Keresés

Részletes keresés

Jablko Creative Commons License 2005.06.29 0 0 31

Szia Adept!

 

Csontkovácsot nem találtam, viszont elmentem egy gyógymasszőrhöz érdeklődni. Gondoltam, jobb, ha megnézem az emberkét magamnak, az sokat elárul, nem?

Azzal kezdődött a dolog, hogy a kedves férj engedett be, aki nagyon kövér volt és nagyon furán ment. Nem mintha született baja lett volna, hanem úgy, mint aki el van hanyagolva... Gondoltam magamban, ez nem igazán jó reklám a masszőr néninek, de mindegy. Aztán előkerült a hölgy is, aki persze dohányzott, míg velem beszélt. Nos, ez sem igazán nyerte meg a tetszésemet. Megemlítettem neki, hogy voltam gerincápoláson, ahol meg lettek ropogtatva a csontjaim. Erre nagyon elkezdte csóválni a fejét és kifejtette, hogy majd 20-30 év múlva fogok érezni ennek a rossz hatását, mert kis törések stb keletkeznek ilyenkor és hogy ilyet tilos csinálni.

Mondjuk már megszoktam, hogy mindenről teljesen ellentétes véleményeket hallok.

Összességében nem volt 'hiteles' a néni, a megérzéseim azt mondják, hogy NE, úgyhogy tovább keresek.

 

 

Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.22 0 0 30
Nem nagyon. Talán Sopronban.
Előzmény: Jablko (29)
Jablko Creative Commons License 2005.06.22 0 0 29
Adept, Győrben nem ismersz jó csontkovácsot? Egy kis nyakkitekeréssel meglepném anyut is. :))))
Előzmény: Törölt nick (28)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.22 0 0 28
Ez nálam szakmai ártalom... :)) Én is akaratlanul az emberek csipőjét nézem (ez jo csajoknál nem is baj) :)) Érdekes hogy mindenféle szépségápolást bevetnek az emberek, a testük meg ferde...

Amugy a főiskola kérdése évek óta huzodik itthon. Szakmai körökben nyilvánvaló, hogy az orvoslobby nem akar ilyet, hiszen ezzel egy szintre kerülne elméletben(!!!) egy orvos és egy Tgyógyász... Nyugaton annyi minden máshogy megy.

Sok tgy ág mostoha gyerek itthon. Meg kell csak nézni a Homeopata topicot a Tudomány szekcioban...:( Nem tudták bennem feloldani az oda iró szkeptikus vegyészek és egyébek, hogy hogy lehet az hogy egy "áltudományt" oktatnak a SOTE-n? Szerintük ez is a homeopata lobby erejét mutatja. Ugylátszik ők is hisznek az összeesküvéselméletekben, csak a maguk oldaláról...:))) De ez már OFF

Üdv
Adept
Előzmény: ötfelezős (27)
ötfelezős Creative Commons License 2005.06.21 0 0 27
Mivel sokat szívtam ez ügyben, 15 éve nézem az utcán az embereket. Iszonyú, hogy mennyinek volna szüksége csontkovácsra. A fél csípője feljebb, húzza egy kicsit a lábát, merev, hogy majdnem eltörik... Más országokban meg természetes fogalom a csontkovács. Jelent meg egy könyv, az azért azt írja, külföldön főiskolai dolog ez a képzés. Ezzel együtt is úgy gondolom, tipikusan a "majd mi megtanítjuk a nyulat ugrani" esete áll fenn. A nyulat hagyni kellene. Viszont a nyúlnak magát hazudóakat meg nem. :)
Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.21 0 0 26
Sok oka van annak miért ilyen gyér a felhozatal.

Magyarországon a 97es TGY törvény ugy rendelkezik, hogy Kiropraktikát(manuálterápiát) csak orvosi diplomával rendelkező természetgyógyászok végezhetik. Ez erősen leszükiti a legális csontkovácsok számát.

