Most jöttem meg Osztrákiából. Jó sok tesó van arrafelé (III-as Espace, de II-es is).
Az indulás előtt egy nappal valami reccsent, onnantól meg darált valami: kiesett az egyik motortartó bakból a csavar. Gyorssegély (Multipla-csavar megrövidítve, metszve, ragasztva), azóta OK. Azért az infarktusközeli állapot megvolt.....
Kerestem egy igazi Renault Espace fórumot, mert a napokban ültem egy Renault Espace-ben 2003-as 2,2dci-ben. 20 perc múlva elégé beleszerettem eldöntődtem ez lesz a következő vasam:) Sajnos interneten nem találtam használtról rendes leírást kinek milyen tapasztalatai vannak... Segítségeteket szeretném kérni aki járatos dízel vagy Espace-el kapcsolatosan vagy aki szerelt már ilyen vasat:) Mire kell figyelni, mire kell vigyázni vásárlásnál... Előre is köszönőm!
Beszéltünk a navihoz való 9 cd-ről. 26-án útba ejtenénk Pestet, és akkor összefuthatnánk. Csak a pontos helyet és időpontot kellene megbeszélnünk. Köszi előre is.
mi kell(het) hozzá - feltéve, hogy a gyárival megegyző megoldást akartok (lehet, buherálni - lásd Mégane-klub honlapját, de az nem komoly..):
- kapcsoló a középkonzolra
- kapcsolók a kormányra (ez egy cikkszámon van a renónál)
- kormány-légzsák
- kormánykerék (ez kiviteltől függhet - nem biztoshogy kell..)
- forgócsatlakozó (ez viszi át a vezetékeket a kormánykerékbe (légzsák + duda + tempomat)
- gázpedál (kivéve, ha automata váltós a járgány)
- a befecskendező számítógép vezérli az egészet, az alapból tudja, a műszerfali kijelzőegységbe pedig be kell csak programozni (Clip-pel: renós diag műszer)
2 funkciója van:
- sebesség-szabályozó (tempomat): ilyenkor nem kell nyomnod a gázt, az autó megy magától, 2 km/h-s lépésekkel tudod beállítani a kért sebességet
- sebesség-határoló: beállítasz egy sebességértéket, pl 130 km/h, és ezt tartja az autó, amíg nyomod a gázt, ha mégis gyorsabban akarsz menni, akkor padlóg nyomod, és akkor átmenetileg kikapcsol a határoló - hülyén hangzik, de ez az igazán jól használható, én kizárólag ezt (a sebességhatárolót) használom - biztonságosabb is, mert a lábad mindig a gázpedálon van, ha hirtelen kell reagálni, gyorsabban megtalálod a féket stb.. ezért kell a speckó gázpedál, mert a tempomatosoknál van egy "kick-down" kapcsoló padlógáz helyzetben (mint az automata váltónál).
ha nincs, akkor lehet annak a csatija: ott van a perdület- és keresztgyorsulás-érzékelő azoknál a járgányoknál, amelyikekben van.. (kb 2x8 pontos csati)
vagy ha a kihangosítód nem gyári, de van benne gyári előkészítés..
(ezt onnan tudod, hogy hátul a tetőn van egy kis antenna - ha van gyári tel.előkészítés..)
Akkor a hasznaltauto.hu-n nézd meg párnak a belső fotóit. Meglepődsz, mik vannak ott. Enyém is alap azon a részen, nekem is vannak csatik alatta, mégsem izgat, mert lehet az még kódoló is. Némelyiknek gombsor van ott, és oin kóddal indul, mint a telefonod. Ne akard már mindet megszerezni bele :)
Ha valaki elkezdi bontani a kocsiját, elég sok kérdőjel jelenik meg a fejébe. :) Ma szétbontottam a váltó, és a kártyaolvasó boxot, kihangosító javítás miatt, és ismét találtam egy csatlakozót a váltókarnál. Ha a kártyaolvasónál a tempomat kapcsolónak van a csatlakozója, akkor most vajon mit találtam?? Ha tudja valaki légyszi ossza meg velem, mert érdekel. :)