Hello, nem akartam litániát írni arról, hogy persze én is tudom, hogy ha menyasszonyi vagy vőlegényi ruhán mérek, teljesen nem így működik, stb-stb. :-)
Az AF sebességét nagyban befolyásolja az obi fényereje. Nem csoda, hogy a kitobik a tele végükön nem olyan delejesen tekergetik az AF motort. A pro obiknak több 1 1/3 fényérték előnyük van a tele végükön, így nem csoda, hogy még azonos motorsebesség mellett is gyorsabb és pontosabb velük az élesre állítás (a fényerő és a szűkebb dof miatt is).
Aha értem. Ez tényleg jó dolog lenne ha ebből énék de azon kívül hogy elvonási tüneteim lennének semmi károm nem származna belőle ha egy hónapig nem tudnék fotózni, viszont némely kép ami oda fel van töltve nálam kivágta a biztosítékot. Nem azért mert nekem olyan remek képeim vannak de nem is publokálom őket az Oly honlapján.
köszönöm mindenkinek. én egy hoya 720as infraszűrőt használok (biztos léteznek jobbak). az e500 úgy tűnik érzékeny azon hullámhosszokra is, amiket ez átenged. ezért +5FÉ rá kell adnom az expozíciókor. a keresőben gyakorlatilag semmi sem látszik, inkább csak sejteni a témát. ezért makrózás inkább csak véletlenszerű találattal megy. igazán szép képek szűk blendével állványról mennek. a keletkezett kép teljesen piros. mivel én rawban fotózok amúgy is mindent, ezt a pirosat vagy még a raw konverterrel átalakítom, a psben általában új rétegen monokrómra alakítom (tint195) a képet, aminek a rétegláthatóságát 25-30%ra leveszem. a curvesben erős kontraszt alakítok ki a sötétek mélyítésével, miközben a világosokat meghagyom.
utána még a színcsatornákon variálok a különböző tónusokban és akkor valami ilyesmi lehet a végeredmény vagy valami hasonló :)
Roboter, nem tudod, mi történt az Olynál regisztrált adatokkal? Az összes vázam, obim, stb adata eltűnt, azt mondja bejelentkezés után, hogy nincs egy regisztrált Olympus cuccom sem.
A kóród mellé küldök tegnap esti és ma déli szamártövist! :)
Szerintem abszólút nem kell szégyenkezniük ezeknek a régi obiknak. A nagyobbik kitobi (új) véleményem szerint 150-nél már elmarad élességre a Tairtól, pedig csak 5,6-ra rekeszeltem. Sajna a C-AF ebben a belépő kategóriában, ahogy sejtettem is csak erős idegzetűeknek ajánlott. Valahogy itt dől el, hogy én maradok a manuális obiknál: a Tairral minden jólsikerült képnek örülök, az Olynál minden hibán bosszankodok :D. Azért egy 50-200 már tuti nagyon más kategória. Biztos vagyok benne, hogy a régiek már akkor is szivesen használták volna, ha lehetőségük van rá.
Ilyenkor (kiszámítható mozgás) jól használható ám az egylábú fotóállvány! ;) Leveszi a terhet a válladról (szinte szó szerint), de a mozgás szabadsága megmarad.
Én madarat fényképezni járok jobb híján ilyennel. Én is megszerettem, de vágyom már egy 70-300-ra Mindenesetre ezt a nyarat még úgy néz ki, hogy a tairrel fogom kihúzni.
Jó pár éve nekem is volt egy ilyen vasam. Pont a súlya miatt szinte sose vittem magammal. Vagy túl gyenge, vagy túl lusta voltam ehhez az obihoz, így végül eladtam. :)
Köszönöm szépen! Az leszámítva, hogy estére nem éreztem a karom, és a jobb oldalam pecsenye vörösre sült, nem volt olyan nehéz használni, mivel kiszámítható a mozgás.