Keresés

Részletes keresés

Macika Creative Commons License 2011.02.23 0 0 2000

Igen, láttam, csak mire ideér, akkor rámegy X összeg VÁM-ként és Y összeg ÁFA-ként. Mert nem az EU-ból van.

Ezért keresek valakit, aki jár ki Amerikába és esetleg el tudná hozni nekem.

Majd csak találok valakit :)

Egyébként nem annyira off ez, hiszen a közlekedők igazát tudja védeni, ami állampolgári joguk :)

Előzmény: Törölt nick (1998)
sulis Creative Commons License 2011.02.23 0 0 1999

Sziasztok!

Üdv Mindenkinek! a kédésem a következő:

2010.12.12.-én a parkoló autómba belecsapódott egy másik autó, aki természetesen nem hajlandó elismerni a hibáját, mert egy másik autó is érintett volt az ügyben.

/ eset: Egy Audi  a főutvonalon szabályosan balra akart kanyarodni - jelzés miegymás-,

A Honda azt hitte, hogy megtudja előzni mielőtt befordul jobbról előzni kezdte.

Az Audi rosszul mérte fel a Honda sebességét - és mert mindenki bízott a saját kocsija lóerejében, -így az Audi meglökte a Honda hátulját, és az a mi Ford combinkba ( hátsó ajtó + csomagtér ) állt a Honda hűtőjéig!!! Kiütötte a futóművünket is, és rátolt a szomszéd Toyotára, akinek eltörött az ajtó tartó -ezt nem tudom , hogy hívják, de a két ajtó között van vastag rész - , és elrepedt a teteje is, a hátsó ajtaja is behorpadt.

Kinn volt  a rendőrség is.

Már megszületett a határozat a rendősrég részéről, a HOnda bűnösségét hozva ki. A Honda fellebezett, így mostmár bírósági szakaszban van az ügy, az 1.tárgyalás időpontja: május, június. HA itt is fellebez és felfog: a 2. tárgyalás várhatóan : októberre tevődik. /

A gond az, hyog nem akarja az a nagytudású elismerni a kárt és így nem tudom csináltatni az autómat.

Hogyan tudom csináltatni az autómat, mivel így csak fizetem a havi törlesztéseimet - ami nem kevés, - autó használat nélkül. Már teljesen tönkre megyek idegileg, és nem tudom a megoldás kulcsát. Jó lenne valami reménysugár.

sziasztok: Ági

Macika Creative Commons License 2011.02.22 0 0 1997

Ezért gondolkozom E-bay-ben, ott kevesebb, mint a fele.

Előzmény: Törölt nick (1996)
Macika Creative Commons License 2011.02.22 0 0 1994

Félig OFF.

Most rendelem meg a Smarty kamerát az autómba.

Mindent rögzít (20 mp-cel visszamenőleg, gombnyomásra), épp az ilyen dolgok elkerülésére...

Előzmény: Törölt nick (1993)
Macika Creative Commons License 2011.02.20 0 0 1992

Egyebekben ajánlom figyelmedbe az 1943-as hozzászólást.

Melyet nem én, hanem egy JOGI DOKTOR írt. (Az most más kérdés, hogy nekem ad igazat, de nem beszéltünk össze, hidd el!)

Ha ezt megemésztetted, esetleg megpróbálhatnád újragondolni az ide írogatásodat.

Előzmény: PPJL (1990)
Macika Creative Commons License 2011.02.20 0 0 1991

Ebben semmi sértés nincs, olvass vissza, mik vannak a serpenyő túlsó oldalán, a te hsz-eidben. A személyem, a gyermekkorom, stb. Mondd, hol van ez az én 3 szavamhoz képest?

Nem értetted meg, miért írtam, amit. Direkt nem.

Rádásul egy kacsintás is van. A végén. Gondolom, nem kell mondjam, mit jelent.

