Keresés

Részletes keresés

Garfield007 Creative Commons License 2017.11.27 0 0 25527

Na, ezért nem húzom ki őket... Bármennyire is pazarlónak és fogyasztói társadalom áldozatának tűnök.

Nincs mit kímélnem rajtuk, filléres cuccok, eleve minimál élettartammal.

Előzmény: rferi (25523)
Garfield007 Creative Commons License 2017.11.27 0 0 25526

IPhone töltő, mint RR? Ez azért kicsit erős volt :-)

Előzmény: rferi (25525)
rferi Creative Commons License 2017.11.27 0 0 25525

najó, a rolls royce cuccok bírják!

Előzmény: Tie (25524)
Tie Creative Commons License 2017.11.27 0 0 25524

Még mindig használom az első iPhone 3GS-em töltőjét, hibátlan ma is.

Előzmény: 409 (25517)
rferi Creative Commons License 2017.11.27 0 0 25523

Ráadásul <MM>, azaz Mechanikai Művek gyártmány, és abból is az átlátszó kék fóliás.

Azokból ötven éves is van még itt raktáron, gyári újak, semmi bajuk.

Van spéci mérőműszerünk, a mostanában alacsony soros ellenállásúnak (ESR) árult kondikhoz képest is fele akkora soros ellenállásuk van mérve.

Hja kérem, a katonai alkatrészek....

Előzmény: halaloszto (25522)
halaloszto Creative Commons License 2017.11.27 0 0 25522

szakközépiskolás korodban mekkora volt egy 2200u 16V kondi? és most?

Előzmény: rferi (25520)
Paco155 Creative Commons License 2017.11.27 0 0 25521

És eredetileg mit akartál nekem válaszolni?

Előzmény: GPS (25519)
rferi Creative Commons License 2017.11.27 0 0 25520

Szakközépiskolás koromban csináltam egy digitális órát.

14 évig volt folyamatosan áram alatt, ez kb 100 000 üzemóra. Ma is jó, de kb 15 éve kikapcsoltam. Szóval lehet olyat alkotni, ami bírja sokáig. Manapság azonban ez nem jellemző, illetve drága, és ki kell fogni kategória.

Előzmény: 409 (25517)
GPS Creative Commons License 2017.11.27 0 0 25519

Húúú, basszus - ezt nem ide akartam, boccs, ez nagyon mellément.

Máskor majd jobban figyelek.

.

Előzmény: GPS (25518)
GPS Creative Commons License 2017.11.27 0 0 25518

Hááát, tiszta hülyék ezek a norvégok.

Képzeljétek, azt írja az újság, hogy mégis meghagyják az X Tesla adókedvezmÉnyét (pedig el akarták törölni - de most mégse)

És tudjátok miért hagyják meg? Na ez a legjobb az egészből: AZÉRT MERT AZ ELŐZŐ KORMÁNY MEGÍGÉRTE, HOGY 2020-IG MARAD A KEDVEZMÉNY

Értitek ti ezt?

Ezek akkora barmok ott Északon, hogy ha megígérnek valamit - akkor onnantól már nem csinálnak segget a szájukból.

Hejj, látszik, hogy az a mértéktelen halzabálás meghülyíti az embereket.

cIKK itt

.

Előzmény: Paco155 (25493)
409 Creative Commons License 2017.11.26 0 0 25517

Gondolom, ebből is van több fajta. Nekem van egy, amit 2007-ben dugtam be, azóta nem volt kihúzva.

Mondjuk ennek azt írták a papírján, hogy csak akkor fogyaszt, ha valami rá van dugva.

Előzmény: rferi (25516)
rferi Creative Commons License 2017.11.26 0 0 25516

Nem túl jó ötlet, egyrészt meglepően sokat fizetsz érte a villanyszámlában, és a gyors tönkremenetelben. Az állandó üzem miatt a töltőben levő elkók szépen kiszáradnak, és egy-két év alatt kuka a cucc.

Előzmény: Tie (25515)
Tie Creative Commons License 2017.11.26 0 0 25515

Miért, egyébként kihúzgálod? Én sose húzom ki, szerteszét be van dugva 5-6 a lakásban, de nem sokáig, mert minden szobába rakok egy-két dupla usb-t egy-egy konnektor helyére. 

