Kicsit hosszú lett, de a nyár is hosszú volt:
Egy friss:
Albertus! 
Azért van kevesebb (nulla) vez. kocsi a 30a-n, mert sok olyan vonat van(még több volt) amelyik csak Sv és Bp között igényel villamos vontatást, és így valószínűleg jobb fordát lehet kialakítani.
SZVSZ
És a régiek: bocs, ha volt már szó róla, de le vagyok maradva.
CZZF50! (15386)
Köszi a listát. SZUPER!!!
Átnéztem és találtam benne egy-két gépelési hibát (biztos csak véletlen):
-Bo 20-57 000-149??? 120 db???
 Melyik darabszám jó?
-Bc   59-41 000-029 30 db 1978 BAUTZEN
 WLAB 70-41 000-019 20 db 1978 GÖRLITZ
 Ezek nem ugyanott készültek?
-Nincs szó a listában a sokat emlegetett Bko (20-37)-ről. Ebböl mennyi van? 19-37-böl lett átépítve(átszámozva)??
-Ha a 19-47 RÁBA, akkor a 20-47 is az, nem?
-a Műszaki Táblázatok (mozdonyvezetők részére) egyik melléklete is a kocsitípusokról szól. (műszaki adatokat is tartalmaz)
 Szóval: a 88-67 sorozat nem egyezik:
a te listád:
 WRR(o)	88-67 000-001	2
 WRR	88-67 002-021	22
a Műsz. Tábl.:
 WRRo	88-67 000
 WRR	88-67 007
 WRR	88-67 008
 WRR	88-67 009
Melyik igaz?
-BDbt 80-27 -böl csak 300-as pályaszámú van, nem?
-Bzx 24-28. Csak az 500-asról írsz, van 000-ás is. Nem az volt az eredeti, és az 500-as az átalakított?
Amúgy meg készítettem egy közös listát (czzf50+Műszaki Táblázatok)
Ez lett belöle.
GEORGIE! (15355)
"A fekete festesi korszakban a szemelykocsik ablaka egesz volt, nem volt osztott. "
Nézd meg ezeket a képeket!
Ez ennek kicsit ellentmond.
Meg ez is. Nem?
Takilaci! (15233)
"Kimutatható-e különbség,azon falvak népességmegtartó képessége, ahol megmaradt a vasút, és a környezo 10-30 km-n belüli olyan falvak népesség megtartó hatása között ahol nincs (nem is volt )vasút? "
De ennek a felmérésnek mi lett az eredménye??? Itt sem volt különbség?
V42 515! (15204)
"a Bodajkról Csókakö mh mellett a 81-es föúthoz vezetö út mellett, a balinkai vonal keresztezödésében van egy régi megállóhely, az 
állomásépület és a világítótestek maradványaival. Érdemes megnézni, amíg egyben van. Ki tudja, milyen megálló volt ez?"
Úgy tudom azt is Csókakönek hívták. 1970-es évek végén (végéig?) járt arra személyvonat: M40 003 + néhány Bhv. Apám ott kezdte a vezérkedést.
Úgyszint Bfüzfö-FüzföGyártelep közt is... Azok a régi SZÉP idők...
MÁS.
Augusztus 29-én az RTL Klub Fókusz c. műsorában bemutattak egy sajószögedi embert, akinek a vonat leszakította a karját, mert indulás után akart felszállni. A fazon azt nyilatkozta, hogy ő ezután az eset után többet nem megy vonat közelébe!
Logikus, mi? Már csak az hiányozna, hogy beperelje a vasutat, mert rokkant lett. :S
MÁS.
Székesfehérvár, 2000 július; 5209/5208 sz. vonat
A menetrendkönyvben a lábjegyzet: Sátoraljaújhely-Budapest-Keszthely, közv.kocsi Cierna nad Tisou-Keszthely
Sv-n a hangosbemondó az alábbi szavakkal illeti ezt a vonatot:
"Sebesvonat indul Budapesten át Ágcsernyőre az V.vágányról..."
A hangosbemodó magánvéleménye:
"Nem mertek felszállni a miskolciak, hiába mondtam be..."
majd így folytatja: "Tájékozódjon az utas, ha utazni akar!" :S
Hát ebből így nem lesz "Európai" vasút! :(
Később - valószínű a panaszok miatt - a szöveg az alábbiakra módosult:
"Sebesvonat indul Miskolcon át Ágcsernyőre az V.vágányról..."
