Ha már villamosság a téma ,megakadtam egy ming jong TE502 nevű bíztosíték formájú időkapcsoló bekötésével.
Annyit megértettem hogy az 1 es és a 2 es csatlakozóba jön be a 220 volt de a 3. 4 .5 . csatlakozóba hogyan tovább az rejtély . Egy sima villanyégőn szeretném kipróbálni.
A kijelentésed múltidőbe helyezve bőven megállja a helyét, a jövő időt tekintve meg: "Azt lehetne, hogy tervezek és legyártok egy új elektronikát", tehát ez utóbbi a részemrő &|| túlbonyolítás esete. :P
Nálam családi esemény az esti biciklizés s mivel ötön vagyunk előtte egy nappal elkezdem feltölteni akkukat . 5 lámpába 24 darab akku van . Holnap lefényképezem, hisz ha valaki mondaná én se hinném el csak úgy. Négy 5 akkus és egy ,4 alkus lámpánk van. Elemekkel nem győztem meg. A hátsó ledek egy nyári szezont tartanak. Az agydinamó is jól beválott néha használom csak az már picit fogja a kereket.
Az semmi. Az enyém full-automata - ráadásul szenzoros is. Igaz, nekem csak 24 collos kempingbiciklim van (azzal garázdálkodok a kempingbe, nyáron)....
...de azon olyan szenzoros lámpa van, hogy ha a gumirozott érzékelő-felületét jól megnyomom az ujjammal - akkor a lámpa automatikusan bekapcsol.
Semmi mást nem kell csináljak vele....magától világít.
Ugyanígy, ha az érzékelőt még egyszer jól megnyomom - akkor automatikusan elalszik a lámpa - innentől semmi gondom nincs vele, mert az auto-power-management-je teljesen megszakítja a táp-áramkört (így rendkívül energiatakarékos is).
Bibíí... Nekem multifunkciós biciklilámpáim vannak. Sok mindent tud mindkettő, ha bekapcsolom, akkor világít, ha nem, akkor nem. Jellemző rájuk a bonyolult áramkör, ami egy, azaz 1 kapcsolóból és egy darab ellenállásból áll... Már évek óta használom mindkettőt. Szvsz. nem kell mindent túlbonyolítani.
Ajaj ezek szerint szerencsém volt, hisz németbe elől hátul pillogott a lámpám . Az első érintkezési hiba miatt a hátsó direkt olyan volt . Igaz rendőrt se láttam viszont kamerák voltak itt ott.
Amúgy német aldiban vettem egy lámpaszettet biciklire első ledes három funkciós a hàtsó csak egy. Mérgelődtem is hogy ezek a smucig kinaiak a németeknek gyàrtott lámpából kisporólták a villogó funkciót. Most értettem meg miért.
Van énnékem olyan bringalámpám ami német importból származik. A kapcsolója csak ki- bekapcsol. Ugyanez a modell, ha itthon veszem, tud villogni is. A németeknél ugyanis tilos a villogó fény a járművön, hát nem is lehet olyat forgalmazni. Nálunk meg anno 15 éve, még vámügyintéző koromban nyomták az egyen-bélyegzőt minden szabadforgalomba helyezésre, hogy a vámkezelés nem helyettesíti a forgalomba hozatali engedélyt - vagy valami ilyesmit. Szóval behozhatod, fizethetsz utána vámot, ÁFA-t, és el is adhatod amíg valaki hivatalos embernek fel nem tűnik, hogy tök szabálytalan. Akkor legfeljebb megbüntetnek.
A gyártó nem neked ad el direktbe, nem is Téged kell meggyőzzön hogy az egy frankó lámpa. neki elég a kereskedőt meggyőzni.
A mai világban nagyon gyakoriak ezek a háromszögek. A gyártó a kereskedővel van kapcsolatban, a kereskedő veled, te a gyártóval semmilyenben. Így hiába szidod a gyártót, hiába lenne visszajelzésed, az el sem jut hozzá, meg nem is érdekli.
Itthon, mérgelődés közben aztán átnéztem a csomagolást, és olyan apró betűvel, amit csak a legerősebb szemüvegemmel tudok elolvasni, ott van, hogy 3 funkció.
A te elméleted szerint erre a csomagolásra ezt hatalmas betűkkel kellett volna felírják (mint a PMPO kamuhíreket annó), de nem.
Ebben nem kizárólag csak a gyártók a ludasok - hanem a nyájas vásárlóközönség is.
Ha kint van a polcon 2 zseblámpa így, hogy:
1) Zseblámpa, 300 lm, 2 funkciós - $11.99
2) Zseblámpa, 300 lm, 6 funkciós - $13.99
Szerintetek a vásárlók 95%-a melyiket fogja választani? Ha már pénzt ad ki érte.
Nanááá, hogy a 6 funkcióst - hisz "ő nem hülye", hogy plusz 2 dollárért otthagyja a 3x többet tudó lámpát.
A háztartási gép-választásnál ugyanez megy, a rengeteg felesleges (sőt, néha káros) extra-featurökkel.
Sőt, ott még nagyobb görénységek is vannak - mert ott még nem csak a naív, de még a jószándékú vásárlót is átkúrják az ilyen-olyan energia-takarékossággal meg minimális vízfelhasználással - olyan számokat kiírva a cetlire, amivel normál körülmények közt egyszerűen lehetetlen rendeltetésszerűen használni a gépet.
engem az rémíszt meg, hogy olyan a világ, hogy tényleg lehet sikeresnek lenni egy használhatatlan termékkel. konkrétan én is tudok jól eladható, de használhatatlan terméket tervezni. az ember azt hinné, hogy ez oxymoron, és ilyen nincs is.
Ráadásul mivel minden valódi használathoz tulajdonképpen hatszor kell használnod a kapcsolót, így egyrészt sokkal hamarabb elkopik a készülék, másrészt ha a kapcsoló bírná is, a proc belső promja előbb utóbb feladja a rengeteg írás miatt.
De amúgy, olyan "belecinezéseket" (SIC) szoktam csinálni :), szóval nekem menne.... Épp ma is "belecineztem" kilenc panelbe kábé kétezer alkatrészt.....
1. a termékbe kell feature. Új, sok. Legyen a villogás, megvan pár programsorból, millió termékre elosztva a programozó ára nulla. Frankó.
2. igenám, de a feature aktiválásához kellene valami kapcsoló. Azt viszont millió példányban legyártani sok pénz. Nemfrankó.
3. tehát tegyük az új funkciót a régi kezelőszervre, így a kecske is meg a káposzta is. Van is új képesség, de nem is kerül többe a gyártás.
Mi történt? A termék használhatósága valahol kikerült a szempontok közül. Az eladhatóság lett az elsődleges szempont. És mivel megvesszük, minden frankó is.
"ennek a kapcsolója konkrétan megszakítja a tápot."
Ez esetben, és ha Neked elegendő a teljes fényerő funkció, akkor csak be kell "drótozni" a kapcsoló és a chip megfelelő kimenete között. Így a kapcsoló on-off funkciója marad egyedül.
Még a kilencvenes években, mikor a szervizben dolgoztam, akkor javítottam AOC monitort, mert abban az időben a Compaq monitorokat az AOC gyártotta. Akkor még volt itthoni szakszervize is, igaz csak egyetlen emberből állt, de jól összebarátkoztunk.