Előzmény: Pillanatragasz (25512)
Pillanatragasz Creative Commons License 2017.11.26 0 0 25514

Kicsít hosszabb szára lenne jó volna wc kefének :) 

Előzmény: Törölt nick (25513)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.26 0 0 25513

Most láttam egy legrandos usb töltőt. Pont akkora mint egy dugó, ki se emelkedik, de kapcsolója ennek se volt.
Az a konnektortisztító nem is tetszik? Valami női oldalon többet adnának el belőle.

Előzmény: Pillanatragasz (25512)
Pillanatragasz Creative Commons License 2017.11.26 0 0 25512

Aztaaa usb s konnektor . Itt már nem fekszik a feltevés hogy a telefontöltőt használaton kivűl ki kell húzni a konnektorból.  Ez szépen forgassa a villanyórát mindig .

Előzmény: Törölt nick (25511)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.26 0 0 25511

A conrad szintet lépett.

Dugalj tisztító kefe, csak szárazon használható. :)
https://www.conrad.hu/hu/dugalj-tisztito-kek-antr-1417515.html?sc.ref=Product%20Details

rferi Creative Commons License 2017.11.26 0 1 25510

Ne add a hülyét! :)

25502, még hosszasan toltad is rá a bullshitet

Előzmény: GPS (25509)
GPS Creative Commons License 2017.11.26 0 0 25509

Na de miért beszélsz többesszámban? Kinek a nevében nyilatkozol még - hadd tudjam én is kit képviselsz még?

.

Előzmény: rferi (25508)
rferi Creative Commons License 2017.11.26 -1 1 25508

Nem keresek rá, TE MONDTAD, HOGY ENNYIÉRT SIMÁN VAN MÁSIK.

EZT SZERETNÉNK LÁTNI!

NEM AKARUNK KERESNI, MERT TUDJUK, HOGY NINCS.

AZT AKARJUK, HOGY ISMERD EL, HA TÉVEDSZ!

Előzmény: GPS (25507)
GPS Creative Commons License 2017.11.26 0 0 25507

Mi vagyok én, varrógép-ügynök? Ha nem 18 ezer hanem 22 - akkor mi van? Mit számít ez egy sokéves beruházásnál? Nyisd ki a Google-t, keress rá, ha érdekel - oszt meglátod.

Nem telik el úgy 2-3 hónap, hogy a fűszereseknél ne legyenek ilyen gépek ebben az árfekvésben. Konkrétan a Lervia márkától volt nem olyan rég, az alsó  huszonezres kategóriában egy akár komolyabbnak is mondható masina. De nem csak ott. A Tesco-ban 19.900-ért is láttam tökre használható gépet.

Mi van ebben rendkívüli? Ha nem tetszik amit írok - ne olvasd. Egyszerű, nem? Hát ha másnak hasznos, ki tudja? Vagy te mindenki nevében nyilatkozol egy személyben, vagy hogy megy ez nálad?

Tudom mit beszélek - ez nem azt jelenti, hogy bármelyik boltnak ügynököljek.

Ha valakinek ennyire számít 2-3 ezer Ft egy nagyon sok éves használtra szánt gép vásárlásánál - az várja meg a következő fekete pénteket.

Hát ha akkor szerencséje lesz.

De addig is itt van egy díszpéldány - ha már:

https://www.aqua.hu/tristar-sm-6000-varrogep-03-02-057-337566.html

.

Előzmény: rferi (25506)
rferi Creative Commons License 2017.11.26 0 2 25506

Nem kiselőadást kértünk a varrógépekről, hanem elérhetőséget olyanhoz, amit legelőször említettél: 18000 forintos kategóriában, nem akciósan bármikor elérhető új gépet.

Ha nem tudsz ilyet, alibiből ne fosd itt a szót, hanem csak mondd meg, hogy bocsi, félreláttam az árat, nem tudok ilyet.

Ha tudsz ilyet, akkor meg közöld. Majd mi eldöntjük a minőségét.

Előzmény: GPS (25505)
GPS Creative Commons License 2017.11.26 0 0 25505

"És akkor válaszolnál arra, hogy melyik megbízható varrógépet lehet megvenni egész évben húszezres árkategóriában tülekedés nélkül?"

Na, akkor előljáróban pár szót a varrógépekről - erősen hangsúlyozva azt, hogy minden ami következik az KIZÁRÓLAG háztartási varrógépekről szól - azoknak is az alsó-, illetve közép-kategóriájáról.