A nagyrésze a honi csontkovácsoknak, jobbesetben valamilyen gyógymasszőr vagy AMM végzettséggel rendelkezik és ugymond fű alatt csinálja a Kiro-t. Persze ki akar elvégezni egy orvoi egyetemet azért (főiskola ugye nincsen, hála a lobbynak) hogy csontkovácskodjon?

A lényeg, hogy van egy jo kis szakmai joghézag a törvényben. A Yumeiho masszázs fogásai egy az egyben olyanok mint a kiropraktika aktiv mobilizácios fogásai. A különbség csak annyi, hogy Y-nál nem cél az izület helytetétele, a Kironál pedig ez a cél. De az isten se különbözteti meg hogy mit csinálok a gyakorlatban...

A másik okról egyszer DR. Taracközi mesélt. Ő oktatja itthon a kiropraktikát. Még a rendszerváltás idején jött egy főmufti Mo-ra hogy megtanitja az orvosokat (USÁban szakorvosi képzésben oktatják az egyetemen!!!). Kb 40 orvos ment el, abbol 2en csinálják ma. A többieket valamiért nem ragadta meg a dolog...

Üdv
Adept

Ui: Egyszer régen a porckorong topicban irtam a ropiról, hát ne tudjátok meg mit kaptam...:))
Előzmény: Pontevin (15)
kisgombácska Creative Commons License 2005.05.29 0 0 25
Sziasztok!
Nekem gerincsérvem van, csontkovácshoz jártam, és nagyon jól helyre rakott.
A Fradi gyúrója volt, és még a mai napig is jár , ő ment a vívókkal az Olimpiára.
Ha valakit érdekel emilben elküldöm a számát, nem tudom örülne-e, ha nyilvánossá tenném a számát.
Most 6000 ft-ot kér egy alkalomért, én ötször voltam nála. Kb. 1 órás a kezelés. Időpontot ad, én a legtöbb amit vártam nála 10 perc volt.
ötfelezős Creative Commons License 2005.05.20 0 0 24

Szí Márton sajnos nyugdíjba ment. 1990 körül napi 60-at, százat kezelt, a futószalag szükséges volt - szokássá lett. Én utáltam volna, ha 5 hónapot kell várni, mert mindenkivel jól eldumál. Akár azt is mondhatnám, nem is kell több idő, mint amennyi kell, és kész. Ez csak a saját véleményem: Fájni azért fájt, mert rossz helyen volt előtte. Én nem szerettem tobzódó derékfájással elmenni - akkor utána nekem is fájdogált, de ha feküdtem pár napot, s utána mentem el, akkor semmit nem fájt.

Viszont! Az utóda jobb nála, szinte, bár azt hittem, ez nem lehetséges. Ugyanott, minden délután. Kopf István.

Ez meg 15 évi járkálás után talán meg is alapozott vélemény:

1. A csontkovács nem szünteti meg a probléma okát. Ha kinyújtottál egy ínszalagot, és kiakadsz, a csontkovács helyretesz, nagy katarzis, de az ínszalag rojtos maradt, ki fogsz akadni megint. Rövid távon, mert hosszú távon a szervezet regenerálódik (90 óta minden évben egyszer el kellett mennem, de az elején 3 hét fekvés után tudtam elviselni az autózást, most meg csak abból érzem, hogy kéne menni, ha egy órát álldogálok a pálya szélén, és elkezdeek leülni akarni).

2. Mivel nem intézményesen tanultak, mindenkinek van saját "bajgyűjteménye", s ezért, ha az egyik nem segít, a másik esetleg igen. Volt ilyen Szí úrral is, elmentem az alábbi másikhoz, mondott egy diagnózist, adott egy tornajavaslatot, elmentem haza abban a meggyőződésben, hogy kidobott pénz volt, de 2 nap múlva elmúlt az ideggyuszi szerű érzés a lábamban... Haha.

