Valószínüleg igen. Szép aranyozott, szarvas tokos, selymes fényű számlappal. Most kenésen van Érden, majd ha visszakapom, lefotózom, szép fajta Kirovszkij. Picit kopott rajta az arany, de ennyi belefér:-)
Találkozott már valaki ezzel a variációval? Mert nekem, valahogy gyanús.
Bár mint tudjuk, az oroszoknál bármi megtörténhet, meg annak az ellenkezője is.
Zoli, ez egyértelműen egy Rosszija márkanevű óra, mely valószínűleg az 50-es évek végén hagyta el a Petrodvoreci Óragyár kapuját. A szerkezet pedig lényegében egy 2609-es saját gyártmány. A Pacs kolléga által berakott szerkezeti kép ennek a Rosszija szerkezetnek az utódát ábrázolja. De hogy legyen autentikus kép is, előkaptam a dobozból egy sajnos meglehetősen romos állapotban lévő Rossziját és lefotóztam neked a szerkezetét. Ez az óra egyébként férfi karórának készült, de meglehetősen kis méretű. Fő jellegzetessége a sokszögű rámakialakítás a tokon.
A képen jól látható a gyár korabeli pecsétje. Később, az ürverseny kitörésekor ezt a gyárat is átkeresztelték és ekkor kapta a ma is mindenki által ismert Rakéta nevet. Ekkortól már nem e régi, hanem az ismertebb pecsétet alkalmazzák a szerkezeteken.
Elfogadom és megértem, hogy vannak akik a kifejezetten szép, szinte NOS állapotú óráka gyűjtik kizárólag. Az biztos, hogy így gyönyörű irígylésre méltó gyüjteményt tudnak összeállítani.
Személy szerint én kedvelem a patinás állapotú darabokat és azokat is amelyeken meglátszik a használat, persze nem a teljesen elkopott állapotú darabokra gondolok elsősorban.
Nekem van olyan órám, ami alig kopott, és olyan is, amin jól láthatóak a hordásból eredő nyomok.
A lényeg az, hogy összességében pozitív benyomásom legyen az óráról.
Kifejezetten tetszik mindkét Kirovszkije órád, és ha már itt tartunk, akkor teszek be egy képet a sajátomról is, igaz nem saját fényképezésűt.
Amúgy a Rosszíja órát azért kérdeztem, mert nagyon megtetszett, és megvettem.
Még a rossz minőségű képeken is jól kivehető a másodpercmutató gyönyörű formája, a számlap stílusa és ennyi, illetve a mérsékelt ár megtette a magáét.
Szevasz! Egy kicsit több megvilágítás vagy képkorrekció nem ártana. Ma 8 cm-el rövidítettem a fényképezési távolságot.A megvilágítás módján is törtem a fejem,de már körvonalazódik a megoldás. Bocsi az off-ért! Üdv.:Gabi
Szevasz! Mikor itt voltatok említettem,hogy pápán van egy óra-ékszer bolt,amit egy órás üzemeltet.Ott vettem ezeket az órákat 1év garanciával. Ha nem haragszol,akkor gondoltam Rád és rendeltem egy Poljot ébresztős karórát. Ha majd elkészül és nem kell,akkor kb.1,5*-ös áron eladom a Vaterán. Üdv.:Gabi
Az a a helyzet hogy a TV-raketáról nincs nagyon véleményem, mert nem nagyon gyűjtöttem még ilyen masszív, robosztus toku órákat. De attól még lehet szép. A Poljot az nagyon klassz!!! Hol sikerült "befogni" őket?
A helyzet az hogy a nők nem nagyon értenek az órákhoz. Ancsa Zaria tip. órát kapott tőled.
A zenekar lapja:
http://vidarockband.extra.hu/
A poljot meg a raketa órákat még nem volt időm igazán megnézni. /vannak képek?/ Sajnos olyan munkát választottam magamnak ami "egésznapos" Így tehát nem mindig van idő "gépezni", de majd két turnus között bepótolom. Mert szokot lenni 3 hét szünet. De ha tudok itt vagyok! Üdv!
Én édesapámtól örököltem egy szép aranyozott Kirovszkijt, sajnos leejtettem, elvittem óráshoz a Móricz Zsigmond körtér környékén. A betört plexit kicserélte, majd a körülötte lévő aranyozást, ami kifejezetten gyönyörű volt, "csontig" szétkaristolta... nagyon örültem neki, ugyanis az egyik kedvencem.
Szevasz! Az antik órák topkjára feltettem azt az órát,ami a számítógép monitor mellett volt. Adri topiktársat megkértem,hogy rendeljen nekem folyadékot. A zenekar linkjét nem küldted el,feledékeny vagy? Nem jelezted,hogy mi a véleményed a két óráról,amit vettem(Poljot,Rakéta)! Ha továbbra is így viselkedsz kapsz egy fekete pontot. Anikó tegnap rosszul írta az ajándékba kapott óra nevét. A leszúrásokból mára elég lesz. Üdv.:Gabi
"Ez a 20 mikronos kirovszkie az aranyozás miatt érdekes"
Szerintem is csak a tok miatt érdekes. Aztán venni kellene hozzá egy olyat, aminek rendben van a számlapja, és a kettőből csinálni egyet.
Itt van pl. ez, ennek jobban néz ki a számlapja: http://www.vatera.hu/kirovszki_51349013.html
Nagyon régen fut már a Vaterkán, egyszer dobtam rá egy 1000 forintos licitet, aztán egy másik körben valaki 1500-at. Most 2500-nál áll, és még nem érte el a minimálárat, közben meg egyet 1500, egy másikat meg 2000 környékén adtak el. A szerkezete sem különösebben érdekes, engem is csak a tok formája miatt érdekelt.