Tudtommal Ausztriában...de volt itt néhány hónapja egy arc, aki ESPeket akart behozni, asszem olyan 160k körült?l, de ha visszakeresel biztos megtalálod...
A Tube Screamer egy blues-os jellegű torzító. Nekem TS-10 van, de minimális átalakítással megcsináltam TS-9-re. Mi számít nálad modern, tiszta hangzásnak? Minek ahhoz torzító?
Sziasztok!
Tudna valaki nekem valami információt adni az Ibanez TS9 pedálról? Alkalmas modern, tiszta hangzás gerjesztésére?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Igen. De mar nem emlekszem, milyen effekt van rajta. A Gerendas Peter studiojaban vettuk fel, es o adott valami nagy gitareffectet, amiben allitgtattam
Én a helyedben valamelyik e-bay-ról vennék egy Digitech RP7-est. Nem sokkal kellene a pénzed megpótolni, és hidd el hogy olyan cucchoz jutnál, ami ebben az árkategóriában mindent ver. 2-3 évig "huszárkodtam" egy ilyennen, most rp14-esem van, az se rossz ;)
Nehari!
Az "axe" mint olyan fel sem merült üres agyamban. Egyszerűen csak baltának, esetleg ütőnek szoktam nevezni az egyébként számomra is nagyrabecsült hangszert. Enyhítő körülményként had említsem meg, hogy eddig nem olvastam írásaidat, melyek nyilvánvalóan tanulmány értékűek. Hamarosan be fogom pótolni és ha esetleg elbizonytalanodnék, hogy egy adott szövegkörnyezetben miként illik "gitárosszlengelni" feltétlenül kikérem nagyrabecsült véleményedet. Eddig azt hittem, hogy boldogulok nélküled is ;)
Hát főleg szinpadra és próbára kellene. Na meg persze gyakorlásra:) Fontos lenne hogy legyen hagnerő pedál is. Az meg megint egy újabb kocsi lenne a vonatba...plusz hangoló gép a pedálban...szóval igényeim vannak:)
A haver most vett Korg AX100-ast. Nem rossz, csak gondoltam esetleg létezik más használható típus is ebben a kategóriában. Viszont jó ötlet, körülnézek az osztrák árlistákon.
Attól függ, mire akarod használni?
Szinpad kizárólag, vagy esetleg felvétel, otthoni csendes gyakorlás?
Lehet, hogy érdemes külföldön körülnézned. Az én Digitech RP-300-asom 199 euróba került, igaz, Münchenből hoztam. Nem rossz kis cucc.
Vagy a Korg AX-100-at érdemes nézegetnyi. A többi ennél már drágább.
Persze ha kizárólag hangoskodva, színpadon, próbán használod, és nem játszol 1500 különböző sounddal egy koncerten, akkor kisvasút. Ahogy lentebb szólt a kolléga. Ami mindenképp javallott, az egy chorus. Majd egy delay. Overdrive? Esetleg, lehetőleg vmi csöves. Compressor? A többi már csak hab a torán. Úgyhogy előbb a torta.
Esetleg elkezdesz kisvonatot építeni a pénzből.. chorus, delay, akármi amit szeretnél.. lehet hogy jobb minőségű, mintha veszel valami pici szobamultieffektet, ami akkora mint egy boss pedál önmagában.
tudnátok nekem segíteni?
Van kb 40-50 rugóm, ebből szeretnék valami használható effektpedált venni. Ti mit ajánlotok, mit lehet kapni....már valami használhatót ebben a kategóriában?