 

Páger úr, a másik, akit ajánlok, a keresztneve sajnos nincs nálam, telefonja 30 934 7920.

HiperBob Creative Commons License 2005.04.04 0 0 23

Sziasztok!

 

Egy ismerösömnek kezdödö gerincsérve van. Csontkovácsot ajánlottak neki, vagy mütét. Az illetö edzö, és napjában több edzése is van amit ö is végig mozog. A mütétet lehetöleg szeretné elkerülni. Kérdés, hogy csontkovács tud e ilyen eseten tartósan segiteni? Engem is érdekel a csontkovácsolás, de én most már tanulni szeretném. Ha valaki tud egy jó tanfolyamot, vagy egy tapasztalt ügyes szakembert, akitöl lehet tanulni, akkor legyen olyan szíves válaszoljon. Nem olyan két napos hétvégi tanfolyamra gondolok, hanem komolyabbra. Elöre is köszönöm, ha tud valaki ilyet.

HiperBob Creative Commons License 2005.02.12 0 0 22

Sziasztok!

 

Keresek egy jó csontkovácsot. Szi Mártont is kiprobáltam régebben, de nekem nem jött be. Kicsit futószalag szerü volt. Sokan voltak nála, hosszú ideig várakoztunk, kb. 15perc alatt lerendezett, és akkorát rántott a nyakamon, hogy még napokig fájt utána. Ha valaki ismer egy jó, kiprobált szakembert, aki megfizethetö, nagyon örülnék ha megirná a cimét vagy a telefon számát. Köszönöm.

Kriszta115 Creative Commons License 2004.08.09 0 0 20

 

 

 Kedves Vali! Kérlek, írd meg az általad javasolt manuálterapeuta elérhetőségét.És azt is, kb. mennyiért dolgozik. Nagyon köszönöm.

Ezen kívül szeretnék jó csontkovácsot,ha valaki tud ilyet, írja meg.

Köszönöm. Kriszta

vecsei.kriszta@freemail.hu

Előzmény: s_vali (18)
hitMan Creative Commons License 2004.08.04 0 0 19

Szia Pontevin,

 

Engem érdekelne a véleményed, mert a gerincsérves topicban, / Porc - Gerinc-EÜ / az Ormos doki az egyik, akit ajánlottam a többieknek.

s_vali Creative Commons License 2004.07.26 0 0 18

Sziasztok!

 

Csontkovácst ugyan nem tudok, de nagyon jó manuál terapeutát igen! Úgy tudom, hasonló a kettő egymáshoz. Rendberakja a gerinccsigolyákat, az izületeket és kimasszírozza az izomcsomókat. Utána teljesen új ember vagy. Mellette gyógytornász is. Mellesleg a manuál terápiát orvosok tanítják, és csak megfelelő előképzettségűek tanulhatják.

Ha valakit érdekel, megírom az elérhetőségét.

Előzmény: _szonja_ (17)
_szonja_ Creative Commons License 2004.06.28 0 0 17

Alice!

Engem erdekelne az a professzor. kerlek ird meg az elerhetosegeit erre a cimre. scirocco16@spray.se

Es barmi mas ajanlatot csontkovaccsal kapcsolatban szivesen varok.

NemethRobi Creative Commons License 2004.06.10 0 0 16
Meselj legyszives!
Engem most utaltak 10 alkalom csontkovacsolasra, milyen? Tenyleg annyira rossz? Mi volt a felhaborito?
Előzmény: Pontevin (15)
Pontevin Creative Commons License 2004.06.07 0 0 15
Üdv... nem to'm, de vajon azért ilyen gyér a fórum felhozatala, mert nincsen pesten jó csontkovácsoló, vagy csak egyszerűen ennyi van a témában?

Ha még jön ide valaki, szívesen szóbahoznám az Ormos Intézet csicsa, de szerintem felháborító szolgáltatásait, s itt elsősorban a csontkovácsolásra gondolok.

