Keresés

Részletes keresés

funfun111 Creative Commons License 2020.07.06 0 0 109883

A cikk minden szava arany pompás. Vastagított aláhúzás tőlem származik, azok a részek különösen ütnek. 

http://www.borsonline.hu/celeb/a-szomszedok-ket-sztarjaval-erosit-az-ujszinhaz/204721

A Szomszédok két sztárjával erősít az Újszínház

Rég nem látott, legendás sztárokkal találkozhatnak az Újszínház nézői az őszi évadtól a teátrum falain belül. A színház nyilatkozata szerint közös megegyezéssel távozó Bordán Irén szerepeit a színház oszlopos tagjai, Szabó Zsuzsa és Timkó Eszter mellett két régi ismerős, Frajt Edit és Ivancsics Ilona veszi át.

Frajt A kőszívű ember fiaiban bizonyíthatja tehetségét

a Kossuth-díjas Dörner György elmondhatatlanul örült annak, hogy a Szomszédok egykori Szikszay Júliája és Vágási Juditja erősítik népszerű előadásaikat.

Ivancsics Ilona és Frajt Edit két nagyszerű színésznő, akik a Szomszédok című teleregény kapcsán váltak ismertté. A sorozat befejezte után azonban nem kapták a megfelelő lehetőségeket,

Alpári Gnác Creative Commons License 2020.07.06 0 1 109882

https://www.origo.hu/kultura/20200702-alairasok-szinmuveszeti-egyetelm-modellvaltas.html

74 db pompás műűűűvész írta alá a fenti levelet és ebből legalább 8 db a Szomszédok sztárja.

Remélhetőleg 20-30 év múlva a párttelevízió következő, ha a Szomszédokkal fel nem is érő, de ahhoz legalább közelítő nagy dobásában már nem hozzájuk hasonlóan nemzetietlen szellemben nevelkedett főőőműűűvészek alakítják majd a nemzeti főhősöket.

szalámi Creative Commons License 2020.07.04 0 0 109881

"Mikor Szikszai" 

helyesen a Szikszai. :)

Előzmény: funfun111 (109875)
Racilaci Creative Commons License 2020.06.24 0 0 109880

Mindegyik ilyen volt. Úgyhogy csak a sorrend lehet vita tárgya-:)

Előzmény: Generic Jingle (109879)
Generic Jingle Creative Commons License 2020.06.24 0 0 109879

És ha Etus került elő: szinte minden szereplőnek volt legalább egy pozitív jelenete, amikor valami jót, okosat, kedveset vagy legalább vicceset mondott, csinált. Etusnak volt ilyen? Mert nagyon nem ugrik be nekem.

Előzmény: funfun111 (109878)
funfun111 Creative Commons License 2020.06.24 0 0 109878

http://www.borsonline.hu/celeb/trombozisa-utan-mar-tud-setalni-csuros-karola/203731

"a Bors elsőként írta meg, a Szomszédok Etusa"

"Az ország Etusa"

Alpári Gnác Creative Commons License 2020.06.19 0 1 109877

Pompás!

Én annyival írnám felül, hogy Juli minden körülmények között el akarna menni nyaralni.

Merthogy a Nagyfehért az elmúlt három hónapban nem is látta, annyi dolga volt, Etust nem látogathatta a szóseldisztanszing miatt, Julcsi elő sem került a lovagjától, mert április 8-án ott ragadt és azóta törvénytisztelő állampolgárként a lábát sem tette ki a házból, Flórát pedig átvitte Takácsékhoz, míg leszaladt egy liter tejért a közértbe és nem merte azóta sem haza hozni.

Szóval GG oldja meg, hogy mehessenek szabira, Fruzsi sem látta az idős szüleit Szabolcsban, ez már csak nem lehet probléma egy rátermett vállalkozónak!

Úgyhogy esik-fúj, ők Etussal-Gyurciburcival-Károllyal, Fruzsival és szüleivel, valamint az Öreggel igenis elutaznak Károly szerény Balaton-parti horgásztanyájára, ahol mindenkinek külön bungalója lesz, saját strand és vitorlás kikötő áll rendelkezésre és amúgy Hartai a szomszédja, ha GG el tudja intézni a szabadságot, esetleg jöhet tájképet festeni.

És aztán mindannyian feltöltekezve vághatnak neki az újabb nehéz szezonnak, amiben egy második hullám is valószínűsíthető.

