Én láttam már Leningrad szerkezetet. És ha nem lennék túl lusta, akkor perceken belül ismét láthatnék a tárolódobozok áttúrása után.
A lényeg, hogy jó kis púpos, 16 köves "Pobeda"-szerkezet van benne. Természetesen sajátként gyártva. A Leningrád márka a Rosszijához hasonlóan a Petrodvoreci Óragyár terméke.
...megfordult a gondolat a fejemben,hogy egy másik accountról még válaszolok neki, hátha megüti a guta.. De ez az ember egy sértődött, "me against the world" emberkének tűnik. Írjon az ilyeneknek a halál.
(pedig érdekelt volna, hogy egy mondjuk egy strelára elcseréli-e ezt a nagyon ritka, precíz manifesztumot) :)
Hisz tök nagy igazságokat írt. Ez pl nagyon tetszik:
"A wostok nev alatt most futo orak mar nem a szovjet idokben keszultek"
Sejtetted volna a felvilágosítás nélkül, hogy a Szovjetunió felbomlása után már nem készülhettek órák a szovjet időkben? :-)
És az még számomra is titok volt eddig, hogy a régi szovjet órák alkatrészeit nem a szovjet ipar állította elő. Bizonyára a svájciak dolgoztak be nekik. Brrrrr...
Írtam a manusznak egy üzenetet az árakat illetően, de nem kellett volna..
Eloszor ugy gondoltam nem is valaszolok.De utana nezve az on altal emlitett "WOSTOK" arakat azert ez nem ugyanaz az ora.Az altalam eladasra kerulo nem vadonatuj es ha "HOZZAERTO" kezbe veszi (persze annak kezbe se kell venni-e) rogton latja a kulonbseget.A wostok nev alatt most futo orak mar nem a szovjet idokben keszultek es belso alkatreszei is alaposan elternek azoktol amelyeket annak idejen nem is a szovjet ipar allitott elo.Kb annyi a kulonbseg a mai wostok kozott mint egy Moszkvics es egy Mercedes.Persze hasonlosag ott is van a NEGY KEREK.Igaz eladni se fontos.Az ora kicsi az erteke nem lefele megy ,hanem ellenkezo iranyba mivel ezt a tipust mar nem gyartjak legfeljebb utanzatait vasarolhatja az erdeklodo!Az eredeti nev Vostok es nem WOSTOK meg akkor se ha az orosz abc-ben a V=B.Az interneten alaposan utana lehet nezni.De ha on kedveli ezeket az uj WOSTOK orakat nyugodtan vasarolja meg.Ezek most a valamikori szovjet ipar mai orosz masolatai (copy - ranezesre is gyenge masolatok - lasd peldaul a felhuzo)
írtam az eladónak egy jóindulatú levelet, mire a következő választ kaptam:
Eloszor ugy gondoltam nem is valaszolok.De utana nezve az on altal emlitett "WOSTOK" arakat azert ez nem ugyanaz az ora.Az altalam eladasra kerulo nem vadonatuj es ha "HOZZAERTO" kezbe veszi (persze annak kezbe se kell venni-e) rogton latja a kulonbseget.A wostok nev alatt most futo orak mar nem a szovjet idokben keszultek es belso alkatreszei is alaposan elternek azoktol amelyeket annak idejen nem is a szovjet ipar allitott elo.Kb annyi a kulonbseg a mai wostok kozott mint egy Moszkvics es egy Mercedes.Persze hasonlosag ott is van a NEGY KEREK.Igaz eladni se fontos.Az ora kicsi az erteke nem lefele megy ,hanem ellenkezo iranyba mivel ezt a tipust mar nem gyartjak legfeljebb utanzatait vasarolhatja az erdeklodo!Az eredeti nev Vostok es nem WOSTOK meg akkor se ha az orosz abc-ben a V=B.Az interneten alaposan utana lehet nezni.De ha on kedveli ezeket az uj WOSTOK orakat nyugodtan vasarolja meg.Ezek most a valamikori szovjet ipar mai orosz masolatai (copy - ranezesre is gyenge masolatok - lasd peldaul a felhuzo.
Ezek után le is tiltott, mint üzenőpartner. háttő.
Amúgy meg teljesen egyetértek veled. Minden héten kell az embernek egy kis örömforrás, és ezek a ketyegők igazán nagy örömet tudnak okozni a magunkfajta órakedvelőknek!
Jövő hét utánra megérkezik talán a Slava, és a Rosszija is, már nagyon várom, hogy élőben is személézhessem az új kincseket. Addig meg gyönyörködöm az új kedvencemben. Erről jut eszembe, még nem is tettem fel róla képet.
Ma este pótolom, addig a kedes topiktársak tippelhetnek miről van (ismét) szó:)
Zsolt! Örülök, hogy neked is tetszik. Bár én elsősorban a 40 évnél idősebb szovjet órák iránt rajongok most már, de néha üdítőleg hat egy-egy kései modell is. Szerény gyüjteményemben pedig tényleg ott a helye.