Keresés

Részletes keresés

V42 515 Creative Commons License 2000.09.27 0 0 16832
Ha tudom, hogy jön, akkor kimentem volna valahova tájba, zöld környezetben szebben mutatott volna. Igy egy kicsit ellenfényesre sikerült a kép.

István! Digitális géppel csinálod ezeket a szuper képeket? Nagyon szépek!

Előzmény: mdbz (16831)
mdbz Creative Commons License 2000.09.26 0 0 16831
Egy jobb sorsra érdemes járómű, fűtőgéppé degradálva. Szintén Nk.

Leó megnéztem a nyári képeidet, külön gratulálok, hogy elcsípted az M47 1206-ost a dupla MD-vel. Egyszeri, meg nem ismételhető alkalom volt. Ez rajtad kívül csak Becsky Andrisnak sikerült, igaz hogy neki tudtam szólni.

mdbz

mdbz Creative Commons License 2000.09.26 0 0 16830
A mai napra felfüggesztettem az "évi rendes"-t. Nagykanizsán voltam egy fékes összejövetelen. Kihasználva az alkalmat készítettem néhány képet a fűtőházban található gépekről. Feltettem a tárra. Izelítőül:
Októbertől az egyik hatvani ingaszerelvény kisérlet képpen műanyag féktuskóbetétekkel fog üzemelni. A zalaegerszegi, és szombathelyi Bz-s kisérletek kedvező eredményeket hoztak, ezért a Bzken általánosan bevezetik a műanyag féktuskóbetétet (ha lesz rá pénz)
Tom, Miskolcon egy V46 üzemel kisérleti tuskókkal, tapasztalaok?

mdbz

DJ. Bakter Creative Commons License 2000.09.26 0 0 16829
Hello!

A vezerlokocsikban asszem egyetertunk. Volt korabban arrol szo, hogy a Deli pu-on az a gond, hogy a szuk torok (Marvany uccai feluljaro) alatt csak 3 vagany megy at, es ez nem eleg a forgalomhoz meg a tolatashoz.
Annyi eszuk azonban nem volt, hogy ha mukodnenek a vezerlokocsik, akkor fele annyi lenne a tolatas, mert a vonatok kb. 50-55%-a mehetne ilyen szerelvennyel (BP-SV, BP-PUSZTASZAB., BP-SIOFOK, BP-KOMAROM-GYŐR szemelyek), es nem kellene kihuzni meg visszatolni, ha nem ugyanaz a gep viszi tovabb.

A Keletibe meno vonatoknal biztos azert van vezerlo, mert azt a sok tolatas a Keletiben mar nem lehetne kivitelezni, ha meg az elovarosi vonatokkal is sz@rakodni kellene.

Peter

Előzmény: v_peti (16823)
gupeti Creative Commons License 2000.09.26 0 0 16828
A dolog inkább fordítva van, én tudtam meg tőled újdonságokat:
"Anno 1909-ben a Vác-Drégelypalánk vasútvonal a szobi vonal vágányai mellett haladt a „3.” vágányon."
Mi éppen a töltést széllesítettük a 3. harmadik vágány számára. Nem nagyon tudom, hogy hogyan fért ott régen három vágány. De lehet, hogy rosszul emlékszem a töltés méretére, mert a dolog jó régen volt, 1969 vagy 1970 nyarán. Az is lehet, hogy a villamosítás miatt is kellett a szélesítés.
Maga a munka nem volt túl izgalmas, úgy kb félméteres (?) lépcsőket vágtunk a töltés oldalában, hogy a később ráhordott szélesítés ne csúszon le a töltés oldalán.
Leginkább arra emlékszem, hogy baromi sűrün jártak a tehervonatok és tipikusan 72 kocsit húztak a Szergelyek. Mostanában sajnos nagyon ritkán látok ilyen szép nagy tehervonatot.

Előzmény: illesf (16817)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.26 0 0 16827
Hello!

120a: Miért van az, hogy a gyorsított vonatok közül néhány már nem áll meg Sülysápon? Így 4 falu teljes ingázói kiesnek. Nem kellene ezzel spórolni a menetidőn!

üdv

tom sawyer Creative Commons License 2000.09.26 0 0 16826
Hali!