Előzmény: Racilaci (109871)
funfun111 Creative Commons License 2020.06.19 0 1 109876

"János: Az erdőnek is megvolt a maga koronavírusa. A 2 hónap szárazság majd a sok eső ma meg felbecsülhetetlen károkat okozott. Es félek, itt is lesz majd 2. hullám."

Ez fake, a főőőőmérnök úr biztosan említést tenne arról, hogy a szárazság és a sok eső az újulatokban is felbecsülhetetlen károkat okozott.

Előzmény: HLP (109870)
funfun111 Creative Commons License 2020.06.19 0 1 109875

"Etus: Nekem nincs alapbetegségem, nem is hiszem, hogy fertőzöttel találkoztam volna, de azért megtartottam a szabályokat. Ahogy hallom, másoknak nehezebben sikerült. Talán mert őket nem edzette meg a háború."

...és 56. Mikor Szikszai... De erre majd október vége felé térek vissza megint, mikor nappali-műhely-ebédlő-hálómban gyertyát gyújtok emlékére, és bátran elmesélem, hogy is volt a szovjet tank lövésével.

Törölt nick Creative Commons License 2020.06.19 0 1 109874

Janka: Azt a kis pálinkát se tedd el Ferikém, csak megpimpósodna az üvegben

Feri: A pálinka nem romlik meg  az üvegben, ha ilyen gyakran jár errefelé Janka néni ( rosszalló tekintet) nem is lenne rá ideje. Parancsoljon Janka néni ( kitölti a maradékot de mintha a fogát húzzák olyan képpel)

Janka: Háháááá! Egészségedre Ferikém, ennél jobb fertőtlenítőt még Cecília sem javasolhatna.

Előzmény: Mazsola0070 (109873)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.06.19 0 3 109873

És a rendkívüli helyzetre figyelemmel:

Janka néni:

Külföldi nyaralás? Állítólag én vagyok az alkoholista, de te beszélsz félre Ferikém? 

Nem mentetek ti külföldre azelőtt sem, maximum a balatonborzasztói nyomdászüdülőbe SZOT beutalóval. Hallom, a szomszédasszonyod is külföldi út után sopánkodik, pedig ők sem jutottak messzebb sohasem a dunaszarosi fapados mentősüdülőnél.

És hová akarnátok menni külföldre? Brazíliába, megtekinteni a helyi járványkórházat?

Ne vágyakozzatok külföld után, mert oda nincs SZOT beutaló, pénzetek meg úgysincs sose.

Inkább önts még egy kis Kőbányait! Világos?

Quantumleap Creative Commons License 2020.06.19 0 1 109872

Nyugdíjas dolgozói idősáv. :) És mit csinált azalatt? Leltározott vagy söprögetett? "Mesteri" marhaság. :D

Racilaci Creative Commons License 2020.06.19 0 5 109871

Juli: Jó, hogy már lehet vendégeket fogadni. Majdnem három hónap telt el, addig nem dolgozhattunk, nem kerestünk. Attól félek, az idén elmarad a külföldi nyaralás.

GG: Siránkozni felesleges. A jó üzleti érzék még a bajban is segít: én például (előrehajol a kamerába, mintha egy titkot árulna el) felcsaptam dokumentumfotósnak. Amíg tartott a járvány, minden nap ugyanabban az időben kattintottam egy képet a Blaháról. Ha van utcazenész, akkor lehet utcafotós is. Nemdebár?

Julcsi (mély sóhaj): Nem tudom mit mondhatnék a mai fiataloknak. Talán, hogy becsüljék meg azt, hogy ennyi időt tölthettek most az őseikkel.

Etus: Nekem nincs alapbetegségem, nem is hiszem, hogy fertőzöttel találkoztam volna, de azért megtartottam a szabályokat. Ahogy hallom, másoknak nehezebben sikerült. Talán mert őket nem edzette meg a háború.

Ádám: Ami másoknak az otthoni kényszerpihenő volt, az nekünk a legnagyobb csúcsforgalom. Most egy ország tanulhatta meg, hogy a mentők meg nem állnak.

Kutya: Ez a kis közös helyiség megmaradt a béke szigetének. Ide nem teszi be a lábát holmi vírus - erről (rötyög már) gondoskodik ez a jófajta kis itóka is.

Sümeghy: Te, Kutyá! Én komolyan megijedtem. (Megenyhülő tekintet.) De szerencsére sosem voltam egyedül.

János: Öröm az ürömben, hogy a természet kapott egy kis levegőt. Tőlünk. Emberektől...

