Én is érdeklődtem tempomat beszereléséről. Egy renault szervízes ismerős nekem is azt mondta, hogy kormányt kell cserélni, meg még szoftvert frissíteni.
A kábel bent van mind1ik autóba, de attól még nem lesz tempomatod, ha berakod azt a kapcsolót. Az csak aktiválná, de még kellene hozzá másik kormány is.
Előtte omegám volt, ott csak az indexkart kellett cseréljem, és már működött is. De espace-nél a kormányon vannak a kezelőgombok.
És hogyan működik? A kívánt sebességnél megnyomod, és aktív lesz? Nekem csatlakozó van, kapcsoló nincs. Opcióként benne lenne? Vajon könnyedén beszerelhető lenne?
Már egy ideje a kocsi csak úgy indult be, hogy a start gombot addig kellett nyomni, még be nem indul. Sokat segítettettek a hibával kapcsolatban, és ma nekiestem a javításnak. Bonyolult dologra számoltam, de az egész kb 1 óra volt a kiszereléssel, és a visszaszereléssel együtt. Már tökéletes, olyan mint régen. Ha a kártyát kicsit betolom, akkor már szól is a rádió. van a kocsiba egy nokia BT kihangosító, mostanába megint használtam , és olyat csinált néha, mintha a tápja megszünt volna, majd kb 4-5 mp. múlva ismét működött. Lehet mostmár az is megszünt ezzel a javítással. Tesztelés alatt.
Csináltam képeket a szétszerelésről, ha valakit érdekel szivesen megosztom!!!
Lenne egy kérdésem. Nekem a start gomb mellett van valami kapcsolónak helye, most csak vakdugó van ott, de a box alatt találtam egy csatlakozót ami csak úgy van. Mi lehet az?
Bocsi, ha már valaki látta, de nagyon sok okosság ki van gyűjtve a dialogysból itt: http://www.matrasport.dk/Cars/Espace/vault/JE/ Elkészült a váltóm. Beszereltük, de az igazi teszt a jövő héten lesz, majd írok, hogy milyen.
Az összes nyitva marad. Úgy csinál ,mintha bezárná, de nem. Az utasvédelem is aktíválódik menet közben, ki is gyullad a belső zárógomb pirosan, hogy bezárt, de nem zár be. A csomagtartó ajtó zár be 1edül, mert ott csak áramkört szakít a rendszer, mivel mikrokapcsolós a nyitó, de a 4 ajtó nyitva marad. De 1 jó ideje megint jó. Nem frankó ez így, mert nem megbízható ,nem tudom, majd hol nem fog megint bezárni:(
Valami elektronika tíltja, mert itt már minden kapcsolatban van mindennel. Menet közben is ha ütközés van, nyitja a légzsák is, meg az övfeszítő is, hogy ki tudjanak szedni a kocsiból. Tehát van mit átnézni a hiba keresésénél. Kiváncsi leszek mire jutottak, lassan elindulok érte, de szerintem most tök hibátlan, mint az elmúlt 2 hétbe, és nem tudtak vele kezdeni semmit.
Múltkor a 4esem nem akart bezárni. Csak villogott az index, jelezve, hogy bezárt, de nem zártak be az ajtók.
2 hete beszéltem a keszthelyi szerelőfőnökkel, levittem hozzá, mire leértem, újra működött:(
Hiba semmi. Hazaérek, megint beszart. Most megint jó, de tegnap levittem ismét a szervízbe, ugyanis a felső középső rekesz ajtaja a műszerfalon nem szép, mert felpenderedett róla a bőr. Ez típushiba a 2003-2004es verdáknál, tudja a Renault is, ezért NAGY! meglepetésemre képzeljétek ingyen cserélik!
Ma délután megyek is érte, meg remélem kiderült valami a kp.zárrol is, mert annak a vezérlője meg pont ezalatt van.
Ma megjavítottam az ablakmosót: szerencsére az espacefreunde-de-n sok infó van fönn, pl. az is, hogy ha a motor megy, de nem jön a leves, akkor csak el van dugulva. Így is volt. A tisztításhoz (meg a cseréhez sem) kell akna, megoldható egy 13-as kulccsal meg egy csavarhúzóval az egész. Fél óra alatt. Mivel a fényszórómosó még nem jó, amiatt még egyszer szét kell szedjem a cuccot, ha érdekel valakit, esetleg dokumentálhatom és leírhatom lépésenként.
Novembertől márciusig eljössz hozzám Tárnokra, pl. szombatonként. Megmérem a nyomást, és ha kell, fújok bele. Van kompresszorom is. Olcsón megszámítom :)
Egyre elégedettebb vagyok a IV-esel. Kétnapja figyelmeztet a kocsi, hogy vigyem szervízbe a kocsit, mert esik a nyomás a jobb első gumiból. Első nap a hidegnek tudtam be a dolgot, pár tizedet nyomtam a gumikba. De, csak tovább jelezte a hibát. Megint nyomtam bele, mert tényleg hiányzott 0,2 bar. Tegnap lement 1,9-re és egy nagy STOP felirat is megjelet. Ma lementem a gumishoz és egy 30-as csavart vett ki a gumiból. Tetszik ez a funció....:)