Sziasztok! Egy gyors kérdésem lenne hozzátok. Nekem egy 2004- es 1.9 dCi-m van. Ehhez keresek tetőcsomagtartó sínt jobb és baloldalra egyaránt (a csomagtartó már meg van). Már kerestem a neten rengeteg bontót, telefonáltam sokat de eredménytelenül. Esetleg tud valaki valami tuti tippet? Köszönettel marius73
A kuplung a csere után is olyan marad nekem is alacsonyan és mélyen fogott olyan is maradt, mert a hiraulikus munkahenger automatkusan áll be, csak a betonkeményből vaj puha. Nekem is 160ekm bírt ki. Amúgy nekem is olyan autóm van mint neked
Végül is te tudod ha kell segítek, én találtam egy szerelőt végre aki nem azt nézi hogy nekem prémium ketegóriás espaced van hanem mint autó, és bármilyen nem azt nézi hogy fújjjjjjj francia meg szar szerelni, hanem azt hogy mi a hiba és meg kell javítani, és ha kész állhat be a következő. Volt olyan aki a szívó csonk levételért csak azért kért 8 ezret mert a motor majdnem a földön volt így is "kur...˝ nehéz volt levenni, ez nála izzitó gyertya cserénél ugyan úgy le kell venni nem férsz hozzá 2 eft szégyenletembe adtam neki + 1000 ft jattot, de volt olyan nem is kért pénzt máshol az tuti 5 eft lett volna. Ja és viheted az anyagot nem ő rendeli nem azt nézi neki abból mennyi % esik le, de ha kell intézi ő is. Pl .lá...autó mobil mot. olaj 10w-40 2999 ft nála 2 eft.
Általános igazságokat nem tudok, de nálam borzalmas hangja van a kinyomócsapágynak. Alacsonyan (mélyen) fog a kuplung, és mintha meg-meg csúszna. Nem olyan a nyomaték sem, mint kéne.
Nemrég lett meg a 200 ezer km. Krika78 listája szerint 63 ezernél cserélték, tehát legalább 130 van benne.
Persze egy 9 éves gépnél elgondolkodik az ember: költsek rá, vagy cseréljem?
Egyszer már "panaszkodtam" itt a fórumon, hogy milyen tapasztalataim voltak a nem-márkaszervizekkel. Ezért gondoltam, hogy megpróbálom.
Az anyagok ára reális, két helyen is érdeklődtem.
A munkadíj elég sok, ez kétségtelen. De a szerelő aki átvizsgálta az autót értett hozzá, látott, és szerelt már ilyet.
Bízom benne (és ezért fizetek többet), hogy nem fog vezetékeket elszakítani, és csavarokat eltörni munka közben, mint a legutóbbi "nem-szakszervízben".
Hogy le akarnak húzni, az tiszta sor. Az ajánlatuk 560 ezer volt, szerintük minden szar. Igazad van, ez a része nevetséges volt. Miért kéne a 10 ezer km-es vezérműszíjat ismét cserélni 110 ezerért? Hááát, azt írta a gépük, hogy ilyenkor azt is kell... Na persze.
De maradt még a "listán" cserélendő alkatrész, akár ott is megcsináltathatom... Érdekel a dolog, beszéljük meg.
Persze Debrecent is szeretném megnézni:)
Sokat dolgoztam ott, és két felejthetetlen hónapot töltöttünk a párommal a Kenézy kórházban...
Az Aqaticumba készülünk október elején, de csak ha jó lesz a kuplung.
Én Tárnoki vagyok, ez Érd alatt van. A "Renault Szabó"-hoz viszem szerdán. Sajnos sok szerelőt kipróbáltam a környéken, és úgy érzem, hogy tovább kell keresgélnem. Így találtam őket.
Hát ne haragudj nem tudom hol laksz nekem 15 ért cserélték a kuplungot nem 54500 ért még ha elhozod Debrecenbe akkor olcsóbban leszel mint ha ott csináltatod. A szettel vigyázz nekem is teljesen felesleges volt csak tárcsa meg nyomcsapágy kellett volna bele. a szettbe ugytudom a csapágy is benne volt nem tudom hol a cég de jól le akarnak HÚZNI !!!!!!!!!!!
Itt olajcseréért max egy 1000est kérnek + olaj ára ,Ha kell küld mail megírom a tel számom segítek szivesen ! Ezt a feléből meg lehet uszni majdnem.
Elszántam magam: elvittem egy márkaszervizbe felülvizsgálatra.
Tanulságok:
-nem ég a pótféklámpa
-az engem leginkább zavaró kopogás oka nem a motor vagy a futómű volt. A egyik hűtő alsó rögzítése hiányzott, és folyamatosan püfölte a másikat.
Szerdán megyek kuplung cserére.
Bruttó árak: szett 53 ezer, csapágy 12 ezer.
Bruttó munkadíjak: váltó fel-le 52 ezer, kuplung szett csere 2 500 (!), olajcsere anyag nélkül 4200.
lerángattam a kinézett autóhoz a szerelőt pénteken, minden OK, letettem a foglalót. Mivel az autó ideiglenesen ki van vonva a forgalomból (hogy a kereskedő ne fizessen vmi sarcot), nekik kéne visszahelyezni+átírni, szóval postázzam a biztosítást meg irassam alá a feleségemmel az adásvételi (az ő nevén lesz). Kb. 20-a körül tudok fizetni, de az nem gond.
