Keresés

Részletes keresés

quad Creative Commons License 2005.01.24 0 0 285

Hogy visszatérjünk a fejhallgatókhoz: Ha valkit érdekel, van egy STAX SR-80 PRO electret fejhallgatom eladó. Ezt a tipust "Lambda Junior"-nak is szopkták nevezni.

Egy hangfalkimenetre köthető SRD-7 adaptert tudok hozzá adni.

spacc Creative Commons License 2005.01.24 0 0 284

Elvileg minden lejátszásnál van külömbség akár ugyanazon gyári cédán is.

(nem tartalmaz az audio-cédé az adattartalom ellenőrzéséhez, és helyreállításához + információt, és ugye elvoleg minden beolvasásnál lehet olvasási hiba.

 

A CD-élettartammal kapcsolatban kissé eltér a véleményem. Persze, ha kaviat barátunk a Dautshe Gramofon GOLD szériájára gondol akár lehet igaza is, de a síma, mezei cédék adathordozó rétege olaminium, oszt az miután hozzájut némi kis pesti ajerhoz, elkezd "rohadni" (nekem is van ilyenem!)

Az írható cédéknek van egy csoportja, ami nem túl tartós valóvan, de vannak olyanok is, amik határozottan hosszútávú adattárolásra lettek kifejlesztve (pl. KODAK)

 

kaviat utsó mondatával természetesen maximálisan 1etértek. 

Előzmény: kaviat (282)
Shyciii Creative Commons License 2005.01.24 0 0 283
Lokator

Először is milyen hangkártyáról beszélünk? :-))) Úgyis mondhatnám hogy minek hangkártya. Ha számítógépes dolgokról beszélünk, akkor valóban felesleges a CD-vita.

Amúgy tanultál fizikát egyetemen (majdnem minden szakon kellene lennie)?
Tudod hogy egy hang hogyan keletkezik, hogyan terjed? Esetleg mint rezgés, ilyesmi ismerős? Mert ha igen, akkor tudnád hogy pl csak a rezgés szempontjából nagyon nem mindegy milyen anyagról van szó, milyen ötvözetről. De hidd el, még ennél is jóval több dolog szól bele. De majd egy high-end-es esetleg fizikus megmondja jól :-) (Bár erről egy könyvet lehetne írni...)

És ezek nem misztikumok. Mert mondhatnék olyat is, hogy ha egy hangfalra ráteszünk egy falevelet, és forgatjuk rajta, akkor is változik a hangkép! Valamelyik fórumon épp ősszel rakták be ezt a szakmai(!) cikket...Nah ezekben már én sem hiszek :-)
Előzmény: Lokator (279)
kaviat Creative Commons License 2005.01.24 0 0 282
ezen a másolt CD kontra eredeti témán már képtelen vagyok hosszasan vitatkozni. én azt gondolom, hogy akkor van különbség, ha valami miatt nem ugyanazokat a biteket kapjuk, mondjuk mert túl gyorsan írtuk, vagy rossz íróval, rossz nyersanyagra, esetleg túl érzékeny mechanikával olvassuk [a régebbi CD lejátszók nem mind boldogúltak az írt CDkkel] stb.. az tény, hogy az írt és az eredeti CDn máshogy vannak a jelek, úgye a gyárira igazi mélyedéseket marnak, míg az írt CDn csak foltok vannak, de ha ezt a lejátszó cucc el tudja olvasni bitről bitre, akkor ugyanazt a zenét kell kapjuk, ha ugyanazt olvassa.. én úgy tapasztaltam, hogy a korszerü CD mechanikák már boldogúlnak az írt és újra írt CDkkel is. amúgy én már egy ideje csak a fülemnek hiszek, a túl gyorsan írt CD hibáit tényleg meg lehet hallani [valószinüleg sokat hibázik], de a jól jó nyersanyagra megirt CD ugyanojannak tünik mint az eredeti [persze csak egy gagyi hd600-assal és pioneer pd-s701-esssel teszteltem]

másrészt tény, hogy a gyári CDk valószinüleg sokkal hosszabb élettartamuak, márcsak az eltérő technika miatt is, sajna futottam már bele CRC hibával olvasható [illetve nem olvasható] CDbe, amit néhány évvel ezelött írtam, úgyhogy csak emiatt is javasolt a fontos cuccokat eredeti CDn megszerezni

.kav]4t ..jó ott a tengeri kaja..
spacc Creative Commons License 2005.01.23 0 0 281

bazze Lokátor!

