Igen, ez az első bi-color széria lehet, amelyet a 2004-es Párizsi Autószalonon mutattak be először. Nem csak kívülről hasonlít rá, hanem ha figyelmesebben megnézi az embere a képeket, akkor a belsejében a fa erezése is más tónusú ennek a változatnak.(egyébként általában a különleges szériákat más fajta színű, anyagú fával készítették, mint a "hagyományosokat, erről azonnal felismerhetőek a belső fotók alapján, hogy utólagos festést kaptak csak kívülről, vagy valóban egy egyedi széria tagja.
Vízhőfok is -egy bizonyos tűrrésel- pontosan mér. Nekem mikor rossz volt a termosztát ebben 65-90C'-igen szépen ingázott, általában fixen 75C'-on állt a mutató --alapban átengedett--. Jó termosztát, most 5-10km után fix 90.
10% a megengedett legnagyobb eltérés. Minden autó csal, mert:
1. hamarabb szervizeled hiszen többet mér, mint valójában
2. azt hiszed mennyire gyorsan mész
3. talán kicsit fékezi a gyorshajtást
A vízhőfok mérő is csal évtizedek óta. Tűrése van. A régi autók emelkedőn melegettek lejtőn hűltek. A maiak fixen állnak, hogy azt hidd jajj de fasza a gép.
Nem vehetsz, mert hülyén néz ki, csal az órád vagy beleér majd a karosszériába. Igen 1 col nagyon sokat számít a guminál. A Cadillac gyári mérete 8-15 diagonál. Ami olyan 235/75 R15-öt jelent radiálban. Észre sem veszed az úthibát, mert akkora ballonja van.
Nekem volt Volvom 17-es és 16-os gyári felnikkel óriási a különbség. A 17-es már néha pattogós volt a 16-ossal meg érezted, hogy szar az út, de nem volt meg ez a kellemetlen érzés. Ezért is írtam szép a 18-as Centenario, de magyar útra menni vele...
na de vehetek /40 /50 /60 /70 es gumikat is, nem ? rajtam múlik.
persze akkor futóművet kell állítani.
amúgy egy coll= 2.5 cm átmérőben, ami a gumi falán 1 centis különbség. nehogy már ez valamit is számítson, hogy jobban tökre megy a magyar utakon, ha 1 centivel kisebb az oldalfala. Ezt nem hiszem el.
A kerékátmérő az nem változik. Azt egy bizonyos %-on belül kell tartani, azért van a váltóméret. A nagyobb felnin alacsonyabb oldalfalú gumik vannak, a kisebben meg nagyobb, ballonosabb gumi van. A ballonosabb gumi meg jobban elnyeli az úthibákat.
-elegáns változat (elegant volt a neve) -klasszikus 17 coll: - sportiva (speedline) felni - "centenario elegante" változat, ritka mint a fehér holló, ezt csak 2007-es évjáratban gyártották, különleges kiadásban.Ebben a mahagóni betétet rózsafára cserélték, illetve konyakbőr belsőt kapott. A festése Rossini szürke metál volt kizárólag,ami azért érdekes, mert igazából nem szürke volt, hanem enyhén barnás tónusú: 18 coll: - centenario sportiva
Én meg marha módjára túrtam a német menüt mit basztam el, mert mindig betudom állítani faszán. Aztán mikor az eredeti Cd-t tettem bele rájöttem, hogy nem sokat tud. Legközelebb, ha összefutunk tényleg beültetlek a Puntoba, hogy a gyári szar Blaupunkt egy 13 cm-es műanyag mélynyomóval, ami szintén gyári mit tud. Nem lesz őszinte a mosolyod :D
Nekem ne mondd.mikor elöször meghallottam kezdtem keresni a vörös színházi függünyöket,mondom elhúzom öket hogy rendesen halljam az énekesnö hangjàt...