Keresés

Részletes keresés

Mirdad Creative Commons License 2007.05.13 0 0 1627

 

  Szia homokoraxx!

 

  "Látom senkisem hajlandó beszélgetni...:-("

 

  De, én pl. nagyon szívesen beszélgetek majd, csak jelenleg sajnos nincs állandó net-elérésem. Nemúgy, mint régen: korábban sokat írtunk ide, olvasgasd. 1-2 hét és remélhetőleg itt lehetek. Addig is üdv, minden jót!

Előzmény: homokoraxx (1624)
homokoraxx Creative Commons License 2007.05.07 0 0 1624
Látom senkisem hajlandó beszélgetni...:-(
homokoraxx Creative Commons License 2007.05.05 0 0 1623
AMORCOS vagy Lectoriumos van itt? Szívesen meghallgatnám a tapasztalataikat , gondolataikat.
homokoraxx Creative Commons License 2007.05.02 0 0 1622
Válaszomat elküldtem neked emailben
szuperferko Creative Commons License 2007.04.29 0 0 1621

En szoltam:)

 

Erdeklodes: mit szeretnel tanulni, es mit szeretnel vele kezdeni?

Előzmény: homokoraxx (1619)
szuperferko Creative Commons License 2007.04.29 0 0 1620

Ugyanmar, ezt nem lehet tanitani;) (amugy sem vagyok rozsakeresztes)

Előzmény: Törölt nick (1617)
homokoraxx Creative Commons License 2007.04.29 0 0 1619
Igazad van, a dolog lehet kamu is. Nem voltam ott, nem tudhatom. Csak megemlítettem mint itt sokan sok mindent. :-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.29 0 0 1618

"Állítólag"... "mindenféle álnevek"... az ilyenekből jönnek össze a legszebb összeesküvés-elméletek.

Igen. Lehet, hogy bekerültek illuminátusok egyes szabadkőműves-páholyokba. Mint ahogy bekerültek katolikusok, lutheránusok, mohamedánok, plebejusok, arisztokraták stb is.

Előzmény: homokoraxx (1615)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.29 0 0 1617
Ezt a fajta kedvességet rózsakeresztes tanfolyamon oktatják?
Előzmény: szuperferko (1616)
szuperferko Creative Commons License 2007.04.28 0 0 1616
Hagyd a Tapsit. Errol ir konyvet, es azert mondtam, hogy ne adj neki eselyt a tudasat csillogtatni, mert ebbol nagyon felkeszult.( aztan meg varhatunk fel evig, hogy lecsillapodjon, miutan valotlan-megnemerositett infokkal kapott el teged:)
Előzmény: homokoraxx (1615)
homokoraxx Creative Commons License 2007.04.28 0 0 1615
Nem tudom már pontosan a részleteket(Tapsi hapsi). Annyit tudok hogy állítólag az illuminátusok vágytak a kömüvesek kapcsolataira mivel ők ugye mindenüt ott voltak. Ezért épültek be hogy saját érdekeik szerint hasznosítsák a kapcsolatokat. De aztán voltak gázok, pl bécsben valami betiltásokról volt szó, lebukásokról. Aztán mindenféle állnevek mögé bujtak. Végül is nemjött össze nekik. De egy ideig olyan befolyásuk volt bizonyos pénzemberek álltal hogy egész európa ugy ugrált ahogy ők fütyülgettek. Ha a pontos leírás érdekell ajánlom figyelmedbe David V Barrett könyvét ( titkos társaságok címmel). Én is abban olvastam többek közt. Aztán kitudja...pf..
Zealander Creative Commons License 2007.04.28 0 0 1613
"de komolyan gondolja valaki, hogy bármelyik mai neo-rózsakeresztes testvériségnek van bármiféle politikai hatalma?"

Én ugyan nem. Ennél sokkal érdekesebb a dolog....
Előzmény: Törölt nick (1609)
Zealander Creative Commons License 2007.04.28 0 0 1612
"A forditasokhoz. Ha mai is az eredetit szeretned elovasni mindenbol, amit arra erdemesnek tartasz...hat sok sikert. Tanulhatnank latinul, egyebb holt nyelven. Es aztan meg ott az orok paranoia, hogy az mennyire megbizhato, mennyire nem irtak hozza, vettek el belole? Nem beszelve a hozzaferesrol, ami egyes ritka vagy egyedi peldanyok eseteben, ketseges, ha nem egyenesen kizart.