 

Neked abban tökéletesen igazad van, amit eddig leírtál, és kérdeztél, de itt van néhány topiclakó aki ezért képes leharapni azt a okos buksi fejedet.

 

Ha békét akarsz, ne feszegesd ezt :)))))

 

Amúgy meg nincs igazad.  A hallás az egy szubjektív érzékelés, és ha ezt tudomásul veszed, akkor rájössz, hogy a technikai érvrendszer nem műxik.

Olyan ez ezekután,  mint a vallásháború. 

 

Kard-ki kard!

Előzmény: Lokator (280)
Lokator Creative Commons License 2005.01.23 0 0 280
Illetve a hangkártya helyett inkább a D/A konvertert mondanék, bárhol is legyen az.
Előzmény: Lokator (279)
Lokator Creative Commons License 2005.01.23 0 0 279
A CD anyagától azt gondolom nem függhet, mert a byte, az a hangkártyáig byte marad és csak onnantól lesz belőle hang. A hangkártya azt sem tudja hogy CD-ről, vinyóról vagy hálózatról kapja a byte-ot, nemhogy milyen CD-ről. (Gondolom én, de cáfoljatok!!)
Előzmény: Shyciii (278)
Shyciii Creative Commons License 2005.01.22 0 0 278
Lokator

Igazad van, a byte az byte. De a hang nem csupán byte :-)
Rengeteg minden tudja a hangot befolyásolni. Ilyen "baromságok" mint a levegő, mennyire van világos, milyen anyagok vannak körülöttünk, s bizony a cd anyaga, pitek milensége stb stb...
Előzmény: Lokator (276)
Gabe_the_Blade Creative Commons License 2005.01.21 0 0 277
Ja ez igaz... és én azt se tudom, vajon mi különbség van egy üres kifejezetten audio és egy üres 80min./700MB lemez között... azt mondják a kifejezetten audio jobb... de hogy miért?!
Előzmény: Lokator (276)
Lokator Creative Commons License 2005.01.21 0 0 276
Abban a pillanatban hogy egy nyomott CD-t átírsz, már búcsút is mondhatsz a hangmérnök pontos munkájának.

Ezt sosem ertettem. Miert van ez? Ecceru informatikuskent ugy gondolnam, hogy a byte az byte mindegy hanyszor masolom.
Shyciii Creative Commons License 2005.01.21 0 0 275
kaviat

AZért a két véglet között van jópár lépcső, többek között azoknak akiknek nincs elég pénzük, de igyekeznek minnél igényesebben hallgatni zenét.
Britney hallgatóit nem nézem le, de azokat nem érdekli, hogy milyen a felvétel, és hogy a hangmérnök hogyan próbálta reprodukálni az "igazságot", ergo ezen hallgatók miatt szenved az a kevés ember, akit érdekelne a zene igazi mivolta.
Amúgy a sima cd és a csúcs bakelit között is van jópár lépcső minőségben. Csak az SACD-t is említhetném, nem oly drága az, de a sima CD-re is van valamilyen formátum, amivel sokkal jobb minőség érhető el, és bármilyen CD-lejátszó lejátsza, az sem drágább mint egy sima. Szal van alternatíva, nem vészes a helyzet. Amúgy minden elárul az, hogy a Britney-féle zenék ilyen CD-ken nemigen jelenik meg ;-)

Amúgy a Sony úgy jött ide, hogy elrontja a hangmérnök által elképzelt hangképet. Most nem arra gondolok hogy szarul szól, hanem színezi a hangot, kiemel bizonyos tartományokat. Mondhatni nem fejhallgatót veszel, hanem ekvalizert. Ezekután nem csoda hogy az "átlag" zenékre nem sok hangmérnök adja bele szívét-lelkét....

