Keresés

Részletes keresés

Andrea555 Creative Commons License 2014.06.06 0 0 1203

A kuktás módszert ugyan nem próbáltam,de sütőben egyik évben a barackot igen.SAjnos eléggé szétment,megpuhult. A befőző automatával nincs ilyen gondom.Tavaly pl.volt olyan barackom,hogy először nem is akartam eltenni ,mert nagyon puhának találtam. Végülis csak kipróbáltam ,és teljesen jó lett. Keményebb ugyan nem lett a barack,de nem is puhult be még jobban :)

A borsó és a zöldbab is klasszul elál,mindenféle hókusz pókusz nélkül. Megtisztítom,megmosom,üvegbe teszem, vizzel feltöltöm és megy az automatába.Ennyi.

neduddgi(én) Creative Commons License 2014.04.22 0 0 1202

:o))

Köszönöm!

Ismerős a helyzet...

Azért ha esetleg megtalálod, akkor a pontosítás jól jönne. Mint közismert: az Ördög mindíg a részletekben rejtőzik.

Azzal is kevesebbet kellene kísérleteznem, ami a tormareszeléshez kapcsolódó élmények ismeretében nem elhanyagolható szempont.

Az alap receptek általában tökéletesítésre szorulnak, ami általában kellemes kísérletezgetést jelent. Nade ha az ember lereszel tíz deka tormát, aztán kutyulja-zutyulja és a végén kiderül, hogy nem lett az igazi...

:o))

 

Előzmény: Andrea555 (1201)
Andrea555 Creative Commons License 2014.04.18 0 0 1201

neduddgi(én) nézd ezek voltak a tavalyiak. Ez volt a kiindulási alap.Sajnos van egy rossz szokásom.Cetlire irkálom a kipróbálandó recepteket,hogy majd ha jó lesz füzetbe másolom.Persze utána elkavarom a cetliket.Holnap átnézem a lehetséges helyeket és ha meglesz pontosítok.

 

http://www.nlcafe.hu/husvet/cikk/hazi-torma-husvet-recept/

 

Az viszont biztos ,sült céklát kevertem a cékláshoz.

 

h.apci Creative Commons License 2014.03.21 0 0 1200

Ez az időjárás megbolondítja a növényeket (is); már lehetne vágni a metélőhagymát és a metélő fokhagymát is, de még hagyom, mert inkább a zsenge téli sarjadékhagymából szedtem fel, jól is esett. A metélő majd később következik, s a zöme megy vágva dobozban a fagyasztóba... Télen nagyon rászoktunk; körözöttbe, rizsköretbe, rántottába, levesbe. Nem hittem a szememnek, de kibújt ismét a gyapjas tintagombám is, pedig annak még bőven nincs itt az ideje; az ősszel végül kb. 1 m2-ről leszedtem majdnem 2 kg-ot. Nagyon finom volt... :)

Mariska néni Creative Commons License 2014.02.06 0 0 1199

A céklát én is a piacon veszem hozzá, mert a kertit megettük nyáron/ősszel. Amikor már csak egy üveggel van, akkor készül a következő adag.

Előzmény: krnemarika (1198)
krnemarika Creative Commons License 2014.02.05 0 0 1198

  Örülök, hogy ízlik. A miénk már elfogyott, keveset készítettem az idén. Sajnos nem volt sikeres a céklám. A másodvetésből nem lett semmi, a korai pedig kevés volt, és hamar elfogyott 

 

Az én receptem régi, de csak tavaly készítettem először hordósat. Tavaly finom volt, az idén pedig valamit elmérhettem.

15 l vízhez 1,5 kg cukrot, 1 kg sót és 1,5 l ecetet (20%-os) tettem.

Már kiszedtem üvegekbe a hordóból, készítettem rá másik levet. Így most egész jó lett, csak duplán kellett vele dolgozni.

Előzmény: Mariska néni (1197)
Mariska néni Creative Commons License 2014.01.31 0 0 1197

Nem hiszem, hogy ez befolyásolta volna az ízt. Én innen a fórumról "ollóztam" össze a bevált receptet. Te mennyi ecetet használtál?

 

Egyébként a káposztás cékládat folyamatosan készítem egész télen, és nagyon szeretjük, hálás vagyok érte!

Előzmény: krnemarika (1196)
krnemarika Creative Commons License 2014.01.30 0 0 1196

Hálás köszönet. 

Az idén majd a Te receptedet használom.

Ma kiszedtem a maradékot a hordóból, készítettem rá másik levet. Talán enyhül majd az íze.

Nem tudom, hogy szerepet játszott-e az ízben, hogy nem volt tele a hordó. Tavaly nem volt vele probléma.

Marika

 

 

 

                                                          

Előzmény: Mariska néni (1195)
Mariska néni Creative Commons License 2014.01.30 0 0 1195

Szia Marika!

 

3 liter víz

1 liter 10%-os ecet

50 dkg cukor

5 ek só

1 ek mustármag

1 ek koriander

1 ek szekfűbors-feketebors vegyesen

5 kk borkénpor

5 kk szódabikarbóna

5 kk szalicil

 

Továbbá kapor/torma/szőlőlevél/meggyfalevél tetszés szerint.

 

Ez az "üveges" mennyiség. Hordósba felszorzom, 1 db 30 literes hordóra 4-gyel szorzok.

 

 

Előzmény: krnemarika (1194)
krnemarika Creative Commons License 2014.01.29 0 0 1194

Szia!

Beírnád a hordós savanyúd receptjét? Valamit nagyon elmérhettem, mert az idén az enyém nagyon savanyú lett. 

 

Marika

Előzmény: Mariska néni (1189)
Mariska néni Creative Commons License 2014.01.27 0 0 1193

Háttemegmitvétettél?