A "háztartási" kategóriába beleértve akár a maszekoló-fusizó háziasszonyok (vagy a hobbi-vitorlavarrók) napi használatát is - tehát azokét, akik nem csak a családnak, hanem például a szomszédoknak-ismerősöknek is varrogatnak - napi rendszerességgel. Ez az igénybevétel is simán belefér ebbe a kategóriába.

A varrógépek minősége.

Bármilyen meglepő is, de A VARRÓGÉPEK JÓK !!! Márkától-gyártmánytól-vételártól függetlenül - a varrógépek mind használhatók arra, amire gyártották őket. Nemigen lehet találni a piacon olyan varrógépet, amelyik nem-, vagy csak szarul varr - ide beleértve a legolcsóbb noname fűszereseket is.

Ez annak köszönhető, hogy ez egy 100+ éve kiforrott technika - ezen az égvilágon semmit sem változtattak a mai napig sem - és minden amit úgymond "fejlesztettek" a gépeken, az egyáltalán nem érinti a varrás alapvető mechanizmusát, mert egy mai, 28 programos varrógép is ugyanazon az elven varr, mint egy 60-70 évvel ezelőtt gyártott gép.

Sőt, még az alkatrészek és azok geometriája és kinematikája is (pl. a bobin, a hurokfogó, a hurokfogó-ház, a greifer-emelő- és -továbbító mechanikája) ugyanaz - annyira, hogy akár csereszabatosak az ezelőtt fél évszázada gyártott gép lényeges alkatrészei - egy mai, teljesen más kontinensen gyártott, más márkájú gép fő alkatrészeivel.

Tehát ebben a szakmában nem újítanak be baromságokat (amelyek vagy beválnak, vagy nem) - mert mindenki a régi iskolát követi, amit már lehetetlen elbaszni.

Még azt is megkockáztatom, hogy ezeket az alkatrészeket a kisebb gyártók zöme ugyanonnan vásárolja - kb. úgy, mint a mikrók magnetronjait.

Ide tartozik a gépek (egyen) motorja is - ami ugyanaz a gépek 95%-nál, amit szerintem szintén egyetlen gyártótól vesz mindenki, akárcsak a pedálokat, illetve azok elektronikáját..

A varrógépek "tudása"

Na ez a parasztvakítások kimeríthetetlen tárhelye - kezdve a lassan már három számjegyű (zömében felesleges) programszámok lobogtatásával.

Ugyanis ez az óriási program-kavalkád nem más, mint egy cikk-cakk öltésre alkalmas gép filléres bütykös-tárcsáinak a számának a növeléséről.

Ez egy rém egyszerű mechanika - amit egymás mellett elhelyezett tárcsák vezérelnek - különböző kunsztokra kényszerítve a jobbra-balra mozgó tűtengelyt. Ennyi! Igényesebb programoknál (pl. a hármas-öltésnél) még egy plusz lemez-kar az irányt is váltja - ez is belekerülhet vagy 10 centjébe a gyártónak.

Ráadásul még sumák is van a dologban - mert pl. a legtöbb gépnél az egyszerű gomblyukvarró programot 4 különálló programnak tüntetik fel, mert a gomblyuk mind a 4 oldalát egy külön úgymond "program" varrja.

Jobb gépeknél ez 1 darab program - ezzel végzi el a teljes gomblyukazást.

Másik genyóság az, hogy a gépeken nincs folyamatos öltés-szélesség állítás cikk-cakknál  (ez egy külön kar kell (kéne) legyen). Ehelyett a kar helyett 2-3 fix lépést applikálnak a program-tárcsára - amit aztán 2-3 külön programnak neveznek el.

De mindezt félretéve, a gépek általában ugyanazokat a használatos programokat tudják - és a több-kevesebb program mit sem tesz hozzá, vagy vesz el a gép alapvető varrási képességéből. Mert azt viszont egy fikarcnyit sem befolyásolja.

A varrógépek tartóssága

Az elején említett felhasználás mellett (beleértve a napi fusizást is) a varrógépek tartóssága egyszerűen nem értelmezhető. Ugyanis (ilyen használat mellett) szinte lehetetlen szétkoptatni - bármilyen olcsó legyen is az.

Pár csepp olajjal a tengelyek perselyénél illetve a hurokfogó-házban, valamint egy kis (gyári)zsírral a bütykös-műnél - ép ésszel egyszerűen nem lehet elkoptatni egy gépet.

Van 1-2 alkatrész, aminek természetes kopása van (kb. mint a fékbetét az autón) de ez tényleg csak 1-2 alkatrész.

