Zegen biztosított főjelzők vannak, és minden irányban 1-1 kijárati jelző, mindezt megtetézi Rédics felé egy nyilasjelzős iparvágány kiágazás. Elég borzasztó.
Egy idezet a Gigant Club levlistarol (remelem a level iroja Kovacs Ferenc alias Peci nem haragszik meg az idezetert):
Sziasztok!
Most olvasok egy 1967-es kiadasu tankonyvet amely a vasutvonalak
korszerusiteserol es tervezeserol szol. Nagyon jo, hogy teljesen kozertheto es
mentes a durva propaganda szovegektol. Gyakran hoz peldakent mozdonyokat
elsosorban M61 es V43-as, de elofordul M62, M40 -is neha.
"Magyarorszagi viszonylatban orszagunk kis terulete, a nagyvarosaink kozotti
kis tavolsag nem teszi indokolta a kiugroan nagy sebessegek bevezeteset, mert a
nehany perces menetidomegtakaritas a rendkivuli beruhazasokatnem erne meg.
Palyafelujitasaink soran azonban figyelemmel vagyunk a sebessegnoveles
szempontjaira: legfontosabb alfoldi torzsvonalainkat 140 km/h, a nehezebb
vonalvezetesueket 125 km/hsebessegre epitjuk at. A tobbi fovanal tervezett
sebessege 100 km/h, a mellekvonalake pedig 80 km/h lesz." (...)
"A fejlesztes soran a nemzetkozi gyorsvonatok utazasi sebesseget 90 km/h-ra, a
belfoldi gyorsvonatoket 75 km/h-ra a szemely- valamint a tehervonatoket pedig
45 km/h-ra kivanjuk felemelni. E sebessegertekek megfelelnek a hazai
palyaviszonyainknak s a szukseges fejlesztesek aranyban allnak hazank anyagi
eroforrasaival es egyben lenyeges javulast hoznak vasuti kozlekedesunkben mind
a kulturalt utazas, mind a kapacitas noveles vonatkozasaban."
Hat ennyit ideznek a 1967-es egyetemi palyatankonybol...
Lathatoak az augusztusi szegedi villamosozas-trolizas kepei, a Zala Volan 14,5 meteres hosszubusza, 2 kaposvari Hungarobus, es egyeb erdekessegek. Magyaran a vasuthoz egyelore nem sok koze van, de vannak mar felig kesz vasuti temaju oldalaim is (egyelore meg nem lathatoak), de azert erdemes a cimet betennetek a kedvenceitek koze :)
"te is aláírtad volna"
Egy nagy frászt. Ha nem vagyok illetékes az ügyben és elémtolnak egy anyagot benne hatalmas számokkal, az elso dolgom lenne elolvasni és megérteni, aztán azonnal a telefonhoz nyúlni és tájékoztatni róla a feletteseimet. És akkor fogom aláírni, ha erre utasítanak. Írásban.
Ráadásul olyan típus vagyok, hogy gondolkozni is szoktam. Ha pedig nem értek valamit, akkor kérdezek.
Azonkívül ha vezeto beosztásban dolgozom a vasútnál legalább azzal legyek tisztában, nagyjából mi micsoda. Azért biztos nem a portást küldték ki.
Szvsz ha az illeto egy kicsit is gondolkozott volna és megkérdezi, hogy szép, szép, de nem kellene inkább ezt a necces szakaszt elkerülni? Tömeg, mocsár, kisajátítás, sokba fog kerülni. Erre meg erre ugyanolyan hatékony, csak olcsóbban és gyorsabban menne. Komoly esélye lett volna, hogy ott helyben húznak egy másik vonalat arra a papírra.
De ha idáig nem is jut el, a telefont fel lehet emelni és megkérdezni azokat a szakikat, akik többet tudnak róla. A telefont tudtommal már elég régen feltalálták.
Persze amíg a felelosség kérdése odáig terjed, hogy széttárjuk a karunkat és hümmögünk, valamint ilyenekért soha senki nem üti meg a bokáját, sot még kritizálni sem szabad, addig nem várok semmilyen pozitív változást.
Irtam, azt sem tudta miért küldték ki. A kiküldő felelős nem a végrehajto. Te is aláirtad volna, ha kapsz egy órát és azt látod, hogy az éves MÁV fejlesztési pénz 10-15 szörösét kinálják.