Előzmény: kaviat (274)
kaviat Creative Commons License 2005.01.21 0 0 274
naja.. tényleg nem a vita kedvéért, de azért hozzátenném:

véleményem szerint a zenehallgatásnak több útja van. létezik egy a technika felé, a maximális reprodukció felé orientálódott módszer, amikor az ember nagyon kispéldányszámban drágán nyomott lehetőleg vinyl forrást sokmillás technikán hallgat.. én becsülöm azokat az embereket, akik képesek horribilis összegeket kiadni egy kábelért, évekig sakkozni, hogy milyen riaa korrektort használjon, aranyáru hangfalakat vásárolni. le a kalappal elöttük, különösen akkor, ha kellő időt is tudnak szánni a technika kiélvezésének, azaz a világot kikapcsolva csak zenét hallgatni a csúcs cuccon.
aztán van a másik véglet, az én régi gimis énektanárom, akinek elég sok mindent köszönhetek a zene világából [sajnos a zömét már elfelejtettem amit mesélt], szóval itt van Ungár tanárúr, aki pár bakelittel és egy gagyi teszlával a hóna alatt jött mindig az éneórákra, az a fajta, ahol hangszórók a lemezjátszó fatetejébe voltak építve, recsegett ropogott az egész. de mégis, ezen a sercegő szégyenen is át tudta adni a zene varázsát, azt a csodát amit a muzsika jelent ma számomra. neki köszönhetem mozart-ot, wagnert, bach-t, scöenberget, nem sorolom, hosszú a lista.. megtanúltam tőle azt is, hogy a zenét és nem a technikát kell hallgatni amikor Bartókot, zappat, bowie-t vagy ne adj isten stockhauzent hallgatunk..
na és itt kapcsolódik britniszpírsz, mert hogy miért ne halgathatna valaki britnit, ha pont nem elmélyültebb zenére van igénye.. sose szerettem azt az elitista stílust, ahogy néha leszólják az úgynevezett könnyűzenét, azt gondolom, hogy attól, hogy valószinüleg sose fogok végighallgatni egy darab britni lemezt se [azokat a rádióadókat is kerülöm ahol az ő zenéi előfórdúl6nak] még nem szükséges értéktelenebbnek tartanom azokat, akik ezt a fajta _zenét_ hallgatják [ez utóbbi gondolatomat véletlenűl se vedd magadra, nem neked szól, csak hangosan gondolkodtam a zenéről, hogy min hallgatjuk és hogy mit stb]..

namost, hogy mindez hogy jön a sony fejhallgatókhoz, azt már nem tudom pontosan :))) talán úgy, hogy bár szarúl szólnak [legalábbis amiket eddig próbáltam], de végülis zenét ezekkel is lehet hallgatni

.kav]4t ..jó ott a tengeri kaja..
Előzmény: Shyciii (273)
Shyciii Creative Commons License 2005.01.21 0 0 273
Kaviat

Nem sok olyan van, de az igazi élmény zenehallgatést eme kisebb réteg űzi, ráadásul abban szerintem több pénz van, mert azokat a cd-ket megveszik, nem úgy mint a Britney CD-ket. Jah eza másik. Abban a pillanatban hogy egy nyomott CD-t átírsz, már búcsút is mondhatsz a hangmérnök pontos munkájának. Amúgy tavaly volt popnt erről szó egyik szaklapban. Egy kint is elismert hangmérnökünk nyilatkozott, és ő is mondta hogy rengeteg trehány hangmérnök van, és túlzottan nem is csodálkozik a mai zenekultúra miatt.
De egyet nem említettél. Mondtad hogy hangmérnök miért nem csinálja meg jól. Erre írtam hogy minek törődjön vele, a gyártók úgy adják ki termékeiket, hogy eleve hangkiemelést alkalmaznak (még fejhallgatóban is). Így akkor mi értelme van bármit is dolgozni vele? Úgyis elcseszik a hangképet, már közel sem azt fogja adni, amit ő szeretne. Nem a hangmérnök diktál, hanem az átlagus usereket kiszolgáló szupercégek á'la Sony pl. Ők diktálják milyen hangképpel hallgasd, és nem a hangmérnök
Amúgy én örülnék neki, ha végre tényleg azt lehetne hallani, amit a hangmérnök ki is talál, de ez egyenlőre marad a koncerteken...
Előzmény: kaviat (272)
kaviat Creative Commons License 2005.01.21 0 0 272
ezen nem veszünk össze, te biztos jobban tudod :)) valószinüleg, az űber audiofil az úgynevezett "kifejezetten audiofil minőségü" felvételeket nem szokolra optimalizálják, más kérdés, hogy ez hány százaléka az összes kiadott lemeznek.. abban is igazad van, hogy biztos sok trehány, beleszarós hangmérnök van, akit nem érdekel hogy fog szólni a produktum különböző cuccokon

