Keresés

Részletes keresés

erminavet Creative Commons License 2001.08.09 0 0 47
Macibb (46)!

Hol van ez a csodatérkép?

Persze hagymázasan összekevertem a dátumokat, szóval tegnap és ma az 8. és 9. ma a térkép az 5. oldalon, az Online-ban nincs, csak a cikk a Hazai hírek között Megépülhet az országot átszelő sztráda - Feltűnően rövid határidők – A Pénzügyminisztérium számításba vette az előkészítés költségeit címmel.

ti

Előzmény: Törölt nick (46)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.09 0 0 46
Hol van ez a csodatérkép?

Macibb

Előzmény: erminavet (45)
erminavet Creative Commons License 2001.08.09 0 0 45
Sziasztok!

Tegnap (július 4., szerda, 4. o.) még elengedtem a szemem mellett, de ma (júlis 5., csütörtök, 5. oldal) is megismételte a Népszabadság az M8-asról készült borzalmas térképet. Így hát már nem hagyom szó nélkül, hátha egy kicsit ezzel is élet kerül ebbe a mostanában nem túl pörgő topikba. A legjobb ezekben a rajzokban, hogy az M8-as Szolnokot hatalmas déli ívvel közelíti meg, kis jóindulattal háromszor, de akár ötször (!) is keresztezve a Tiszát! Namost vagy nagyon jó üzlet valakinek Tisza hidat építeni ( :-) ), vagy már megint olyanok rajzolták, ellenőrizték a térképet a Népszabóságnál, akiknek nemcsak hozzáértésük (ez valjuk be, elfogadható - én is firkász vagyok), de affinitásuk, sőt mondhatnám természetes intelligenciájuk sincs a térképekhez. Az egész nyomvonalról az látszik, hogy a fent jellemzett emberek szóbeli vagy írásbeli forrás (tegnap az MTI, ma a Híd Egyesület szerepel forrásként) alapján rajzolnak, tehát nem kapnak térképvázlatot. Annyi eszük meg nincs pl. maguktól, hogy a gyorsforgalmi utat ne a városok közepét jelentő pöttyön vigyék keresztül, vagy, hogy ne rajzoljanak értelmetlen kunkorokat. Ez az eljárás egyébként rendszeres a Népszabiban (is), és a tegnapi térképen meg a szövegben ezen kívül is van számos hiba.

A cikkek érdemi része persze sok érdekességet tartalmaz, az M8-M4, M6, M7 nyomvonaláról pl. szívesen értekeznék itt, ha akad partner...

Aki még nem ismerne, más közlekedési topikokban (pl. városi és elővárosi közlekedés) elő szoktam fordulni.

ti

Törölt nick Creative Commons License 2001.07.17 0 0 44
Mindjárt befejezik az M7-et, és senkinek semmi gondolata hozzá?

Macibb

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.12 0 0 43
Én eddig egyszer jártam arra és töksötét volt, szóval nem számoltam a gödröket. Szerintem a legkalandosabb útminőségek Budapesten vannak.

Egy másik topicban felmerült egyébként a kérdés, hogyan lehet a buszsávot, ill. a busz és a villamos közös pályáját úgy leválasztani, lezárni, hogy más jármű ne használhassa szabálytalanul. Erre kinek vannak ötletei?

Macibb

Előzmény: RadiX (42)
RadiX Creative Commons License 2001.01.12 0 0 42
Az utaknak en csak hasznaloja vagyok, de azert erdeklödö.

A legrosszabb közut, amit Magyarorszagon ismerek, az a Törökszentmiklos-Kengyel-Martfu összekötö ut. Borzalom, embernagysagu gödrök valtjak egymast a ket oldalan, köztuk kell szlalomozni, baj akkor van, ha mindket oldalon egyszerre jön a gödör.

Előzmény: Törölt nick (41)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.12 0 0 41
Fél év ... mossuk már le az út porát!