Nem volt ideje átnézni, mert amikor az előkészités zajlott (az aláirás előtt fél évvel) a MÁV drágának találta, hogy 3 hétig .." nehogy má ott üdüljön állampénzen "... valaki tőlük.
takilaci, most mar kezden sejditeni, milyen kupleraj lehet ott a MAVnal. [Bar szobeszed szerint a kupiban rend, fegyelem es tisztasag uralkodik:-) ]
Azert ilyen utra nem ugy kuldenek valakit -mar csak az ugyintezes, repjegy stb miatt se-, hogy reggel bemegy oszt kozlik vele nyargaljon Ferihegyre mert lekesi az indulast, [bar ki tudja].
Szoval az se jutott senki eszebe, hogy legalabb faxon, DHL-lel, mittomenhogy elkuldesse azt az anyagot? Fel ev alatt??? Legalabb a repulon elolvashatta volna a szerencsetlen, az is 1,5 ora plusz....
Es ha az lett volna az aprobetus zaradekban, hogy ha 48 oran belul a MAV nem hajtja vegre a reformot, akkor ugyan semmi penzt nem kap, viszont azonnal fizet 3milliard EUR-t?????
1223: a tegnapelőtti fórum után megkérdeztem a gépészeti osztály vezetőjét, a válasz nem volt túl bíztató. Tkp. javítható, de húzzák vele az időt. Az az álláspont, hogy ha összejön az olasz üzlet, akkor nem éri meg a javítása. Egy hónapja még eltökéltek voltak a javítására. Tény, hogy elég rendesen olvadtak benne a kábelkötegek.
Kösz FOMA! Észre vettem, de azt hittem csak velem szarozik, meg nem akartam ismételni. Thanx mégegyszer! Nem tudom hogy áll 1223-as Szili. Nem nézett ki túl jól...
Naná hogy ronda. Nekem eszembe nem jutott volna a Balaton-partra ilyet tervezni. Csak gratulálni tudok azoknak, akik ilyen tervre az aláírásukat tették. Remélem már nincsenek a vasút közelében sem. Különben ne várjunk javulást.
Egyébként ilyen vasúti pálya akkor sem kell, ha ingyér' van. Csináljanak ilyet maguknak a Genfi-tó partján vagy Brüsszel belvárosában.
Azt nem tudod véletlenül, hogy ilyen lesz e? Szerintem nagyon király lenne! V42,527 is szép, de az mégsem az eredeti V42-es festés! Ha már annyi eredeti festéses gép van a Füstiben, akkor annak is olyannak kellene lennie. Szerintem. Állat lenne, ha újra működne! Egyébként úgy hallottam, hogy V42,527-nek is csak valami egészen pici problémája van.
Leó-s kérdés: nem tudjátok melyik áll Szolnokon a parajosban a fűtőház mögött? Sorsa?
Ákos, azt tudtam, hogy alkatrész bázis lesz, de nem gondoltam, hogy ezért felviszik Pestre.
K Sanyi egyetértek veled! Én is akárhány vezérrel beszéltem, mind azt mondta, hogy jó gépek voltak a Szerjózsák, de nem vigyáztak rájuk, és ezért lettek olyanok, amilyenek. Azt biztos, hogy a NOHABok jóval kevesebbet fogyasztanak, de ez a '60-as években nem volt szempont (és sajnos ezek szerint ma sem az...) Szóval jobban karban tartották a 61-eseket, így nem is csoda, hogy majd 30 évig mind megvolt.
OK, értettem, csak megkavart, hogy két útirány is preferált. Végülis az a lényeg, hogy az egészbol mi fog megvalósulni.
Annak személy szerint nem örülnék, ha a Balaton partján iszonyat tranzitteherforgalom lenne.
Tényleg, a terv végig a Balaton parttal számol, vagy esetleg új pályával egy kicsit beljebb? A parton nem igazán van hely, ráadásul vizes-mocsaras és nyáron igen nagy a népsuruség, ezért nagy a balesetveszély. Ezek miatt az okok miatt nem tudom, hogyan lehetne itt nagysebességu pályát csinálni.
A Szergej olyan, mint a Lada. Lehet strapálni, szaggatni, darálni, igénytelen, az biztos. Más kérdés, hogy sokat eszik. A NoHAB egyenesen király. Én mindkettőnek örülök, mert színesebbé teszi kis hazánk mozdonyparkját. Mi lenne, ha csupa egyforma mozdony róná a síneket? Akkor itt nem lenne miről vitatkozni. :)
Sziasztok!
Tegnap este 23 19-kor a ferihegyi fénysorompónál gépmenet zúgott el előttem:
V43 1255 + V46 041 + V43 1260
Nem semmi látvány volt. Úgy tűnt, hogy csak a 1255 húz.