Szal mondhatnam , hogy a korte hát bezarult...ugyis magunkban talaljuk meg azt amit kivul keresunk. Nem?:)"

Annyira azért nem vészes a dolog. Erre (is) találták ki a közösségeket. Egy jó közösségben mindenkinek meg lehet a szakterülete és így tud a többieknek is segíteni, disztingválni, elválasztani az ocsút a búzától, stb. Most is igaz, hogy a keresel, akkor találsz is, stb, stb:)
Előzmény: szuperferko (1608)
Zealander Creative Commons License 2007.04.28 0 0 1611
Már az is sokat elmond egy társaságról, hogy hogyan működik az aspiránsokkal való bánásmód. Ami olyasfajta agymosással kezdődik, hogy "jajj de szép, jajj de jó, tralllala" az már eleve gyanús. Tapasztalat, hogy 10-ből 9 Aspiráns már az első héten(!) kiesik a pixisből...
Előzmény: homokoraxx (1605)
Zealander Creative Commons License 2007.04.28 0 0 1610
Szerintem sosem lehet a nagy tömegeknek átadni a tudást. Ez sosem működött és nem is fog. Vannak akiknek való a mélyebb tudás (gnózis) és vannak akiknek egyáltalán nem való. Nagyjából ebben áll ma is a titoktartási fogadalom, stb.
Előzmény: Törölt nick (1604)
szuperferko Creative Commons License 2007.04.28 0 0 1608

Bar tavol alljon tolem, hogy a szcientolólugosok mellett alljak ki( mert milyen ciki az:D), de volt egy nagyon jo kis trilogiaja az egyik irojuknak- Duncan Shelley, Az elme gyilkosai, a Teboly katonai es a Vegso haboru. Abban igen szepen leirtak, hogy van egy vilagot iranyito szupertitkos szervezet bla, bla. 

Na azt elolvasva, igen racsodalkoztam, hogy tenyleg baszus! Hat nem olyan mintha valaki tudatosan tartana hujen;) az embereket???!!!

Aztan belegondolam...hogy aki akar, az maradjon dinnye, en megyek toknek. Szoval mint minden itt is az egyenen mulik az egesz.

 

A forditasokhoz. Ha mai is az eredetit szeretned elovasni mindenbol, amit arra erdemesnek tartasz...hat sok sikert. Tanulhatnank latinul, egyebb holt nyelven. Es aztan meg ott az orok paranoia, hogy az mennyire megbizhato, mennyire nem irtak hozza, vettek el belole? Nem beszelve a hozzaferesrol, ami egyes ritka vagy egyedi peldanyok eseteben, ketseges, ha nem egyenesen kizart.

Szal mondhatnam , hogy a korte hát bezarult...ugyis magunkban talaljuk meg azt amit kivul keresunk. Nem?:)

szuperferko Creative Commons License 2007.04.28 0 0 1607
Tapsi visszater..kezdodik az agyverés:D
Előzmény: Törölt nick (1606)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.27 0 0 1606

"Például az illuminátusok is beszivárogtak a szabadkömüvességbe anno, átvették a vezető szerepeket"

 

Komolyan? Konkrétan kik és mikor?

Előzmény: homokoraxx (1605)
homokoraxx Creative Commons License 2007.04.27 0 0 1605
Ez a fajta megoldás remek szűrés. Rengeteg veszély fenyegeti ezen társaságokat.( más titkos társaságok, titkos szolgálatok.) A történelemben is megtalálhatók hasonló esetek. Például az illuminátusok is beszivárogtak a szabadkömüvességbe anno, átvették a vezető szerepeket amolyan titkos társaság a titkos társaságon belül. Mint ti is említettétek az utat ki kell érdemelni. Sok év és tapasztalat után derülhet csak ki hogy kiben mi is lakozik. A komolytalan érdeklődők valószínüleg hamar kipotyognak, és idővel derül csak ki hogy mennyire megbízható az egyén, mit ér a szava, mennyire tud titkot tartani, mire és mennyire nyitott bizonyos dolgokra. Ezek után jöhet az igazi beavatás. Köztudott dolog hogy nagyobb, befolyásosabb társaságoknál a keresőt eleinte csak ártalmatlanabb dolgokba vezetik be. Sok szépet és jót hallhat, tanulhat. (szeretet, testvériség, blabla...). Ez a felfogást sokan el is sajátítják és a legtöbb tagtól távol áll minden destruktív gondolat. Mármint az alacsonyabb szinteken. Ám a magasabb szintek , a vezetőség már egészen más tészta. Náluk kevésbé beszélhetünk emberbaráti munkáról . Mindig voltak befolyásos társaságok és lesznek is, ha munkájuk építő jellegű akkor a világ az elmúlt 200 évben miért nem ebbe az irányba haladt? Miért a káosz lessz egyre nagyobb, butább az ember, ostobább a társadalom? Senki ne mondja hogy nem tehetnek erről a kedves kis társaságok. A hatalmukkal akár másképp is alakíthatták volna a világ arculatát.
homokoraxx Creative Commons License 2007.04.27 0 0 1603
Itt aztán mindenki jól hajba kapott. Egyetértek abban hogy lezülött a mai okkult irodalom.(ami persze nem a véletlen műve). Amikor véletlenül az egyik plázába keveredtem és a libri kirakatában volt kitéve a "nagy és hatalmas" necronomicon, amely állítólag a leghatalmasabb varázskönyv, hát majdnem a sírógörcs kapott el. Nem tudom elképzelni hogy valaki ezek után még kimerje próbálni a benne foglaltakat. Azt hogy az AMORC vagy akármelyik más szervezet miben is hisz valójában, azt sosem tudjuk meg a könyvekből , sempedig feltevésekből.Csak és kizárólag ugy ha magunk is végig járjuk az utat. Sok-sok év elteltével. Talán. Sokan töltenek el éveket ilyen társaságokban anélkül hogy megtudnák ezek valódi célját. Amit az elején belénk nevelnek az körítés, mese. De persze védelmi okokból szükségszerű.
Zealander Creative Commons License 2007.04.27 0 0 1602
"a fordítási minőséggel 100 % -an eggyetértek... ezügyben beszéltem is 1-2 kiadóval, akartam fordítani valamit, azt mondták, hogy ők a jól bejáratott emberekkel dolgoznak...
jaja, gyártják futószalagon a szart..."