Szal, ha valakit még érdekel a téma, esetleg a véleményem, sőt, hasonlóval vagy ellenkezővel hozzá is járulna a fórum életbentartásához, írjatok, mert jövök és mesélek egy kicsit...

csabais Creative Commons License 2004.05.31 0 0 14
Szentimrén egy orosz doki.
tel:2922296
Előzmény: GyPetya (13)
GyPetya Creative Commons License 2004.04.28 0 0 13
Sziasztok!

Szintén egy hátközépi csigolyámmal van gondom, mert elcsúszott, és emiatt egyenlőtlen terhelés, stb...egy helyreigazítás engem is nagyon érdekelne. Szí Márton?

Előre is köszi,

P

Előzmény: lilah11 (12)
lilah11 Creative Commons License 2004.03.17 0 0 12
sziasztok!
kéne valaki, hogy helyre tegye egy gerinc csigolyámat. vannak azóta tapasztalataitok?
köszi!
piszeorrucicus Creative Commons License 2003.06.07 0 0 11
Én nem hallottam róla.

Lehet, hogy a csontkovács csak ideiglenesen segít, de mit mondjak, több éves szenvedés után nekem az az 5-8 év fájdalommentes élet is jó eredménynek számít, amit egy jó csontkovács biztosítani tud. Csak egyszer jussak el oda :))
Ennyi évenként az a pár ezer forint megéri a jó közérzetet, és hogy nem kell kés alá feküdni, nem?

Egyébként azt hiszem, bármilyen jó és hozzáértő is a csontkovács, az eredményessége nagyban függ attól, hogy mi a probléma. Annak idején 18 éves koromban rettentően fájt a derekam, injekciókúrára is kellett járnom, természetesen javulás nélkül. Aztán jött egy csontkovács (bizonyos Ormos dr., ismerős? :-D), aki összecsomagolt és megropogtatott. Mindjárt jobban éreztem magam, de mondta, hogy ettől függetlenül ne hajolgassak hosszú ideig (pl. porszívózás), és lehetőség szerint hordjak szoros, vastag övet. Azóta is piszkosul tud fájni a derekam - persze takarítani muszáj, tehát hajolgatok és méretes alkatomra tekintettel, nem hordok övet.

Előzmény: Egoist (10)
Egoist Creative Commons License 2003.06.06 0 0 10
És még valami:
www.sulypont.hu

Hallottatok már róla?
Csak azéer érdekel, mert a csontkovács szerintem csak ideiglenesen oldja meg a problémákat. Régebben jártam, de minden alkalommal amikor odamentem, tudott rajtam helyrerakni valamit.

Ez a fenti viszont NAGYON drága (legalábbis ha nem biztos a siker). Ezért érdekelne ki mit hallott/tapasztalt róla.

Egoist Creative Commons License 2003.06.06 0 0 9
A topik címéhezt nem passzol annyira, de nekem Debrecen környékén kellene valaki jó. Persze úgy látom még Pesten is nehéz jót találni, úgyhogy valószínűnek tűnik, hogy utazás lessz belőle.

Más:
Mennyiért szoktak dolgozni? Persze csak úgy kb-ra érdekel, mert 1 -et találtam Db-ben, de olyan áron hogy csuhaj.

Btw:
Nekem is a vállam jár ki. Ha sokáig nem edzek (1-2 évig) olyankor rendbejön, de 1-2 hónap alatt megint "kiugrik". Én is tudom továbbra is használni, de bizonyos mozdulatoknál írdatlan nagyokat tud kattanni (mintha a kulcscsontom hajlongana oda-vissza), és gondolom nem teszek neki jót a sportolással.