Macibb

Vanilla Creative Commons License 2000.07.10 0 0 40
Sziasztok
Én is úttervező vagyok, de most csak arról érdeklődöm, tudja-e valaki, milyen a főutak állapota Erdélyben? Jövő hónapban oda megyek túrázni a családdal, és egy kicsit izgulok, mert állítólag nagyon döcögős lesz. Ha van valakinek közelmúltbéli tapasztalata efelől, szívesen venném, ha megosztaná velem. Brassó, Békás-szoros, Kolozsvár a fő úticéljaink.
Vanilla
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.06 0 0 39
errefelé senki se jár úton?

most azt dobom fel itt, hogy örömömre újraaszfaltozták a Balatonkenese-Fűzfőgyártelep utat a papkeszi elágazásig. a másik felére is ráférne, főleg a gyártelep felőli végén vannak ráfröccsent betonfoltok (azok, ugye?), amelyek gonoszul rázzák az autót. tudja egyébként valaki, hogy volt-e (és hol volt) ezen az úton még egy vasúti átjáró, ahol a két fűzfőgyártelepi iparvágányt összekötő delta áthaladt?

Macibb

Dorian Gray Creative Commons License 2000.03.22 0 0 38
Macarpi!
EKS a +1 évre!!!
De hogy érted azt, hogy elsőre.Útépítéstan csak 4éven van.Firmáim így emlegetik az ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚT.
Előzmény: macarpi (32)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.20 0 0 37
Utak állapota:

múlt pénteken mentem Bp-ről Sopronba és nem akartam az autópályát igénybe venni. És hogy valami kaland is legyen, az útvonal: M1 az M0-ig, 1 (ex 100) Tatabányáig, Környe-Kisbér-Veszprémvarsány-Tét-Mórichida-Árpás-Kapuvár-Sopron. Vannak olyan minőségű alsóbbrendű utak, hogy éppencsak felszántva nincs. Nem mertem 80 felett menni, mert a gödröket folyamatosan kerülgetni kellett (fejleszti a szemet és a reflexeket ...)

Macibb

Előzmény: uhi (36)
uhi Creative Commons License 2000.03.20 0 0 36
láttam már olyan térképet évekkel ezelőtt, amely ezt építés alatt állóként jelölte

Nekem olyan is van, amelyik késznek jelöli. Menni nem próbáltam rajta :-) Egyébként igen, erre gondoltam, roppant bosszantó szakasz.

Család otthon vár, kolléga mellettem ül, tárgyalás napközben, munka másnap, szóval akad néhány utazás időpontjának szabad megválasztását korlátozó tényező. És azt hiszem, többen vagyunk így, mint úgy.

Éjszakai repülés
Például Prágából dőltem egyszer haza (Keszthelyen át), éjszaka, de ugye akkor álmos is az ember, a kis cikcakkos dunántúli utaknak rosszul látni a szélét, szóval ilyenkor eszembe sem jut sebességrekorddal próbálkozni, inkább ébren és úton maradni...

OFF: hát a vasutat ragoztuk eleget "odaát", csak azért említettem meg szerényen, mert én még mindig hiszek benne, hogy esetleg felfedezhető némi összefüggés. És most nem (csak) a személy, hanem inkább a teherforgalomra gondoltam.

Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.20 0 0 35
"olyankor ritkán vagyok úton,"
én igyekszem így megválasztani a repülés időpontját. Szerencsére általában önállóan dönthetek.

"az Érdet elkerülő szakasz hiányzó szakasza"
ez a nagytétényi S-kanyartól az érdi elkerülő derékszögű kanyarjáig értendő? láttam már olyan térképet évekkel ezelőtt, amely ezt építés alatt állóként jelölte

"a dunaparti másik két sáv az fölött. A fenti terv nyilván tartalmazza ezeket is."
rémlik, hogy a 11. kerületi önkormányzat rövid távú elképzeléseiben szerepel a 2x2 sáv a Budafoki úttól az M0-ig.

"a szekszárd-paksi vasútvonal"
először abból kellene élni, ami van - nézd meg a menetrendet, hogyan (nem) lehet pl. Budapestről Paksra eljutni vonattal. No de ez már off lenne itt!

Éjszakai repülés másik szép példája:
Szombathely 2:37 - Pécs 5:53

Macibb

Előzmény: uhi (34)
uhi Creative Commons License 2000.03.20 0 0 34
Jaaaaa, olyankor én is a hatoson megyek, nem én lopom én a benzint.... Na, de olyankor ritkán vagyok úton, akárcsak sokan mások, amint olyan jól megtapasztaltad.