Te is tettél ilyet? Nna ez nem semmi. Ha van kedved fordítani, van anyagod, akkor szívesen látnánk. Lassan újra indul a weboldalunk és elég sok fordítás fent van. Pénzt nem kapsz érte, én sem kapok, senki sem. Karitatív elmeroggyantak vagyunk:)

"nem az AMORC a szakadr, én az AMORC szakadárjaira gondolok, akik belőlük lettek, vagy kiváltak, kiszakadtak...
hogy miben hisznek? ha tényleg komolyan gondolják azt, amit csinálnak, akkor hitnek ott már nincs helye... (vallásos hit)"

Ahhha. Gondolom pénzre váltanák a tudást...mint a legtöbben.

"ha már szóba jött...ezek az angyalmágiás bizbaszok, honnan bukkantak elő hirtelen? meg az ...fúúú, mi is? abból is van vagy száz könyv...valami Archon...vagy az ugyanaz?"

Hát nézd..egyrészt Amerika..másrészt mindent felhigítanak. Szerinted kik a vevői ennek 99%-ban? Nők:) Ez olyan édibédi meg minden. Az angyalok minden kívánságod teljesítik bla-bla-bla. Ők ilyenek...

Archon? Jah..Kryon? Az egy röhej. Amúgy tuti egy Archon lehet az öreg léleklopó:)
Előzmény: Törölt nick (1601)
Zealander Creative Commons License 2007.04.27 0 0 1600
"hát pont ez az...tele a könyvesbolt szeméttel... oszt, ha mind elolvasnám x évtized múlva ki tudnám szorni a szemetet...szal ez a jó ezekben a rózsakeresztes alapító emberkékben, hogy már elvégezték a piszkos munkát :)"

Biztos vagy benne, hogy elvégezték a munkát? Szerintem hozzáadtak, de elvégezni...nem hiszem. Kezdve ott, hogy rengeteg tudás nekik sem volt hozzáférhető akkoriban. Apokaliptikus korunk egyetlen előnye az információ áramlás. Ma olyan dolgokhoz is hozzá lehet jutni, amihez akkoriban nem. Arról nem is beszélve, hogy még most is sok dolog bukkan a felszínre. A gnosztikus iratok is nem olyan régen kerültek elő pl..

"azé a könyvespolcokon is van 1-2 gyöngyszem..."

Van. Ám azokat elrontja a pocsék fordítás:)

"aztán ha a gnózist tartják a lényegnek, akkor azok, gnosztikusok, nem? aki meg nem, az nem...A Lectorium határozottan annak tűnik...AMORC + szakadárok... talán nem annyira..."

Jaja...gnózis. Amorcék miért szakadárok? Miben, kiben hisznek?
Előzmény: Törölt nick (1599)
Zealander Creative Commons License 2007.04.27 0 0 1598
"melyik rózsakeresztesekre gondolsz? :)"

10 pontos kérdés volt:)

"valakik alapították mondjuk kb 100 éve...
olyan emberek, mint én...csak nekik nehezebb dolguk volt... ha ma bemegyek egy könyvesboltba, akkor ott az ezoteria-vallás-filozófia polcokon megtlalálok mindent, amit ezek az emberek csak hosszú évek keresésével találtak meg..."

