Szeretném kombinálni a vegyes tüzelésű+puffer fűtést egy kondenzációs kazánnal!!
Készítettem egy tervezetet! Hozzáértőbb emberek tanácsát kérném, mennyire jó a terv, esetleg mit kellene módosítani?
Három féle fűtésre terveztem:
1, Kondenzációs kazán használat
2, A vegyes kazánnal felfűtőtt pufferral fűteni, egy beállitott előre menő víz hőmérséklettel
3, Kondenzációs kazánnal fűteni, úgy hogy a felfűtőtt puffer és a visszatérő hidegebb víz keverésével a kondenzációs kazán visszetérő vizét egy állandó értékre beállítani, mondjuk 40C fok, az előre menőt 50C fokra állítani, így a kondenzációs kazánnak minimális gáz fogyasztás melett kellene ,plusz 10fokos fűtést produkálnia!
amit eddig is írtak, ha nincs erdőd preferáld a gázt és a szigetelést.
külön kel választani a rendszert vegye+pufi 1 kör gázkazán+lakás 2 kör
a lakásnak a pufiból vagy csőkígyóval vagy külső hőcserélővel veheted ki a meleget a külső plusz szivattyút igényel meg lehet nehezebb is beszabályozni.
először nézz utána a kazánba nincs-e HMV tároló, nem kel nagyra gondolni 5l-esek szoktak lenni, azért, hogy a csap nyitáskor legyen meleg víz azonnal, ha van benne akkor mesze van a vételi hely a készüléktől, ezen nehéz segíteni, van megoldás csak utólag nehézkes. A víznyomás is lehet azért alacsony mert mesze van vékony csővel lett szerelve sok idommal.
Üdv ! A gázt preferáld elsősorban(zárt rendszerben) ,mert ha venned kell a fát ,akkor az qrva drága fűtés lesz ! Én még a vastag csöves rendszert sem alakítanám át teljesen ,csak jó kondenzációs kazánt vennék jól túlméretezett radiátorokkal oszt jó napot !:) A rendszer dzsuvás részét meg ki kell ganyézni ,mert az új kazánok(hőcserélő) nem nagyon kedvelik a szennyezett vizet,ami rövid időn belül problémát jelenthet az üzemeltetés során !:)(nem kérdés a mágneses iszapleválasztó beépítése a kazán visszatérő ágába a kazán elé)
Ui: Ragyogó tartalék fűtést tudsz/lehet kialakítani a vegyes tüzelés kazánból ,alapozni már semmiképp sem tenném helyedben !:)Szerintem.
A régi nyitott rendszer, vegyes kazán illetve régi gázkazán és persze 2 colos csövek!
Az új rendszer esetén, zárt rendszer, réz csövek, kondenzációs gázkazán illetve a vegyestüzelésű kazán 1000literes pufferral megtámogatva!
A kérdésem a következő lenne! A vegyes kazánt az új tiszta rendszerre mennyire lenne érdemes rákapcsolni?Itt, gondolok a puffer direkt felfűtésére, estleg közvetlen az új rendszer felfűtése( amit nem tervezek), tehát ebben az esetben a vegyes kazánba gondolom van lerakódva iszap, szennyeződés, stb, ez milyen hatással lenne a az új kendenzációs gázkazán hőcserélőjere, a beípitendő iszap leválasztó megvédené a kondi kazánt???Gondoltam egy biztonságosabb megoldásra, a sima puffertartály helyett 1 csőkígyós változatott használni, tehát a vegyes kazánnal a csőkígyón keresztül fűteném a tartályt, így a vegyes kazán le lenne választva a rendszerről!!!Ez a megoldás mennyire járható? Itt a fórumon erről a megoldásról nem olvastam semmit, mindenki direktben fűti a puffert!Mi a hátránya , előnye az egyiknek illetve a másik megoldásnak??
Köszi.az pontosan mi a 2? Innentől kérnék segitséget,ki hogyan,miért,áramszünet lehetőségevstb.. pufi csonkok, csőkigyót előre bele hátha egyszer lessz napkollektor?
Sziasztok.kazán csere előtt fogok állni ezért módosítani is szeretném a nyitott vegyes rendszerek.800l puffert terveztem mert ennyi fér.kazán celsius 37kw mostani 30kw hőterm.kazán-pufi 2collal összeköt.és amiket majd szeretnék kérdezgetni:hol érdemes megkapnia a kazánból a 2collt?felé táv,3/4-e,tetejêhez közel?1szivattyúsra terveztem ahogy most is megy lakás visszatérő.ja még a többi csonkot is hogy lenne célszerű?a pufi egyébként 2méter magas,70cm átmérő és 3mm.meg a többi csonkot elhelyezése is érdekelne.de szerintem teszek fel fényképeket a jelenről még rajzot a tervezettről.köszönöm.
Egy kis segítséget szeretnek kérni. Van egy kombi kazánom ami nemreg került beüzemelesre. Sajnos a pincében van és nagyon alacsony a meleg víz nyomasa valamint legalább 20 liter víz elfolyik mire elkezdett melegedni
. Milyen megoldást tudtok javasolni? Én arra gondoltam, hogy az emeleten van egy régi hajdú bojlerem ami szintén be van kötve a rendszerbe csak most a tesztelés fázisba le lett kapcsolva. Esetleg valahogy tudnam e puffer tartályként használni?