Remélem meg tudja valaki oldani.

piszeorrucicus Creative Commons License 2003.06.01 0 0 8
Izmok, csontok, ízületek - ezeket mind generálozza. Többet nem tudok, mert én még nem jutottam el hozzá. Az tuti, hogy mindenki boldog és egészséges - és legfőképp fájdalommentes, akit kezelt.
Előzmény: Törölt nick (6)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.06.01 0 0 7
alice, neked konkrétan természetgyógyász kell? Keresd meg a gugliban az Ormos Intézetet, ott mindenféle fajta természetgyógyászt megtalálsz.
Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.01 0 0 6
és ez mit csinal? mert legalabbis angol forditasbol kiindulva (chiropractic) sokkal tobb minden beletartozik a temaba, mint az, hogy kicsavarja a karom. meg konkret problema lenne..
csotrog Creative Commons License 2003.06.01 0 0 5
Szi Márton - 1 éve még élő telefonja:
424-5363 Kelenvölgy kedd, csüt. 15-19, szerda: 9-13.
Előzmény: piszeorrucicus (4)
piszeorrucicus Creative Commons License 2003.05.29 0 0 4
Szi Márton, XI. kerület. Nagyon tud az ember. Apámék Finnországból hozzá járnak (cirka 8 évenként van rá szükség! :-D), és nemrég derült ki, hogy a cégtől a főnökség is ottan jön rendbe.
Megpróbálom bevadászni a tel. számát, valahol meg kell lennie. Nekem is nagyon el kéne mennem hozzá, mindenem sajog, recseg-ropog, kattog, amit akartok. Elég hikomat vagyok :)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.29 0 0 3
es hol voltak nemjok? ugy tudom van vmi nemzetkozi szervezet, akiket hivatalosan elismernek, es abbol van magyar is..
szoval ki tud jot es milyet?
Előzmény: LaserSquad (1)
Banan Creative Commons License 2002.09.02 0 0 2
felhozom ezt a topikot, mert nekem is szuksegem lenne egy hozzaerto csontkovacsra.

A jobb vallam "akadt ki" kb 10 eve es azota, ha mozgatom, akkor recseg-ropog. A baj nem nagy, mert nem faj, tudom hasznalni, csak bizonyos helyzetben emelve gyengebb.
Most hetvegen vegre elhataroztam, hogy inkabb meg most megnezetem, nehogy kesobb rosszabbodjan.
Szoval, ha valaki tud ilyen - nem mondvacsinalt - csontkovacsot, lecci szoljon.

Koszi
Banan

UI: az regisztralt email cimemeet nem olvasom, pls. oda ne kuldj infot.

LaserSquad Creative Commons License 2002.05.21 0 0 1
Köszi, nekem valami alternatív kéne aki nem röntgenből dolgozik. Mikor már a röntgenen is látszik valami akkor már régen rossz.
Én ismerek egy nagyon kiváló természetgyógyászt, csak épp nem tudom hogy most hol lelhető fel, talán kiment németbe megint, őt Varró Csabának hívják, vele nagyon elégedett voltam. Azóta voltam két másiknál, de nem voltam igazán eldurranva a hozzáértésüktől, ezért akarok itt mások tapasztalataiból is okulni.
A gerincem az egyelőre kiválóan van, a hátizmaim mozdulnak-záródnak ki sérvszerűen oldalra egy régi sérülés kapcsán, ez hosszútávon persze gerincpanaszokat okoz, mert az egyelőtlen terhelés elkoptatja a csigolyákat, de nem kívánok addig várni.

A reumáról nem sokat tudok, az idegek kavarása ha jól értelmezem a szavaid, de általános elv, hogy a helyes táplálkozás és mozgás az (majdnem) mindenre jó, én a helyedben nyomatnék valami méregtelenítő teát (mondjuk Kombuchát, az olcsó, és király, bár az ize nem fog feldobni), valami vitamint (Centrum, Actival), és megpróbálnék hetente két alkalommal úszni egy-két órát. Specifikusan hogy mit lehet kezdeni a reumával, arról sajna ötletem sincs, de biztos van itt még jó pár hozzáértő ember aki tud segíteni.

Üdv

LaserSquad

Előzmény: AliceCsodaországban (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!