.kav]4t ..jó ott a tengeri kaja..
Előzmény: Shyciii (271)
Shyciii Creative Commons License 2005.01.21 0 0 271
kaviat

Ez így ebben a formában nem igaz. Szerinted hány kifejezetten audiofil minőségű CD vagy bakelitlemezt csinálhatnak úgy hogy egy 5000Ft-os cuccon jól szóljon? Ezeket pl egyértelműen csak a kifejezetten jól szóló hanglácra tervezik. Az általános minőségű CD-knél a hangmérnökök nagy része (tisztelet a kivételnek) még azzal sem törődik, hogy rendesen szóljón, nem hogy mindenki részére...
Amúgy megértem a hangmérnökök egy részét is. Minek foglalkozzon igazán hogyan szól a zene, mikor pl a Sony gyártja a gagyibnál gabyinn kiemelet hangszínű fejhallgatóit, meg a szintén gagyi erősítőit ahol be lehet állítani szintén előre letárolt hangképeket (ezzel is palástolva hogy mennyire szarul szól...). Ezekután én sem feltétlenül fárasztanám magam, hogy de istenien megcsináljam, mikor az általános user úgyis elszúrja hallgatáskor.
Aki meg igényes, az zömével igyekszik igényes CD-ket venni.
Előzmény: kaviat (270)
kaviat Creative Commons License 2005.01.20 0 0 270
pedig a jó hangmérnöknek direkt gagyi technikán is meg kell hallgatnia a cuccost, de legalábbis keresni valami olyan kompromisszumot, ami a szokolon is majdnem élvezhetően szól.. [emlékszik még valaki a szokol rádióra?]

sok sok évvel ezelött, amikor játékok hangrészeit csinálgattuk, biza gagyi kis speakerekre kellett keverni az effekteket és hangszerelni a zenéket, felkészülve az átlag felhasználóra..

a másik véglet nem is tudom már melyik zappa lemez, ahol konkrétan meg volt mondva milyen hangfalakon kell hallgatni, mert ott jön át legjobban a cucc

.kav]4t ..jó ott a tengeri kaja..
Előzmény: Shyciii (269)
Shyciii Creative Commons License 2005.01.20 0 0 269
kaviat

Érdekes. Amiket én próbáltam/hallottam Sonykat, annak is iszonyat mélye volt. Kár hogy annak a mélynek semmi köze nem volt a valósághoz. Meghallgatva egy jó fülesen kiderült, hogy valójában az a mély egy kiemelt hangszín volt, és közel sem úgy kellett volna szólnia, hogy mindent elnyomjon. A hangmérnök foroghatott volna az ágyában ha hallotta volna, hogy milyen irreális. Dum-dum zenészeknek lehet hogy jó, de annyira igénytelen volt a közép és magas, hogy borzalom.
Előzmény: kaviat (268)
kaviat Creative Commons License 2005.01.19 0 0 268
jaja, a középhiány és a harsogó magasok volt a jellemzői az általam próbált sony-k zömének.. [egy jó model volt évekkel ezelött, ha jól rémlik mdr 75, ez ugyan nem bedugós, hanem hagyományos, ennek fényében nem is olyan mély, viszont nem cincogós, öcsém szépen bespájzolt belőle amíg kapni lehetett]

nem mondom hogy minden sony szar, ráadásúl bizos megvannak azok a műfajok ahol múködik ez a hangkép, de szerintem nagyon behatárolt az ezzel élvezhető zenék mennyisége

