Na ez az, de azok az osztrák meg nímöt zenekarok, akikkel együtt játszottunk,szintén úgynevezett amatőr zenekarok voltak. Szerepelt egy kifejezetten borzalmas black metal zenekar is
- én szeretem a keményebb műfajokat, de ekkora szart előtte és utána is ritkán hallottam -
akik Dimebag Darrel-féle Washburn gitárokkal nyomultak,meg ilyenek.
Persze nem azt mondom, hogy Mesa Boogie Rectót minden középiskolás punk zenekarnak, de az is röhej, hogy hét-nyolc év gyűjtögetés kell ahhoz, hogy egy elfogadható (tehát messze nem ideális) cuccod legyen. Persze van rosszabb is, erdélyi barátainknak a Psycho Symphony zenekarban
pl.a mai napig nincs külön erősítőjük
tíz év zenélés után!
Másrészt:
Ha az a zenész, aki pénzt keres a zenéléssel, akkor már a Fresh-lányokat is lehetne zenésznek tekinteni, eltekintve attól, hogy tátognak...:)))
én mindig büszkén rakom ki az enyém...
bár németországban minden második gitárosnak mesa rectoja van,úgyhogy gáz :)
nembaj,majd nyáron a túrnén (16 nap,európa túrné) viszek mellé még valami szépet,aztán villantok,lehet hogy a randall rg-100 lesz az áldozat.
Oké, hogy szállítás, vám meg ilyesmi, de azért hogy ez kb. egyharmadával drágítson meg bármilyen cuccot... Nagyrészt ott is van szállítási költség meg vám ahol az olcsóbb cuccokat láttad hacsak nem az usa-ról beszélsz! De ha németben láttad olcsóbban pl. az amcsi cuccokkat, akkor náluk is rájön ugyan az a vám meg ugyan az a szállítás mint minálunk!
Egy fiatal magyar zenésznek esélye sincs arra, hogy a számára (és zenéjéhez) ideális hangszerparkkal dolgozza ki a saját hangzását. Ja mert a fiatal magyar az nem zenész, csak hobbista, mert zenész az aki pénzt keres a zenéléssel :))))))). Másrészt itthon nincs egy csomó olyan dolog zeneileg megvalósítva mint külföldön. Ergo a magyar zenefogyasztó a külföldi behozatalra van kárhoztatva bizonyos esetekben. Nem mintha ez őt zavarná...
Köszönöm mindannyiótoknak a felvilágosítást.
Héthúros ügyben azért érdeklődtem, mert most van egy Ibanez 7420-as gitárom, de nem vagyok vele teljesen elégedett, ezért akarok feljebb lépni egy kissé. Az erősítővel ugyanez a helyzet,
mert ugye nem rossz a Laney (Pro-Tube Lead 100 W, csöves) de a stúdióban azért...
Viszont nem tudom, hogy itthon miért ilyen csillagászati árakon adják ezeket a cuccokat,
mivel tájékozódtam a külföldi árakról, és azért van egy-két durva árrés szerintem. Oké, hogy szállítás, vám meg ilyesmi, de azért hogy ez kb. egyharmadával drágítson meg bármilyen cuccot...
A korábbi "magyar hangzás" témához - szerintem
pont ez a baj. Egy fiatal magyar zenésznek esélye sincs arra, hogy a számára (és zenéjéhez) ideális hangszerparkkal dolgozza ki a saját hangzását.
Külföldön ez alap. Amikor Salzburgban játszottunk egy fesztiválon,komolyan szégyelltem kirakni
a kis puttos motyómat a színpadra - pedig itthon
(pláne Miskolcon) ez korrekt cuccnak számít - olyan arzenált vonultattak fel az ottani két-három éve alakult zenekarok. Szóval ez a baj szerintem. Amíg benne vagy abban a korban, hogy vállald a zenélés okozta kötöttségeket, addig általában nincs lehetőséged normális cuccot összespórolni, amikor meg lenne, akkor már ott az asszony meg a kölkök. Ez egyébként saját tapasztalat, a környezetemben mindenhol ezt látom.
Budapest környékén olyan dobost, énekest, basszusgitárost keresünk, aki hajlandó lenne beszállni egy most alakulgató zenekarba! Leginkább komolyabb zúzásról lenne szó: pl. Soulfly, Soad, Pantera, meg ilyesmik....
Valami amit esetleg odalehet tolni bárki orra alá, hogy "ezek vagyunk, akarod hogy lezúzzuk a klubodat/milliós példányszámban vegyék az újságodat/fellendítsük a kiadódat?" (megfelelő aláhúzandó) :))
a kettő ugyanaz
és elkelt már
illetve az új gazdája elég nagy boltoló ember... ha leraksz neki háromszázat, lehet odaadja... ha kell telszám, akkor mailben nyomok
Meg úgy szervezzé valamit hogyha odamegyek akkor kicsit beleugatok a weboldaladba is hogy jó legyen ;)))
meg nem ártana összekotorni valami promóciós anyagot.. leírás, képek, maxiCD akármi :)))
Aha, de hiába szervezek le valamit mondjuk csütörtök délutánra, hiába megyünk le.. úgysem fogod kidobni a kedvünkért az éppen ott pötyögő kutyaütők 27. együttest :)
szóval rajtad áll mikor van nálad hely, vagy mikor csinálsz!!
különbenis itt a nyolcaska zeneileg készen, csináljuk meg :))
A Baloo érdeklődött már, a Nahi is, a Laci meg költözködik...
Én meg el vagyok havazva a napi 16-18 óra melótól... Hajtom a lét...
Ha lesz egy csipetnyi gondolkodni való időm, akkor én is aktív leszek megin'...
Tudod nem csak én szervezhetek...
A telefonszámokat te is tudod, sms meg a netről ingyé van...
Ezt nem fogod a zsibbadtságra. :))
zkar ügyileg megint leállt minden?? kezdek unatkozni, de nagyon.. mostmár be kéne indítani a dolgot, de ti nemnagyon akarjátok..
ezt én sem értettem... de mostmá onnan veszi ahonnan köll!
Kicsit zsibbadt lehettem hajnalban!
Az egészben az a yó, hogy nincs fix IP-m és mégis ide talált! (ezé nem tűnt fel!)
Ezt hogyan csinyájja? Mindegy a WebCam -hoz nagyon is yo lesz!