Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

speedwayracing Creative Commons License 2008.09.19 0 0 3433
Gödön  próbáltad ?  06-20-9444-883
Előzmény: marius73 (3432)
marius73 Creative Commons License 2008.09.19 0 0 3432
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne hozzátok.
Nekem egy 2004- es 1.9 dCi-m van.
Ehhez keresek tetőcsomagtartó sínt jobb és baloldalra egyaránt (a csomagtartó már meg van).
Már kerestem a neten rengeteg bontót, telefonáltam sokat de eredménytelenül.
Esetleg tud valaki valami tuti tippet?
Köszönettel marius73
speedwayracing Creative Commons License 2008.09.19 0 0 3431
A kuplung  a  csere után  is  olyan  marad nekem is alacsonyan és  mélyen  fogott olyan  is  maradt, mert a  hiraulikus munkahenger automatkusan  áll  be,  csak  a  betonkeményből  vaj  puha. Nekem  is 160ekm  bírt ki.  Amúgy nekem  is olyan autóm  van  mint  neked
Előzmény: Törölt nick (3429)
speedwayracing Creative Commons License 2008.09.19 0 0 3430

Végül  is te tudod ha kell segítek, én  találtam  egy  szerelőt végre aki  nem  azt  nézi  hogy nekem prémium  ketegóriás  espaced  van hanem  mint  autó, és  bármilyen  nem  azt  nézi hogy  fújjjjjjj francia meg  szar  szerelni, hanem  azt  hogy  mi  a  hiba és  meg  kell javítani, és  ha  kész állhat  be a következő. Volt  olyan  aki  a  szívó  csonk levételért csak   azért kért  8 ezret mert  a motor majdnem  a  földön  volt így is "kur...˝ nehéz  volt  levenni, ez  nála  izzitó gyertya cserénél ugyan úgy  le  kell  venni nem  férsz hozzá 2 eft szégyenletembe adtam neki + 1000 ft jattot, de volt olyan  nem  is  kért pénzt máshol az tuti 5 eft  lett  volna. Ja és viheted az anyagot nem  ő  rendeli nem  azt  nézi neki abból mennyi % esik le, de ha  kell intézi   ő is. Pl .lá...autó mobil mot. olaj 10w-40 2999 ft nála 2 eft.

Ha  kell  szólj  segítek.  

Előzmény: Törölt nick (3428)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.19 0 0 3429

Általános igazságokat nem tudok, de nálam borzalmas hangja van a kinyomócsapágynak. Alacsonyan (mélyen) fog a kuplung, és mintha meg-meg csúszna. Nem olyan a nyomaték sem, mint kéne.

Nemrég lett meg a 200 ezer km. Krika78 listája szerint 63 ezernél cserélték, tehát legalább 130 van benne.

Persze egy 9 éves gépnél elgondolkodik az ember: költsek rá, vagy cseréljem?

Én megtartom.

Egyébként 99-es grand, 2,2 td.

Üdv:

Szolosz

Előzmény: krisztian.fz6 (3427)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.19 0 0 3428

Egyszer már "panaszkodtam" itt a fórumon, hogy milyen tapasztalataim voltak a nem-márkaszervizekkel. Ezért gondoltam, hogy megpróbálom.

Az anyagok ára reális, két helyen is érdeklődtem.

A munkadíj elég sok, ez kétségtelen. De a szerelő aki átvizsgálta az autót értett hozzá, látott, és szerelt már ilyet.

Bízom benne (és ezért fizetek többet), hogy nem fog vezetékeket elszakítani, és csavarokat eltörni munka közben, mint a legutóbbi "nem-szakszervízben".

Hogy le akarnak húzni, az tiszta sor. Az ajánlatuk 560 ezer volt, szerintük minden szar. Igazad van, ez a része nevetséges volt. Miért kéne a 10 ezer km-es vezérműszíjat ismét cserélni 110 ezerért? Hááát, azt írta a gépük, hogy ilyenkor azt is kell...  Na persze.

De maradt még a "listán" cserélendő alkatrész, akár ott is megcsináltathatom... Érdekel a dolog, beszéljük meg.

