Én a helyedben valamelyik e-bay-ról vennék egy Digitech RP7-est. Nem sokkal kellene a pénzed megpótolni, és hidd el hogy olyan cucchoz jutnál, ami ebben az árkategóriában mindent ver. 2-3 évig "huszárkodtam" egy ilyennen, most rp14-esem van, az se rossz ;)
Nehari!
Az "axe" mint olyan fel sem merült üres agyamban. Egyszerűen csak baltának, esetleg ütőnek szoktam nevezni az egyébként számomra is nagyrabecsült hangszert. Enyhítő körülményként had említsem meg, hogy eddig nem olvastam írásaidat, melyek nyilvánvalóan tanulmány értékűek. Hamarosan be fogom pótolni és ha esetleg elbizonytalanodnék, hogy egy adott szövegkörnyezetben miként illik "gitárosszlengelni" feltétlenül kikérem nagyrabecsült véleményedet. Eddig azt hittem, hogy boldogulok nélküled is ;)
Hát főleg szinpadra és próbára kellene. Na meg persze gyakorlásra:) Fontos lenne hogy legyen hagnerő pedál is. Az meg megint egy újabb kocsi lenne a vonatba...plusz hangoló gép a pedálban...szóval igényeim vannak:)
A haver most vett Korg AX100-ast. Nem rossz, csak gondoltam esetleg létezik más használható típus is ebben a kategóriában. Viszont jó ötlet, körülnézek az osztrák árlistákon.
Attól függ, mire akarod használni?
Szinpad kizárólag, vagy esetleg felvétel, otthoni csendes gyakorlás?
Lehet, hogy érdemes külföldön körülnézned. Az én Digitech RP-300-asom 199 euróba került, igaz, Münchenből hoztam. Nem rossz kis cucc.
Vagy a Korg AX-100-at érdemes nézegetnyi. A többi ennél már drágább.
Persze ha kizárólag hangoskodva, színpadon, próbán használod, és nem játszol 1500 különböző sounddal egy koncerten, akkor kisvasút. Ahogy lentebb szólt a kolléga. Ami mindenképp javallott, az egy chorus. Majd egy delay. Overdrive? Esetleg, lehetőleg vmi csöves. Compressor? A többi már csak hab a torán. Úgyhogy előbb a torta.
Esetleg elkezdesz kisvonatot építeni a pénzből.. chorus, delay, akármi amit szeretnél.. lehet hogy jobb minőségű, mintha veszel valami pici szobamultieffektet, ami akkora mint egy boss pedál önmagában.
tudnátok nekem segíteni?
Van kb 40-50 rugóm, ebből szeretnék valami használható effektpedált venni. Ti mit ajánlotok, mit lehet kapni....már valami használhatót ebben a kategóriában?
Hidd el hogy nagy különbség van már csak a STD, és az XL modellek közt is.. volt kezemben egymásután mindkettőből, ugyanaz a modell.. és nem szívesen cseréltem volna.. el az std-re az xl-emet..
ráadásul a Kelly mellett volt nekem parallel olcsóbb modell.. el is adtam! :)
ez az egyik.. és a fő probléma..
Másrészt a Jacksontól megszoktam a minőségi hanxereket.. az igényes kidolgozást (fehér szegély, sharkfin inlays, meg az egész "össze van ez jól rakva" érzetet) és erre nekem szükségem van..
egy DK2-re pikkelek amúgy, főleg hogy a '03-as modellévben már 4 féle graphic-ot fújnak rá :)
Gitárvásárláson töröm a fejem, de elég tanácstalan vagyok.
Bocsi, biztos sokszor van róla szó, de nem tudom végigolvasni a topicot.
Annyi lenne a kérdésem, hogy szerintetek olyan 100-140e Ft árkategóriában milyen hangszert érdemes venni?
Merre érdemes szétnézni?
( Eldorádó, Finkey, Gitárodú, Vintage 52 kilőve, az Oroszlánbarlangba meg be sem mertem menni... )
Gondoltam idáig esetleg egy használt mexikói Fenderre.
A másik jelölt pedig egy Godin Sd Trans. Erről semmit nem tudok, a honlapjukon sincs túl sok infó, de annyi azért kiderült számomra, hogy Amerikai gyártású, és ahogy elnéztem nem gyártanak túl sz@r dolgokat. Van esetleg valakinek tapasztalata, infója ezzel a céggel/gityóval kapcsolatban?
Ez a gityó azért lenne érdekes, mert elég jó kondíciókkal tudnám megvenni.
Minden segítséget szívesen veszek.