Alma: Az nagyon jó, hogy kinyithatnak a vendéglátó helyiségek. De nem hiszem, hogy maszkkal az arcunk előtt ugyanolyan lenne a kiszolgálás, mint előtte. Épp a lényeg, a személyesség vész el. Mondtam is Lacinak, hogy rám csak akkor számítson, amikor teljes értékű szolgálatot lehet végezni.

Lenke: Bandikám kitalálta a nyugdíjas dolgozói idősávot. Délután 4-től 6-ig vevők nem jöhettek be a csemegébe, s a többi dolgozó sem léphetett be, csak én. Nagyon hálás vagyok neki - végre ismét vérbeli kereskedőnek érezhettem magam.

István: Nem tudom, hogy fog hatni ez a szörnyű válság a taxizásra. Hallani mindenfélét. De én nem ülök fel a szóbeszédnek, megvárom inkább, hogy mi sül ki belőle. Addig meg kitartok a droszton.

Jutka: Én élveztem a digitális oktatást. Minden héten nem is egy, hanem két gyönyörű klasszikus darabot küldtem ki a gyerekeknek. Mozart, Beethoven, Bach, verbunkos, tyukodi legényes. Szebbnél szebb műremekek. Majd szeptemberben beszámolnak róla a nebulók, hogy mire emlékeznek belőle.

Feri: A nyomdai feladatokat maradéktalanul el tudtam látni Matyi íróasztalán. De keccsölésre szinte megszűntek a megrendeléschek. Így nem hiszem, hogy az idén jut külföldi nyaralásra.

Belföldi nyaralós klimpírozás.  

HLP Creative Commons License 2020.06.19 0 1 109870

János: Az erdőnek is megvolt a maga koronavírusa. A 2 hónap szárazság majd a sok eső ma meg felbecsülhetetlen károkat okozott. Es félek, itt is lesz majd 2. hullám.

Bőhm:Latinul  nyugtaval dícserd a napot. Én nem hiszem, hogy végleg véget ért a járvány.

Mágen:Az 500.000 ftos jutalmamat felajanlom a koronavírus alapítvanynak, hátha jobban felkeszülhetünk a 2. hullámra.

Quantumleap Creative Commons License 2020.06.18 0 1 109869

Pattogi: Ez számomra felfoghatatlan! Az elmúlt 3 hónapban végre valahára be tudtam úgy vásárolni, hogy nem kellett elviselnem nyugdíjasok csigalassú sertepertélését, és a nyunyogásukat sorbanálláskor! Minden haladt a megfelelő tempóban! Most pedig visszaállítanak mindent a korábbi módira? Máris hatványozott mennyiségben kerülget a gutaütés!

funfun111 Creative Commons License 2020.06.18 0 1 109868

Lenke néni: végre mehetek dolgozást mímelve okoskodni Madaras(i) Bandinak és a dolgozókat cseszegetni a nap bármely szakában, akár délelőtt is.

Előzmény: Generic Jingle (109867)
Generic Jingle Creative Commons License 2020.06.18 0 2 109867

Kutya: - Végre megszűnik az idősek sávja, egész nap fel tudom tartani a forgalmat azzal, hogy Mimikével traccsolok.

:-)

Előzmény: Quantumleap (109866)
Quantumleap Creative Commons License 2020.06.18 0 0 109866

Esetleg valaki írhatna végebölcsességeket, amiket a szereplők mondanak most, a veszélyhelyzet feloldása után, a nyár és az év hátralévő része elé nézve.

Generic Jingle Creative Commons License 2020.06.18 0 1 109865

Nem lehet bármihez hozzátenni, csak a hasonlóan "magas" és "megemelt" dolgokhoz.

Előzmény: bendeguz90 (109864)
bendeguz90 Creative Commons License 2020.06.17 -2 0 109864

Időtálló kordokumentumot sorozatot hozott létre a Mester, aminek a zenéjét, idézetit, feliratait bárhová fel lehet használni. 

Le a kalappal előtte!

Előzmény: Mazsola0070 (109863)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.06.17 0 0 109863

Van, akinek még az operatív törzs utolsó sajtótájékoztatójáról is a Szomszédok jutott eszébe.

https://index.hu/video/2020/06/17/koronavirus_operativ_torzs_sajtotajekoztato_elo_kozvetites_bucsu_elkoszones_szomszedok/

Generic Jingle Creative Commons License 2020.06.17 0 0 109862

Nekem a címe tetszik, egy kis kikacsintás szélsőjobbra: jókor, olykor, OIkor. :-)

Előzmény: funfun111 (109860)
Törölt nick Creative Commons License 2020.06.17 0 0 109861

Sőt kiválóan alkalmas begyújtásra is. Ha elég puha papírból készül akkor Wc papírként is.