Görgős csúcssín alátámasztó szerkentyű:Ilyeneket errefelé is szerelnek fel szinte mindenhova(értelmetlen helyre is)de sárga és kék bigyókat még nem láttam.
Divi!
valószínüleg ismétlő jelzőt láttál.Ez a jelzés azt jelenti hogy a főjelzőn megállj jelzés VAN.Ott alkalmazzák ahol a szebadlátás korlátozott.

Technológia betartása:Igy igaz.Ha belenne tartva akkor a vasút megállna.(tapasztalat)

Volt olyan eset amikor meg lett mondva hogy a tecnológiai utasitás szerint kell végezni a gépek tervszerűvizsgálatait.Az lett az eredmény hogy a normál esetben 1 napos revizió 1 hetes lett.
De ha netántán valakinek az eszébe jutna tartani egy alapos környezet védelmi felülvizsgálatot, olajszennyezés,káros anyag kibocsátás stb.akkor is gond lenne.
Arról viszont hogy a MÁV mindenütt veszteséges és a gépek olyanok amilyenek nem csak a management hibája.Nagyon sok múlik a hozzáálláson(ebbe nem szivesen mélyedek itt bele mert tudok egy két példát),munkaszervezésen,nem utolsó sorban a kis és középvezetők lazaságán.

A 98ban ossze aprított nohabokból nekem is van ereklyém.Pályaszámokra nem emlékszem de arra igen hogy az egyik motor jóformán sértetlen volt,csak a két roots fúvó,regulátor hangtompitók hiányoztak.A másik viszont totál szét volt szedve csak a főtengely és a hajtórudak voltak benne.

JCSABA Creative Commons License 2000.09.26 0 0 16825
Menetidő-csökkentés volt az indok a nagykátai megállás mellőzésekor. A menetidő viszont 10 éve csak nő...
Előzmény: v_peti (16824)
v_peti Creative Commons License 2000.09.26 0 0 16824
Nagykáta: Amíg a 120a-n 90 perc kell 100 km-nek, addig nincs mínőség. Ezért nincs értelme a minőségi gyorsvonat dumának.
Előzmény: JCSABA (16822)
v_peti Creative Commons License 2000.09.26 0 0 16823
"Ami Sv környékén található, pálya, váltók, gépek, kocsik,
állomások, általában a MÁV szégyenét jelentik. " Így van.
Székesfehérvár bejárati jelzőtől az elágazásig a pálya állapota (10 km-es csigalassújel) katasztrófális. (10/20 km/h.) A vezérlő kocsikat miért "nyírták ki"? A Déliben így feleslegesen kell tolatni. Ha a 80a-n működik, itt miért nem megy?
JCSABA Creative Commons License 2000.09.26 0 0 16822
Új nemzetközi viszonylat:)

Kőbánya-Kispest Galati
elején 11.04 IC Cívis
(Szolnok, 2000. 09. 22. Plagotron?)
Miért nem lehet megnézni, hogy jól műxik-e?
Ilyen már máskor is előfordult: Szolnokon a vámosgyörki személyvonat vonatnemeként KÁLMÁN IMRE felirat szerepelt.

Minőségi gyorsvonat-kifogással egyetértek: nem inkább mennyiségi gyorsvonatként kellett volna elnevezni?:)

Miért nem áll meg Nagykátán annyi sebes és gyorsvonat, mint az 1999/2000 menetrendben. OK, hogy pályakarbantartás van, de legalább ennyivel könnyítenének a zsúfoltságon. (Nagykátáról indul több környékbeli faluba a busz+rengeteg ingázó)
Az utasok már írtak a MÁV-nak, de csak ezt a "minőségi gyorsvonat"-dumát kapták. Így viszont Bp-től Szolnokig (100 km) nem áll meg a gyors/sebes, azután viszont egyre sűrűbben (Pl. Mezőberény, Murony, Bicere VÁROSOKBAN)

István Gyuri Creative Commons License 2000.09.26 0 0 16821
Leónak és persze másoknak is:

A különféle menetrendváltozások, vágányzárak menetrendjei, pótlékokok, pótlék értesítők és táviratok által módosított vonatok menetrendjei megtekinthetők a következő címen:

http://elvira.mavinformatika.hu/elvira.dll/MK

Ebben benne van a mentesítő pécsi IC és a "püspökladányi" mentesítő is. Utóbbit sajnos -- én úgy érzem -- rosszul kódolták, majd megírom nekik.
Nem kell naivnak gondolni! A legutóbbi levelemre is kulturáltan es nagyon hamar valaszoltak, modositottak is a hibakat.