Persze Debrecent is szeretném megnézni:)

Sokat dolgoztam ott, és két felejthetetlen hónapot töltöttünk a párommal a Kenézy kórházban...

Az Aqaticumba készülünk október elején, de csak ha jó lesz a kuplung.

Én Tárnoki vagyok, ez Érd alatt van. A "Renault Szabó"-hoz viszem szerdán. Sajnos sok szerelőt kipróbáltam a környéken, és úgy érzem, hogy tovább kell keresgélnem. Így találtam őket.

Üdv:

Szolosz

Előzmény: speedwayracing (3426)
krisztian.fz6 Creative Commons License 2008.09.19 0 0 3427
Mik a tünetek ha már megy tönkre a kuplung?????

(fazeres vagyok, csak valami indapass miatt a régi nicknevemen tudok csak belépni)
speedwayracing Creative Commons License 2008.09.19 0 0 3426

Hát ne haragudj  nem tudom  hol  laksz nekem 15 ért  cserélték a kuplungot nem 54500 ért még  ha  elhozod  Debrecenbe akkor olcsóbban  leszel  mint ha ott csináltatod. A szettel  vigyázz  nekem is teljesen  felesleges volt csak  tárcsa  meg  nyomcsapágy  kellett volna  bele.  a  szettbe  ugytudom  a csapágy   is  benne  volt nem  tudom  hol a cég  de jól  le  akarnak HÚZNI !!!!!!!!!!!

Itt  olajcseréért max egy 1000est  kérnek + olaj ára ,Ha  kell küld mail megírom  a tel számom  segítek  szivesen ! Ezt a feléből meg  lehet  uszni majdnem.  

Előzmény: Törölt nick (3425)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.19 0 0 3425
Elszántam magam: elvittem egy márkaszervizbe felülvizsgálatra.

Tanulságok:

-nem ég a pótféklámpa

-az engem leginkább zavaró kopogás oka nem a motor vagy a futómű volt. A egyik hűtő alsó rögzítése hiányzott, és folyamatosan püfölte a másikat.

Szerdán megyek kuplung cserére.

Bruttó árak: szett 53 ezer, csapágy 12 ezer.

Bruttó munkadíjak: váltó fel-le 52 ezer, kuplung szett csere 2 500 (!), olajcsere anyag nélkül 4200.

Törölt nick Creative Commons License 2008.09.19 0 0 3424

Szia!

Felhívhatnám a kereskedőt is, de a Te válaszod hitelesebb: mennyibe fáj? Anyag + munkadíj?

Tetszik az ötlet, nekem is jó lenne...

Üdv:

Szolosz

Előzmény: www.speedwayracing.hu (3421)
SajtFondue Creative Commons License 2008.09.19 0 0 3423
Tudtok egy olyan oldalt, ahol le van irva, hogy mi a kulonbseg a tipus elnevezesek kozott? (Initiale, Expression,Privilege...)
www.speedwayracing.hu Creative Commons License 2008.09.18 0 0 3422

Eladó ! 5x108 as osztókörrel !

Espace III-as hoz 4db jó   állapotú 

Roden 5 küllős alufelni 205/60R15 gumival  55eft ért.

Majdnem lemez  felni áron !!

www.speedwayracing.hu Creative Commons License 2008.09.18 0 0 3421

Tegnap  végre  jó  lett !

Eljutottam odáig amit  már  régóta be  akartam  rakatni  az autóba.

Waeco ms-300 tempomatról  van  szó, utólag  beszerelhető. Mindenkinek   ajánlani  tudom

az  első  tapasztalatok  alapján, bár  nekem elég  pancser  volt  aki

beszerelte és rossz helyre  kötötte  be  a  vákumcsövet és nem működött

rendesen  de mr  jó. A fogysztáson  is fog  hozni  kb 10-% ot de a lényeg  hogy

nem  fog a lábam  zsibbadni egy 1000 km-es út megtétele után a pedál taposástól.

Ha kell  valkinek mailben már  tudok profi szerelőt aki ott  van  a  szerelésben.