.kav]4t ..jó ott a tengeri kaja..
Előzmény: Freebandi (267)
Freebandi Creative Commons License 2005.01.19 0 0 267
Epp most tesztelek egy Sony MDR-EX71SLB -t. Fulbedugos, szilikongumis. Olyan melye van, kegyetlen. Ilyet meg nem hallottam, egyenletes, telt, lagy, a legalso frekik is kijonnek rajta es meg is hallod. A kulso zajok eltunnek mikor bedugod a fejedbe annyira zar.Uccan viszont veszelyes lehet. Iszonyat allat. Eloszor kenyelmetlennek erzed de kesobb mar nem zavar. Ennyi a jo resze a dolognak. A kozep valahogy nem igazan akar szolni, a magas viszont annyira eros, eles, nem szep,mintha mar torzulna. Olyasmi, mintha egy piezzo magast hallgatnal 5 cm-rol. Femes, osszezavarja a hangkepet. Ez a resze nagyon el lett cseszve a dolognak. Kuldom vissza. Bar gondolkozom lehet megtartom melynyomonak.
Gabe_the_Blade Creative Commons License 2005.01.09 0 0 266
Attom, itt van nálonk a MOM parkban is egy basys.net... de azért kösz :)
Shyciii Creative Commons License 2005.01.08 0 0 265
Gabe_the_Blade

Csak annyit tudok segíteni, hogy hol és mennyibe kerülhet a Sennheiser:

ára: http://resources.basys.hu/files/SENNHEISER_HIFI.XLS
Cím:
BaSys Multimédia Kft.
2040 - Budaörs
Építők útja 2-4.
e-mail: basys@mail.basys.hu
Előzmény: Gabe_the_Blade (263)
Gabe_the_Blade Creative Commons License 2005.01.07 0 0 264
Ja de az AKG k 14 p nem jó mert hangeröszabályzós...
Gabe_the_Blade Creative Commons License 2005.01.07 0 0 263

Én eddig sennheiser-párti voltam, de most rájöttem (láttam, hallottam), hogy van egy másik cég is, ugyanúgy német (osztrák). Ez pedig az AKG. Én még csak "kicsiben" utazom, ezért a kérdésem az lenne, hogy mondjuk egy Sennheiser mx-350 megy egy ilyen AKG füles közül melyiket válasszam (AKG-ból 2 variáció: k 12 p, vagy k 14 p csak ez a két kis fülesük van ^^) hogy öszintén megmondjam, az akg nem olyan designú mint a noname 150 Ft-os fülhallgató (mert szerintem ilyen az MX-350)

Ezen kívül azt se tudom hol vegyem és mennyit kóstál

 

segítségképpen:

 

AKG:

http://www.akg.com/products//powerslave,id,823,pid,823,mynodeid,214,_language,EN.html

 

Sennheiser:

http://www.sennheiser.com/sennheiser/icm_eng.nsf/root/500147

 

elöre is köszi minden segítséget (akár haszontalan, akár hasznos ^_^)

Freebandi Creative Commons License 2005.01.07 0 0 262
Skacok !!!!!! IRIVER ifp-899-hez mi illene jobban? Sennheiser px-200 vagy AKG k26p. Kb 1arban vannak. Valaki tud-e nyilatkozni eteren. Nem tudom meghallgatni 1iket sem ha erre gondolnatok.Melyik jobb?(igy 1*uen)
ZooLee Creative Commons License 2005.01.07 0 0 261
Nah, még jó, hogy nem lovalltam bele magam a STAX-ba. Jó, ha egy HD595-öt meg tudok venni. :(
Mi ebből a tanulság? Sose mondd meg az asszonynak, hogy mennyit kapsz egy különmunkáért :)))

ZooLee
Shyciii Creative Commons License 2005.01.07 0 0 260
Nah eladtam 50 rugóért a Marantz CD67mkII OSE-mat. Képes volt a srác azonnal feljönni érte Százhalombattáról. Mondjuk eléggé jól járt vele ennyiért...
spacc Creative Commons License 2005.01.07 0 0 259

hihihiiiiiii!

 

Ez még így plagizálva is ült... :DDD

Előzmény: Shyciii (258)
Shyciii Creative Commons License 2005.01.07 0 0 258
Ahogy szegény Hofi mondta: "Addig nyújtózkodj, amíg kinyúlsz"
Előzmény: kaviat (257)
kaviat Creative Commons License 2005.01.06 0 0 257
:)))

ez van, meg a takaró ami a nyújtózkodás mértékét definiálja.. dehát mindennek eljön az ideje

.kav]4t ..jó ott a tengeri kaja..
Előzmény: spacc (255)
Shyciii Creative Commons License 2005.01.06 0 0 256
kaviat

Oké. Sajnálom. Addigra biztos eladja már, de remélem akkor is lesz majd jó vétel, mikor lesz rá pénzed :-)
Előzmény: kaviat (254)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!