Autóút Dunaújvárosig: nagyon jó, az a legzsúfoltabb szakasz, értelemszerűen. (Nem írtad, mettől dunaújvárosig. Pécstől sem volna rossz. :-))

Nagyon hiányzik még az Érdet elkerülő szakasz hiányzó szakasza, és a dunaparti másik két sáv az fölött. A fenti terv nyilván tartalmazza ezeket is.

Másik vesszőparipám, hogy hiányzik továbbá a szekszárd-paksi vasútvonal, amely a megye két nagy városa közötti forgalmat lebonyolíthatná. Viszont ha igazak a rémhírek a vasúti szállítás részesedésének romlásáról, akkor esetleges megléte sem segítene rajtunk sokat.

Előzmény: Törölt nick (33)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.20 0 0 33
A 6-os út is teljesen járható tud lenni, csak jól kell megválasztani az időpontot! ;-) Kedvencem pl: Budapest 4:30 - Pécs 7:00, teljesen békés. Eddigi csúcs: Pécs 5:00 - Budapest 7:30 _pünkösdhétfő_hajnalban_. Dunaföldvárig én előztem egy autót és engem előzött egy másik, ennyi volt a forgalom.

A szélsőségektől eltekintve: a hvg-ben olvastam, hogy az autópályaprogram keretében autóúttá építik ki a 6-os utat Dunaújvárosig. Mi erről a véleményed?

Macibb

Előzmény: uhi (31)
macarpi Creative Commons License 2000.03.20 0 0 32
Gyerekek, sajnálom, de nekem az útépítésről elsősorban az út szigorlatom jut eszembe, ami miatt elsőre visszaírtak... :-((
De utána 4-re sikerált, úgyhogy EKS!
(Na meg eltölthettem +1 boldog évet Sopronban! :-)))

mac

uhi Creative Commons License 2000.03.20 0 0 31
A hatos út forgalma az én esetemben már rég eltolódott a 66-611-61-(iregszemcse)-65-M7 irányra. Arra SOKKAL kevesebb teherautó jár, és sokkal könnyebb előzni, összesen fél órát könnyedén lehet nyerni, annak ellenére, hogy 20 km-rel hosszabb. Nekem úgy tűnik, így sem lenne sokkal rövidebb, legfeljebb kevésbé görbe.

Sugárzás? Ezt meg kellene mérni, addig csak valami mumus, amivel a kis polgárkákat lehet ijesztgetni. Nem hiszem, hogy jelentősen magasabb lenne a szokásos Pécs környéki háttérsugárzásnál, úgy hallottam, azért is gazdaságtalan a Pécsi urán, mert csak roppant kis koncentrációban fordul elő.

Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.20 0 0 30
És melyik utat váltaná ki? Ahogy én értelmezem, Sásd-Orfű-Kővágószőlős-Pécs lenne az irány a Sásd-Oroszló-Mánfa-Pécs helyett. Ezzel a Bp. felé menő forgalom valamennyire eltolódik a 6-os útról a 66-611-61-65-M7 irányra.

Szépségben és egészségügyi jellemzőkben összemérhető az árpádtetői szerpentinnel és az oroszlói hullámvasúttal az uránbánya kisugárzása?

Macibb

Előzmény: uhi (29)
uhi Creative Commons License 2000.03.20 0 0 29
Igen. Amikor beidéztem, ez a cikk még nem volt online olvasható, azóta felkerült:

http://www.baranyanet.hu/dn/2000/marc/18/baranya.htm

(A lap alján az utolsó cikk)

Előzmény: Törölt nick (28)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.19 0 0 28
Olvasható a Dunántúli Napló a neten?

Macibb

Előzmény: uhi (27)
uhi Creative Commons License 2000.03.18 0 0 27
No, igen, éppen ezek a megválaszolandók. Az idézett cikkből mindenesetre nem derül ki.
Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.18 0 0 26
Milyen keresztmetszetű az a bányavágat? Milyen mélységben fut? És milyen forgalmat szolgál ki?

Macibb

Előzmény: uhi (25)
uhi Creative Commons License 2000.03.18 0 0 25
A mai Dunántúli Naplóban: Elkerülőút a bányán át?

