alváz. A homlok-pályaszámtáblája talán ennek sikerült a legjobban, még arra is ügyeltek, hogy ne vesszővel,(amely a többi gépnél általános volt mind anno, mind az ott felsorakozottaknál;) hanem kötőjellel válasszák el a sorozatjelet a pályaszámtól (mert tényleg így jött az oroszoktól).
A NoHAB is nagyon tisztességesen sikerült.

A járműfelvonuláskor a Truman rendesen lefröcskölte olajjal a közelben állókat.

Az MD tényleg nagyon hiányzott, be kellett érnem a kormányzati motorkocsival és motorvonattal. Ezeket most láttam először élőben; nagyon meglepett, hogy az azonos főgépcsoport ellenére teljesen más hangjuk van, mint az MD-nek.

Ennyit elsőre.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!