A forgalmazó

http://www.transaurus.hu/catalog/index.php?cmstpl=page_news.tpl&tplconf=Tempomat.page_news.tpl.conf.0&menuID=001004002

Mistral1 Creative Commons License 2008.09.17 0 0 3420
Egy dolog tartsa benned a lelket: megéri...
Előzmény: LAK (3419)
LAK Creative Commons License 2008.09.16 0 0 3419

2008-as (E)Space Odyssey:

lerángattam a kinézett autóhoz a szerelőt pénteken, minden OK, letettem a foglalót. Mivel az autó ideiglenesen ki van vonva a forgalomból (hogy a kereskedő ne fizessen vmi sarcot), nekik kéne visszahelyezni+átírni, szóval postázzam a biztosítást meg irassam alá a feleségemmel az adásvételi (az ő nevén lesz). Kb. 20-a körül tudok fizetni, de az nem gond.

Posta el, ma hívnak, amíg nincs lóvé, nem írják át, viszont a biztosító is nyaggat, hogy az adásvételit mutassam be, de ugye azt se kapom meg addig. Közben kiderül, hogy csak 30-a körül lesz zsé (csak tíznaponta utal a pénzintézet).

Rókafogta csuka....

joker01 Creative Commons License 2008.09.15 0 0 3418

Az én 3asomnál is 1re sűrűbben bejelez, de még érintetlen minden csatija.

Amúgy párszor a 4es is csinálta, de mintha elhagyta volna

Előzmény: TSK72 (3417)
TSK72 Creative Commons License 2008.09.15 0 0 3417

Ez a legzsakos mizeria sajnos tenyleg eleg kiborito. Az elozo III as espacomnal segitett az ulesek alatti csatik kiforrasztas de a mostanin nem. Az osszes csatit kiforrasztottak meg a muszerfalat is szetszedtek. Allitasuk szerint minden OK de a kodot nem tudjak torolni mert a muszeruk nem jo hozza. Gondoltam ez olyan jo kis lerazos duma. Viszont juliusban voltam egy igazai hamisitatlan Renault markaszervizben siofokon mas ugyben, de megkerdeztem hogy ki tudja e olvasni a legzsakos kodot. Mit ad isten az elotte magasztalt 1,5 millios muszeruk sem tudta se olvasni se torolni semmit. Azt mondta a szaki hogy valami regebbi gep kene hozza.

Szerencsere az anyosoldalival van gond :) huuu de gonosz vagyok ...

Előzmény: Mistral1 (3416)
Mistral1 Creative Commons License 2008.09.14 0 0 3416
Mutat, mutat - de mit is? :-)
A lufi meg az öv előjön, csipog, aztán a service felirat. Az a baj, hogy az összetett jelzés, csak a diag mondja meg, hogy mi okozza... Az esetek 99%-ban az első ülések övfeszítőivel van gond, mégpedig érintkezési hiba. Ez meg, típushiba a III-asoknál :-(
Az azért fura, hogy az ülések alatti csatlakozót összeforrasztva is előjön ugyanez a kód - tehát nem az, vagy nem csak ez a csati hibás...
Persze okozhatja ezt a jelzést a lufi(k) hibája is, de ehhez diag kell. 5-8 eFt-ert megnézik...
Előzmény: www.speedwayracing.hu (3415)
www.speedwayracing.hu Creative Commons License 2008.09.14 0 0 3415
Akkor az már újabb műszerfalú ha nincs kis ikon akkor az óra helyén jelzi a légzsákot addig örülj  még nem  látod mert akkor  nincs hiba. Nekem sajna mutatja csak  lóvé  kéne hozzá  de  van  sajnos  fontosabb  is.
Előzmény: todaytom (3413)
joker01 Creative Commons License 2008.09.13 0 0 3414
Igen, a 2001es 3asom is ilyen.

Na megérkeztünk Olaszból, köhhintés nélkül mind a 2 verda!