"Az Orfűt Kővágószőlőssel csaknem teljesen összekötő, több mint 5 km-es egykori bányavágat elméletileg alkalmas lehet egy közúti alagút céljára." és "A Mecsekérc Rt. vállalná, hogy egyelőre ezt a szakaszt nem tömedékeli be"

A cikk többi részét nem gépelem ide, mert igazából ennyi a konkrétum.

Szagértők! Van ennek realitása? Nekem kicsit barkácsolásnak tűnik, de ha tényleg meg lehetne csinálni, nem volna rossz. Persze, ha vezetne is valahová. Mert Orfűre elegendő a jelenlegi út, Sásd felé továbbvezetni pedig még belekerül egy kis építkezésbe, mert az Orfű környéki üdülőterületi utak szerintem nem vihetik a távolsági forgalmat.

Dorian Gray Creative Commons License 2000.03.10 0 0 24
Zaza!
Köszönöm, hogy mellém álltál az út menti fák ügyében.Amit a szépségükről mondtál az pedig teljesen meghatott.
Ábris leckéket még azért fogok venni a közelgő ábris zh.-ra való tekintettel.
UTEFM
Előzmény: Zaza (22)
Barta Endre Creative Commons License 2000.03.10 0 0 23
Régen azért ültették a fákat, hogy ha utaztak szekérrel, akkor árnyékban lehessenek, meg talán hogy megfogja a szelet. Az autósokra már tényleg veszélyt jelenthetnek. Németországban nagyon sok útmenti fasor van, volt is egy riport, hogy mennyi súlyos baleset történik. Új utaknál biztos nem ültetnek fákat... De ahol már vannak fák, ott befestik az oldalát, és optikai vezetésként működnek.
Az egyik nyáron voltunk Oroszországban, Kalinyingrádban. Borzongtunk egy jót, hogy milyenek az utak: macskakő, kátyúk, stb. Az igazi sokk viszont akkor jött, amikor megláttam Pesten a Kőbányi utat: pont olyan, mint Kalinyingrádban... Persze tudtam, hogy némelyik városi főút nagyon pocsék állapotú, de akkor is...
Zaza Creative Commons License 2000.03.09 0 0 22
Helló mindenki...

Dorian, azért nem kell rögtön kétségbeesned! Az út menti fákat nem hagyjuk kivágni, szerintem ép eszű ember ilyent nem csinál...
CityCroft, azért kifejthetnéd, hogy miért zavar az út menti fasor. Most így elsőre egy balatonfelvidéki jegenyesor képe villant be, gyönyörű...
Próbálok visszaemlékezni Ausztriára, de régen jártam ott, lehet, hogy náluk nincsenek az út mellett fák...sokat veszítenek vele...meg amúgy nekik elég sok erdejük van még az országban...:-)

úgy látom, itt ábris leckéket is lehet venni
:-)

Dorian Gray Creative Commons License 2000.03.09 0 0 21
Már a fákkal is baj van???
Az emberek hadjáratot indítottak már a parlagfű ellen,nehogy meghaljanak tőle.Van akik a macska szőrére allergiásak.Írtsuk ki a macskákat is?És a fákat is?
Ha nem lesznek az út mentén fák, erdők .akkor én teljesen fölösleges leszek!
Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.08 0 0 20
A magyar utakkal sok gond van:
Kátyuk, foltok, repedések... Ezeket meglehetne javítani.
De ami nem tetszik aza sok fa és az árok az utak mellett. Jó hogy árnyék meg vízelvezetés, de Ausztriában ilyet nem igazán látni az utak mentén.
Persze jó, ha kicsuszik egy autó, akkor megfogja a fa és nem csuszik el messze...
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.08 0 0 19
Úgy értsem, az általad tervezett út szakaszainak lejtése egyezett, csak a lejtés iránya nem? (fel-le-fel-le)

Macibb

Előzmény: Dorian Gray (18)
Dorian Gray Creative Commons License 2000.03.08 0 0 18
A lejtést igen azt kell megszerkeszteni, azonos legyen a meredeksége.Ezt elhibáztam.Az irányát az esésvonalnak.
Előzmény: Törölt nick (16)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!