Azert annyira nem draga. Egy Setzer modell 2800 USD korul van szeriaaron. Egy baratom decemberben vett New Yorkban egy ujat 2600 USD dollarert. Torontoban 3500-600 kanadai dollar korul vannak. De egyebknet a Setzer modellek is japanban keszulnek. Nekem egy 1997 es 6120-as van, es vettem hozza most egy fender deluxe erositot.. Hat az a hang, amit ezek ketten egyutt produkalnak, az olyan, hogy sirvafakadok. Eddig sok erositot kiprobaltam mar, de az az igazi visito Gretsch hang az ebbol jon a legjobban.
Hát, szerintem még egy "rossz" Gretsch is lenyom szinte bármit. Egyszer volt kezemben egy igencsak lelakott amerikai példány, házilag és ocsmányul átpingálva, ilyesmi, de még így is akkora hangja volt... a szívem megszakadt. Világbajnok ez a hangszer.Csak iszonyú drágák. Nézegettem a Brian Setzer modelleket, kapásból 6300 USD. Jajj, jajj.
Hmm... alábbi kérdés elgondolkodtatott. Magyarországon forgalmaznak 20-25 gitármárkát, és benne van a köztudatban kb. kétszer ennyi. Kíváncsiságból megszámoltam hány különböz? márkáról van review a Harmony-centralon... hát, eltartott egy ideig, ugyanis kereken 920-ról, és ez gyártó, nem típus... hogy a fenébe lehet hogy olyan fullos választékkal rendelkez? nevek, mint a Dean vagy a Danelectro(mondtam 2 példát...) nem sokat mondanak a magyar átlaggitárosnak? Vagy csak én vagyok még fiatal és ti már játszottatok is ilyeneken?:) Volt ott extrém érdekesség is, Attila Balogh Odessey, made in Vancouver, Canada.10es meg 9.6os pontokkal(kivéve a Support, ami nem meglep?, tekintve hogy az arc '89-ben meghalt).
Az ujkori Gretscheket is Japanban keszitik, de beszeltem tobb szakertovel, es nemelyik meg is haladja az amerikai minoseget, de alapjaban minimum ugyan olyan jo.
beszeltem egy hangszerboltossal, aki azt mondta, hogy az amerikai szeriahangszerekkel az a baj, hogy letezik a hetfo reggeli, es a pentek delutani gitar, es nagyon hullamzoak a minosegek. A Japanban gyartott hangszerek minosege viszont teljesen megegyezik a sorozaton belul. A tobb azsiai orszag mar mas teszte, de Japanban ez van. Nagyon komoly szakemberek epitik a gitarokat, es a minosegellenorzes nagyon kemeny
Te, az az igazság hogy én nem nagyon vagyok kíváncsi erre a bulira...
inkább szervezz le egy próbát, vagy valamit, mert zenélni akarok.. meg koncertezni, meg minden..
Hiteles...
márc 23.vasárnap!
Backing: Elysian (remélem yól írtam, de azis lehet hogy nem lesz előbanda, mer állítólag Üngve 2,5-3 órát akar jáccani!!!)
Blind, majd fotózunk megin', Y.J.M-t meg yól lerajóngózzuk... :o)
Nem a wox-okra értettem a kis pöcs kifejezést, hanem ezekre a kis pöcs Crate meg ilyen zsebdobozokra.Bár Én is ilyeneken kezdtem,sőt ma is sokan ezt használják.Szégyen,hogy amig mondjuk az USA-ban egy zenésznek egy havi bérből megvan egy komoly cucc,addig valakinek itthon több év melója van benne.
Nekem volt régebben egy stereo chorus Peavey kombóm és komolyan nem bírtam el egyedül,mert a két 75w Scorpion hangszóró egy tonna volt.De bánom, hogy eladtam.Nagyon jó közepe volt.
Akakd olyan is aki 100w-os fejen gyakorol otthon, sőt! Spec én otthoni gyakorlásra is azt használom amit szinpadon, mivel nincs másik, ez meg egy Soner TWA 1200w-os végfok 2 db 300w-os ládával. Persze azért kell elé egy Digitech csöves előfok. Egyébként erdő szélen lakom.
Angelcry, az OK, hogy ugy altalanossagban nem art ha van keznel lespaul meg strato. De a kerdesem tortenetesen a Variaxra vonatkozott. Azzal van konkret tapasztalatod?
az a Vox az vicces találmány.. nem is tudom hol futottam vele először úgy '95 táján.. standard cucc volt, nem kellett vinni.. nézem mijez az öreg szar.. hogy fog ez szólni.. aztán amikor megszólalt akkor jött a csodálkozás, akkor tanultam meg hogy mi az a vintéjdzs fíling ;))
biztos nem elég megszállott,mármint aki nem tudja megvenni... amúgy a vox meg nem kis pöcs,most megsúgom neked,majd adok egy ac15-öt aztán emelgesd a "kis pöcsöt"... naja meg szerintem a legtöbb er?sít?t tiszta hangzáson simán leszólja (ugyebár Celestion Blue,75.000 ft-os hangszóró)
igen,a marshall valvestate kombó meg a metálzón meg a fél kiló visszhang az elkeni,de egy csöves cucc magában,mondjuk meghajtva,biztosan nem ken el semmit,ezért kell rajta újra megtanulni játszani :)