De nem mindenki volt ilyen szerencsés.
Odafelé egy 4es állt villachnál elakadásjeltővel, most hazafelé meg egy magyar rendszámú szintén 4es jött tréleren , az A2-n.
Nem közülönk valóé?
jec-990
Előzmény: LAK (3387)
todaytom Creative Commons License 2008.09.13 0 0 3413
Függőlegesen.
www.speedwayracing.hu Creative Commons License 2008.09.11 0 0 3412
Fedélzeti van  a 2.2 dt-ben  is  csak ritka nehéz  kifogni  olyat, a légzsák visszajelző ikonja az ikonok  között van akkor lehet  tényleg égő  hiba, ha  nincs  ikon  sem akkor az  óra és a hőmérő helyén jelzi ki a de annak ha azt  látod akkor  viheted  is javítani mert  tuti rossz az ülés csatlakozója, és irja  hogy  service, nekem  lassan  már egy  jó  ideje csak  nincs időm  rá és trehány is vagyok meg  lové  kéne hozzá. A műszerfalon  hogy  jelzi a tank és víz hő-t vízszintes  vagy függőlegesen ?
Előzmény: todaytom (3409)
ready72 Creative Commons License 2008.09.11 0 0 3411
Úgy tudom, fedélzeti computer csak a benzines tipusokban van. Nekem 1.9 dTi van, abban sincs. A magyar nyelvű kezelési útmutatóban olvastam ezt.
ámbátor Creative Commons License 2008.09.11 0 0 3410

Hogy a tiedben mi van, mi nincs, nem tudom, de:

Teszkópot szerintem kapsz bontóban, beszerelni meg te is be tudod.

Azt az állítókart nem triviális észrevenni, mert csak a végén a bütyök áll ki az ülésből, ki kell húzni, ilyen teleszkópos nyele van. Szóval nézd meg mégegyszer.

Az enyémben pl. nincs fedélzeti computer. A bajusz végén a gomb reseteli a napi kilóméterszámlálót, ha nyomod pár másodpercig.

Légzsákvisszajelző nekem van, de azt meg kell mondanom, hogy már legalább három kis rizsszem izzót kellett cserélnem a műszerfalban, mert szeretnek kiégni. Lehet, hogy neked is csak kiégett az izzó.

todaytom Creative Commons License 2008.09.11 0 0 3409

Sziasztok

Még mindig autónézegetésbe vagyok. Tegnap megnéztem egy '97es 2.2Td verziót a hármas kasztnist.

Van pár hibája, de van pár kérdésem a hozzáértőkhöz.

Hátsó ajtó a teleszkópok nem tartják meg az ajtót, mennyi a javítása? A vezetőülésnél nincs jobb oldalon állítókar, tehát akkor nem lehet magasságban állítani az ülést?

Van ezen fedélzeti kompjuter? Mert a jobb oldali bajuszkapcsoló végén ott a gomb de nem csinál semmit ha nyomogatom. Illetve nem gyullad fel egy légzsák visszajelző sem, de az ikonját sem találom a műszerfalon.

Elképzelhető hogy a kereskedő kiiktatta a fedélzeti kompjutert? 

Törölt nick Creative Commons License 2008.09.09 0 0 3408
Köszönöm. Erre nem gondoltam. Tényleg így van.
Előzmény: lmano (3399)
Goodman Creative Commons License 2008.09.09 0 0 3407
az nemtom mi lehet, nem 78 inkabb?
Előzmény: lmano (3406)
lmano Creative Commons License 2008.09.09 0 0 3406
Mikori a szoftver rajta? Nekem a 7.8-as van meg.
Előzmény: Goodman (3400)
Goodman Creative Commons License 2008.09.08 0 0 3405
ami kesik nem mulik :)
Előzmény: Mistral1 (3403)
ámbátor Creative Commons License 2008.09.08 0 0 3404
Emelés jobbkéznél az ülés szélén kis fekete bütyök. Azt előre meg lehet húzni, oszt kinyúlik, mint a teleszkóp. Ha már elég hosszú, fel le mozgatással mozog az ülés az előrefönt-hátralent tengelyen. Amikor előrefönt van, akkor lehet az ülés elejénél baloldalt fellelhető pecekkel kiakasztani és utána forgatható. Majd lefotózom.
Előzmény: Mistral1 (3402)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!