DLala Creative Commons License 2000.09.26 0 0 16820
"Kocsor Ferenc a nyáron tapasztalt gondok között említette a Balaton- parti vonatok leromlott kocsiállagát és a rossz vonóerőgéppark miatt előforduló időnkénti szolgálatképtelenséget, ami sokszor tetemes késésekhez vezetett. - A következő szezonig mindenképpen felül kell vizsgálni ezeket a problémákat, ezenkívül pedig több javaslatot is teszünk a jobbítás reményében - mondta az állomásfőnök."

Akkor tolmácsolnám javaslataimat a saját meglátásom szerint.

1. Teccettek volna a csörgofelújításokba beleölt pénzt Nohabfelújításokba tenni és mindjárt nem lenne probléma a vonóerogépparkkal (ezt a hülye kifejezést még nem hallottam). Esetleg a T. állomásfonök úr mint használható javaslatot beterjeszthetné a 002-es meg a 019-es rendbetételét és a köv. nyáron is minden rendben lenne. Öt Nohabbal meg a legjobb csörgokkel már el lehet lenni.
1/b. Még mindig kapható potom áron (néhány millió Ft/db) üzemképes Nohab Dániában meg Norvégiában. Még mindig nem késo egy pár darabot szerezni. Félre kellene már tenni a szakmai sértodöttséget!
1/c. Megfontolandó néhány Púpos beiktatása ismételten a fordákba. Púposok járhatnának a könnyebb vonatokkal, a Nohaboknak maradna a legkeményebb dió (csörgoknek a resztli).

2. Teccettek volna nem hagyni lerohadni a teljes kocsiparkot. A kocsivezénylés és kocsikiadás, tehát hogy a leglepukkantabb jármuvek kerülnek ide, egyértelmuen emberi döntés következménye.

Tényleg, miért is Sv és Tp a legszxrabb?

Még Takilaci írta, hogy egy alkalmazottnak joga van hülyének lenni (ez az EU fejlesztési tervek ész nélküli aláírása kapcsán hangzott el, de ide is jó). Eddig igaz is. De! Egy cégnek jogában kell, hogy álljon olyan munkaszerzodést kötni, miszerint ha a dolgozó hülye, és kárt okoz, jogában álljon azonnal kirúgni, ha pedig szándékosan okozta a kárt, akkor még kártérítést is követelni. Amennyiben a fonök ilyen esetben nem rúgja ki a dolgozót, ot magát kell azonnali hatállyal kirúgni. (Én, mint munkáltató, még nagyon kicsi cégnél is vagyok, már tettem ilyet. Igazam volt)

Ebbol következoen:
3. Ki kellene egy pár embert rúgni Sv Gf környékérol, mert ez a fokú trehányság és gyalázatos színvonalú munkavégzés egyedülálló még a MÁV-on belül is. Ami Sv környékén található, pálya, váltók, gépek, kocsik, állomások, általában a MÁV szégyenét jelentik. Miért nem felelos ezért senki?

A vasút mai problémáinak dönto többsége elsosorban emberi/személyzeti probléma és csak másodsorban gazdasági/finanszírozási. A vasút, mint állam az államban, még mindig úgy viselkedik, mint egy élolény, amely a saját túléléséért és vélt rövidtávú érdekeiért küzd, abszolúte figyelmen kívül hagyva, mit is kíván tole az ország. (még egy ilyen szervezet van, az a Rendorség)

Előzmény: DJ. Bakter (16814)
V42 515 Creative Commons License 2000.09.26 0 0 16819
Üdv mindenkinek, hazaértem. Solton még soha nem láttam Szergejt, ezért igen meglepődtem (és kollégáim is, amikor kb. 40-nel vettem be az átjáró utáni kanyart, hogy egy fotót tudjak csinálni...)

A rádióban hallottam hazaútban, hogy Jánossomorjánál valami csattant. Vajon mi?