Pl. a hurokfogó maga, amit a cérna koptat el (bármelyik gépen, a ledrágábban is) vagy a hangtompítás miatt használt műanyag fogas-szektor ami a hurokfogó-művet hajtja, amit szintén lehet, hogy (napi használat mellett) 10 évenként cserélni kell (ugyanez alkalmi használat mellett 50 év) -  de egy pár száz Ft-os tételről beszélünk. Ugyanígy kopik a greifer (anyagtovábbító) fogazata is - na de melyiknél nem?

Jaa, meg kb. "kopik" a fogasszíj is (háztartásban soha) - de az már húzósabb tétel, mert az akár egy ezresbe is belekerülhet(ne) - ha valaha is cserélni kéne.

Most van egy kis melóm - ezért egyelőre ennyit a varrógépekről - de addig is, ha valakinek kérdése-hozzászólása lenne, készségesen várom.

Majd arról is beszélünk, hogy miért van mégis az, hogy egyesek úgy szidnak egy-egy varrógépet mint a bokrot - mert ez is érdekes téma.

.

Előzmény: Laci/Zápolya (25502)
Barnamedvébb Creative Commons License 2017.11.26 0 0 25504

Harapnátok valamit? 😀

csak ha gluténmentes :))

Előzmény: Pillanatragasz (25503)
Pillanatragasz Creative Commons License 2017.11.26 0 0 25503

Harapnátok valamit? 😀

Laci/Zápolya Creative Commons License 2017.11.25 0 0 25502

És akkor válaszolnál arra, hogy melyik megbízható varrógépet lehet megvenni egész évben húszezres árkategóriában tülekedés nélkül?

Előzmény: GPS (25499)
rferi Creative Commons License 2017.11.25 0 0 25501

, ja, bocsi

Előzmény: Paco155 (25488)
Paco155 Creative Commons License 2017.11.25 0 0 25500

Rajtad kívül senki sem beszél itt munkáról.   Munka közben én is egerezem - legtöbbször.  De van amikor nem, mert azt pl megnézném amikor egy rackszekrény előtt állva, egyik kezedben a nott tartod a másikkal meg az egeret tologatod a levegőben. 

Szóval jól mondod. Az hogy az egér nélkülözhetetlen az a te véleményed.

Viszont a te munkádon kívül van még vagy százezer másik féle ezen a világon.

Előzmény: GPS (25499)
GPS Creative Commons License 2017.11.25 0 0 25499

Én pl notebookon nézem és nem használok egeret mellé,...

Háát, ez erősen ízlés dolga. Én meg is bolondulnék, ha a melómhoz ott kéne vakargassam a touchpadet és célozgassam a nyilat a képernyőn.

Amikor csak 1 (azaz egy) terméket kell felvezessek a honlapra, 14 rubrikára kell ráklikkeljek, 8 x OK gombot kell nyomjak és két Back-et kell adjak.

Jól is néznék ki, ha mindezt a t.padon kéne összekapirgáljam - amikor van, hogy 30 új terméket kell feltegyek egy szúrásból.

De mondom, ízlés dolga - mert tán meséltem, hogy ismerek egy palit, aki Eagle-ben 2 rétegű nyákot tervez touch-paddel.

Igaz (egyszer láttam dolgozni) hát elég nagy szarakodás amit művel és elég sokat hibázik is - de ő esküszik, hogy neki ez jobban kézre áll, mint az egér. Ám legyen.

Én is használtam asztalon laptopot vagy 2 évig - csak ahhoz egy rendes monitor, normál billentyű és egér is csatlakoztatva volt. Így már "élhető" volt a dolog :-)))

Persze, utazáskor egy-egy honlapot megnézni, vagy egy-egy üzenetre válaszolni nincs gond a touchpaddel (bár az utóbbi időben ezt a funkciót átvette a teló) - de számomra napi sok órás melót el nem tudnék képzelni egér nélkül.

Persze, ez csak magánvélemény, természetesen.

.

Előzmény: Paco155 (25497)
kofic Creative Commons License 2017.11.25 0 0 25498

Nincs egerem, telon még elmegy ez a két ujjal való nyújtás, de most kipróbáltam és meglepő módon a touchpad is reagál erre az ujjakkal való szűkítésre és tágításra. GPS! Nem kell lecsapni, informatikáról beszélek! :)

Előzmény: GPS (25496)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!