Dual rectot csak használtan,esetleg hoznak be,de valami csillagászati áron.
esetleg az enyém eladó 600.000ért :)
7 húrosra meg annyit,hogy nálam van eladó 7 húros,teljesen új Ibanez GRX-720-as fekete,65.000-ért,puhatokkal!
LGT X lemez. utolso szamot itthon vettek fel. jol szol. a lemez tobbi reszet kint londonban angol "producer"-rel. na az az egyik legelrontottab loksi lemezhang :)
Emberek!
Tudja-e valaki, hogy hol lehet Mo.-n
Mesa Boogie Dual Rect.-et venni?
Ha lehet, mennyiért vesztegetik most?
A héthúrost bűvölőkhöz egy másik kérdés:
Ibanez Universe itthon mibe kerül,
és hol lehet hozzájutni?
Kösz!
...naközben rájöttem, mert a cégemnél néztem az oldalad először egy 800x600-as felbontással és ott nincs legördülő menüsáv, 1024x768-nál persze megjön, regisztráltam is sikeresen, csak ha beírnék, akkor megjelenik a kis felkiáltójeles sárga 3szög "error on page" üzenettel :(
z@kk (c)
"Najah, meg kíváncsi vagyok mondjuk Mexicoban, Olasz vagy Spanyolországban buzerálják-e azzal a felnövő nemzdedéket, hogy "ne zenélj már te fakezű, botfülű, repedtfazékhangű szerencsétlen f@kalap" vagy ha ott valakinek pengetnie van kedve akkor penget, vagy hangszer híján énekel..."
Valahogy igy...ha egy fiatal zenelesbe akar kezdeni Magyarorszagon sajnos meg legtobbszor azzal talalkozik, hogy Menj, es keress inkabb valami normalis munkat...
StratFan írta:
"véleményem, hogy NEM képtelenség itthon is olyat csinálni, csak be kéne hozni a lemaradásunkat!"
Szerintem mondasz valamit. A hétvégén hallottam egy Pokolgép válogatást, ami nem most készült. Kicsit mosolyogtam a hangzásán. Akkoriban semmi bajom nem volt vele, de ma már nem állja meg a helyét itt sem.
Ezt alapul véve úgy gondolom, hogy van fejlődés Magyarországon a hangzás terén. A mértékét meg a nálam jobb fülűek majd megállapítják! :)
Mike McCready: Most hogy említetted az angol hangzást, eszembe jutott a Saxon Denim and Leather. c lemeze, hogy azt hogy elbaxták :))))))))))))))) Ja, ezt kell referenciának venni, és mindját örülhetünk :))))
Hát ez az! A Jaded Heart lemez hol készült (hallottam belőle pár számot)? Mert gyakran átmennek az USA-ba felvenni a lemezt a németek is! És megfogható-e maga a különbség? A rosszabbul szóló lemezek az összehasonlítás után gyakran tompábbak, vagy rosszabb a térbeli elosztásuk a hangszereknek, gyakran egy hangszer túl nagy térben szól, gyakran meg túl kicsiben! Persze az amcsik valami miatt tudják hogy mekkora az ideális térben és hangszínben, dinamikában, arányokban! Honnan a fenéből? Mert gyakran már nem tudom megfogalmazni mi az mivel "más" a jobbik mint a rosszabbik. De nemrég felvettem 4 zenét egymás után ugyan úgy (biztos nevetséges, de Digitech RP100-al vonalból). Az egyik felvétel "nyikorgott". Az összes gitársáv. Utána letöröltem, felvettem újra, és nem nyikorog... Erre varjjál gombot! Azinkívül a 4 felvétel közül az egyik kurvajó, a másik elég jó, a harmadik meg éppen még hallgatható, a negyedik meg saját, azt nem szidjuk mert berágok :). Vajon miért van különbség?
Szerintem nekik mas az elkepzelesuk a legjobb cuccrol, mint pl a nemet bandanak.
Egyebkent meg en sem hallottam itthon olyan studiofelvetelt, ami versenyben lehetett volna akar egy nemettel (angolrol meg amcsirol nem is beszeljunk).
Egyebkent ez a mestere a hangszerenek egy kicsit eros szvsz.
Ez a hangzás dolog érdekes téma.Barátaim a debreceni P.Box zenekar. Cserháti Pityinek saját csúcs stúdiója van ahol hónapokig pöcsölhetnek,mindegyikük mestere a hangszerének és jók a hangszerek és az alapok. A bőgős Cézinek akkora Ampeg tornya van,effektekkel, Billy Sheenan bass gitárral....,hogy fél óráig hordják a színpadra.
Szóval a lemezük itthon nagyon jól szól.Múltkor mutattam nekik egy ilyen másod-harmadvonalbeli német bandát a Jaded heart IV. lemezét és lehidaltak a hangzástól.Azt mondták, hogy itthon ilyet képtelenség csinálni pedig ők jobb zenészek,kiváló cuccal de mégsem tudnának ilyen hangzást.