Posta el, ma hívnak, amíg nincs lóvé, nem írják át, viszont a biztosító is nyaggat, hogy az adásvételit mutassam be, de ugye azt se kapom meg addig. Közben kiderül, hogy csak 30-a körül lesz zsé (csak tíznaponta utal a pénzintézet).
Ez a legzsakos mizeria sajnos tenyleg eleg kiborito. Az elozo III as espacomnal segitett az ulesek alatti csatik kiforrasztas de a mostanin nem. Az osszes csatit kiforrasztottak meg a muszerfalat is szetszedtek. Allitasuk szerint minden OK de a kodot nem tudjak torolni mert a muszeruk nem jo hozza. Gondoltam ez olyan jo kis lerazos duma. Viszont juliusban voltam egy igazai hamisitatlan Renault markaszervizben siofokon mas ugyben, de megkerdeztem hogy ki tudja e olvasni a legzsakos kodot. Mit ad isten az elotte magasztalt 1,5 millios muszeruk sem tudta se olvasni se torolni semmit. Azt mondta a szaki hogy valami regebbi gep kene hozza.
Szerencsere az anyosoldalival van gond :) huuu de gonosz vagyok ...
Mutat, mutat - de mit is? :-) A lufi meg az öv előjön, csipog, aztán a service felirat. Az a baj, hogy az összetett jelzés, csak a diag mondja meg, hogy mi okozza... Az esetek 99%-ban az első ülések övfeszítőivel van gond, mégpedig érintkezési hiba. Ez meg, típushiba a III-asoknál :-( Az azért fura, hogy az ülések alatti csatlakozót összeforrasztva is előjön ugyanez a kód - tehát nem az, vagy nem csak ez a csati hibás... Persze okozhatja ezt a jelzést a lufi(k) hibája is, de ehhez diag kell. 5-8 eFt-ert megnézik...
Akkor az már újabb műszerfalú ha nincs kis ikon akkor az óra helyén jelzi a légzsákot addig örülj még nem látod mert akkor nincs hiba. Nekem sajna mutatja csak lóvé kéne hozzá de van sajnos fontosabb is.
Na megérkeztünk Olaszból, köhhintés nélkül mind a 2 verda!
De nem mindenki volt ilyen szerencsés. Odafelé egy 4es állt villachnál elakadásjeltővel, most hazafelé meg egy magyar rendszámú szintén 4es jött tréleren , az A2-n. Nem közülönk valóé? jec-990
Fedélzeti van a 2.2 dt-ben is csak ritka nehéz kifogni olyat, a légzsák visszajelző ikonja az ikonok között van akkor lehet tényleg égő hiba, ha nincs ikon sem akkor az óra és a hőmérő helyén jelzi ki a de annak ha azt látod akkor viheted is javítani mert tuti rossz az ülés csatlakozója, és irja hogy service, nekem lassan már egy jó ideje csak nincs időm rá és trehány is vagyok meg lové kéne hozzá. A műszerfalon hogy jelzi a tank és víz hő-t vízszintes vagy függőlegesen ?
Teszkópot szerintem kapsz bontóban, beszerelni meg te is be tudod.
Azt az állítókart nem triviális észrevenni, mert csak a végén a bütyök áll ki az ülésből, ki kell húzni, ilyen teleszkópos nyele van. Szóval nézd meg mégegyszer.
Az enyémben pl. nincs fedélzeti computer. A bajusz végén a gomb reseteli a napi kilóméterszámlálót, ha nyomod pár másodpercig.
Légzsákvisszajelző nekem van, de azt meg kell mondanom, hogy már legalább három kis rizsszem izzót kellett cserélnem a műszerfalban, mert szeretnek kiégni. Lehet, hogy neked is csak kiégett az izzó.
Még mindig autónézegetésbe vagyok. Tegnap megnéztem egy '97es 2.2Td verziót a hármas kasztnist.
Van pár hibája, de van pár kérdésem a hozzáértőkhöz.
Hátsó ajtó a teleszkópok nem tartják meg az ajtót, mennyi a javítása? A vezetőülésnél nincs jobb oldalon állítókar, tehát akkor nem lehet magasságban állítani az ülést?
Van ezen fedélzeti kompjuter? Mert a jobb oldali bajuszkapcsoló végén ott a gomb de nem csinál semmit ha nyomogatom. Illetve nem gyullad fel egy légzsák visszajelző sem, de az ikonját sem találom a műszerfalon.
Elképzelhető hogy a kereskedő kiiktatta a fedélzeti kompjutert?
Emelés jobbkéznél az ülés szélén kis fekete bütyök. Azt előre meg lehet húzni, oszt kinyúlik, mint a teleszkóp. Ha már elég hosszú, fel le mozgatással mozog az ülés az előrefönt-hátralent tengelyen. Amikor előrefönt van, akkor lehet az ülés elejénél baloldalt fellelhető pecekkel kiakasztani és utána forgatható. Majd lefotózom.