Előzmény: funfun111 (109860)
funfun111 Creative Commons License 2020.06.17 0 0 109860

A nyugdíjas főőőőmérnök unokája a távolról is bearanyozza napjait, tudhatják meg a nyugdíjasok Pártunk és Kormányunk ingyenes kiadványából, aminek lapjaiba akár választási krumplit is lehet majd csomagolni, ha gondosan megőrzik a pompás magazint.

https://444.hu/2020/06/17/tobb-mint-2-millio-nyugdijasnak-postazzak-ki-a-kormany-ingyenes-nyugdijasmagazinjat

funfun111 Creative Commons License 2020.06.16 0 0 109859

Kösz a linket, Gobbi Hildát megnézem majd, bár ő nem volt a Szomszédok sztárja... Pedig előélete alapján Mester megtehette volna házmester mesternek, mondjuk Bumapó tőle tanulhatta volna a szakmát, és lehetett volna hivatkozni rá, mint az ózdi rokonokra.

Előzmény: Generic Jingle (109856)
Generic Jingle Creative Commons License 2020.06.16 0 1 109856

Lemaradt a történet eleje, úgy jön csak ki, hogy most akkor jót tett-e a McMester ebben az ügyben vagy sem.

OFF: Amúgy érdemes a Juszt készítette 1994-es Grósz interjút megnézni, majd egy tetszőleges interjút az ország mai vezetőjével, ezek után pedig eldönteni, hogy a kettő közül melyik a nagyobb kommunista, hogy melyik egy szellemi Csomolungma a másikhoz képest, de akár sokan másokhoz képest is, és hogy melyik egy egyszerű vásári bohóc.

https://www.youtube.com/channel/UCN0kNXh6DRlW7jaEIDU0-LA/videos

ON!

Előzmény: funfun111 (109855)
funfun111 Creative Commons License 2020.06.16 0 0 109855

Hallgassuk tovább Jusztot: „Mondom neki, szólna erről a tévéelnöknek is? Erre az volt a válasz, hogy az már nem az ő dolga. Így kénytelen voltam én közölni a hírt Bereczkyvel. Persze nagy káosz tört ki, de néhány nap múlva – műsorváltozással – adásba is került. Ám itt még nem volt vége a történetnek. Szólt nekem a kitűnő rendező, Horváth Ádám – aki akkoriban a miskolci tévéfesztivál igazgatója is volt –, hogy nevezzem be a filmet. Ilyesmiben én sosem vettem részt, akkor sem akartam. De addig erősködött, míg beneveztem. A díjkiosztás előtt egy nappal értesítettek, a stábbal együtt menjünk le Miskolcra. Ott voltunk, végignéztük a ceremóniát, de nem értettük, hogy minek kellünk mi oda, amikor bennünket nem szólítottak. A végén jött a slusszpoén. Kudlik Juli, aki végigkonferálta az eseményt, azt mondta, a Magyar Televízió elnökének különdíját kapja a mi filmünk. Ez volt az elegánsan cinikus Horváth Ádám nemes bosszúja Bereczkyn, aki ezután kénytelen volt átadni nekünk a díjat.”

https://168ora.hu/itthon/juszt-laszlo-interju-riporter-orban-viktor-186525

Generic Jingle Creative Commons License 2020.06.14 0 0 109854

Annyira szereti a Szomszédokat, hogy magára tetováltatta a gazdagréti lakótelepet

https://24.hu/kultura/2019/10/18/szomszedok-tetovalas/

Generic Jingle Creative Commons License 2020.06.14 0 0 109853

Vótmá?

Mi örömöm a demokráciában, ha örökre lukas lesz a cipőm? – rendszerváltás a Szomszédokban

https://24.hu/belfold/2020/02/22/szomszedok-rendszervaltas/

Generic Jingle Creative Commons License 2020.06.09 0 0 109852

http://www.ultimatedallas.com/episodeguide/dreamzonefaq.htm

What other alternatives were discussed to bring Bobby back? They filmed several alternatives including a Bobby evil twin and Bobby being away to recover for a season.

Előzmény: bendeguz90 (109850)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!