Előzmény: gyurmosz (16816)
chrta Creative Commons License 2000.09.26 0 0 16818
szép napot!
off
egy ismerősöm miskolc-szerencs-sárospatak vonalon töltötte a napját, ugyanis a máv miskolci területi igazgatóságának vezérkara egész napos bejáráson ellenőrizte a 84 km-es szakasz utasforgalmi épületeit"", az állomások tisztasági helyzetét, majd a fejesek megállapították, hogy ezek megfelelnek az eu-s követelményeknek is. a rengeteg információ zanzásítva olvasható az alábbiakban.
on
a korábban oly sok kritikával illetett utasforgalmi épületek tisztaságáról a vezérek és újságírók (bocs) megállapították, hogy azok megfelelnek a legmagasabb elvárásoknak.
a miskolci tiszai pályaudvarról indulóban a csomópont vezetője, mező ferenc a hozzá tartozó 15 nagy személyi forgalmat lebonyolító pályaudvarról és további 10 teherforgalmú állomás helyzetéről szólva azt mondta: az elmúlt 3 hónap minőségjavító programjának eredményeként ezek állapota jelentősen javult, "az utazók körében végzett felmérés szerint már nincs miért szégyenkeznünk". a várótermek, peronok, mosdóhelyiségek kulturáltsága azonos a nyugat-európai körülményekkel. továbbra is gondot okoznak a fegyelmezetlen utasok, akik szinte egyáltalán nem méltányolják a vasutasok erőfeszítéseit. (ja, egyébként az utasok évente 20 millás kárt okoznak a vasúti kocsik rongálásával).
bp-hidasnémeti között 180 négytengelyes kocsit közlekedtet, ami a máv kocsiparkjának 10 százalékát jelenti, az átlagéletkor meghaladja a 25 évet. az ic-k is 7 évesek (a házasságok 7edik évében vannak a nagy válságok, ugye??) ezek karbantartása évente 40 millió forintba kerül- ebből egy kocsira havonta 200ezer jut.
az igazgatóság helyettes vezetője szerint az ország legjobb területi egységei közé sorolják az utasok, egy éven belül pedig az iso9002 tanúsítványt is megszerzik.
előrehaladott tárgyalások vannak az olasz gépekről is, valszeg megveszik őket (bocs, FOMA? hogy ilyen rossz hírrel fejezem be..) a szilik felújítása helyett.
ja, és néhány kétáramú (?) gépet is beüzemelnek"" hamarosan.
comment?
uff.
K.
illesf Creative Commons License 2000.09.26 0 0 16817
Kiskoromban építőtáborban voltam, Vác fölött töltést széllesíteni (a szobi vonalon).

Akkor Te talán tudsz segíteni. Anno 1909-ben a Vác-Drégelypalánk vasútvonal a szobi vonal vágányai mellett haladt a „3.” vágányon. 1945 után ez a vágány megszűnt, az akkor már balassagyarmati vonatok a szobi vonal jobb vágányán mentek, és a 12-es őrháznál lévő nyíltvonali elágazásnál tértek le Verőce felé. Valamikor 1973-ban adták át újra a „3.” vágányt. Ti ennek az építkezésén dolgoztatok? Ha igen, akkor tudnál írni (mailbe) egy-két információt erről az építkezésről?

Köszönöm!

Előzmény: gupeti (16784)
gyurmosz Creative Commons License 2000.09.26 0 0 16816
Leó írta SMS-ben, hogy M62 194 Solton van egy répavonattal.
M61010 Creative Commons License 2000.09.26 0 0 16815
Kedves takilaci!

Fogadatlan prókátorom alighanem fellebbentette a fátylat pongyola fogalmazásom valódi tartalmáról. (Köszönet érte!) Remélem (és ahogy látom) nem csak az ő számára derült ki világosan a mondandóm lényege. Te azt írod, hogy érted mit akartam mondani és én ezt el is hiszem neked. Abban egyetérthetünk, hogy a szergej és a NoHAB egy kategória -sok szempontból, de nem érthetünk egyet, ha ezt a megvalósításuk műszaki színvonalára is ki szeretnéd terjeszteni. Hasonlóan nem tudtam egyetérteni K_Sándorral abban, hogy a szergej lenne a legmegbízhatóbb Diesel, ami végül is e hozzászólásomat motiválta. (Egyébként nem ez volt az első.)
Nem igazán értem, hogy első reagálásod (16760) végén miért írod ezt: "Különösen azokra vagyok kiváncsi, melyeket a vezérállásban éltél meg." Azt nyilván tudod, hogy ha a vasút az utasítás szerint működne, akkor nem közlekedhetne egy vonat sem. Ezért aztán azt is tudnod kellene, hogy ez a nyilvános fórum nem is lehet olyan élménybeszámolók helye, amely bajba sodorhat embereket, merthogy a vonatok azért közlekednek. Ha meg nem lehet elmondani a történteket úgy ahogy volt, akkor inkább hallgatok. Nohab kolléga honlapján egy időben szerepelt olyan (egyébként igaz) állítás a hatossal kapcsolatban, amiből (akár) vissza is lehetett volna következtetni, hogy ki mikor milyen szabálytalanságot követett el. A vonatkozó mondatok gyorsan eltűntek a honlapról -nem véletlenül. Hozzá hasonlóan én sem akarok bajba sodorni senkit, különösen nem azokat a barátaimat és ismerőseimet, akik velem csak jót tettek.