Előzmény: Törölt nick (1192)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.23 0 0 1192

Nejlon van a vödrökben és hodrókban

Előzmény: Mariska néni (1191)
Mariska néni Creative Commons License 2014.01.23 0 0 1191

Ezen szerintem ne aggódj. Ez kimondottan savanyító edény, élelmiszer minőségűnek kell lennie. Nézd meg a vecsésieket a piacon, ők is ilyenben savanyítanak.

Előzmény: Törölt nick (1190)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.22 0 0 1190

Szia! 3 db 30literes-t csináltam és a fele megvan még. Magam rágódom rajta. Ecet, a na-benzoat nem oldja ki a műanyagból a....?

Előzmény: Mariska néni (1189)
Mariska néni Creative Commons License 2014.01.22 0 0 1189

Szia, képet most nem tudok feltenni, mert a telken tároljuk a savanyút, ötliteres üvegekben hordjuk haza a panelba. De évek óta műanyag hordóban készítem és tárolom. Gazdaboltban vettem, 30 literes, csavaros, jól záródó rácsavarható teteje van. Nálam nem szokott évekig megmaradni, mert minden évben elfogy. De nem bátják egymást.

Előzmény: Törölt nick (1188)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.21 0 0 1188

Értem. A kioldódás foglakoztat engem. 30l-es hordóm van tele 2012-es anyaggal.

Előzmény: islamorada (1187)
islamorada Creative Commons License 2014.01.21 0 0 1187

Felreerthetoen irtam. Nem volt benne fagylalt mar, hanem fagylaltostol szereztem be a kiurult vodroket.

Előzmény: islamorada (1186)
islamorada Creative Commons License 2014.01.21 0 0 1186

En egy oriasi fagylaltos kontenert hasznaltam, / fagylaltostol/ abbol  kiindulva hogy ha elelmiszer volt benne elotte akkor nem lehet veszelyes az egeszsegre, ellentetben holmi festekes tartalyokkal mert ilyet is olvastam hogy volt aki csak kimosta es kesz, ugyanis olvastam hogy kioldodhatnak benne veszelyes anyagok amik kesobb majd egeszsegi bajokat okozhatnak.  4 ilyen savanyusagos fedeles edenyem van, holnapra talan tudok kepet felrakni ha tenyleg erdekel. Nagy ettermektol szerintem lehet venni olcson a kiurult elotte is savanyusagot tartalmazo edenyeket ha benezel hozzajuk es megkerdezed.

Előzmény: Törölt nick (1185)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.21 0 0 1185

Üdv nektek szakácsok!

:-)

Mikor készítitek a dobálós savanyát, azt műanyag edénybe rakjatok?? Fotót tudtok felrakni??

Köszi.

h.apci Creative Commons License 2014.01.12 0 0 1184

Imádom a sült paprikát tojással, főleg, ha kicsit csípős. Már nem emlékszem, kinek az ötlete volt, de itt olvastam valamelyik fórumon, hogy a fagy elől kényszerből bementett "felesleges" paprikát darabolva olajon megsütve, dobozolva lefagyasztja, s télen kiolvasztva, felhevítve üti rá a tojást, s ismét nyár van rövid időre. Kipróbáltam, szuper lett, köszönet érte! Az idén nem csak egy dobozzal teszek el így... :)

h.apci Creative Commons License 2013.11.12 0 0 1183

"Ma még mindig találtam érett paradicsomot a kertben."

 

Éppen ezen mosolyogtam; nálam is van még egy-két megkésett koktélparadicsom. A szára már régen száraz (csak trehányságból maradt a helyén), s ami még viccesebb, elszórt egy csomót zölden, s most azok pirosan heverésznek a földön. Megnéztem néhányat; semmi baja. :))) Csodálatos a természet...

Előzmény: vizus (1182)
vizus Creative Commons License 2013.11.11 0 0 1182

viszont lekezdett penészedni ( a birsalmasajt) Na, erre lefagyasztottam. Nem fagyott merevre, rugalmas, könnyen vágható. Kiveszem a fagyasztóból, kockákra vágom, és fagyosan megeszem. Nagyon finom.

 

Ma még mindig találtam érett paradicsomot a kertben.

Előzmény: atandi (1164)
Tmanka906 Creative Commons License 2013.10.30 0 0 1181

Köszönöm,  hétvégén megcsinálom.

Előzmény: Mariska néni (1179)
Mariska néni Creative Commons License 2013.10.29 0 0 1180

Annyiban tértem el a tavalyitól, hogy nem gyalultam, hanem reszeltem a káposztát- sokkal finomabb így.

Előzmény: Mariska néni (1179)
Mariska néni Creative Commons License 2013.10.29 0 0 1179

Innen tanultam tavaly: 738 sz. hsz.

Előzmény: Tmanka906 (1177)
baby-lon Creative Commons License 2013.10.29 0 0 1178

Nálunk igazi őszi köret volt a sültcsirke mellé, sütőtökös, kelbimbós, mángoldos, spenótos, póréhagymás krumpli... Mind frissen a kertből.

 

Nyami...

Tmanka906 Creative Commons License 2013.10.29 0 0 1177

Receptet el lehet kérni? Céklám is van, káposztám is van....

Előzmény: Mariska néni (1176)
Mariska néni Creative Commons License 2013.10.29 0 0 1176

Elkészült az idei első adag káposztás cékla, és már megint nagyon finom!

Zsazsa60 Creative Commons License 2013.10.13 0 0 1175

A kép lemaradt :)

 

Előzmény: Zsazsa60 (1174)
Zsazsa60 Creative Commons License 2013.10.13 0 0 1174

Csodás színű céklakrém leves

Csodás színű és mennyei ízű leves, ami nem utolsó sorban nagyon egészséges is!

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!