Na ja, de könnyebb a kasztnid, és feltételezem, nem a 180 lovas motor dobog elöl. ;-) Mert nem mindegy, hogy gázadáskor mennyi ló kéri a kaját, szerintem. :-)
És nekem inkább már ez is kevésnek tűnik, a Bravo-hoz képest.
(mármint, amikor normálisan használom, s nem 100-110-el utazom, puha gázadásos gyorsításokkal, illetve, korai váltásokkal, mert akkor nekem is volt már több száz km-re 5,7-es átlag.... egyszer :-DD, illetve, egy rekordkísérlet kapcsán 5,5 is kijött, egy 100 km-es szakaszon)
Szerintem ez a "régit visszaküldik a gyárba" nem csak itt megy!
Ma kicsréltettem a DPF-et ami 680Eur-ba került de ha visszaküldöm a rosszat akkor 250et visszakapok!
De elég sok alkatrésszel van ez itt kint!
DPF-re visszatérve.Ma sikerült infot kapni erröl a felújított DPF-röl.Kiderült a cég aki a felújítással foglalkozik a FIAT gyári DPF beszállítójátol veszi a kerámiát és azt teszi bele!Gyakorlatilag gyári minőséget kapsz!És van rá 8 hó gari!
Én már cseréltettem kuplungot, ez első gondolatom az volt, hogy "ennek valami baja van?" annyira "vajpuha" lett, a kocsi pedig 1-esben érezhetően jobban húzott. (Multiair 140LE)
Viszont nekem azt mondták, hogy a régi kuplungot vissza kell küldeniük a gyárba, nem dobják ki/adják le selejtbe és nem is hozhatnám el ha kérném sem... (márkaszervizben volt a csere)
A gyári Osramról Megalight Ultra +120-ra váltottam, durva volt a különbség. Nemrég cseréltem +130-ra, szerintem kicsit még erősebb. A +120 ment a refibe. Így együtt össze sem hasonlítható a gyárival. Érdemes próbálkozni hasonló izzókkal. A helyzetjelzőm Osram Cool Blue, az is tetszik, bàr a ledesnek nyomába nem ér. De legalább szabályos.
1-1,5 év alatt a Megalight sem veszít a fényerőből. :-D
Nekem eddig a kb. 6,5 év alatt összesen 3 db égett ki, de a reflektorokban most is a kb 5 éve belerakottak ( Megalight Ultra +90%) vannak benne, na azok gyakorlatilag ugyanolyan erővel világítanak, mint a vadiúj +120%-osok.
Most jöttem melóba és volt egy olyan szakasz, ahol nem égett éppen a közvilágítás. Hát, igencsak érezhető a különbség, ezen sem spórolnék, az biztos.
Az Osram Nihgt Braker kb 1-1,5 évet bír ki viszont a fényerőből nem hinném hogy veszít. Nekem mondjuk megéri az árát mert lényegesen jobban látni vele :)
Sztiasztok! Héten elvittem a Bravot kuplung cserére.1,9 Mjet 120 Le. Nagyon kemény volt már és a holtjáték is kevés volt. Kíváncsian várom mennyivel lesz puhább mert azt írják a dízel Bravoké elég kemény amugy is. Én már így vettem valószínű az előző német tulaj vezetési stílusa miatt kophatott el/megégethette/rajt pihentette a lábát stb. Teszek majd fel képet a régiről :)
Nekem az emelt fényű izzók közül egy sem bírt ki 2 évet... Pedig nem használom többet a kocsit, mint te. :-) Mondjuk, nálam osram-ok voltak, meg vmi xenon töltésű valami...
Az első tankolást visszamértem, tizedre stimmelt. A Bravo esetén ez nem volt mindig elmondható, de nem is nagyon figyeltem rá, a superb esetén is csak kíváncsiságból néztem meg. Mondjuk, az furcsa volt, hogy tele tankkal indultam, és hazaérve még több, mint fél tank megvolt. A Bravo esetében volt olyan, hogy egy pesti út alkalmával mire hazaértem, jelzett az alacsony szint miatt.... :-D (igen, van különbség a tank mérete között, és az utakon alkalmazott tempó között is, de akkor a Bravo 10 fölött evett :-D)
Tegnap kb. 5 év után kiégett a jobb oldali Megalight izzóm (még a +90%-os széria), követve a tegnapelőtt kiégett szintén jobbos jégfehér W5W helyzetjelző izzót.
Úgyhogy ma a Lumeneten vettem új szettet, már csak a +120, vagy a +130%-os verzió van a Megalight-ból, és a gyengébbet kértem, valamint helyzetjelzőnek Philips WhiteVisiont. (4 e Ft volt a 4 izzó)
Ha már újat vettem, mindkét oldalt cseréltem, csekkolás után hihetetlen nagy a különbség. Tényleg döbbenet számomra. A helyzetjelző is kellemes hideg fényű, valamint erősebbnek tűnik, mint a " xenon töltésű izzó", ami előzőleg benne volt, ráadásul olcsóbb is.
Ezek után megfontolandó, hogy 3 évente kicserélni a fényszóró izzóit, mert ezek az emelt fényűek szerintem "fáradnak" az évek során.
Egyébként azt is észrevettem, hogy anno a távolsági izzókat is Megalight-ra cseréltem (volt lé akkor is szarásig biztos:-D ), de azok nem tűnnek gyengének az új tompított izzókhoz képest, mondjuk nem is sűrűn vannak használatban.
Tegnap megjártam Debrecent,....igen féltengely felújítás volt mindkét oldalon plusz váltóolajcsere.
Csak ajánlani tudom a műhelyt. Nagyon korrekt és közvetlen a srác. A kasztni remegése megszünt, a váltó finomabban és halkabban jár és érzetre is nagyon feszes minden. Semmi nem lóg, klattyan, nyikorog, stb.
Fogyasztásban referálnék, off topic, természetesen... :-D
Szóval, mai etap 397 km, nagyságrendileg fele autópálya tempomat 150-el (valós 141), budapesti araszolás, dugó, miegymás a Parlament környékéig, illetve a többi országút 120-140, plusz néhány áthaladás kisebb településeken, összességében 88 km/h átlagsebesség mellett 8,1-es átlagfogyi, még bejáratás mellett. Az autópálya tempó esetén a pillanatnyi 8,3-8,7 között jelzett "fölfelé", 8,0 körül és alatt lefelé. Utána országúton 120-as sebesség mellé 6 eleje volt a pillanatnyi érték.