Végül engedtessék meg néhány szó a vonatterhelések kapcsán és arról, hogy ki mikor mekkora vonatot "vitt el" (és miért). Nyilván egy gépnek sem jó, ha túlterhelik. Ez az alap. Az élet azonban nem ilyen egyszerű. Mert mi van, ha a szolgálat vége felé azt mondják a dolgozónak, hogy itt van egy ekkora vonat, el kellene vinni (szigorúan feltételes módban, mert az érintettek közül mindenki tudja, hogy nem szabadna). Mondjuk haza, vagy hazafelé. Hiába túlsúlyos, a mozdonyvezető nem fog előfogatot kérni, mert tudja, hogy akkor ott rohad meg a gépén és lesheti mikorra ér haza. Képzeljétek el ezt a szitut, mondjuk miután már az aznapi utolsó vonat is elment. Ezért aztán inkább nekiindul. Így még hazaérhet aznap. Hogy igaza van-e? Jó kérdés. A helyzetet csak súlyosbította, hogy ha valaki mégsem állt kötélnek, rögtön mondták neki, hogy "a kollégád bezzeg tegnap még többet is elvitt!" Hogy forradt volna inkább össze a szájuk!
A másik kórtünet meg az volt régebben, hogy ha a vezér szólt, hogy ez a vonat x tonnával túl van a megengedetten, jöhet az előfogat, akkor másik gép helyett kapott egy másik papírt, ahol már tonnára stimmelt minden, igaz közben egyetlen kocsit sem akasztottak le, de így már mehetett. Ilyen nem egyszer és nem kétszer megtörtént, amikor Szfv-n a 9751-es gépét elküldték (volna) éjszakára dolgozni (mert az új papírok láttán nyilván rögtön menni kellett gázolajat szerelni utána meg már cseszhették, mert elment az idő).

2585

Előzmény: takilaci (16795)
DJ. Bakter Creative Commons License 2000.09.26 0 0 16814
Sziasztok!

Itt a 29-es vonal ertekelese mas szemszogbol...: MAV sajtószemle - Növekszik a vasúti forgalom

Az a baj, hogy minden evben megallapitjak, hogy rosszak a kocsik meg a mozdonyok, es kell javitani rajtuk. Ez termeszetesen penz hianyaban a megallapitas szintjen marad. A kerekparszallitokrol ne is beszeljek, hiszen hova kellene, ha nem a Balatonra? Pedig van egy par ilyen kocsi, igaz hogy kicsit igenytelen, kicsit koszos, de magyar :-)

Tenyleg, nem lehet, hogy a sok gepfekvemaradas a 29-en nem csak annak tudhato be, hogy rosszak a gepek, hanem annak is, hogy Sv GF. nem all annyira a helyzet magaslatan, mint mas GF.-ek?

Udv,
Peter

Előzmény: Adamis Gusztáv (16788)
M61010 Creative Commons License 2000.09.26 0 0 16813
Kedves WOREK!

