Voltak régen ilyen kis gyakorló cuccok,walkman méretben.Korg Pandora,meg az Ibaneznek is talán amivel a kazit a felére lassíthattad.
Tényleg nem tudtok valami jó szerkesztő progit amivel külső hangszert is fel lehet venni,keverni és rögzíteni lehet.Nekem van két progim:Guitar Pro + és Cakewalk Guitar studio de annyira béna vaygok a PC-ben,hogy nem tudom kezelni.Pedig milyen jó lenne vele dalokat rögzíteni.
Ez még egy rövid táv.Én a zenekaromtól 150 km-re lakom.Szerintem a megoldás egy kis pöcs kombó vétele otthonra.Mondjuk egy VOX.(csak vicceltem)
De komolyan.Múltkor egy hangszerboltba bejött a Tankcsapda gitárosa (többszörös év gitárosa az MHH-ban:)))))) és szenvedett,hogy kellene neki egy "ilyen kis VOX otthonra gyakorolni) Hát banyek, más gitáros(aki tud is) egy cuccot sem tud megvenni.
Erre találták ki a kis gyakorló komókat Phones kimenettel, meg a multikat.
Az én Digitech RP-300-asom pl. bőven megérte azt a 200 eurót, mivel gyakorolni tökéletes, emellett nagyon tuttin szól, abszolút használható.
Nyilván nem egy Mesa RoadKing, de az ára is kb. az ezreléke...
Nem kell torzító, nem kell effekt, csak egy tiszta hangzás, és kész. De a lényeg szerintem, hogy erősítve halljad magad. Láda, vagy füles, mindegy. Elektromos gitáron teljesen más a játék érzete, ha ki vagy erősítve. Márpedig azér elektromos, hogy kierősiccsük. Vagy azér erösiccsük, mer elektromos? Hmm?
Na, ja de mutass egy embert aki minden alkalommal lecipeli 4x12-es ládát+fejet az emeleti szobájából be a kocsiba, majd a város túlfelén felviszi 2 emeletet, és átcipeli egy negyedmérföld hosszú épület túlfelére..
utána haza..
Hát igen!Nekem is ez most a gondom,hogy van egy első szériás Valvestate-m ami igazából nem rossz(a P.Box stúdiótol vettem, a gitáros Günther ezzel turnézott elég soxor és nála jól bevált) és van hozzá egy Marshall vintage láda amiben még 30wattos Greenback-ek vannak így elég jól szól.De igazából Én is egy full csöves erősítőt szeretnék.Ajánlottak 300k -ért JCM2000-t vagy 350-ért a legújabb Peavy 5150-t de akkor meg a ládám lesz kevés azt meg nincs szívem eladni.
Mondjuk a fejért sem tudom mennyit kapnék,talán 100k körül.
ja, csak a delayyal az a baj, hogy az összes gitáros beállítja egy tempóra.. ahelyett, hogy minden dalhoz külön programot írna, ahol a delay, követi az aktuális BPM-et :)
És ez az ME-5 mit tud?
Igazából amiért nekem főleg kéne, hogy nótákat tudjak írni a kompjuhteren, szóval monnyuk valami alap erőlködőszimjulétör kéne, hogy ne úgy szóljon mint egy Jolana. Most cimbora MetalZone torzittyerét kipróbáltam, háááát, legelső garázsbandám nem szólt olyan xarul... :-/
Ez mind oké, de ha valakinek urambocsá! gyakorolni támad kedve és mindenki más alszik a lakásban? Akkor is kihajcsa a csövesfendert meg hangerő?
Ez szerintem nem huszárkodás vazze (bocs, Blind), csak egyfajta egészséges kompromisszum. Arról nem is beszélve, hogy csövesbármit megvenni k..a drága. A legolcsóbb fullcsövesbármi nincs 200 alatt. Jójó, tudom, esetleg a Seymourduncan kombója használtan. Plusz egy jó Ovrdrive meg chorus, én még hozzátenném hogy egy WAH, oszt minnyá 250-300e környékén vagyunk. Azért ezt nem sokan engedhetik meg maguknak.
Körbenézek, mi, mennyiért van most, olyan ami használható is... Pl: Boss DS-1, olyan 10-15 körül szok lenni, és Vai papa még mindíg ezt használja drivenak!
Majd dobok mélt...