Előzmény: PPJL (1990)
PPJL Creative Commons License 2011.02.19 0 0 1990

.....Na, megy már? ;)...... ez Tőled idézet!  Nem érzed bántónak? De egyébként igazad van, szíves elnézésedet kérem, akár bocsánatodat is, szeretném megtudni akkor a Te elképzelésedet, hogy milyen feltételekkel vagy hajlandó békénhagyni, ha én írok hozzászólást?

Előzmény: Macika (1989)
Macika Creative Commons License 2011.02.19 0 0 1989

Soha nem engedtem meg veled szemben ilyen stílust, hangnemet, szóhasználatot, amit te viszont igen.

Akkor hadd ne te szabd már a feltételeket, jó?

Előzmény: PPJL (1988)
PPJL Creative Commons License 2011.02.19 0 0 1988

Becsületszóra ígérem, észre se veszlek, ha te veszed a fáradtságot és az én bejegyzéseimre - ha lesznek még egyáltalán - méltóztatsz nem reagálni, különösen nem ebben a bántó, lekezelő stílusban! Megegyeztünk?

Előzmény: Macika (1987)
Macika Creative Commons License 2011.02.18 0 0 1987

Örülnék, ha nem foglalkoznál tovább a személyemmel.

Előzmény: PPJL (1986)
PPJL Creative Commons License 2011.02.18 0 0 1986

Korábbi ügyünkben is aranypofa voltál - értettem én, csak azt nem értem, hogy ha ez már most is így van - a vásárláskori napot és a lejárati napot MOST IS RÁBÉLYEGZIK A BÉRLETRE, és ugye, amit itten ismételt kioktatásilag leírtál -grafomán vagy? - az ezzel rég megoldott, az már a BKV hibája, ha az aznapi dátumot elfogadja mentségnek! De nagyon köszönöm - most talán térdre kellene hullnom a hálától,  - hogy ismét szóra méltattál, de a térdem fájós - maradok a lelkileg meghajlásnál, milye jó, hogy Te vagy énnekem, egyre tisztábban látok mindent! Mondd, más fórumokon is jelen vagy, mert akkor oda is megyek okításért - csak add meg, hogy hova??!!!

Miért jó másokat oknélkül cikizni????mit ne mondjak, megbántani próbálni?  lásd: .....

Na, megy már? ;)......

Keserű gyerekkorod volt? - sajnos, volt ilyen az ismerőseim között más.....

Előzmény: Macika (1981)
Macika Creative Commons License 2011.02.18 0 0 1985

Véletlenül nincsen tanúd? Aki tudja bizonyítani, hogy fehér volt, mert ott állt ő is sorban, mögötted 2-3 autóval?

Előzmény: Törölt nick (1984)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1983

94. § (1) Ha a 93. §-ban írt intézkedésre nincs szükség, a bíróság a kifogást 30 napon belül tárgyalás mellőzésével, az iratok alapján bírálja el.

(2) A bíróság a szabálysértési hatóság határozatát

a) hatályban tartja, ha a kifogás alaptalan;

b) megváltoztatja, ha a szabálysértési hatóság jogszabályt helytelenül alkalmazott.

Megváltoztatta, mert álláspontja szerint magas volt a bírásg, de bizonyítottnak látta és csak iratok alapján dönthet.

Sok lehetősége nem igen van, ha igazságtalannak érzed kérj tárgyalást, mielőtt másokat összebeszéléssel vádolsz.

Előzmény: Törölt nick (1982)
Macika Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1981

Félreértettél.

Tegyük fel, hogy nincs bérleted (otthon sem) és elkapnak holnapután reggel 9-kor a piros 7-esen.

Azt hazudod, hogy van bérleted, csak otthon hagytad.

Ekkor ugye az a szankció, hogy be kell mutatnod pár napon belül és akkor egy csökkentett pótdíjat kell csak fizetned.