Nem igazán értem, miért nem lehet azt bemondani, ami a menetrendkönyvben van.
Itt nem a Cierna nad Tisou-ra gondoltam (azt magyar ember ki nem ejti helyesen, -bár másol azt modják be-), az legyen csak Ágcsernyő, még ha 
nem is mindenki tudja, hogy hol van (nekem is térkép kellett, hogy tudjam), de egy "Sebesvonat indul Budapest, Miskolcon át Sátoraljaújhelyre, közvetlen kocsikkal Ágcsernyőre ..." mindenki 
számára érthetőbb lenne.
MÁS.
A "kalauzok gyöngye" július közepén, kánikulában a Szergej vontatta vonat papírjára rávezette, hogy a vonat fűtve volt!
Már elnézést, de normális az ilyen ember? Az még csak rendben van, hogy nem tudja, hogy az M62 nem tud fűteni, Püspökladányban nem sokkal találkozhat(?), de hát 35 fokC volt árnyékban!
Ennyit a statisztikákról. Akármilyen csuda számítógépes rendszert használsz, sz@rt sem ér, ha az adatfelvételt ilyen emberek végzik. És 
Magyarországon sok ilyen ember van. Tisztelet a kivételnek.
MÁS.
2000. június, Kisbér állomás
Építik a "magas" peront.
A vonaton a Kisbéren felszállt manusok beszélgetni kezdenek:
"-Komám, csinálják a peront!"
"-Annak a négy utasnak? Amikó' nyüzsgött az állomás, akkó' nem csináltak semmit! Csémen (Csémpusztán) megcsinálták (akkor) a magasperont.
Mos' meg csinálja annak a négy utasnak!"
(A káromkodást nem irom.)
Ahelyett, hogy örülnének, hogy valamire végre van pénz, hogy lesz valami, ami egész tisztességes, és még értelme is van, ehelyett 
FIKÁZNAK!
De ezek fognak majd a leghangosabban kiabálni, amikor majd pár év múlva bezárják, felszedik a 13-as vonalat. Akkor persze majd nem mondják: 
Minek azt üzemeltetni, annak a négy utasnak?!
Érdemes lenne végiggondolni, tényleg kellenek-e ezek a mellékvonalak? 
Ha már az ottaniak, akik használják, is így vélekednek???
És ez engem nagyon elszomorít! :(((
MÁS.
kb.2000 január: Újítsuk fel a peronokat Székesfehérvár állomáson! Terv: térkővel kirakni az egészet.
2000 július: A pénzügyi lehetőség: 450 m2 aszfalt: 1,5 m SZÉLESSÉGBEN 300 m HOSSZBAN A 7. vágány mellett, a betonszegély cseréjével együtt.
Kérdés: mettől meddig legyen az 510 m-en az a 300 m?!
Ehhez nem írok véleményt. :S
MÁS.
Szervező Úr különvonatot rendelt Sv-Csókakő útvonalra, kb. 150 főre. Ez 2 Bhv. A nyár kellős közepén, amikor minden fellelhető kocsi rősítésként fut. Nagy görcsölések árán lett kocsi, ki kell szolgálni a kedves utast.
Különvonatként kell közlekedtetni, a Bz nem bírja.
Előző nap még jön a manus, hogy lehet, hogy 200-an lesznek kéne még hely. Idegek pattanásig feszültek, egy éjszaka alatt képtelenség még 
kocsit szerezni. Szervező Úr sértődötten távozoik.
Másnap reggel megérkezik a csapat: 72 fő óvodás gyerek.
Az idegek még jobban pattanásig feszültek: nagy hűhó semmiért, a különvonat szinte üresen közlekedik le. Ennyi gyerek a menerendszerinti 
személyvonatban +1 Bz mellékben lazán elfért volna, nem kellett volna különvonat. 2 Bhv szinte üresen futott aznap, szombaton a legnagyobb 
nyári idény közepén! :S
Hab a tortára: még jönne 8-10 gyerek, de a nyíri vonat késik 40'-et. 
Szervező Úr követeli, hogy várják meg őket. Mondták neki: a megfelelő díjszabási pótdíj megfizetése mellett ennek semmi akadálya. Szervező Úr újra megsértődik, dúl-fúl, szitkozódik.
MÁS.
Bzmot 391 + Ks kocsi egy (Dácsia?) hajtóművel megrakva a Balaton északi partján.