Te jó ég! Másfajta könyvesboltokba járunk? Én 99%-ban csak ócska ezó trutyit látok a polcokon. Doreen Virtue angyal "mágiája" és egyéb marhaságok. Ezeket jobb ha meg sem találjuk. Kabbala? Közelében sem járnak a kiadott könyvek. (Egy-két kivételtől eltekintve) Szal én azt látom, hogy nagyon kevés a mérvadó könyv. A helyzet továbbra is az maradt, hogy a tudás rejtve van és nem lehet pénzért megszerezni. Mondjuk ez nem baj...sőt!

"de ezek az emberek, mivel mindent elolvastak, szelektáltak stbstb jobban értenek hozzá, mint én ma..."

Addig ok, ha őket is embernek tartod, akik tévedhettek és a jó közé sok marhaságot is vegyítettek:) Minél többet tájékozódsz, annál könnyebben jutsz arra a szintre, hogy ne másokra kelljen támaszkodnod. Innentől már a kategóriák sem érdekesek...rózsakereszt, thelema, gnosztikusok, stb.

"és hát vannak olyan rendek is, akik a gnosztikusokat tanulmányozták... de mitől gnosztikus valami? "

Gondolom attól, hogy a gnózist tartják origónak. No meg, hogy sokat alapoznak a gnosztikus világképre. Valamelyik rózsaker weboldalon is van pl Pistis Sophia is.... T'od...női istenség, Sophia, etcetera. A Krisztus hálót hagyjuk..az engem irritál:D

Előzmény: Törölt nick (1597)
Zealander Creative Commons License 2007.04.27 0 0 1596
Hát igen. Nekem csak arra tellett. A mai napig képtelen vagyok megfizetni a rózsakeresztes tudást. Maradt a gomba...a gnózis helyett.
Előzmény: svmmvm bonvm (1595)
svmmvm bonvm Creative Commons License 2007.04.26 0 0 1595
Egy ilyen misztikus név azért sokkal több pénzbe fáj:)
De ezt már akkor tudtam amikor te még a wiccásosokkal áldoztál gombát:p
Előzmény: Zealander (1590)
Zealander Creative Commons License 2007.04.26 0 0 1594
Még az ebay sem kell. Van ott mindenféle nyerészkedő véglény (gondolok itt arra a tipusra aki ilyesmivel kufárkodik), de megfelelő források és ismertségek birtokában ingyen is megszerezhető. Kedvencem az a hapsi aki Michael Bertiaeux könyvét árulja 180 dollárért. (Fénymásolatot!)

Hmm..ha már itt vagyok.....kérdezek tőled valamit:)

Szted a rózsakeresztesek gnosztikusok?

Előzmény: Törölt nick (1593)
homokoraxx Creative Commons License 2007.04.25 0 0 1592
Félre értés ne essék nem vagyok pénzeszsák. Csóróság van , de azért 1-2 anyagot vettem volna , az nem nagy összeg.
Zealander Creative Commons License 2007.04.25 0 0 1591
Fent van a neten mind. Ha annyira kell, akkor keresd meg. Ennyit megtehetsz magadért.
Előzmény: homokoraxx (1566)
Zealander Creative Commons License 2007.04.25 0 0 1590
Hát kérlek...itt van ez a piros szappanosdoboz. Cirka 1000000 forintért megtanítom neked, hogy ez illúzió. Újabb hasonló összegért már nagyobb dogokkal is próbálkozhatunk. Ja és kapsz egy halom titkos anyagot meg minden és ha nagyon ügyes leszel (és sok pénzt is adsz), akkor lehet olyan misztikus neved mint pl svmmvm Bonvm.

mail címem: szientol... ja nem: eredetiosirozsakereszteslegfelsobbrendmeltosagosexcellenciaja@amorcz.hu
Előzmény: homokoraxx (1571)
svmmvm bonvm Creative Commons License 2007.04.25 0 0 1586
Ha jól emlékszem, a CR+C-t az Amorc volt imperátora, Gary Stewart gründolta, tananyaguk a 'klasszikus' Spencer Lewis féle anyagra hajaz, amelyet az Amorc az elmúlt száz évben többször átdolgozott, a megváltozott elvárásoknak/tömegigényeknek megfelelően. A szakadás oka azonban a Wikipedia szerint nem annyira teoretikus, elég prózai, néhánymilliós vagyon a 'Tanács' jóváhagyása nélküli mozgatásához köthető. Szóval, arra sem érdemes nagyon ugrani, hogy 'ez jobb, mert szerényebb'.
Előzmény: Törölt nick (1581)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!