Mivel ezt sokan játsszák (mondván csak végszükségben, ha elkapja az ellenőr őket, akkor vesznek bérletet, de akkor azonnal), ezért a BKV megemelte rútul ezt a bemutatásos pótdíjat is a korábbinak a többszörösére.

Ahelyett, hogy megoldották volna, hogy rátesznek egy időbélyeget a vásárláskor a bérletszelvény hátára, év-hónap-nap-óra-perc formátumban.

Ha a bérletszelvényen szereplő dátum/óra/perc korábbi, mint az ellenőrnél való lebukás időpontja, akkor az illető igazat mond, valóban otthon felejtette a bérletét, az utazáskor ő már rendelkezett érvényes bérlettel, csak szétszórt, feledékeny, legyen SOKKAL kisebb a pótdíj.

Ha meg későbbi, akkor ne úszhassa meg a teljes pótdíj kifizetését.

Na, megy már? ;)

Előzmény: PPJL (1980)
PPJL Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1980

Visszanéztem, de nem a saját ügyem érdekel, hanem a leállósávos-dolog! A bérletekre Budapesten dátumot bélyegeznek - hogy meddig érvényes, azt biztos! Hogy mettől, na arra nem emlékszem, felállni meg nem akaródzik!

Előzmény: Macika (1978)
Macika Creative Commons License 2011.02.08 0 0 1979

Nem az aláíráson van a lényeg, hanem az adataidnak a megadásában.

De - mivel nagyon elítélem a mások nyakán élősködőket - több ötletet nem adok...

Ha én ki tudtam fizetni életem elmúlt 45 évében azt a szolgáltatást, amit igénybe vettem, akkor más is tegyen így!

Előzmény: 83NC3 (1976)
Macika Creative Commons License 2011.02.08 0 0 1978

Annyira ostobaság, amit csinálnak.

Semmi mást nem kéne csinálni, mint a bérletre tenni egy vásárláskori időbélyeget.

És onnantól kezdve nincs vita, mikor vették...

(Ez mondjuk nem pont a Te esetedre vonatkozik, de sok 'otthonhagytam a bérletemet' próbálkozó ellen jó lenne, megkímélve a véletlenül tényleg feledékenyeket a megalázó összegű bírságtól).

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.08 0 0 1977

Igen lehet kérni halasztást, részletfizetést, amit elbírálnak.

83NC3 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 1976

És halasztást nem lehet kérni hivatalosan, hogy ha majd lesz jövedelmem abból befizetem?

Egyébként ha a helyszínen nem írom alá azt a papírt amikor megbüntetnek akkor azt nemis tudják behajtani? Csak mert van egy ilyenem is, mert nem volt rajta a bérleten az ig. számom mert aznap reggel vettem a bérletet. ( 1000 Ft )

Előzmény: Törölt nick (1975)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.08 0 0 1975

Amennyiben aláírtad, akkor nem sokat tehetsz. Ha pedig még ilyennel érvelsz, akkor méginkább elismered a követelést. A követelésnek elévülési ideje van, de ez alatt, bármikor érvényesíthető az igény, amikor már lehet, hogy lesz jövedelmed.

Annak nincs jelentősége, hogy nem vetted át, nem regálsz, mert ha ez számítana, akkor mindenki ezt tenné.

Azt kell mérlegelni, hogy érdemes-e az ajánlott levelet megvárni és arra várni, hogy vajon peresítik-e?

Előzmény: 83NC3 (1974)
83NC3 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 1974

Köszi a választ!

Amúgy 18 éves vagyok és tanulok. ( még legalább 3 évig ) Tehát mivel nincs önálló keresetem és mivel már nagykorú vagyok, így a szüleimen sem tudják behajtani az én bírságomat.

Lehet ilyennel érvelni?

Előzmény: Macika (1973)
Macika Creative Commons License 2011.02.08 0 0 1973

Ez nem büntetés.

Ez pótdíj.

Polgári peres eljárás, nem büntetőeljárás.

Ezt fontos tudatosítani az emberekben!

