Egyre elterjedtebbé válnak a zárt égésterű kazánok körében a kondenzációs elven működő berendezések, ami számos kérdést vet fel egyrészről a 100% feletti hatásfokról, másrészről a hozzá tartozó legoptimálisabb rendszer tervezéséről, kiépítéséről, beállításáról…
Ezúton megkérek minden látogatót, hogy kerüljék a direkt vagy indirekt reklámozást – különös tekintettel gondolok itt forgalmazókra, kivitelezőkre.
Összegyűjtöttük a leghasznosabb információkat egy kondis oldalon. http://statisztikus.hu/kondis/
Ez érdekes, nem gondoltam volna, hogy átfolyós esetben a deltát kell nézni.
Én abból indultam ki, hogy ott is csak egy sima hőcserélő van, tehát ugyanúgy a HMV hőfokra vagy fölé kell melegítenie a kazánnak a vizet. Én eddig legalábbis úgy láttam az átfolyós kazánoknál, hogy nem direktben a HMV vizet melegíti a gázégő, hanem a kazánvizet "fordítja" a HMV hőcserélő felé egy váltószelep.
Sok szerelő tévedésben van, mert úgy gondolja, hogy a HMV hőfoka általában 60 fok vagy ennél magasabb és ezért nem jön létre kondenzáció. Ez az átfolyós rendszerűnél nem igaz, mert a belépő víz hőfoka 12-16 fok és erről a hőfokról kell a kazánnak felmelegíteni a vizet, így létre jön a kondenzáció(ált. 55 fok alatt kondenzál).
Índirekt tárolós rendszernél már más a helyzet, ott valóban előfordulhat, hogy nem kondenzál a kazán. Ehhez a fajta HMV előállításhoz csak sima fűtésre való kazán kell egy váltószeleppel. Ha ez a megoldás is érdekell akkor szívesen leírom ennek is a működését
Jajj, én mán nem ösmétlem magam. Rakjátok a linkeket linkestül. :-) A havi vízfogyasztást megint nem tudom fejből, de akkor este ezt is megnézem. (Érzésem szerint havi 7-8m2 biztosan megvan.)
Aha. Szóval ha te linkelsz egy-két céges weboldalt az teljesen rendben van, ha más, akkor fúúj reklám, húzzafrancba? Éééértem.
Vagy az volt a problémád, hogy linkeléskor nem töltötte ki a szövegmezőt? A forrásban a te linkjeid is látszanak. :)
(egyébként kettőtök közel nem jancsii volt az, aki egy cég weblapját tette fel az adatlapjára :))) )
ON
A 2-3e forintos havi melegvíz-költség nem sok, nálam gázzal 5e körül alakul (szintén 4 személyre). Mondjuk vízfogyasztással együtt lehet igazán összehasonlítani :)
Az, hogy bekapcsol és "zúg", teljesen normális. De azt nem tudom megmondani, hogy az "órákon át" is normális. Passz, gépkönyv. Neten gépkönyv, leírás, stb.
Az hiba, vagy valami funkció, hogy a Termomax kazánunk esténként mindig bekapcsolta a ventilátorát, és órákon át zúgott az éjjel azáltal? Nyárról beszélek.
OFF Nagyon-nagyon-nagyon rosszul érted. Talán olvass utánam, mielőtt minősítesz...
Abban mondjuk igazad van, hogy pénzről szól, nevezetesen a házépítésemre elköltött saját pénzemről, tehát megpróbáltam alaposan utána nézni a dolgoknak. Ez pedig azt hiszem nem mondható el mindenkiről ebben a topikban...
Ja, a reklámozásról: ha jól emlékszem Te linkeltél be két szerelő céget is....