Nálam most a nagy kedvenc a sárga-lila ágyás rész. Már örülök, hogy átalakítottam azt a részt, igaz a tavalyi év kevésbé volt szép, de mostanra utolérték magukat a rózsák ott is.
Furcsa így látnom a Rosariumot, hirtelen nem is ismertem fel. Annyira megszoktam, hogy futóként ismerem, de így is nagyon klassz. Nagyon szépek a rózsáid. A nyár végéig még nagyon sok örömöd lesz bennük, ők nagyon gyorsan képesek helyrejönni.
Hát persze, hogy a szépre és a jóra vagytok kíváncsiak
Giardina 2x, Gladis picard clematis, Heritage, Bailando, E. Degas, Sangerhauser Jubileumsrose, Éden - nálam még csak ennyire nyílik, Rosarium Uetersen, Crocus Rose, Angela, Graham Thomas
Egyébként jó, hogy nem jöttem előbb, mert szörnyűség mit tett a jég a kerttel.
Nem is csoda, hogy nálam alig van virág. Szerencsére, az eltelt idő alatt sokat regenerálódtak, örülök, hogy nem láttam egyből vihar után a kertet, így is kisebb sokkot kaptam a látványtól.
Nálam a Rosarium Uetersen most a kert királynője s a Giardina. A többiek még vagy nem , vagy épp' hogy megmutatják magukat.
Én is el vagyok ragadtatva Gertrúdtól. Nem csak a színe, meg a formája csodás, de az illata is. Az enyém még kicsi, de remélem, nekem is hoz majd ilyen hosszú hajtásokat.
Cucujka, nagyon jó ötlet volt, csodásan fest a rózsád! Ahogy a hosszú vessző végigrakódott virággal, mint a mesében... (Az enyém még kicsi, és csak most érleli a négy kis bimbóját.)
Andi, tényleg gyönyörű a színe! Láttam már Ametiszt képein, de eddig valamiért nem akadt meg rajta a szemem. Bezzeg most! Tényleg ilyen élőben is?
Gyönyörű! Az ilyen képek miatt volt muszàly nekem is beszerezni de sajnos nàlam csak az első viràgzàsa bőséges,aztàn egy-egy nyílik mutatóba. Nem tudom màsnàl is így van-e vagy én csinàlok valamit rosszúl?!
Sziasztok, mondjátok, hogy most a tavalyi képeket teszitek még csak fel! :D
Gyönyörűek! :)
Nálam egyedül az Acropolis-on nyílt ki 2 virág, és ennyi... mind zugig bimbóban amúgy. De máshol sem nyílnak a faluban még, sehol nem láttam max. 1-2 virágot a kertekben... le vagyunk maradva... :(
Hátha valakinek hasznos lesz, megfigyelések a kertészetből:
Bolchoi és Kronenbourg.
Mindkettő tearózsa, piros szirmok sárga fonákkal, szinte ugyanúgy néznek ki. A különbség az illat: A Bolchoi-nak nagyon finom illata van, míg a Kronenbourg-nak szinte nincs. És állítólag a Bolchoi kicsit alacsonyabb, kompaktabb bokor, de ez tényleg szinte észrevehetetlen.
Niracska, nagyon szurkolok, hogy tényleg Ametisztnek legyen igaza, és csak gubacsdarázs legyen. Szerintem a szeszes törlés elég a metszőollónak, a többit az idő mondja meg.
Ametiszt, szerelmes vagyok a Heididbe:) legszívesebben most azonnal vennék egy konténereset, de egyszerűen nincs hova raknom, a ház előtti kiskert tele van, a "birtok" meg apósé, és nem borzolnám a kedélyeket még pár tővel.
Én egy 3 éveset ültettem át most tavasszal. Kicsit jobban visszavágtam és úgy tűnik kutya baja. Bár a tiéd idősebbnek tűnik, szerintem nem reménytelen. A niobe és az éden szépek lesznek együtt.