Valószínűleg Tapolca-Szolnok J.j.-Tapolca menet lehetett.
Hogy mire nem jó a Bz?!!! ;)
MÁS.
2000 július 19. szerda
91841 sz. operatív tehervonat Tapolca-Székesfehérvár-Bp.Fradi-Cegléd-Kecskemét-Hetényegyháza
25 db Ks kocsi rohadó katonai teherautókkal megrakva. 
Tapolca-Székesfehérvár között továbbította:M61 006A fotók Balatonfüreden készültek:M61 006 tehervonattal
MÁS.
2000 augusztus 9. szintén szerda
9056 sz. vonat 
Székesfehérvár-Veszprém
V46 044 Csór-Nádasdladányig bírta, innen a vonat +40 perccel és az M47 2026-os várpalotai tartalékkal folytatta útját.
Veszprémi érkezés a menetrendhez képest +60 perc. 45km -> 2 óra. Egész jó kis nosztalgia vonat volt. Dácsia a 20-ason!!! Régen is így jártak, 
csak Szöcske nélkül. :)))
MÁS.
2000 július, Moha-Rakodó állomás
A bauxitrakodás megszüntével selejtezésre váró kocsikat hoztak az állomásra, szétvágás céljából.
A sok régi kocsi között megakadt a szemem valamin. Egy ponyvával ellátott pőrekocsin, melyet nem rég (max kb. a 90-es évek elején) gyártottak.
Azon kívül, hogy poros volt, semmi külső hibát nem lehett észrevenni rajta (nem balesetes). 
A kocsi típusa: Rils, száma: 31 55 354 2000-6, ha minden igaz egyetlen darabot gyártottak belőle. Magánkocsi volt és volt később(előbb?) a GySEV tulajdonában is.
Nem igazán értem miért kell szétvágni egy még majdnem vadonatúj kocsit? 
Mi a baj vele??? Többet ér ocskavasként??
És az a tucatnyi görgőskonténer-szállító Rákos állomáson??? Azok májusban és augusztusban is ugyanott álltak. Azokat használják valamire??
Akinek van a szóbanforgó Rils típusú kocsiról róla rendes fotója, kérem bombázzon meg vele.
MÁS.
2000 augusztus 30-án a Soproni körzeti híradóban (Szfváron ez a körzeti híradó látható!:S) volt egy rövid hír, miszerint "Meghiusult a Balaton 
körüli körvasút megépítése, mert a MÁV nem tudja finanszírozni az építkezést. A körvasúttal lehetővé vált volna a Balaton körüli utak 
tehermentesítése."
Az egész hírt úgy adták elő, mintha a Balaton körül nem lenne 1 km vasút sem. Mit akarnak ezek? Aliga és Akarattya vagy Tomaj és Ederics között van olyan nagy forgalom, hogy oda vasutat kellene építeni? Nem felújításról, ÉPÍTÉSről volt szó a hírben! Valaki már megint eldobta az agyát.
Ha meg annyira fontos, hogy Keneséről Világosra vagy Révfülöpről Fenyvesre utazzon valaki (és ezt ne hajóval tegye), akkor a menetrendet kell átalakítani, és közvetlen vonatokat kreálni 
Pl.:Füred-Csajág-Lepsény-Siófok útvonalon jelenleg Bz-vel, később meg a már régen várt (Talent?/orosz adósság?) motorkocsival. Nem egyből: 
ÉPÍCCSÜNK! ÉPÍCCSÜNK! Kiváncsi lennék az igény-adatokra, ami alapján úgy döntöttek, hogy építeni kellene.
Vagy csak egy újságíró értett félre valamit???
MÁS.
Szeptember elején egy csütörtöki napon Tapolcáról a 9711-el utaztam Sv-ig. M41 + 8 By + 1 Ap + 1 D 
Szabadbattyán után végigmentem a vonaton utasszámlálási céllal.
Eredmény:
1.o.            :  4 utas + 1 kaller
2.o. nemdohányzó: 34 utas
2.o. dohányzó   : 14 utas
Szumma:           52 utas!!!
EGY SZOLÓ BZMOT ELÉG LETT VOLNA!!!!!!!! X( :S
A tóparton kicsit talán többen voltak, de akkor sem kellett volna Bzmot+Bzx+Bzx -nél több!
És már a S19703 sem közlekedett.