Büntetni csak és kizárólag hatóság jogosult.

Pótdíjazni, majd bíróságon keresztül érdeket érvényesíteni pedig a közlekedési, parkolási, stb-stb. cégek jogosultak.

Ha most nem fizetsz, akkor később jöhet a lefoglalásig/behajtásig terjedő jogi procedúra.

Senkit nem érdekel, hogy nem vetted át, annak nyoma van, hogy ők feladták (postakönyv) a kézbesítés pedig jogszabály alapján vélelmezhető.

Ha elkövetted azt a bakit (de nem én mondtam!!!), hogy valós nevet/címet adtál meg, akkor mostmár nem sokat tudsz tenni, mint minél hamarabb fizetni, mert ahogy nő az idő, úgy nő majd az összeg.

Végülis elismerted, hogy valóban olyat tettél, ami miatt az Álalad előzetesen is ismert pótdíj kiszabása jár.

SZERINTEM.

Előzmény: 83NC3 (1972)
83NC3 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 1972

Üdv!

Augusztus 30-án megbüntett a Kisalföld Volán Zrt. mert vidéki diák buszbérlettel utaztam. Mivel győri vagyok ezért elvileg számomra nem érvényes a diák bérlet, csak a vidékiek számára. A pótdíj 8000Ft.

Miután ezt nem fizettem be, ma jött egy fizetési felszólítás 12.000Ft-ra. ( ezt a levelet csak a postaládába dobták be, nem vettem át és nem írtam alá semmit )

Lehet itt valamit tenni, hogy megússzam a büntetést?

baradlayrichard Creative Commons License 2011.02.06 0 0 1971

Nem is konkrétan kérte, de szerencsétlen már tiszta zombi volt miatta
És ehhez nem kell pszichológia diploma. Milyen diploma?! Ki beszélt itt diplomáról ;)
Jó éjt.

Előzmény: Törölt nick (1962)
baradlayrichard Creative Commons License 2011.02.06 0 0 1970

Mostmár elég sok premisszát fölállítottunk, hogy (a sok lehetséges közül) egy-két konklúziót is le lehessen vonni. Ha bírjátok még, holnap sort kerítek rá ;)

baradlayrichard Creative Commons License 2011.02.06 0 0 1969

Akkor egyelőre maradjunk az érveknél

r Közhely, de komoly társadalmi veszélyessége van egy ártatlan ember zrikálásának. Ha ártatlan vagy, akkor ezt nem is kell magyarázni.

s Egy ártatlan ember elmarasztalása pedig nemcsak a jog megcsúfolása, de az emberek megcsúfolása is.

t Akinek az a munkája, hogy fölényes helyzetben fölényes és elfogult határozatokat írjon más embereknek, azoknak a 32%-a fölényessé és elfogulttá válik (Zimbardo, 1971)

Előzmény: Macika (1967)
baradlayrichard Creative Commons License 2011.02.06 0 0 1968

Ezekre a kérdésekre szeretnék választ kapni (az elsőre valóban):

A hatályos törvények között tiltja-e valami, hogy az eljárási cselekmények között sor kerüljön ezekre a lépésekre, ami ha megtörténik, megelőzhető a hibás döntés?

Van-e olyan ország, ahol a halálra ítélt kivégzését végrehajtják, azután, hogy meglett a valódi elkövető?

Macika Creative Commons License 2011.02.06 0 0 1967

Dombon ülő vadászkutya legyek, ha van viccelődni kedvem.

Főleg nem veled...

Előzmény: baradlayrichard (1965)
baradlayrichard Creative Commons License 2011.02.06 0 0 1966

Ha már kimondtad, hogy a jogrendszer jelenleg nem ideálisan működik, akkor jó úton járunk.

Előzmény: Macika (1946)
baradlayrichard Creative Commons License 2011.02.06 0 0 1965

Szólj nyugodtan, ha nem érted a viccet.

Előzmény: Macika (1964)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!