Najah, meg kíváncsi vagyok mondjuk Mexicoban, Olasz vagy Spanyolországban buzerálják-e azzal a felnövő nemzdedéket, hogy "ne zenélj már te fakezű, botfülű, repedtfazékhangű szerencsétlen f@kalap" vagy ha ott valakinek pengetnie van kedve akkor penget, vagy hangszer híján énekel...
Nova :) tényleg nem veszekedtünk, mert minek! De most komolyan! Miért ne lehetne minősíteni a hangzást? Lehet azt mondani marhanagy toleranciával hogy "mindkettő jól szól". De tedd be egymás után egy hasonló műfajnak 2 CD-jét (lehetőleg elektromos hangszerek szóljanak, ne szimfónikusok), egy külföldit (ez ne made in Albania legyen) meg egy magyart, és a hangminőség összehasonlítható, és elég egyértelműen kijön hogy melyik a JOBB!. Hozzáteeszem a kedvedért, hogy SZERINTEM :))).
Beleszolva a hangzasoso vitaba en nagyjabol Gorilla-val ertek egyet.
Ott kint a faszik gyerekkoruktol kezdve a legjobb cuccokon jachatnak, nagyon jo zeneket hallhatnak, rengetegszer eloben, ami szerintem nagyon fontos. Meg teljesen mas a mentalitas is. A sracnak van ra idje, hogy napi 4-6-8 orat jaccon a haverjaival, vagy akar egyedul is, kitapasztalja , hogy mikent kell a cuccnak szolnia, milyen hangszer a jo neki, stb. Itt meg orulhetsz, ha tudsz vennni egy Fendert,raadasul ugy, hogy van egy , max. ketto darab. Raadasul a hangszerboltos neha meg kiprobalni sem engedi. Igy hogyan talald meg a megfelelo cuccot? Az erositorol mar nem is beszelve..
..."A koncert lebonyolításában a SoundCheck Stúdió is résztvesz!" :)))
Ez mit jelent Pistám, csak nem nálad fognak főpróbát celebrálni???
... és hogyan lehet nálad regisztrálni?
z@kk (c)
Érdekes volt, ez a vita a hangzásról. Külön tetszett, hogy tényleg vita volt, és nem veszekedés. :-) Sajnos ma ez nem jellemző itt Magyarországon. :-(
Én csatlakozom ahhoz a véleményhez, hogy a jó/rossz kategorizálást kerülni kéne, mert nem egyértelmű, hogy mi a jó és a rossz. Helyette pontosan meghatározható fogalmakat javaslok: nekem tetszik/nekem nem tetszik, szeretem/nem szeretem, igényes/igénytelen, értékes/gagyi, virtuóz/...
Hogy a hangzásról is írjak valamit: Én jobban szeretem a stúdióalbumok hangzását mint a koncerteket vagy koncertfelvételeket. Ez igaz magyar, amerikai, német, ... felvételek esetén is, és vonatkozik rockzenére és klasszikus zenére egyaránt.
Tudom, ezzel kisebbségben vagyok, de hát ízlések és pofonok. Lehet, hogy olyan vagy mint a hi-fi rajongó a zeneakadémiai koncert után: "Jó volt, csak kevés volt a magas." :-)
...mindennap egy kicsikét...
muszály volt már valamit felraknom, mert marhasokan nyaggattak...
...s mivel már feltettem, kényteklen leszek megcsinálni normálosan, meg minél hamarébb...
HURRÁ, ÉLJEN SZÓLJANAK A FANFÁROK Ma eljutottam odáig, hogy egy béta verz hómpajzsot feltegyek!
Ha minden jól megy, akkor a mindennapos ácsolással legkésőbb márc 1. -re már minden 1000% -os az oldalon!
Kéretik megnézni, és a véleményt elmondani!
Van fórum is, tessék beregisztrálni!
Minden 5letet szívesen veszek.
Már mérne szóltál volna hozzá? Én csak hozzáfűztem, hogy míg egy akusztukus koncert CD-jéről eldönthető sokféleképpen hogy az mennyire hasonlít az eredeti hangzásra, addig egy elektromos hangszernek nincs eredeti hangzása, illetve ha valaki úgy dönt hogy "az" a hangzás az ő "eredetije" ami kijön a drótókból, akkor neije van olyanja, örülhet. Mégis megértem Gorilla aggodalmát és véleményét. Mert tegyél be egymás után egy itthon készült CD-t meg egy Német vagy USA felvételt (elektromos gitárokkal, rock vagy blues műfajban). Ha a magyar felvétel szól jobban akkor mondd melyik az. Mert egyébként nem rosszak a hazai felvételek, csak be ne tegyél utána egy amerikai-t hasonló műfajban :)))