"A 80-as évek végén a 014-ben volt az egyik, asszem Tp.-ra is ezzel ment át."
Ahogy werner is írta, ennek a motornak "annyi lett" a mozdonnyal együtt. Ne kérdezd miért. A mozdony selejtezésének oka papíron az volt, hogy az egyik királycsap berágódott. Én nem láttam, amikor ki volt emelve a forgóváz, de mindeddig senki emberfia nem erősítette meg azt az értesülést, miszerint ennek feltétlenül a mozdony szétvágásához kellett vezetnie. Az mindenesetre tény, hogy alighogy megjött az engedély a selejtezésre, már húzták is ki alóla a forgóvázakat és tették a hatos (micsoda véletlen!) alá. A másik probléma az volt, hogy a fődinamóba ment át az olaj és nem tudták miért. Megintcsak ne kérdezd, hogy miért nem tudták, mert ezt meg én nem tudom. Na mindegy. A helyzetre nagyon jellemző, hogy a Tizennégyeske néhány napot úgy üzemelt, hogy a fődinamó fölé (!) egy lepedő volt kötve annak kiderítésére, hogy honnan jön az olaj. A mai napig nem érti senki, hogy ez mire volt jó. (Aki meg elrendelte az "ágyazást", attól nemigen volt célszerű ezt megkérdezni.) Ha érdekelnek estleges további részletek, szivesen segítek névvel, telefonszámmal ahhoz az emberhez, akinek a 014 volt a kedvence.
Legjobb emlékezetem szerint a másik motor először a 012-ben volt, majd később a Heteskében. Sajnos ezt is szétvágták a mozdonnyal együtt 1989-ben, miután a nyár végére a fődinamó zárlatos lett. Bár a 016-os Diesel hibával állt, nem csináltak a kettőből egyet, mindekettőt felaprították. A Heteske motorjának egyébként számomra felejthetetlenül szép, sima járása volt.

2585

Előzmény: WOREK (16799)
division by zero Creative Commons License 2000.09.26 0 0 16812
akkor pont aktuális a kérdésem...
vasárnap 10:35 körül mi volt a Keletinél?
én a 10:35-kor induló hatvani személlyel mentem, kb 10 km/h-val haladtunk amíg a mosót el nem hagytuk...
közben érkezett egy vonat, az is ilyen tempóban haladt befele...
amikor áthaladtunk a Kerepesi út alatt, utána visszanézve láttam egy sor előjelzőt, mindegyiken sárga-fehér volt... ez mit jelent? és mi volt a csigatempó oka?
hétfő reggel mikor újra arra jártam, már normális volt a forgalom...
Előzmény: pallee (16811)
pallee Creative Commons License 2000.09.26 0 0 16811
Nem úgy.

De kérdésedből arra gondolok, hogy nehezményeznéd ha "úgy" gondoltam volna.
De ilyen helyzeteknél gondolkodás nélkül nyomogattuk a hívót, ha a vonatvágányút lezáródott. De a vágányút akkor is zárva van ha csak tolatóvágányútként lehet esetleg lezárni.

Amikor ezt a témát veséztük - kb. másfél hónapja -nem éppen Szolnok méretű és D70 bizt. ber-rel ellátott állomásokról volt szó.
Képzeld mi lenne mondjuk a Keletiben ha mondjuk beázások miatti hamisfoglaltság miatt minden viszonylat felől / felé csak hívózni lehetne. Valószínűleg ahány be-/ kijáraton csak lehetne ott virítana a hívó.
Más a kérdés ha nem lehet tolató szinten vágányutat lezárni.

Előzmény: Albertus (16810)
Albertus Creative Commons License 2000.09.26 0 0 16810
Úgy érted, hogy egyszerre ketten hívójelzéssel?
Előzmény: pallee (16803)
Adamis Gusztáv Creative Commons License 2000.09.26 0 0 16809
Láttam, azok járnak nagyrészt a Balaton-parton is. Csak ugye az volt az ígéret, hogy a távolsági gyorsvonatokat minőségi (ha jól emlékszem a szakszóra) kocsikból fogják kiállítani. Hát ezek nem azok... sőt, a celliek közül is azokat szokták betenni a gyorsba, amelyek már máskor nem nagyon járnak, tehát a legrosszabbak.
Ennek a gyorsnak a kocsijait egyébként Békéscsabának kellene produkálnia (és csak az erősítést Celldömölknek), de onnan is jórészt a lehető legrosszabb, leglepusztultabb By kocsik jönnek. Csak, ha ennyire nincs kocsi, még egyszer hangsúlyozom, a legalább nyáron turisztikailag, idegenforgalmilag egyik legfrekventáltabb vonalon (ha úgy tetszik, egy "kirakatban lévő" vonalon) mindössze napi 3 pár gyorsvonatra se, akkor minek verik a nyálukat ezzel a minőségi kocsis dumával....???????????????

G.

Előzmény: Szütyi (16807)
pallee Creative Commons License 2000.09.26 0 0 16808
A kocsi - amennyire ez szabad szemmel megállapítható nem deformálódott, köszönhetően a viszonylag alacsony sebességnek (helyből induló, jól kiterhelt vonat volt, ráadásul ugye kitérőben járt ki). Bár azt az oldalát nem láttam amin feküdt. Igen megviseltnek tüntek a forgóvázak és a kerékpárok.
Reggel a kocsi már lábon volt, valami vendégforgóvázakkal. Sajna meghalt a vasúti telefon úgyhogy még mindíg nem tudok többet.
Előzmény: division by zero (16804)
Szütyi Creative Commons License 2000.09.26 0 0 16807
"- hogy ezért cserébe a megmaradt 3 pár "igazi" gyorsvonatban is "minőségi" kocsikként jórészt Békéscsaba és Celldömölk olyan By és Bhv kocsijai járjanak, amelyeket már a mezei személyvonatokba sem mernek betenni"
Te láttad már, hogy milyen kocsik vannak Cellben?
Elég nehéz azokból jókat kiállítani.
Előzmény: Adamis Gusztáv (16788)
Zol Creative Commons License 2000.09.26 0 0 16806
Sziasztok!
Kossuth radio, Napkozben: MAV (me'g 11:00-ig)
werner Creative Commons License 2000.09.26 0 0 16805
M61010:
"Szergejről viszont igen! Tapolcán, évre, gépszámra nem emlékszem (talán 055),"
Valóban a 055 volt, és egy dugó repült ki belőle asszem hajtórúddal együtt és szerencsére senkit sehogyan nem talált meg (jól is néztünk volna ki, ha akkor emiatt az összes M62-t egy időre kivonták volna...).
A mozdony természetesen selejt lett, a motorral már nem lehetett mit kezdeni no meg úgyis 1990-ben történt a dolog.

takilaci:
"Kedves M61010 ! bizony pontosan egy kategoria."
Vagy egy súlycsoport, ha jobban tetszik. Mindegy, mi a neve, lényeg, hogy itthon abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy összehasonlíthatjuk a két konstrukciót. Az eredmény már részben összefoglaltatott.

Más. A Daciát véded, a te dolgod. Biztos volt, aki megszerette. Sőt, olyan is van itt a környéken, aki még rendben is tartja, és a gép még fél-egy évvel a fővizsga után is jár és tiszta. Ilyen is van. De az átlag nem ez. Ugyanakkor a 43-as még talán valamivel jobb, mint a 47-es, úgy is mondhatom, használhatóbb.

WOREK: "két darab "uj" GM motor: A 80-as évek végén a 014-ben volt az egyik, asszem Tp.-ra is ezzel ment át. Mivel a 014 sokkal kevesebbet dolgozott mint a többi gép, ez a motor nem fog még 1 jó darabig repedezni. Persze lehet, hogy gondosan feldarabolták"
Fel, bizony. Itt kezdődött.

Aztán a motor a mozdonnyal együtt 1998-ban Sátoraljaújhelyen szétvágatott. Legjobb tudomásom szerint hibátlan és működőképes volt.

Előzmény: M61010 (16778)
division by zero Creative Commons License 2000.09.26 0 0 16804
ilyenkor a kocsi mennyire sérül?
egyáltalán javítanak még sérült teherkocsit? vagy egyből selejt, max a T-ároltak közül keresnek egy használhatót?

erről jut eszembe: Köfelsőn a rengeteg hattengelyes, zöld, sínszállító(?) kocsit is apritgatják...
még mindig az a kérdésem, hogy lehet az, hogy ott már több száz kocsit felapritottak, de még egy egészen picike S betüt se láttam semelyiken se???

Előzmény: pallee (16803)
pallee Creative Commons License 2000.09.26 0 0 16803
Tegnap délután Szolnokon kiborult egy kijáró vonat utolsó kocsija.
A 407-2-sel utaztam, Szolnokon hívóval állt a bejárat. Az abonyi balvágányon állt a dunaújvárosi ércforda. Először azt hittem, hogy a bizt.ber állt le és ő is hívózik. Közelebbről már láttam, hogy áll. Csak a jelző meghaladása után lehetett látni (az ív takar), hogy a vonat utolsó Ea(c)s kocsija az oldalán fekszik, ráborulva az újszászi jobb vágányra.
A pálya viszonylag sértetlen maradt, a 28. sz. váltónál láttam hogy a terelősín meg van hajolva, majd az utánna lévő valamelyik angolon borulhatott fel.
Ezidáig mást nem tudok az esetről.
Ja a gépszám, ha jól emlékszem 1054.
Folyt. köv.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!